Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

eg0n

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.868 profile views

eg0n's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

36

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφε, όπως βλέπω από τις παραπάνω αναρτήσεις κάποιοι τα έχουν καταφέρει να το τρέξουν. Δυστυχώς, δεν διαθέτω το πρόγραμμα και δεν μπορώ να το τεστάρω εγώ.
  2. Η ανακοίνωση είναι αστεία, από το λινκ που δίνουνε δεν μπορείς να "τηλεφορτώσεις" τίποτα 24 ώρες τη μέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Όσα ήταν διαθέσιμα έχουν μεταφερθεί στο https://data.ktimatologio.gr Ακούμε για εναρμόνιση με την οδηγία Inspire σχεδόν δεκαπέντε χρόνια και η πραγματικότητα είναι πως ανοιχτά γεωχωρικά δεδομένα υπάρχουν ελάχιστα. Ακόμα και το πιο αυτονόητο, ένα shp που θα σου δίνει επίσημα τα διοικητικά όρια της χώρας, αγνοείται. Μόνο στο e-poleodomia έχει υπάρξει μια εξέλιξη αλλά και εκεί τους φάνηκε πολύ προχωρημένο να μπορείς να κατεβάσεις διανυσματικά δεδομένα, οπότε σου δίνουν πρόσβαση μόνο σε κάποια διαγράμματα και σε εκτυπώσεις. Αν προσθέσει κανείς στα παραπάνω και τα δεκάδες τραγικά webgis που έφτιαξαν διάφοροι δήμοι κάποια στιγμή (με λίγες εξαιρέσεις) συμπληρώνεται η εικόνα απόλυτης ανυπαρξίας οργανωμένης γεωχωρικής πληροφορίας. Χορτάσαμε καινοτομία...
  3. Καλημέρα! Από μια γρήγορη ανάγνωση που έκανα στο documentation του λογισμικού προκύπτει ότι μπορεί να τρέξει lisp αλλά χρειάζονται προσαρμογές. Αν υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς, μπορώ ενδεχομένως να κάνω μια επαφή με τον αντιπρόσωπό τους στην Ελλάδα και να ζητήσω να μου δώσουν μια άδεια χρήσης του progecad ώστε να κάνω τις όποιες προσαρμογές. Copy-paste από κάποια παλιά έκδοση autocad δουλεύει;
  4. Νομίζω πως χρειάζεται να πας στις ρυθμίσεις της γλώσσας και να αλλάξεις την επιλογή γλώσσας για προγράμματα που δεν υποστηρίζουν unicode σε ελληνικά.
  5. Νομίζω ότι όταν έρθει η ώρα της αναβάθμισης θα σε προσλάβω Καταγράφεται και αυτή η ιδέα. Ευχαριστώ!
  6. Καλημέρα, ωραία ιδέα! Θα το έχω στα υπόψη μου για μελλοντική αναβάθμιση, επειδή δεν είναι εύκολο να γίνει άμεσα.
  7. Δεν υπάρχει τέτοιο μήνυμα στην εφαρμογή, λογικά έχεις φορτωμένο κάτι άλλο που δίνει αυτό το μήνυμα. Δοκίμασε να εκτελέσεις το λισπ σε ένα εντελώς νέο αρχείο με ένα τυχαίο πολύγωνο. Αν υπάρχει ακόμα σφάλμα τότε τρέξε την εντολή appload. Στο παράθυρο που ανοίγει, κάτω δεξιά υπάρχει ένα εικονίδιο χαρτοφύλακα με ένα κουμπί που γράφει Contents. Πάτα το κουμπί αυτό για να δεις ποια λισπ φορτώνουν αυτόματα όταν ανοίγεις το autocad. Κάποιο από όλα δημιουργεί το θέμα.
  8. Με μεγάλη καθυστέρηση να σου απαντήσω ότι στη νέα έκδοση 1.0.2 έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις τα δεκαδικά και να απενεργοποιείς τον έλεγχο για self overlap. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς πλέον το tc_noself. Καλή συνέχεια!
  9. Ανέβηκε μια νέα έκδοση (1.0.2) που δίνει εύκολα τη δυνατότητα να απενεργοποιήσει κάποια-ος τον έλεγχο για self overlap. Αρκεί να κάνει edit το αρχείο lisp και στη γραμμή 523 να τροποποιήσει τη μεταβλητή setq *selfintersect* 1). Όταν η τιμή της μεταβλητής είναι 1 γίνεται έλεγχος για self overlap ενώ όταν είναι 0 ο έλεγχος παρακάμπτεται. Στην τελευταία περίπτωση να σημειωθεί πως αν υπάρχει όντως πολύγωνο που τέμνεται με τον εαυτό του, το πρόγραμμα θα διακοπεί (δεν μπορεί να γίνει offset η polyline για την τοποθέτηση των ονομάτων στις κορυφές). Μπορείτε πάντοτε να βγάλετε πινακάκι με την εντολή ptc, η οποία όμως δεν τοποθετεί αυτόματα ονόματα στις κορυφές και δεν κάνει διαστασιολόγηση.
  10. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, χαίρομαι που το εργαλείο βοηθάει. Είσαι σίγουρος ότι φόρτωσες το σωστό αρχείο; Αν θέλεις δοκίμασε να σβήσεις από τον φάκελο που είχες την παλιά εκδοχή (ή να τη μετακινήσεις σε άλλη θέση), να κλείσεις το cad και να το ανοίξεις πάλι. Η νέα έκδοση δεν κάνει καθόλου έλεγχο για self-overlap οπότε δεν είναι φυσιολογικό να βγάζει αυτό το μήνυμα.
  11. Αν επιλέξεις polyline, η αρίθμηση μπαίνει με τη σειρά που μπήκαν τα σημεία της polyline. Αν θέλεις διαφορετική σειρά αρίθμησης εκτέλεσε το ptc που σου ζητάει να δηλώσεις ένα ένα τα σημεία.
  12. Ανέβηκε μια νέα έκδοση (1.0.1) που έχει default τα τρία δεκαδικά. Παράλληλα, απλοποιήθηκε η διαδικασία της στρογγυλοποίησης ώστε αν κάποιος επιθυμεί να αλλάξει τον αριθμό των δεκαδικών αρκεί να κάνει edit το αρχείο lisp και στην γραμμή 522 να τροποποιήσει τη μεταβλητή (setq *decimals* 3).
  13. Ευχαριστώ Θερμοσίφωνα για τα ζεστά σου λόγια. Έχω μια εκδοχή με τρία δεκαδικά, θα τη βρω και θα την ανεβάσω.
  14. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο έλεγχος για self overlap των πολυγώνων εμφανίζει πρόβλημα ενώ είναι σίγουρο ότι η γραμμή έχει φτιαχτεί σωστά. Ανεβάζω συνημμένα λοιπόν μια παραλλαγή που δεν κάνει καθόλου έλεγχο για self overlap, αν σας παρουσιαστεί πρόβλημα. tc_noself.LSP
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.