Μετάβαση στο περιεχόμενο

mixanakos

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mixanakos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό που αναφέρει αφορά και ΕΕΜΚ; Και αν την εχω ημιτελή, με πληρωμένο τέλος αλλά λείπουν μελέτες Η/Μ πρέπει να την κλείσω ως 31/1 για να μην χρειαστώ ΗΤΚ;
  2. Μπορεί να είναι έτσι, το μπέρδεμα είναι πως θέλει να θεωρούμε κάποια πράγματα για τον υπολογισμό του προστίμου στον 4014 δηλ. τι παραδοχές κάνουμε και οχι αν όλα συμφωνούν με τον ΓΟΚ.
  3. Πάντως και έγω νομίζω οτι στα προ του 55 για να τακτοποιήσω αυθαιρεσίες που έγιναν μεταγενέστερα πρέπει να βάλω ΜΕ άδεια. Αυτό που με απασχολεί έιναι αν σε 2όροφο απο τα συμβόλαια φαίνεται οτι το ισόγειο είχε χρήση στάβλου και τώρα είναι κατοικία αν πρέπει να δηλώσω την αλλάγη χρήσης του ισογείου και με ποιόν τρόπο στο φύλλο υπολογισμου?
  4. Μιλάμε για περιπτώσεις που έγιναν μετέπειτα αυθαιρεσίες. Σε αυτές στο σύστημα δεν πρέπει να βάλω ΜΕ άδεια για να υπολογίσυουν με 1 συντελεστη και όχι 2 ?
  5. Λογικό από την μιά αλλά από την άλλη στην βεβαίωση για την μεταβίβαση δηλώνουμε οτι: "δεν έχουν εκτελεστεί εμφανείς αυθαίρετες κατασκευές που επηρεάζουν την επιφάνεια, το ύψος, τη δόμηση ή την κάλυψη, του μεταβιβαζομένου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας ". Βέβαια αυτό νομίζω θα το δηλώνουμε στην περίπτωση 1 όταν δηλαδή δεν έχω αυθαιρεσίες γιατί στην περίπτωση 2 (με αυθαιρεσίες) δηλώνουμε ότι: "Στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο, όλες οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις , εμπίπτουν σε μια εξαιρέσεις της §2 του άρθρου 23 του Ν.4014/2011. " Μάλλον άνοιξα και άλλο ζήτημα
  6. Καλημέρα συνάδελφοι, μετά από σκέψη και κουβέντα με συναδέλφους νομίζω οτι τελικά στα προ του 1955 που δεν έχω άδεια αλλά συμβόλαια που το αποδεικνύουν μπορώ να βάλω ΝΑΙ για άδεια ώστε να υπολογίσω τις αυθαιρεσίες που έγιναν μεταγενέστερα. Αν συμφωνείτε θα παρακαλούσα τον geo21 που άρχισε το topic να συμπληρώσει στο πρώτο post το συμπέρασμα. Τι γίνεται όμως αν τμήμα της κατασκευής είχε άλλη χρήση παλαιότερα, 'οπως πολύ συχνά στα χωρία το ισόγειο ήταν στάβλος και πάνω το σπίτι? Έδω μπορεί να έχω συμβόλαια που το αναφέρουν για χρήση ζώων άλλα πλέον είναι κατοικία πάνω-κάτω. Δεδομένου οτι θεωρούνται με άδεια πρέπει να δηλώσω την αλλάγή χρήσης του ισογείου? Επίσης με τον 4014 αν έχω καταλάβει σωστά δεν ασχολούμαστε για τακτοποίηση τυχών αλλαγής των ανοιγμάτων στα κουφώματα ή οτι έχει κλιματιστικά χωρίς άδεια ( για τις εξωτερικές μονάδες στην όψη μιλάω) ή και αυτά πρέπει να μπούν σαν παραβάσεις με αναλυτικο? Περιμένω τις απόψεις σας.
  7. Καλημέρα συνάδελφοι, νομίζω ότι πρέπει να ανακεφαλαιώσουμε τα συμπεράσματα που έχουμε σχετικά με τις σοφίτες. Δεδομένου οτι στην Ελλάδα οι περισσότερες των περιπτώσεων είναι άδεια για στέγη, έγινε υπερύψωση και κατέληψε διαμέρισμα. Πως το αντιμετωπίζουμε: 1) Βάζουμε τα καθαρά τ.μ. που δημιουργήθηκαν με Υ.Δ. ( δεν θα μπώ στο αν θέλει 0,5 ή όχι εδώ μάλλον στην κρίση μας). Βέβαια τι ωοούμε καθαρά, πάνω από ποιό ύψος είναι ένα θέμα. 2) Το τμήμα της στέγης που υπερβαίνει το ύψος της ΑΔΕΙΑΣ το συγκρίνω με το μέγιστο ύψος της περιοχής για στέγη και από την διαίρεση τους βλέπω αν υπερβαίνει το 20% ή όχι και βάζω. Αν υπερβαίνω το μέγιστο της περιοχής δεν παίζει ρόλο στον υπολογισμό γιατι εδώ συγκρίνουμε σε σχέση με την άδεια. Έτσι σε νέο φύλλο υπολογισμού βάζω τα τ.μ. του τμήματος αυτου με Υ.Υ. χωρίς να ασχοληθώ με δόμηση αφου την έβαλα στο πρώτο φύλλο. Αυτά κατα την γνώμη μου είναι τα βήματα, περιμένω τα σχόλια σας.
  8. Θα ήθελα αν γίνεται να μου απαντήσει κάποιος στο #1067 που υπέβαλα προχθές. Ευχαριστώ.
  9. Έχω συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου το 2000 που αναφέρει οτι το κτίσμα είναι του 1928. Μόλις τώρα όμως πρόσεξα οτι αυτό το συμβόλαιο λέει επίσης οτι το ισόγειο χρησιμοποιείται για φύλαξη ζώων. Τώρα που γίνανε εργασίες ανακατασκευής και έγινε όλο κατοικία (χωρίς Ο.Α.) πρέπει να βάλω και το ισόγειο σαν παράβαση, σωστά? Δεδομένο οτι η πλατφόρμα του ΤΕΕ αλλαγή χρήσης δεν εννοεί την επιμέρους αυθαιρεσία αλλά αν το κτίριο απο κατοικία έγινε γραφεία π.χ. και αφού έχω Σ.Δ. και Σ.Κ. τότε σαν τι αυθαιρεσία να την θεωρήσω? Μάλλον με αναλυτικό το βλέπω.
  10. Καλημέρα και απο εμένα. Δεδομένου οτι στο αρχικό post του geo21 δεν είδα αυτό που θα ρωτήσω συμπερένω ότι δεν συζητήθηκε ή δεν ξεκαθαρίστηκε. Στα προ του 1955 που έγιναν αργότερα προσθήκες ή άλλες παρανομίες χωρίς άδεια τότε στον υπολογισμό του προστίμου βάζω ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ άδεια? Με την δική μου λογική αλλά χωρίς να το έχω δει ξεκάθαρα γραμμένο κάπου, απλά έχω την υπόνεια οτι σε κάποια ημερίδα του ΤΕΕ συζητήθηκε, πρέπει να θεωρήσουμε οτι ΕΧΕΙ άδεια για τον ίδιο λόγο που από τον νόμο εξαιρούνται αυτά τα κτίρια όπως και κτίρια που έιναι στη Γ' φάση του νόμου Τρίτση. Επίσης στην πλατφόρμα του ΤΕΕ ζητάει τον αριθμό αδείας, αν ισχύουν τα παραπάνω ξέρει κανείς αν θα δέχεται το σύστημα να γράψεις "προ του 1955"?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.