Μετάβαση στο περιεχόμενο

christina 1

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

christina 1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όσων αφορά το φεκ του υπεχωδε, αυτό αναφέρεται μόνο στο ίδιο το κτίριο, το κέλυφος και την τυπολογία του, χωρίς να κάνει αναφορά σε ακτίνα προστασίας. Συνεπώς, συμφωνώ κι εγώ με την venezia, ότι το προς υπαγωγή κτίριο δεν βρίσκεται στο άμεσο περιβάλλον του διατηρητέου. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι για όλες τις απαντήσεις σας.
  2. Στην περίπτωση όπως φαίνεται στο σχήμα, πιστεύεται όλα τα κτίρια εμπίπτουν στο περιβάλλον του κτιρίου; Η μόνο αυτά που έχουν πρόσωπο στο μνημείο;
  3. Νομίζω από ΥΠΕΧΩΔΕ. Πώς όμως ορίζεται το περιβάλλον των μνημείων? Δηλ. το οικόπεδο του όμορου διατηρητέου, καθότι είναι μεγάλο σε έκταση, συνορεύει με αρκετά ακίνητα. Το ακίνητο προς υπαγωγή, δεν έρχεται σε οπτική επαφή με το διατηρητέο κτίσμα καθώς κοιτάει στην αυλή αυτού, και μάλιστα στην πίσω όψη. Επισυνάπτω σχετικό σχήμα. Σε περίπτωση που όντως χρειάζεται επιτροπή, ο νόμος αναφέρει α)γνωμοδότηση ΥΠΠΟ και έπεται β) έγκριση επταμελούς επιτροπής. Οι επταμελείς επιτροπές υπάρχουν? ή η έγκριση δίνεται ακόμα από ΚΕ.Σ.Α.? Δεν νομίζω να μην πάρει τις εγκρίσεις διότι, πραγματικά δεν βλάπτεται άμεσα ούτε έμμεσα ούτε το μνημείο, αλλά ούτε και ο περιβάλλων χώρος αυτού. Απλά σε περίπτωση συμβολαίου, αυτή η διαδικασία παίρνει πάρα πολύ χρόνο φαντάζομαι. Μπορεί αν έχει πληρωθεί το 30% να προχωρήσει η μεταβίβαση, και την διαδικασία να την συνεχίσει ο νέος ιδιοκτήτης, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 6?
  4. Καλησπέρα, έχω περίπτωση κτιρίου με μικρή αυθαιρεσία (κλείσιμο η/χ). Το οικόπεδό του είναι όμορο με οικόπεδο εντός του οποίου υπάρχει διατητηρέο κτίριο. Δηλ. το οικόπεδο της δήλωσης, συνορεύει με οικόπεδο, του οποίου του κτίριο είναι διατηρητέο. Η δική μου η δήλωση χρειάζεται να περάσει από κάποια επιτροπή? Διαβάζω την νομοθεσία, στο άρθρο 117, αλλά μιλάει για "περιβάλλων χώρο" διατηρητέου κτίσματος. Και αυτό το ερμηνεύω, εντός του οικοπέδου που βρίσκεται το διατηρητέο, κι όχι τα όμορα αυτού. Το κτίριο, δεν έρχεται σε επαφή με κανένα σημείο με το διατηρητέο κτίριο, αλλά το οικόπεδο βρίσκεται σε επαφή με οικόπεδο διατηρητέου κτιρίου.
  5. Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση. Και ακόμη δύο ερωτήματα: a. Εφόσον χρειάζεται για οποιαδήποτε μεταβολή της δήλωσης του ν.4178, για να ολοκληρωθεί αυτή να μεταφερθεί τελικά στον 4495, τι είναι καλύτερο, να την μεταφέρω ως οριστική υπαγωγή? ή να την γυρίσω ως υπαγωγή όσο ακόμα είμαι στον ν.4178 και μετά να την μεταφέρω στον 4495? b. Το πληρωμένο πρόστιμο μεταφέρεται αυτόματα σαν προηγούμενη πληρωμή στον ν.4495 ή πρέπει εγώ να το δηλώσω στα πρόσθετα στοιχεία? Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μου προσκομίσει ο ιδιοκτήτης τα καταθετήρια (έχουν περάσει χρόνια και δεν ξέρω αν κράτησε αρχείο? Η αρκεί να ανεβάσω τη δήλωση του 4178 που δείχνει ότι είναι εξοφλημένα? Εν πάση περίπτωση τα πληρωμένα, δεν χάνονται αλλά συνυπολογίζονται στο νέο υπολογισμό σωστά?
  6. Καλησπέρα, σε δήλωση του 4178 σε οριστική υπαγωγή, με πλήρως εξοφλημένο πρόστιμο, αλλά χωρίς να έχει ανέβει κανένα δικαιολογητικό, θέλω να κάνω διόρθωση της δήλωσης. Το πρόστιμο θα τροποποιηθεί και αυτό που θα προκύψει θα είναι >20% από το πληρωθέν. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Α) Μπορώ να κάνω αίτημα για μεταφορά δήλωσης 4178 από οριστική σε υπαγωγή, να την διορθώσω στον 4178, και να την ξανακάνω οριστική υπαγωγή, χωρίς να μεταφερθώ στον 4495? Β) Λόγω ότι το πρόστιμο θα αυξηθεί >20% σε σχέση με το αρχικό, απαιτείται σύμφωνα απόφαση ΣΥΠΟΘΑ ακόμα και στον 4178? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Kαλημέρα, είναι εύκολο να μου πείτε τιμή ζώνης για : x=556519.47 y=4562746.79 Τοπική Κοινότητα Δαφνώνος / Δημοτική Ενότητα Σταυρουπόλεως / Δήμος Ξάνθης Η σελίδα https://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/Antikeimenikes.html που πλέον δεν λειτουργεί, έχει αντικατασταθεί από κάποια άλλη που μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση σε παλαιότερους πίνακες αντικειμενικών αξιών;
  8. Για άλλη μία φορά, το ελάχιστο ευχαριστώ μας για την πολύτιμή προσπάθεια Συνάδελφε!
  9. christina 1

    Νόμος 4495/2017

    Σ ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την πολύτιμη προσπάθειά σου Συνάδελφε!
  10. christina 1

    Νόμος 4495/2017

    Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε ξανά ευχαριστούμε.
  11. christina 1

    Νόμος 4495/2017

    Κ πάλι ευχαριστούμε!
  12. Καλημέρα, ευχαριστώ για την απόκριση. Από τη σελίδα του υπουργείου https://www.minfin.gr/web/g.g.-demosias-periousias/pinakes-antikeimenikon-axion στις Νέες εντάξεις στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού φορολογητέας αξίας ακινήτων 2011 η ελ. τιμή που βρίσκω στο pdf που έχει για την Χαλκιδική είναι 600. Αλλά βλέπω ότι και σε άλλες αναζητήσεις συναδέλφων, απαντάτε με τιμή 500. Υπάρχει άλλος πίνακας για Χαλκιδική; Αν ναι μπορείτε να ανεβάσετε το αντίστοιχο link;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.