Μετάβαση στο περιεχόμενο

galexa

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

galexa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε επικοινωνία που είχα σήμερα με το τοπικό ΤΣΜΕΔΕ (Θεσσαλονίκης) η υπάλληλος μου είπε τα εξής: 1. Η εγκύκλιος αυτή που βγήκε δεν την θεωρούν ακόμη επίσημη γιατί δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου. Επομένως περιμένουν να "επισημοποιηθεί" και μετά να τη μελετήσει το αρμόδιο νομικό τμήμα του ταμείου για το πως θα εφαρμοστεί γιατί έρχεται σε αντίθεση με το νόμο που αφορούσε τα αναδρομικά. 2. Επίσης μου είπε ότι και να εφαρμοστεί αφορά ΜΟΝΟ την Ειδική Προσαύξηση. 3. Όταν ρώτησα τι θα γίνει μελλοντικά των ήδη καταβληθέντων ποσών της Ειδικής Προσαύξησης, συμψηφισμός ή μπορεί να γίνει και επιστροφή, μου απάντησε ότι μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου μπορεί να γίνει είτε το ένα είτε το άλλο. Από ότι κατάλαβα μέχρι να γίνουν όλα τα παραπάνω και να βγεί επίσημη απόφαση ή παράταση πρέπει να πληρώνονται κανονικά για να μην υπάρχει πρόβλημα. Αυτά κι ελπίζω να βοήθησα.
  2. Για την εφορία χρειάζεται να έχεις μαζί το τελευταίο μπλοκ αποδείξεων και κανονικά και το βιβλίο εσόδων-εξόδων. Εγώ που δεν το είχα απλά υπέγραψα μια υπεύθυνη δήλωση. Περνάς μετά από σχεδόν όλα τα τμήματα (ΦΠΑ, Εισόδημα, Αυτοκίνητα κλπ) για υπογραφές. Στο Μητρώο είναι που κάνεις και την τελική αίτηση κλεισίματος επαγγέλματος. Για διαγραφή από το ΤΕΕ πρώτα κλείνεις τα βιβλία από εφορία, μετά με το χαρτί της εφορίας πας στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και κάνεις κι εκεί αίτηση και στο τέλος πας στο ΤΕΕ έχοντας μαζί την απόφαση διαγραφής από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και το τελευταίο εκκαθαριστικό αν επικαλείσε λόγους οικονομικούς για τη διαγραφή σου. Ίσως να χρειάζεται και κάτι ακόμη που δεν το θυμάμαι στο ΤΕΕ. Όπως και να 'χει πάρτους τηλ πριν πας για να είσαι σίγουρος. Εμένα έκανε 3,5 μήνες να ολοκληρώσουν τη διαγραφή από το ΤΕΕ. Μετά τη διαγραφή σου από το ΤΕΕ κάνεις και μια βόλτα από το (πρώην) ΤΣΜΕΔΕ και ζητάς διαγραφή. ΠΡΟΣΟΧΗ σαν ημερομηνία στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ βάζουν αυτή που έχει δηλωθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.
  3. Και σε μένα μπήκαν 30/9 και δεν είμαι εν. επ. από το Ιούλιο. Δεν ξέρεις τώρα τι να τα κάνεις. Να τα φας ή όχι;
  4. Κι σ' εμένα το ίδιο, την έδωσα χθές στην τράπεζα με την έγγραφη υποσημείωση όμως ότι έχει ήδη εκδοθεί η βεβαίωση ολοκλήρωσης του προγράμματος από το 2010 (έδωσα μαζί και το αντίγραφο αυτής), μην τυχόν ζητάνε μετά να διατηρήσουμε τον εξοπλισμό στην κατοχή μας άλλα 5 χρόνια από σήμερα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.