Μετάβαση στο περιεχόμενο

maria_gr79

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by maria_gr79

  1. Νομίζω εκτεθειμένος θα είναι ο Δήμος που παραχωρεί τις άδειες και όχι ο εκάστοτε ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης. Αυτοί προσκομίζουν ό,τι απαιτούν οι υπηρεσίες προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Εαν αυτά που ζητούν οι υπηρεσίες είναι ανεπαρκή, αυτό δεν τους αφορά!
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα Η δική μου περίπτωση έχει ως εξής: Σε διώροφο κτίριο προ του '55 ζητάει ο πελάτης μου να γίνει ριζική ανακαίνιση. Θα καταθέσω φάκελο στην πολεοδομία για πιστοποίηση περιγράμματος κτλ (ό,τι εργασίες απαιτηθούν). Το εμβαδό μαζί με τη λιθοδομή (πάχους 60 εκ.) είναι 60 τμ, ενώ χωρίς τη λιθοδομή 43 τμ. Απαιτείται ή όχι ΜΕΑ? (Είμαι δηλαδή πάνω ή κάτω από το όριο των 50 τμ?) Εαν απαιτείται: Λέει η διαυκρινιστική (???) εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ: "Σε κάθε περίπτωση ριζικής ανακαίνισης, του σημείου 6, η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου αναβαθμίζεται στο βαθμό που αυτό είναι τεχνικά, λειτουργικά και οικονομικά εφικτό". - Πώς καθορίζεται η "αναβάθμιση"? Απαιτείται πιστοποιητικό πριν και μετά? 2 ΜΕΑ στην πολεοδομία για πριν και μετά? Πιστοποιητικό πριν, ΜΕΑ στην πολεοδομία για μετά?... - Πώς καθορίζεται το "εφικτό"? Εμένα πχ ο πελάτης μου θέλει να προβεί μόνο στην αλλαγή των κουφωμάτων, και στην τοποθέτηση ξυλολέβητα. Δε θέλει θερμομόνωση. Εφικτό ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ για τον πελάτη μου είναι αυτό. Για την πολεοδομία εφικτό ΤΕΧΝΙΚΑ ίσως είναι και η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης. Μήπως τελικά να αποφύγει και αυτός τα έξοδα και εγώ την ταλαιπωρία και να βγάλουμε μία άδεια μικρής κλίμακας για αντικατάσταση κουφωμάτων???
  3. Είπε κάποιος συνάδελφος πιο πάνω πως: "Ο πελάτης έχει ένα ακίνητο χωρίς άδεια, προ του 1955, το οποίο λειτουργεί ως κατάστημα μικρο-εμπόριου. Θέλει όμως να το νοικιάσει σε κάποιον ο οποίος θα ανοίξει εστιατόριο. Υποθέτω ότι στη περίπτωση αυτή χρειάζεται όχι μόνο η διαδικασία πιστοποίησης νομίμου περιγράμματος ισογείου καταστήματος προ του ΓΟΚ/55, αλλά και η διαδικασία αλλαγής χρήσης απο κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. " Νομίζω πως δεν απαιτούνται όλα αυτά. Είναι καθαρά θέμα δημοτικής αρχής που εκδίδει την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος. Στον επαρχιακό δήμο από τον οποίο κατάγομαι η δημοτική αρχή ζητάει οικοδομική άδεια και στην περίπτωση που δεν υπάρχει, απλή βεβαίωση από την πολεοδομία ότι ο χώρος μπορεί να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η βεβαίωση αυτή εκδίδεται με τα εξής δικαιολογητικά: - Αίτηση - Κάτοψη και τομή του καταστήματος - Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη - Βεβαίωση παλαιότητας από το δήμαρχο - Φωτογραφίες - Αυτοψία της υπηρεσίας
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα Η δική μου περίπτωση έχει ως εξής: Σε διώροφο κτίριο προ του 55 ζητάει ο πελάτης μου να γίνει ριζική ανακαίνιση. Θα καταθέσω φάκελο στην πολεοδομία για πιστοποίηση περιγράμματος κτλ. Το εμβαδό μαζί με τη λιθοδομή (πάχους 60cm) είναι 60m2, ενώ χωρίς τη λιθοδομή 43m2. Απαιτείται ή όχι ΜΕΑ? (Είμαι δηλαδή πάνω ή κάτω από το όριο των 50m2?) Εαν απαιτείται: Λέει η διαυκρινιστική (???) εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ: "Σε κάθε περίπτωση ριζικής ανακαίνισης, του σημείου 6, η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου αναβαθμίζεται στο βαθμό που αυτό είναι τεχνικά, λειτουργικά και οικονομικά εφικτό". - Πώς καθορίζεται η "αναβάθμιση"? Απαιτείται πιστοποιητικό πριν και μετά? 2 ΜΕΑ στην πολεοδομία για πριν και μετά? Πιστοποιητικό πριν, ΜΕΑ στην πολεοδομία για μετά?... - Πώς καθορίζεται το "εφικτό"? Εμένα πχ ο πελάτης μου θέλει να προβεί μόνο στην αλλαγή των κουφωμάτων, και στην τοποθέτηση ξυλολέβητα. Δε θέλει θερμομόνωση. Εφικτό ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ για τον πελάτη μου είναι αυτό. Για την πολεοδομία εφικτό ΤΕΧΝΙΚΑ ίσως είναι και η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης. Μήπως τελικά να αποφύγει και αυτός τα έξοδα και εγώ την ταλαιπωρία και να βγάλουμε μία άδεια μικρής κλίμακας για αντικατάσταση κουφωμάτων???
  5. Καλησπέρα Έχω την περίπτωση νομιμοποίησης περιγράμματος ενός μονόροφου κτιρίου προ του '55. Το κτίριο είναι σχεδόν ορθογωνικό με κάλυψη 100% του οικοπέδου. Έχει σύνορο με ιδιοκτησία δεξιά, πίσω και αριστερά ενώ μπροστά βλέπει σε δημοτικό δρόμο. Η στέγη είναι δίρριχτη με 15 εκ γριπίδα, με κλίση προς το δρόμο και προς τα πίσω. (Τα λέω λίγο μπακαλίστικα). Η γριπίδα δηλαδή βγαίνει στο πίσω όριο και στο δρόμο. Η απορία μου είναι τι θεωρείται περίγραμμα? Ο περιμετρικός τοίχος του κτιρίου ή η περίμετρος της στέγης που είναι μεγαλύτερη λόγω της γριπίδας? Προφανώς η απορία προκύπτει λόγω του προβλήματος που δημιουργείται με τον γείτονα και πού οριοθετείται το οικόπεδο του καθενός.
  6. Ξέρει μήπως κάποιος να μου πει πού μπορείς να καταγγείλεις κάποιον που ενώ είναι δημόσιος υπάλληλος (μηχανικός σε μικρό δήμο της επαρχίας), βγάζει κανονικά άδειες με ξένη σφραγίδα? Υπάρχει περίπτωση δικαίωσης? Αυτό που με βγάζει εντελώς από τα ρούχα μου είναι το γεγονός της ανοχής της πολεοδομίας. Κανείς δε λέει τίποτα κατά τη διάρκεια του ελέγχου και ας ξέρουν την επίσημη ιδιότητά του! Έλεος ρε παιδιά! Στις μικρές κοινωνίες αυτά κάνουν μπαμ και συμβαίνουν με την ανοχή όλων! ...Αλλά θα μου πείτε, μήπως και οι ίδιοι οι υπάλληλοι της πολεοδομίας δεν κάνουν τα ίδια???
  7. Καλησπέρα κι από μένα, Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά στην εκκαθαριστική ΦΠΑ που συμπληρώνουμε την εποχή αυτή, δε σ'αφήνει να τη στείλεις αν δε συμπληρώσεις τον κωδικό 615 (ακαθ. έσοδα φορολ. εισοδήματος). Και ρωτώ: Αν δεν ξέρεις πως θα φορολογηθείς για το 2009 (λογιστικά ή εξωλογιστικά), πώς θα συμπληρώσεις τον κωδικό αυτό??? Εφαρμόζοντας τον συντελεστή σου??? Ή βάζοντας τη διαφορά εσόδων-εξόδων??? (Διότι ο Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για έσοδα-έξοδα και για το 2009!!!) ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  8. Μήπως θα μπορούσατε να στείλετε και σε μένα αυτή τη φόρμα? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! [email protected]
  9. Παιδιά, μπορεί να το στείλει κάποιος και σε μένα??? [email protected] Σας ευχαριστώ! Για την μετατροπή από Greeklish σε Ελληνικά, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.