Jump to content

mixanikara000

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

1 Follower

About mixanikara000

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης
 1. Θα πώ λοιπόν επομένως μόνο ότι πλέον δέν υπάρχει άλλη επιλογή πλήν αυτής της αξιοκρατίας, της υπευθυνότητας και της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα.. Και οποιος αισθάνεται ότι δέν αμοίβεται καλά στην Ελλάδα και είναι μηχανικάρα ας έρθει στα ξένα που δέν ζητάνε προσόντα και δίνουν 2500 ευρώ πρώτο μισθό..
 2. Αμα δέν είσαι λαμόγιο, δεν έχεις ακρες, δέν φιλάς ποπούς..... ..... ..... και κάπως θές να μπείς στο σύστημα γιατί έχεις ανάγκη να δουλέψεις επειδή δέν ρουφάς απο το μπαμπά ίσως και με 700 μπορείς να ξεκινάς.. Και σε παρακαλώ κόψε τα ρατσιστικά σχόλια με τους Αλβανούς γιατί με ενοχλεί αφάνταστα το θέμα όντας μετανάστης εδώ και κάτι χρόνια..
 3. Καταλαβαίνω απόλυτα πώς αισθάνεται ο rainman και είχα συναντήσει πάρα πολλούς εργοδότες σε αυτό το στύλ... Δεν θέλω να φανώ κάπως τώρα αλλα να λέμε τα πράγματα όπως πρέπει να τα πούμε.. Πρώτον 1200 ευρώ πρώτος μισθός για μηχανικό είνα πάρα πολλά.. εγώ είχα ξεκινήσεις με 800! Βασικά πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του αφεντικού σου για να σου δώσει κάποια στιγμή τα λεφτά που θές.. Θα στα δώσει γιατι θέλει να μην έχεις παράπονο και να δουλεύεις στο μάξιμουμ αλλα να ξέρει ο άνθρωπος ότι προσφέρεις ένα συγκεκριμένο έργο.. Επομένως... 800 έπρεπε να ζητήσει.. να δουλέψεις για να φέρεις χρήματα στην επιχείρηση και να πείσεις το αφεντικό σου ότι αξίζεις... και μετα αν δεν είναι βλάκας θα στα προσφέρει χωρίς να του πείς τίποτε.. Καπιταλισμό έχουμε.. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε μια συνέντευξη είναι να αντιπαρατεθείς με το αφεντικό σου για κάτι που λέει ότι βασίζεται στην πείρα του.. Δεν ξέρω τώρα τί του είπε αλλα μπορεί και να τον δοκίμαζε.. Αν δεν συμφωνούσε έπρεπε να προβάλει την αντίθεση του επιχειρηματολογόντας και μετα μόκο.. Εγώ θα έδιωχνα τον υποψήφιο αμέσως μετά απο αυτό.. Τελος πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι αυτά που έγραψα και για το ποσο ανοιχτό είναι το επάγγελμα του μηχανικού.. Δέν έχει καμια καθολική αξία το πτυχίο του μηχανικού ρε παιδιά.. Θέλω να πώ.. δέν είμαστε χειρούργοι γιατροί.. ούτε παπάδες να δοξάζουμε τον ύψιστο.. Θεωρητικά μπορείς να μάθεις ενα σωρό πράγματα και χωρίς να πάς στο πολυτεχνίο.. παραδειγμα αναφέρω τους μηχανικούς λογισμικού.. Στο πολυτεχνείο εξασκούμε λίγο τον εγκεφαλό μας.. μαθαίνουμε να δουλεύουμε μεθοδικά για να λύνουμε τεχνικά προβλήματα.. αλλά.. ο μηχανικός φαίνεται στην πράξη.. τί έχεις δουλέψει και αντιμετωπίσει στην πράξη... Αν ο rainman εκανε πολυ θεωρητική δουλεία ίσως έπρεπε να παει για κανα διδακτορικό.. Συνοψίζοντας.. δίνω δίκιο στον εργοδότη... επιμένω ότι το επάγγελμα του μηχανικού πρέπει να ανοίξει... λάστιχο.. και να αλλάξουμε αντιλήψεις και να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις..
 4. Γιατι δεν τους πήρες και χτές που ρώταγες ενα τηλέφωνο να σου πούν στα σίγουρα? Απο ότι θυμάμαι δέν χαρίζουν τίποτε.. Γενικά ότι έχει να κάνει με σπουδές οπουδήποτε.. Αν ήταν έτσι κάποιος που πήγαινε για διδακτορικό στην Αγγλία δέν θα πλήρωνε ΚΥΤ για 4-5 χρόνια.. Μακάρι να βγω ψεύτης και να πάρεις λεφτά..
 5. Μετά απο κανα μήνα που θα σου έρθει η απόφαση σπίτι οτι διαγράφηκες θα σου έχουν και σαν υπενθήμιση οτι πρέπει να πληρώσεις τόσα ... χρήματα μέχρι της ημερομηνίας αυτής που διαγράφηκες.. Προφανώς πρέπει να τα πληρώσεις γιατι μετά τοκίζονται κανόνικα και με το νομο.. Τα ενσημα σου δεν διαγράφονται ποτέ.. Πέρνεις και μια συνολική ασφαλιστική ενημερότητα πρίν φύγεις και τέλος..
 6. Ε δεν λέμε τώρα να έχεις βγάλει και καμια φιλολογική σχολή για να πιάσεις δουλειά ως μηχανικός.. Απλά στη Γερμανία δέν το μιλάνε το αγγλικό.. και όχι δεν το μιλάνε απλώς αλλα το πέρνουν και πατριωτικά.. Οπως όταν πήγα μια φορά στο Παρίσι και ρωτάω έναν αν μιλάει αγγλικά και με κοιταζε σάν να του έβρισα τη μάνα.... Ολα τα λεφτά.. Η Γερμανία γενικώς είναι η χώρα των ρομπότ που έχουν μάθει να δουλεύουν με ένα συγεκριμένο σύστημα ή καλύτερα software γιατί απλά δέν σκεφτονται αυτοί οι άνθρωποι.. Για όποιον δέν ξέρει.. για να κανεις αίτηση για μια δουλειά πρέπει να τους πάς ένα πάκο με επισημα χαρτιά τί έχεις κανει απο το γυμνάσιο μεχρι σήμερα.. μπορεί να σε σωληνώσουν κιολας με κανα ταλαντωτή.. :D.. Δεν κανω πλάκα.. Εξαρταται που πάς..
 7. _________________________ (Μεταφορά από άλλο θέμα). ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯ Η Γερμανία γενικώς είναι η χώρα των ρομπότ που έχουν μάθει να δουλεύουν με ένα συγεκριμένο σύστημα ή καλύτερα software γιατί απλά δέν σκεφτονται αυτοί οι άνθρωποι.. Για όποιον δέν ξέρει.. για να κανεις αίτηση για μια δουλειά πρέπει να τους πάς ένα πάκο με επισημα χαρτιά τί έχεις κανει απο το γυμνάσιο μεχρι σήμερα.. μπορεί να σε σωληνώσουν κιολας με κανα ταλαντωτή.. :grin:.. Δεν κανω πλάκα.. Εξαρταται που πάς.. Φοβερή γραφειοκρατία.. Εθνικό σπόρ τους.. Επίσης τρελένονται να περιμένουν στην ουρά αναμονής.. Η το πιο ωραίο.. Πάς στο σούπερ μάρκετ και όσα άτομα περιμένουν πρίν απο σένα τόσες φορές ακούς μιά κασέτα.. Χαίρετε - Παρακαλω - Ευχαριστω - Απόδειξη? - Αντίο σας.. ειδικα το πρωί είναι απόλαυση...
 8. Στη Σουηδία πάντως είναι δωρεάν τα μαθήματα Σουηδικών για μετανάστες και για κάθε μορφωτικο επιπεδο.. Δέν κατάλαβες.. Ολοκληρο Ινστιτουτο έχουν.. Δέν είμαι σίγουρο αλλα και στην Ολλανδία έτσι είναι.. και γενικώς σε όλα τα γερμανικα κράτη.. έχουν παρόμοια συστήματα.. Η Γερμανία την έχει δεί.. Ποιά Ελλάδα τώρα αναφέρεις.. σαν τα μαθήματα του Αγ. Παντελεήμονα που μπήκαν με τα ρόπαλα κάτι παλικάρια? Στο Βερολίνο ειδικά οι μισοί την βγάζουν καθαρή με τα κρατικά επιδόματα.. Φοβερή ανεργία... Απο τον τουρισμό και τους φοιτητές ζούν.. και απο τα φροντηστήρια γερμανικών.. Τί να λέμε τώρα?.. Η προφορά στα γερμανικά είναι εύκολη.. Δεν χρειάζεσαι φροντηστήριο..
 9. Leeds δαγκωτό.. Κλάσεις ανώτερο με αυτό που συγκρίνουμε...
 10. Γενικά στη Γερμανία επικρατεί ένα θέατρο του παραλόγου.. και εξηγώ.. Στο ΟΑΕΔ τους αμα πάει κανείς και δέι για μηχανικούς και ειδικότερα για ηλεκτρολόγους μηχανικούς έχουν πολύ ζήτηση.. Ενα πάρα πολύ μικρό ποσοστό είναι άνεργο ή καλύτερα προσωρινά άνεργο.. Μήπως εννουν τους Γερμανούς μόνο? Τους έχω ικανούς γιατι υπάρχει μια τάση σοβουνισμού τελευταία.. Εγώ απο τη διαμονή μου εδώ κατάλαβα ότι επικρατεί μια αντιμεταναστευτική πολιτική.. Παράδειγμα.. είναι γνωστό ότι σε καμιά χώρα δέν μπορείς να βρείς δουλειά μέχρι να μιλάς τη γλώσσα τους καλύτερα απο τους ιδιους.. Στη Γερμανία δεν υπάρχει καμιά απολύτως βοήθεια.. Δηλαδή ενας που θέλει να μάθει τέλεια Γερμανικα (μπίσνες λέβελ ) πρέπει να σκάσει χρήματα σε ταχύρυθμα φροντηστήρια.. Ακομα και σουβλατζής να έρθεις να δουλέψεις και δέν ξέρεις γερμανικά πρέπει να πληρώσεις ιδιωτικό φροντηστήριο.. 200 το μηνα?.. τόσα.. Δεν υπάρχει καμιά ευκαιρία μετεκπαιδευσης απο τα πανεπιστήμια.. Για τους ξένους μιλάω πάντα γιατι οι Γερμανοί με ενα βασικο πτυχίο περνουν τις θέσεις αμέσως..Πέρνεις ένα πτυχίο και αει στο καλο.. Εχει ευκαιρίες για έρευνα ωστόσο.. Οι γερμανικές εταιρίες ειναι γεμάτες θέσεις εργασίας με τη διαφορά οτι δεν καλυπτονται ποτέ... Εχω βαρεθεί να βλέπω τις ιδιες και τις ιδιες αγγελίες..
 11. Πράγματι αφού γύρισα όλες τις σχετικές υπηρεσίες.. δικηγόρους.. Συνηγόρους του Πολιτη και δέν συμαζεύεται.. κατέληξα ότι έπρεπε να κάνω μια αίτηση προς το πρόεδρο που ζητάω την μόνη μου διαγραφή για τους προσωπικους λόγους Α..Β..Γ.. κτλ Αυτός αυτομάτως συγκαλει συμβούλιο όπου συζητείται η περίπτωση μου τυπικά και αποφασιζει.. Εντός 50 ημέρων το μαξιμάλ.. Δεν μπορεί να το καθυστερήσει παραπάνω.. Το μυστικό είναι να μην βάλεις καθόλου μέσα οικονομικούς λόγους.. Εχουν αρνηθεί νομιμως/παρανόμως δέν ξέρω.. διαγραφές αλλων μελών με τη δικαιολογία ενός νομου ότι αφου υπέγραψες να τα σκας..θα τα σκας μεχρι να σκασεις.. Μια απλή αιτισούλα... Εγω έβαλα ότι φεύγω μόνιμα στο εξωτερικό και δεν ξαναπατάω το πόδι μου Ελλάδα.. Εχω σκοπό να αλλάξω υπηκοότητα.. Θελω να εγγραφω στον ασφαλιστικο φορέα των μηχανικών στο κράτος που θα πάω (ασχετα που δεν υπάρχει τετοιο πραγμα γιατι ειναι ελεύθερο τελείως το επάγγελμα του μηχανικου σε Σουηδια, Αγγλία, Γερμανία κτλ..) και δεσμεύομαι να μην ζητήσω ποτέ στο μέλλον επανεγγραφή μου.. Απλώς γελάω γιατί θυμάμαι.. παραδίδω την αίτηση μου σε μια εκεί στο πρωτόκολο.. αυτομάτως φωνάζει μια άλλη αρχιγραμματέα.. αυτή πάει και φωνάζει μια άλλη απο το διπλανό γραφείο.. μαζεύονται τελικα ολες και με πάνε στην προισταμένη τους.. και με αρχίζουν.. ενα πράγμα.. σαν τις κυράδες στην λαική αγορα.. "κυριε τετοιε μου δέν είναι έτσι τα πράγματα...", δεν ειναι το ΤΕΕ μου λεει καφενειο να ερχεται και να φευγει έτσι οποιος ναναι.. Δεν θα μπορείς να ξαναγραφτείς.. δεν δεν δε.. για κανα 20λεπτο μιλαμε αυτό? Τελικα είδαν ότι δεν καταφερναν τίποτε και την πρωτοκολήσαν.. :D Εντομεταξύ απο προηγούμενες μερες.. πρωτου μαζέψω ινφο... ειχα ψαρωσει με την προισταμένη γιατι τι ρώταγα.. Τί θελετε να γράψω στην αίτηση να την δεχτειτε.. να παω να κλείσω αεροπορικό εισητήριο... και μου ελεγε.. δεν ειναι τίποτε σίγουρο.. πολυ πιθανόν να μην μπορείτε.. που μαλλον δέν μπορείτε.. μιλάμε για ψυχολογικό πόλεμο.. Συνοψιζοντας.. διαγραφεσαι πολύ εύκολα.. Οπως είπα όμως όσο απάνθρωπο είναι το ΤΣΜΕΔΕ ετσι είναι και οι ασφαλιστικές εταιριες.. Απλώς τα πληρώνει ο εργοδότης και φυσικά το σύστημα στα κράτη που είπα είναι σοβαρό.. Δεν εχει τις δικές μας αηδίες.. Εμένα βασικα μου είχε κακοφανεί αυτο να μην σου κάνουν έστω μια εκπτωση οταν πάς και κανεις μεταπτυχιακά ή διδακτορικο.. Δεν πάει έτσι..
 12. :D:D:D:D:D:D: Διαβάζω τα πόστ μου και έχω λυθεί στο γέλιο.. Πω πω τί θυμήθηκα τώρα.. Λοιπον εγώ είμαι η περιπτωση JohnEngineer που διαγράφηκε απο τα ΤΕΕ/ΤΣΕΜΕΔΕ!! Συνάδελφοιιιιιι μου.. Οποιος χρειαζεται να διαγραφεί στα σιγουρα.. έχω τη συνταγή..:D Επίσης για το θέμα να συμπληρώσω οτι το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ δεν ειναι ο καταραμένος όφις που πάλευα τελικά.. Δηλαδη σε ολα τα ευρωπαικά κράτη που παίζουν ασφαλιστικές εταιριες... κρατικες και δημόσιες... οι αναλογίες είναι ίδιες.. Δεν θα σε ρωτήσουν δηλαδή κα εκει αν έχεις να τους πληρώσεις κάθε μήνα.. και ΟΚ κάθε Έλληνας ότι και να κάνει θα θέλει μετά απο κάποια χρόνια να γυρίσει στην Ελλάδα και δέν ειναι τόσο τρομερό να κρατήσει την ασφάλεια του ΤΣΜΕΔΕ αν βγεί έξω αρκετα χρόνια.. Εγω δεν μετανοιώνω βέβαια γιατί δέν προκεται να πατήσω το πόδι μου όυτε για διακοπές ξανα στην Ελλάδα.. Εκανα και το στρατιωτικό μου σάν κορόιδο.. Δεν πειράζει.. Ισως θα έπρεπε να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο λειτουργίας λίγο.. Δηλαδή να μην χρειάζεσαι να μπαίνεις σε ψυχοφθόρες διαδικασίες.. επιτροπές και κουραφέξαλα.. Δηλαδη τέτοια γραφειοκρατία.. ουτε στη Γερμανια.. ψυχολογικό πόλεμος.. για να καταλήξουμε τελικά στα αυτονόητα..
 13. Τα CAD/CAM Systems πάς και περνεις αυριο μια πιστοποίηση και είσαι διεθνώς αποδεκτός.. Παίζουν παντού αυτά.. οπως και ο προγραμματισμός.. Εδώ γιατροί και μαθαίνουν προγραμματισμο.. Τα άλλα είναι καθαρά θέμα κλίσης και ταλέντου.. Εγω πάντως θα διάλεγα σιγουρα το Finance Resources Management και Mechatronics & Automation Systems.. αλλα δέν θέλω να σε επηρεάσω τώρα.. Δατς μι..
 14. 2001 - 2004 BEng (Αγγλια) 2004 - 2005 MSc (Αγγλια) 2008 - 2010 MSc (Γερμανία) 2010 - να πεθάνω (Σουηδία) Υ.Γ Στην επόμενη ζωή μου άμα γεννηθώ Ελλάδα θα αυτοκτονήσω..
 15. Γιατί καλέ γειτόνισσα.. Και έχω ντέρτια και καημούς
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.