Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Balc

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Balc

  1. Συνάδελφοι, τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος που έχει πάρει την επιδότηση, θέλει να κλείσει τα βιβλία του. Τι υποχρεώσεις έχει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. Τα σχέδια της αδείας με αυτό που έχει εφαρμοσθεί δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους, το ίδιο και οι κοινόχρηστοι χώροι. Εσύ ερμηνεύεις ότι μπορώ να τακτοποιήσω ένα διαμέρισμα της πολυκατοικίας χωρίς τα κοινόχρηστα του; Μπορώ να θεωρήσω όλο το διαμέρισμα αυθαίρετο σε αυτήν την περίπτωση; Αν ναι, εκτιμάς ότι δεν υπάγομαι στο άρθρο 26 παρ. 2 για το ότι θα πρέπει να βγεί καινούρια άδεια; Επίσης διάβασα σε κάποιο Post ότι ουσιαστικά δεν μπορώ να νομιμοποιήσω/τακτοποιήσω αυθαίρετη κατασκευή προ του 83 με το Ν512/85. Ποιά είναι η γνώμη σου;
  3. Θα θεωρήσω όλα τα τετραγωνικά ως υπέρβαση δόμησης? Τι γίνεται με του κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας? Τακτοποιούνται αναλογικά των χιλιοστών κάθε ιδιοκτησίας?
  4. Συνάδελφοι, έχω μια περίπτωση όπου υπάρχει άδεια προσθήκης του 69 Β ορόφου και Γ εσοχής. Στην άδεια υπάρχουν και σχέδια υφισταμένου ισογείου και Α ορόφου. Κατόπιν αυτοψίας προέκυψε ότι κανένας όροφος δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με σχέδια αδείας, το ίδιο και ο φέρων οργανισμός (το κλιμακοστάσιο πχ έχει τοποθετηθεί σε άλλο σημείο από αυτό που φάινεται στα σχέδια αδείας προσθήκης). Επίσης το περίγραμμα της οικοδομής είναι τελείως διαφορετικό με αυτό της αδείας και φαίνεται ότι υπάρχει υπέρβαση δόμησης με κατασκευή πρόσθετων τετραγωνικών στον Γ όροφο τουλάχιστον. Κάθε όροφος ανήκει σε διαφορετικό ιδιοκτήτη. Τώρα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του Γ ορόφου θέλει να μεταβιβάσει το διαμέρισμα. Έχει κάποιος συνάδελφος άποψη για το αν μπορώ να το τακτοποιήσω το διαμέρισμα του Γ ορόφου με το Ν4014? ή αν θα πρέπει να ακολουθήσω κάποια άλλη διαδικασία νομιμοποίησης/τακτοποίησης? και αν ναι ποια είναι αυτή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  5. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής για όποιον έχει άποψη. Κάποιος έχει την αποκλειστικη χρήση τμήματος ταράτσας/δώματος. Έχει κατασκευαστεί ένα στέγαστρο. ένα τμήμα του δεν είναι σκεπασμένο (πέργκολα). Επίσης περιμετρικά του στεγάστρου έχει κατασκευασθεί στηθαίο ~1.00μ. Όλα τα παραπάνω κατασκευάστηκαν χωρίς άδεια. Πολυ πιθανον το στέγαστρο να υπερβαίνει το επιτρεπόμενο ύψος. Ερώτησεις 1 Το στέγαστρο/πέργκολα υπολογίζεται ως κύριος χώρος? Βάζω τα συνολικά τετραγωνικά της επιφάνειας του στεγάστρου/πέργκολας? ή Μπορώ να το παώ με αναλυτικό στις λοιπές αυθαιρεσίες? 2 Υπάρχει αλλαγή χρήσης στην περίπτωση αυτή? 3 Το ποσοστό δόμησης υπολογίζεται σε σχέση με το σύνολο της δόμησης της πολυκατοικίας ή μόνο του διαμερίσματος? 4 Το στηθαίο υπάγεται στις λοιπες αυθαιρεσίες?
  6. Μπορεί κάποιος να πει τη γνώμη του σχετικά με το παρακάτω ερώτημα? Σε ποια κατηγορία αυθαιρεσίας υπάγεται η κατασκευή στεγάστρου ανοικτού σε δώμα πολυκατοικίας?
  7. Μπορεί να μου δώσει κάποιος μια εκτίμηση κόστους αντικατάστασης ξύλινου πατώματος οροφής ισογείου σε διόροφο λιθόκτιστο κτίριο όπου έχει φωλιές για τα υφιστάμενα δοκάρια. Συνολική κάτοψη ~200μ2
  8. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος αν θα πρέπει να τακτοποιήσω στέγαστρο σε δώμα πολυκατοικίας το οποίο δε φένεται στα σχέδια της αδείας? Αν ναι, υπάρχει περίπτωση να μπορώ να το νομιμοποιησω μετά την τακτοποίηση?
  9. Συνάδελφοι, θα ήθελα να ρωτήσω για κατασκευή στεγάστρου σε εξωτερικό χώρο που στεγάζει φούρνο θα πρέπει να εκδοθεί οικοδομική άδεια?
  10. Ευχαριστώ συνάδελφοι, με κατατοπίσατε. Ήθελα να κάνω και την εξής ερώτηση, μετά την "νομιμοποίηση", θα μπορώ να βγάλω κάποια άλλη άδεια για το κτίριο π.χ. για χρωματισμούς με σκαλωσιές?
  11. Σε πολυκατοικία κατασκευάστηκαν πρόσθετοι εξώστες οι οποίοι δεν υπήρχαν στα σχέδια της αδείας του 83. Εκτιμώ ότι θα πρέπει να υπαχθούν στο νόμο με τα αυθαίρετα. Αν ναι, προσμετρώνατι ως κύριοι χώροι ή βοηθητικοί? Δεν ξέρω αν έχει κάποιος άλλος ανα φερθεί στο θέμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.