Μετάβαση στο περιεχόμενο

chapi

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chapi

  1. Καλησπέρα συνάδελφε,

    απαντήθηκε το ερώτημά σου;

  2. Καλησπέρα, τελικά έβγαλες άκρη συνάδελφε; Σε τελικό έλεγχο ΕΚΟ 2 μου ζητήθηκε ΕΕΔΜΚ για εγκατάσταση Α/Θ σε μια περίπτωση σαν αυτή που περιγράφεις χωρίς αλλαγή σωληνώσεων....
  3. τελικά τί έγινε με την αίτησή σου συνάδελφε; Γύρισε πίσω στο στάδιο 7; Σε ρωτάω γιατί έχω το ίδιο θέμα....

  4. ευχαριστώ για τον χρόνο σου Ροδόπουλε. καλή χρονιά κιόλας. μήπως έχεις κανένα site από όπου μπορώ να κατεβάσω το DIN4095; φρεάτιο θα κάνω σίγουρα. εξωτερικά του υπογείου έχω ήδη 2 αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσω κάποιο από αυτά μιας και είναι εφαπτόμενα της οικοδομής...μάλλον το ένα θα χρησιμεύσει αποκλειστικά σαν φρεάτιο για την αποχέτευση του μπάνιου του υπογείου. Σκέπτομαι να κάνω ένα νέο φρεάτιο γύρω στα 3 μέτρα από την οικοδομή.
  5. ευχαριστώ για τις συμβουλές! σκέφτομαι ότι αν είναι να ανοίξω τέτοιες ιστορίες και να μονώσω τοιχεία και πάτωμα μήπως είναι καλύτερα να κάνω ένα drainage περιμετρικά της οικοδομής για να κρατήσω τα νερά μακριά από αυτή σε κάθε ενδεχόμενό; Με την ευκαιρία του ξεμπαζώματος θα κάνω και εξωτερικά των τοιχείων 2 χέρια penetron. Με αυτή τη λύση πιστεύω ότι θα γλιτώσω από τα φρεάτια που έχω μέσα στο υπόγειο και επιπλέον δεν θα φτάνει νερό κοντά ή μέσα στο σπίτι. Είναι κάτι που νομίζετε ότι πρέπει να προσέξω για μια επιτυχημένη εγκατάσταση drainage; Λέω να σκάψω περιμετρικά σε βάθος -4 μέτρα (το υπόγειο είναι εντελώς μπαζωμένο), να βάλω διάτρητους σωλήνες περασμένους σε γεωύφασμα, να σκεπάσω με κροκάλα γύρω στο 1 μέτρο, μετά ξαναμπαζώνω ώς το -1 και μετά χαλίκι. Αν δω ότι με παίρνει οικονομικά μπορεί περιμετρικά να κάνω ένα είδος πεζοδρομίου οπότε αντί για την τελευταία στρώση χαλικιού θα συνεχίσω το μπάζωμα και μετά πλάκα 0,10 μ. μπετόν. Τί λέτε;
  6. το penetron πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο δάπεδο του υπογείου; υπόψην έχω τοποθετημένα πλακάκια. Από τα περιμετρικά τοιχεία του υπογείου δεν έχω προς το παρόν εισροή νερού. Φαίνεται ότι μαζεύεται το νερό κάτω από το δάπεδο (σαν να υπάρχει μία λεκάνη) και βγαίνει από τα πλακάκια. Περιμετρικά δεν έχω υγρασίες, νερά κτλ. Θέμα καθίζησης δεν τίθεται.
  7. sorry αλλά είμαι λίγο άσχετη: το penetron θα εφαρμοστεί εξωτερικά? η ενέσιμη στεγάνωση εξωτερικά μετά από ξεμπάζωμα? είμαι γύρω στα 400 μέτρα από τη θάλασσα αλλά σε ύψωμα ευτυχώς....το νερό 'σκάει' από το δάπεδο (από τους αρμούς των πλακιδίων) του υπογείου που σημειωτέον είναι γύρω στους 40 πόντους πάχος! Θα ήθελα συμβουλές σχετικά με το τί να προσέξω στο σύστημα drainage μετά τη στεγάνωση των τοιχείων του υπογείου. Ευχαριστώ!
  8. παιδιά καλησπέρα, πρώτη φορά στο φόρουμ και θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παρακάτω: στο σπίτι μου έχω έντονο πρόβλημα εισροής υδάτων από την πλάκα του υπογείου λόγω υψηλού υδροφόρου ορίζοντα. Όταν αγοράσαμε το σπίτι στα μπετά το υπόγειο ήταν ήδη μπαζωμένο και θεώρησα ότι δεν θα είχαμε τέτοιο πρόβλημα με τα υπόγεια νερά. Εδώ και 7 χρόνια πειραματίζομαι με διάφορες λύσεις (αντλίες, φρεάτια, κτλ κτλ) αλλά τα τελευταία 2 χρόνια το πρόβλημα έχει γίνει εφιάλτης. Σε κάθε μεγάλη βροχόπτωση το νερό βγαίνει από τους αρμούς των πλακακιών του υπογείου και πλημμυρίζω. Έχω συνολικά 5 αντλίες (δεν είναι ζωή αυτή!) σε 4 φρεάτια, 2 εκ των οποίων είναι εξωτερικά του υπογείου και στην ίδια στάθμη με αυτό. Σκέπτομαι τη λύση drainage. Θα λυθεί το πρόβλημα μία και καλή; Αν ναι, τί πρέπει να προσέξω; Ποιό είναι ένα ενδεικτικό κόστος; Υπόψην ότι το σπίτι κατοικείται, ο περιβάλλοντας χώρος είναι διαμορφωμένος (άρα μεγάλη ιστορία το ξεμπάζωμα....) και έχω σωλήνες ηλεκτρικούς, υδραυλικούς κτλ. στον κήπο μου.... καμιά ιδέα; λίγη παρηγοριά; ευχαριστώ και sorry αν σας κούρασα με την φλυαρία μου!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.