Μετάβαση στο περιεχόμενο

mixanikara000

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mixanikara000

  1. Θα πώ λοιπόν επομένως μόνο ότι πλέον δέν υπάρχει άλλη επιλογή πλήν αυτής της αξιοκρατίας, της υπευθυνότητας και της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα.. Και οποιος αισθάνεται ότι δέν αμοίβεται καλά στην Ελλάδα και είναι μηχανικάρα ας έρθει στα ξένα που δέν ζητάνε προσόντα και δίνουν 2500 ευρώ πρώτο μισθό..
  2. Αμα δέν είσαι λαμόγιο, δεν έχεις ακρες, δέν φιλάς ποπούς..... ..... ..... και κάπως θές να μπείς στο σύστημα γιατί έχεις ανάγκη να δουλέψεις επειδή δέν ρουφάς απο το μπαμπά ίσως και με 700 μπορείς να ξεκινάς.. Και σε παρακαλώ κόψε τα ρατσιστικά σχόλια με τους Αλβανούς γιατί με ενοχλεί αφάνταστα το θέμα όντας μετανάστης εδώ και κάτι χρόνια..
  3. Καταλαβαίνω απόλυτα πώς αισθάνεται ο rainman και είχα συναντήσει πάρα πολλούς εργοδότες σε αυτό το στύλ... Δεν θέλω να φανώ κάπως τώρα αλλα να λέμε τα πράγματα όπως πρέπει να τα πούμε.. Πρώτον 1200 ευρώ πρώτος μισθός για μηχανικό είνα πάρα πολλά.. εγώ είχα ξεκινήσεις με 800! Βασικά πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του αφεντικού σου για να σου δώσει κάποια στιγμή τα λεφτά που θές.. Θα στα δώσει γιατι θέλει να μην έχεις παράπονο και να δουλεύεις στο μάξιμουμ αλλα να ξέρει ο άνθρωπος ότι προσφέρεις ένα συγκεκριμένο έργο.. Επομένως... 800 έπρεπε να ζητήσει.. να δουλέψεις για να φέρεις χρήματα στην επιχείρηση και να πείσεις το αφεντικό σου ότι αξίζεις... και μετα αν δεν είναι βλάκας θα στα προσφέρει χωρίς να του πείς τίποτε.. Καπιταλισμό έχουμε.. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε μια συνέντευξη είναι να αντιπαρατεθείς με το αφεντικό σου για κάτι που λέει ότι βασίζεται στην πείρα του.. Δεν ξέρω τώρα τί του είπε αλλα μπορεί και να τον δοκίμαζε.. Αν δεν συμφωνούσε έπρεπε να προβάλει την αντίθεση του επιχειρηματολογόντας και μετα μόκο.. Εγώ θα έδιωχνα τον υποψήφιο αμέσως μετά απο αυτό.. Τελος πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι αυτά που έγραψα και για το ποσο ανοιχτό είναι το επάγγελμα του μηχανικού.. Δέν έχει καμια καθολική αξία το πτυχίο του μηχανικού ρε παιδιά.. Θέλω να πώ.. δέν είμαστε χειρούργοι γιατροί.. ούτε παπάδες να δοξάζουμε τον ύψιστο.. Θεωρητικά μπορείς να μάθεις ενα σωρό πράγματα και χωρίς να πάς στο πολυτεχνίο.. παραδειγμα αναφέρω τους μηχανικούς λογισμικού.. Στο πολυτεχνείο εξασκούμε λίγο τον εγκεφαλό μας.. μαθαίνουμε να δουλεύουμε μεθοδικά για να λύνουμε τεχνικά προβλήματα.. αλλά.. ο μηχανικός φαίνεται στην πράξη.. τί έχεις δουλέψει και αντιμετωπίσει στην πράξη... Αν ο rainman εκανε πολυ θεωρητική δουλεία ίσως έπρεπε να παει για κανα διδακτορικό.. Συνοψίζοντας.. δίνω δίκιο στον εργοδότη... επιμένω ότι το επάγγελμα του μηχανικού πρέπει να ανοίξει... λάστιχο.. και να αλλάξουμε αντιλήψεις και να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις..
  4. Γιατι δεν τους πήρες και χτές που ρώταγες ενα τηλέφωνο να σου πούν στα σίγουρα? Απο ότι θυμάμαι δέν χαρίζουν τίποτε.. Γενικά ότι έχει να κάνει με σπουδές οπουδήποτε.. Αν ήταν έτσι κάποιος που πήγαινε για διδακτορικό στην Αγγλία δέν θα πλήρωνε ΚΥΤ για 4-5 χρόνια.. Μακάρι να βγω ψεύτης και να πάρεις λεφτά..
  5. Μετά απο κανα μήνα που θα σου έρθει η απόφαση σπίτι οτι διαγράφηκες θα σου έχουν και σαν υπενθήμιση οτι πρέπει να πληρώσεις τόσα ... χρήματα μέχρι της ημερομηνίας αυτής που διαγράφηκες.. Προφανώς πρέπει να τα πληρώσεις γιατι μετά τοκίζονται κανόνικα και με το νομο.. Τα ενσημα σου δεν διαγράφονται ποτέ.. Πέρνεις και μια συνολική ασφαλιστική ενημερότητα πρίν φύγεις και τέλος..
  6. _________________________ (Μεταφορά από άλλο θέμα). ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯ Η Γερμανία γενικώς είναι η χώρα των ρομπότ που έχουν μάθει να δουλεύουν με ένα συγεκριμένο σύστημα ή καλύτερα software γιατί απλά δέν σκεφτονται αυτοί οι άνθρωποι.. Για όποιον δέν ξέρει.. για να κανεις αίτηση για μια δουλειά πρέπει να τους πάς ένα πάκο με επισημα χαρτιά τί έχεις κανει απο το γυμνάσιο μεχρι σήμερα.. μπορεί να σε σωληνώσουν κιολας με κανα ταλαντωτή.. :grin:.. Δεν κανω πλάκα.. Εξαρταται που πάς.. Φοβερή γραφειοκρατία.. Εθνικό σπόρ τους.. Επίσης τρελένονται να περιμένουν στην ουρά αναμονής.. Η το πιο ωραίο.. Πάς στο σούπερ μάρκετ και όσα άτομα περιμένουν πρίν απο σένα τόσες φορές ακούς μιά κασέτα.. Χαίρετε - Παρακαλω - Ευχαριστω - Απόδειξη? - Αντίο σας.. ειδικα το πρωί είναι απόλαυση...
  7. Ε δεν λέμε τώρα να έχεις βγάλει και καμια φιλολογική σχολή για να πιάσεις δουλειά ως μηχανικός.. Απλά στη Γερμανία δέν το μιλάνε το αγγλικό.. και όχι δεν το μιλάνε απλώς αλλα το πέρνουν και πατριωτικά.. Οπως όταν πήγα μια φορά στο Παρίσι και ρωτάω έναν αν μιλάει αγγλικά και με κοιταζε σάν να του έβρισα τη μάνα.... Ολα τα λεφτά.. Η Γερμανία γενικώς είναι η χώρα των ρομπότ που έχουν μάθει να δουλεύουν με ένα συγεκριμένο σύστημα ή καλύτερα software γιατί απλά δέν σκεφτονται αυτοί οι άνθρωποι.. Για όποιον δέν ξέρει.. για να κανεις αίτηση για μια δουλειά πρέπει να τους πάς ένα πάκο με επισημα χαρτιά τί έχεις κανει απο το γυμνάσιο μεχρι σήμερα.. μπορεί να σε σωληνώσουν κιολας με κανα ταλαντωτή.. :D.. Δεν κανω πλάκα.. Εξαρταται που πάς..
  8. Στη Σουηδία πάντως είναι δωρεάν τα μαθήματα Σουηδικών για μετανάστες και για κάθε μορφωτικο επιπεδο.. Δέν κατάλαβες.. Ολοκληρο Ινστιτουτο έχουν.. Δέν είμαι σίγουρο αλλα και στην Ολλανδία έτσι είναι.. και γενικώς σε όλα τα γερμανικα κράτη.. έχουν παρόμοια συστήματα.. Η Γερμανία την έχει δεί.. Ποιά Ελλάδα τώρα αναφέρεις.. σαν τα μαθήματα του Αγ. Παντελεήμονα που μπήκαν με τα ρόπαλα κάτι παλικάρια? Στο Βερολίνο ειδικά οι μισοί την βγάζουν καθαρή με τα κρατικά επιδόματα.. Φοβερή ανεργία... Απο τον τουρισμό και τους φοιτητές ζούν.. και απο τα φροντηστήρια γερμανικών.. Τί να λέμε τώρα?.. Η προφορά στα γερμανικά είναι εύκολη.. Δεν χρειάζεσαι φροντηστήριο..
  9. Leeds δαγκωτό.. Κλάσεις ανώτερο με αυτό που συγκρίνουμε...
  10. Γενικά στη Γερμανία επικρατεί ένα θέατρο του παραλόγου.. και εξηγώ.. Στο ΟΑΕΔ τους αμα πάει κανείς και δέι για μηχανικούς και ειδικότερα για ηλεκτρολόγους μηχανικούς έχουν πολύ ζήτηση.. Ενα πάρα πολύ μικρό ποσοστό είναι άνεργο ή καλύτερα προσωρινά άνεργο.. Μήπως εννουν τους Γερμανούς μόνο? Τους έχω ικανούς γιατι υπάρχει μια τάση σοβουνισμού τελευταία.. Εγώ απο τη διαμονή μου εδώ κατάλαβα ότι επικρατεί μια αντιμεταναστευτική πολιτική.. Παράδειγμα.. είναι γνωστό ότι σε καμιά χώρα δέν μπορείς να βρείς δουλειά μέχρι να μιλάς τη γλώσσα τους καλύτερα απο τους ιδιους.. Στη Γερμανία δεν υπάρχει καμιά απολύτως βοήθεια.. Δηλαδή ενας που θέλει να μάθει τέλεια Γερμανικα (μπίσνες λέβελ ) πρέπει να σκάσει χρήματα σε ταχύρυθμα φροντηστήρια.. Ακομα και σουβλατζής να έρθεις να δουλέψεις και δέν ξέρεις γερμανικά πρέπει να πληρώσεις ιδιωτικό φροντηστήριο.. 200 το μηνα?.. τόσα.. Δεν υπάρχει καμιά ευκαιρία μετεκπαιδευσης απο τα πανεπιστήμια.. Για τους ξένους μιλάω πάντα γιατι οι Γερμανοί με ενα βασικο πτυχίο περνουν τις θέσεις αμέσως..Πέρνεις ένα πτυχίο και αει στο καλο.. Εχει ευκαιρίες για έρευνα ωστόσο.. Οι γερμανικές εταιρίες ειναι γεμάτες θέσεις εργασίας με τη διαφορά οτι δεν καλυπτονται ποτέ... Εχω βαρεθεί να βλέπω τις ιδιες και τις ιδιες αγγελίες..
  11. Πράγματι αφού γύρισα όλες τις σχετικές υπηρεσίες.. δικηγόρους.. Συνηγόρους του Πολιτη και δέν συμαζεύεται.. κατέληξα ότι έπρεπε να κάνω μια αίτηση προς το πρόεδρο που ζητάω την μόνη μου διαγραφή για τους προσωπικους λόγους Α..Β..Γ.. κτλ Αυτός αυτομάτως συγκαλει συμβούλιο όπου συζητείται η περίπτωση μου τυπικά και αποφασιζει.. Εντός 50 ημέρων το μαξιμάλ.. Δεν μπορεί να το καθυστερήσει παραπάνω.. Το μυστικό είναι να μην βάλεις καθόλου μέσα οικονομικούς λόγους.. Εχουν αρνηθεί νομιμως/παρανόμως δέν ξέρω.. διαγραφές αλλων μελών με τη δικαιολογία ενός νομου ότι αφου υπέγραψες να τα σκας..θα τα σκας μεχρι να σκασεις.. Μια απλή αιτισούλα... Εγω έβαλα ότι φεύγω μόνιμα στο εξωτερικό και δεν ξαναπατάω το πόδι μου Ελλάδα.. Εχω σκοπό να αλλάξω υπηκοότητα.. Θελω να εγγραφω στον ασφαλιστικο φορέα των μηχανικών στο κράτος που θα πάω (ασχετα που δεν υπάρχει τετοιο πραγμα γιατι ειναι ελεύθερο τελείως το επάγγελμα του μηχανικου σε Σουηδια, Αγγλία, Γερμανία κτλ..) και δεσμεύομαι να μην ζητήσω ποτέ στο μέλλον επανεγγραφή μου.. Απλώς γελάω γιατί θυμάμαι.. παραδίδω την αίτηση μου σε μια εκεί στο πρωτόκολο.. αυτομάτως φωνάζει μια άλλη αρχιγραμματέα.. αυτή πάει και φωνάζει μια άλλη απο το διπλανό γραφείο.. μαζεύονται τελικα ολες και με πάνε στην προισταμένη τους.. και με αρχίζουν.. ενα πράγμα.. σαν τις κυράδες στην λαική αγορα.. "κυριε τετοιε μου δέν είναι έτσι τα πράγματα...", δεν ειναι το ΤΕΕ μου λεει καφενειο να ερχεται και να φευγει έτσι οποιος ναναι.. Δεν θα μπορείς να ξαναγραφτείς.. δεν δεν δε.. για κανα 20λεπτο μιλαμε αυτό? Τελικα είδαν ότι δεν καταφερναν τίποτε και την πρωτοκολήσαν.. :D Εντομεταξύ απο προηγούμενες μερες.. πρωτου μαζέψω ινφο... ειχα ψαρωσει με την προισταμένη γιατι τι ρώταγα.. Τί θελετε να γράψω στην αίτηση να την δεχτειτε.. να παω να κλείσω αεροπορικό εισητήριο... και μου ελεγε.. δεν ειναι τίποτε σίγουρο.. πολυ πιθανόν να μην μπορείτε.. που μαλλον δέν μπορείτε.. μιλάμε για ψυχολογικό πόλεμο.. Συνοψιζοντας.. διαγραφεσαι πολύ εύκολα.. Οπως είπα όμως όσο απάνθρωπο είναι το ΤΣΜΕΔΕ ετσι είναι και οι ασφαλιστικές εταιριες.. Απλώς τα πληρώνει ο εργοδότης και φυσικά το σύστημα στα κράτη που είπα είναι σοβαρό.. Δεν εχει τις δικές μας αηδίες.. Εμένα βασικα μου είχε κακοφανεί αυτο να μην σου κάνουν έστω μια εκπτωση οταν πάς και κανεις μεταπτυχιακά ή διδακτορικο.. Δεν πάει έτσι..
  12. :D:D:D:D:D:D: Διαβάζω τα πόστ μου και έχω λυθεί στο γέλιο.. Πω πω τί θυμήθηκα τώρα.. Λοιπον εγώ είμαι η περιπτωση JohnEngineer που διαγράφηκε απο τα ΤΕΕ/ΤΣΕΜΕΔΕ!! Συνάδελφοιιιιιι μου.. Οποιος χρειαζεται να διαγραφεί στα σιγουρα.. έχω τη συνταγή..:D Επίσης για το θέμα να συμπληρώσω οτι το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ δεν ειναι ο καταραμένος όφις που πάλευα τελικά.. Δηλαδη σε ολα τα ευρωπαικά κράτη που παίζουν ασφαλιστικές εταιριες... κρατικες και δημόσιες... οι αναλογίες είναι ίδιες.. Δεν θα σε ρωτήσουν δηλαδή κα εκει αν έχεις να τους πληρώσεις κάθε μήνα.. και ΟΚ κάθε Έλληνας ότι και να κάνει θα θέλει μετά απο κάποια χρόνια να γυρίσει στην Ελλάδα και δέν ειναι τόσο τρομερό να κρατήσει την ασφάλεια του ΤΣΜΕΔΕ αν βγεί έξω αρκετα χρόνια.. Εγω δεν μετανοιώνω βέβαια γιατί δέν προκεται να πατήσω το πόδι μου όυτε για διακοπές ξανα στην Ελλάδα.. Εκανα και το στρατιωτικό μου σάν κορόιδο.. Δεν πειράζει.. Ισως θα έπρεπε να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο λειτουργίας λίγο.. Δηλαδή να μην χρειάζεσαι να μπαίνεις σε ψυχοφθόρες διαδικασίες.. επιτροπές και κουραφέξαλα.. Δηλαδη τέτοια γραφειοκρατία.. ουτε στη Γερμανια.. ψυχολογικό πόλεμος.. για να καταλήξουμε τελικά στα αυτονόητα..
  13. Τα CAD/CAM Systems πάς και περνεις αυριο μια πιστοποίηση και είσαι διεθνώς αποδεκτός.. Παίζουν παντού αυτά.. οπως και ο προγραμματισμός.. Εδώ γιατροί και μαθαίνουν προγραμματισμο.. Τα άλλα είναι καθαρά θέμα κλίσης και ταλέντου.. Εγω πάντως θα διάλεγα σιγουρα το Finance Resources Management και Mechatronics & Automation Systems.. αλλα δέν θέλω να σε επηρεάσω τώρα.. Δατς μι..
  14. 2001 - 2004 BEng (Αγγλια) 2004 - 2005 MSc (Αγγλια) 2008 - 2010 MSc (Γερμανία) 2010 - να πεθάνω (Σουηδία) Υ.Γ Στην επόμενη ζωή μου άμα γεννηθώ Ελλάδα θα αυτοκτονήσω..
  15. Γιατί καλέ γειτόνισσα.. Και έχω ντέρτια και καημούς
  16. Εγω πάντως θα σου πρότεινα να συνεργαστούμε και να ανοιξουμε καμια εταιρια με ειδικά UAV εκει στην Ελλάδα... :)
  17. :D Κατι θα ξέρεις.. Οι Γερμανοί μηχανικοί πάντως συμφωνούν μαζί σου γιατί παντού στο U- και S-Bahn εχει διαφημιστικά για Αυστραλία και προφανώς έχουν ανταπόκριση.. Οι Γερμανοί τώρα είναι τόσο πατριώτες που προτιμάνε να τρώνε ψωμί και αλάτι παρά να αφήσουν τη χώρα τους.. Παρεπιπτόντως είναι κανένας εδώ απο Γερμανία ή κάποιος που έκανε πολλά χρόνια εκεί?
  18. Το πιο ωραιο site που έχω δεί πάντως είναι αυτό http://www.diydrones.com/ Φυσικά μπορεί κάποιος να κατεβάσει δωρεαν και το Microsoft Robotics Studio για να παίξει με τους actuators.. Αμα ασχοληθείς πάντως με λιγα χρήματα μπορείς να κάνεις θαύματα.. Κάπου διάβασα ότι δυο Κύπριοι μηχανικοί φτιάξανε ενα πάμφτηνο ερασιτεχνικό UAV για έρευνα και διασωση κάτω απο αντίξοες συνθήκες με δυνατο ανεμο και πλακώσανε όλες οι διεθνή εταιρίες να συνεργαστούν μαζι τους.. Δοκιμάζανε κάτι καινούργιες επιφάνειες βασικα για εξτρά απορρόφηση της πίεσης.. και τους βγήκε.. Αυτά είναι..
  19. Αμα ήμουν Ελλάδα θα ερχομουν να σε βρω με τα σχεδια να μοιραστουμε και το κοστος.. :) Εγω είμαι άρρωστος με αυτά.. Το παραδέχομαι.. Προφανώς ότι υπάρχει έτοιμο στο εμποριο ειναι πανάκριβο.. Δες και εδώ.. http://www.mikrokopter.com/ucwiki/en/MikroKopter?action=show&redirect=FrontPage Το κακό είναι ότι σίγουρα θα χαλάσεις παραπάνω χρήματα απο αυτά που υπολογίζεις όταν το φτιάχνεις μόνος σου.. Υ.Γ. Προς Θεού αγνοησε τις τιμές που βλέπεις.. Η Γερμανία είναι λίγο περίεργη σε μερικά είδη.. Εδώ ένα σπόρ ποδήλατο και το βλέπεις 900 και 1000 ευρω στα μαγαζιά..
  20. Υπάρχει κρίση παντού.. Δέν λέω ότι επειδή πάω στη Σουηδία εγώ είναι παράδεισος η Σουηδία... Εχουν σφίξει πολύ τα πράγματα και στη Σουηδία.. απλώς δέν υπάρχει αυτή η απελπισία που βλέπω εδώ στη Γερμανία..
  21. Θα το πάμε αλλιώς το θέμα λοιπόν.. Προφανώς η Ελλάδα έχει περισσότερους μηχανικούς απο όσους χρειάζεται.. Πιο προφανώς όμως η ιδιότητα του μηχανικού δέν είναι κληρονομικό χάρισμα ούτε βασιλικός τίτλος τιμής.. Το περιεργο της υπόθεσης είναι δέ ότι ενώ τα ελληνικά πανεπιστήμια θεωρούνται απο τα καλύτερα της Ευρώπης... πρακτικά.. τα ελληνικά πτυχία στην ξένη αγορά εργασίας εχουν τόση αξία όση και οι χαρτοσακούλες των σούπερ μάρκετ... και όχι τιποτε άλλο.. δέν μπορούν ούτε μετανάστες να φύγουν μετά ορισμένοι.. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους αξιαγάπητους συναδέλφους μας.. ειδικά τους πολύ έμπειρους να μας εξηγήσουν γιατί θεωρούμε το επάγγελμα του μηχανικού ανοιχτό όταν δέν υπάρχει τεχνικό έργο στην Ελλάδα που να μήν έχει μέσα κάποια λαδιά.. Μην πώ τη κακιά λέξη κομπίνα...Το παραμικρό.. Πώς είναι ανοιχτό όταν μπαίνουν μέσα σε τεχνικά έργα κριτήρια πολιτικά, γνωριμιών τύπου κλίκας, λαδώματα, και γενικώς ένα κλίμα ιταλικής μαφίας.. Τί δυνατότητες έχει ενας νέος μηχανικός στην Ελλάδα να δουλέψει και να γίνει ανταγωνιστικός χωρίς να ξέρει τα κόλπα και τις κλίκες του επαγγέλματος?
  22. Θεωρώ το επάγγελμα του μηχανικού γενικά ώς ένα απο τα πλέον κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα.. Είμαι υπέρ της κατάργησης του ΤΕΕ και άνοιγμα όλων των ειδικοτήτων για να γίνει επιτέλους ανταγωνιστικό, αξιοκρατικό και αποδοτικό το επάγγελμα.. Ισως τότε να γίνει και ένα τεχνικό έργο της προκοπής στον τόπο μας..:)
  23. Το θεμα με τους Σουηδους είναι οτι παρόλο λαμβάνουν τιποτε εκατομμύρια αιτησεις για δουλειά κάθε μέρα ειναι πολύ κουλ και ευγενικότατοι.. Οι Γερμανοί ας πουμε ειναι ρομποτάκια.. και τους αρέσουν όλα Αουτομάτικ.. και σου απαντάνε με ενα αυτοματο μηνυμα φυσικά στο οτιδήποτε.. Οι Σουηδοί κάθονται και μου αναλυουν το βιογραφικό μου και μου εξηγούν και τί πρέπει να κανω..!! κουφό.. Έτυχε λετε σε μένα? Ο ένας πχ μου λέει.. αγαπητέ μου χωρις τέλεια Σουηδικά δέν πέρνουμε ατομα.. και για να τελειοποιησεις τα Σουηδικά σου ελα Σουηδια.. ψιλοτρελαθηκα.. Ο άλλος πάλι μου λέει.. Εμείς πέρνουμε άτομα μονο συστημένους απο γνωστους μας.. και πρεπει να ερθω εκει για να μπορώ να πηγαινω στις συνεντευξεις.. Ετσι είναι το σύστημα τους λέτε ή εχουν βάλει αυτοι κανένα σύστημα τεχνητης νοημοσύνης και αναλύει τις αιτησεις έτσι??? :p :p
  24. Οχι φίλε μου δέν με πειράζει που είσαι ΠΜ.. Προφανώς είναι έτσι τα πράγματα οπως τα λές.. Εχω φτιάξει ήδη μια πλατφορμίτσα τεσταρισματος και δοκιμάζω διάφορα.. αιρφρειμ δεν ακομα... αλλα θα καταληξω σε κάτι σάν αυτό για αρχη.. Εχει φυσικα ετοιμα και μεγαλυτερης κλιμακας... http://www.youtube.com/watch?v=o4HXlGtNwws Προφανως θελω να κάνω κάτι που να έχω οσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.. και ισως κάτι σαν και αυτό.. Ειναι πολύ φτηνό αυτό και έχει ακόμα και στρατιωτικές εφαρμογές..!!!!
  25. Προς ηλεκτρολόγους, αεροναυπηγούς κτλ... Μου έχει κολλήσει στο μυαλό να φτιάξω ενα UAV σαν προτζεκτάκι ερασιτεχνικά.. Οσο πιο προχωρημένο γίνεται... Εχει κανένας σχέση με αυτά? Οριστε και 2 λινκ που μου αρέσουν πολύ.. http://paparazzi.enac.fr/wiki/Index.php/Main_Page http://wiki.openpilot.org/Main_Page
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.