Μετάβαση στο περιεχόμενο

v.pet

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by v.pet

  1. Σας ευχαριστώ, αλλά το 30-06-2013 δεν είναι για όσα κατατεθούν τώρα? ισχύει και για τις περιπτώσεις που προανέφερα?
  2. Καλησπέρα σε όλους! Για προσωπικούς λόγους απέχω καιρό από το επάγγελμα, οπότε παρακαλώ συγχωρέστε με αν επαναλαμβάνω ερωτήματα ,ή αν ρωτάω χαζά πράγματα... Έχω καταθέθει από το Νοέμβρη του '11, λίγα -ευτυχώς- αυθαίρετα. Άλλα πληρώνονται με δόσεις, ενώ ένα μόνο έχει εξοφληθεί. Είναι όλα σε προσωρινή υπαγωγή. Είχα σκοπό να τελειώνω με αυτά, καταθέτοντας τα απαιτούμενα σχέδια, εγγραφα κ.τ.λ. μέχρι την τελική γνωστή μου ημερομηνία (30-12-12). Διαβάζοντας τα διάφορα σχόλια σας, συμπεραίνω ότι διάφορα ακόμα θέματα περιμένουν απάντηση από το ΥΠΕΚΑ (πρωτότυποοοο). Θα ΄θελα λοιπόν να ρωτήσω: Έχει αλλάξει η ημερόμηνία υποβολής των δικαιολογητικών β' φάσης (επίσημα ή ανεπίσημα)? Κάτι για Ιούνη που διάβασα από τον ΙΑΣΟΝΑ τι είναι? Έχει να κάνει με τη φάση κατάθεσης? Ευχαριστώ εκ των προταίρων!
  3. Δεν υπάρχει καταγγελία, απλά στην πρωτη περίπτωση που αναφέρεις θα πρέπει να πέσει photoshop στις φωτό που θα απαιτηθούν στην πολεοδομία, και δεν θα ήθελα να το ρισκάρω!!! Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, καλό απόγευμα!
  4. Καλησπέρα σε όλους, έχω περίπτωση ισογείου χώρου που στην άδεια (του '79) φαίνεται κατοικία. Ο ιδιοκτήτης πριν μια δεκαετία το μετέτρεψε σε δύο καταστήματα. Εγώ θέλω τώρα να κάνω το ένα από τα δύο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σκέφτομαι να ακολουθήσω την εξής διαδικασία: Κάνω τακτοποίηση με τον 4014, πληρώνω παράβολο 1000 ευρώ και δηλώνω ότι πάω για νομιμοποίηση. Τα ερωτήματα στα οποία θα ήθελα την άποψη σας είναι: 1) Μπορώ με την άδεια νομιμοποίησης να κάνω και άλλαγή χρήσης από κατάστημα σε υγειονομικό ή δεν επιτρέπεται περαιτέρω αλλαγή χρήσης από την αυθαιρέτως υφιστάμενη? 2) Αν πληρωθεί το παράβολο των 1000ευρώ , μπορώ να πάρω βεβαίωση κύριας χρήσης (και να νομιμοποιηθεί εντος 3ετίας?) 3) Μπορώ να αποφύγω την τακτοποίηση - νομιμοποίηση και να πάω μόνο για αλλαγή χρήσης ή θα απαιτηθεί αυτοψία (εκτός των φωτογραφιών)
  5. Ακριβώς έτσι το υπολόγισα κι εγώ, ευχαριστώ για την απάντηση.
  6. Καλημέρα, απ΄την άλλη όταν αυθαίρετο ερκερ βρίσκεται πάνω νομίμως υφιστάμενο έρκερ εντός πρασιάς, θεωρητικά νομιμοποιείται σωστά?
  7. Καλημέρα σε όλους, επειδή έχω μπερδευτεί λιγάκι....παρακαλώ για τη βοήθεια σας : Έχω πελάτη που θέλει να μεταβιβάσει τριώροφο ακίνητο 3 αυτοτελών κατοικιών (διαμερίσματα). Στο ισόγειο και στον Β' όροφο υπάρχουν αυθαίρετα τμήματα, τα οποία και δηλώθηκαν αλλά με τριμηνιαίες δόσεις. Απ΄ότι καταλαβαίνω δεν μπορώ να δώσω βεβαίωση προκειμένου να μεταβιβάστούν? Πρέπει να περιμένω μέχρι να εξοφληθεί όλο το πρόστιμο?Μπορώ να μεταβιβάσω μόνο τον όροφο στον οποίο δεν διαπιστώθηκαν αυθαιρεσίες? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  8. Καλησπέρα, θα ήθελα αν γίνεται να έχω τη γνώμη σας, για την παρακάτω περίπτωση πελάτη: Υπόγειο το οποίο έχει αλλάξει χρήση (από αποθήκες + λεβητοστάσιο) σε κατοικία, το οποίο έχει εμβαδό 86,50μ² και στην σύσταση αναφέρονται τόσο η αποθήκη όσο και το λεβητοστάσιο ξεχωριστά (η αποθήκη με δικά της χιλιοστά και χωρίς να ανήκει σε διαμέρισμα, και το λεβητοστάσιο σαν κοινόχρηστο). α) η υπέρβαση δόμησης που έχει πραγματοποιηθεί,σε σχέση με τι ορίζεται ποσοστιαία (> ή < 20%), με το σύνολο της επιτρεπόμενης δόμησης του οικοπέδου? β) Ισχύει το 50% του προστίμου εξαιτίας βοηθητικού χώρου? γ) Ποια μ² θα μετρήσω?Το μεικτό εμβαδόν ή το εσωτερικό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε απάντηση!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.