Μετάβαση στο περιεχόμενο

katerina_dl

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

katerina_dl's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αναλυτικές προσφορές έχω, τους μηχανισμούς τους ξέρω, το ερώτημα που ίσως δεν έθεσα σωστά, είναι η ποιότητα των ξύλων και των βακελιτών. Μιας και δεν είναι ιταλικής πχ κατασκευής, αλλά ελληνικής, έχω ψάξει να βρώ κάποιους πχ που να έχουν τέτοιες κουζίνες, αλλά.... Πέρα δηλαδή από τους μηχανισμούς που σίγουρα δεν είναι ελληνικοί, μη μου ξεφλουδίσει ο βακελίτης ή μην σκάσει μετά από 1 χρόνο.
  2. Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα, εντός κρίσης για επιλογή κουζίνας. Ιταλικής ή ελληνικής κατασκευής; Υπάρχουν κάποια εργοστάσια ελληνικά με καταστήματα τα οποία παρασκευάζουν κουζίνες και φυσικά υπάρχουν και τα ιταλικά. Το θέμα μου τώρα που σχεδιάζω την κουζίνα μου είναι το εξής: έχω τον ξυλουργό (θεωρητικά είναι καλός) ο οποίος μου δίνει τιμή για ιταλικά και είναι πολύ πιο ακριβός από τις ελληνικές( eliton, nikolidakis, κλπ). Έχει τοποθετήσει κάποιος ελληνικής κατασκευής κουζίνα (κάποια από τις παραπάνω ίσως) ώστε να έχει άποψη;
  3. Καλησπέρα, σας γράφω το ερώτημα όπως το έθεσα στην ΥΔΟΜ: Σε ισόγειο υφιστάμενο χτισμένο βάσει ΓΟΚ85 με οικοδομική άδεια του 1998 δεν υπάρχουν Ημιυπαίθριοι Χώροι. Πρόκειται να γίνει προσθήκη Α Ορόφου.Το υφιστάμενο ισόγειο έχει εμβαδό 96,00τμ, προσθήκη που πρόκειται να γίνει έχει εμβαδό 50,00τμκαι η επιτρεπόμενη δόμηση του οικοπέδου είναι 232,00τμ. Σύμφωνα με το ΝΟΚ, άρθ.11 παρ.6α: στον συντελεστή δόμησης δεν προσμετρούν οι επιφάνειες των ανοιχτών εξωστών και ανοιχτών ημιυπαιθρίων χώρων, όταν η συνολική επιφάνεια των χώρωναυτών έχει ποσοστό μικρότερο ή ίσο του 40% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί στοοικόπεδο. Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό των ανοιχτών ημιυπαιθρίων χώρων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί.Οι Ανοικτοί Ημιυπαίθριοι Χώροι που επιτρέπονται σύμφωνα με το ΝΟΚ είναι 232,00x20% =46,40τμΥπάρχει κάποιος νόμος ή διευκρινιστική εγκύκλιος, ο οποίος απαγορεύει την εξάντληση όλων τωνεπιτρεπόμενων ΑΗΧ (εμβαδού 46,40τμ) που δεν προσμετρούν στη δόμηση στον Α όροφο, οοποίος προστίθεται και έχει εμβαδό 50,00τμ; και η απάντηση της ΥΔΟΜ: "Σε συνέχεια της παραπάνω αίτησης σας, σας ενημερώνουμε ότι ισχύει το άρθρο 11 παρ. 6α του Ν.4067/12 σχετικά με το ποσοστό ανοιχτών ημιυπαιθρίων χώρων και εξωστών επί της επιτρεπόμενης δόμησης που δεν προσμετρούν στον συντελεστή δόμησης του οικοπέδου. Συνεπώς σε περίπτωση μη ύπαρξης σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησιών επί του ακινήτου, όπου θα πρέπει να λαμβάνονται υπ'όψη τα ποσοστά η/χ και εξωστών επί της αναλογούσας δόμησης ανά ιδιοκτησία, δύναται να υλοποιηθούν σε περίπτωση προσθήκης ποσοστό η/χ και εξωστών βάσει των οριζόμενων στο παραπάνω άρθρο".
  4. Καλησπέρα, στον ΓΟΚ ήταν επί της δόμησης της προσθήκης. στο ΝΟΚ γράφει ότι εξώστες+ΑΗΧ <= 40% της επιτρεπόμενης δόμησης. Δεν υπάρχει άλλη εγκύκλιος ή τροποποίηση. Άρα σε περίπτωση προσθήκης αθροίζονται τα υφιστάμενα με τα πραγματοποιούμενα της προσθήκης και όλα μαζί πρέπει να είναι <= 40% της επιτρεπόμενης δόμησης. Είχα και εγώ παρόμοιο θέμα πρόσφατα και όσον αφορά τους ΑΗΧ της προσθήκης και πως υπολογίζονται και αναγκάστηκα και υπέβαλα ερώτημα στην ΥΔΟΜ όπου και μου έδωσαν επίσημη απάντηση.
  5. Καλησπέρα σε όλους, επιτέλους βγήκε η απάντηση από την πολεοδομία στο ερώτημα μου σχετικά με τους ΑΗΧ σε προσθήκη, και η απάντηση είναι όπως τα γράφει ακριβώς ο ΝΟΚ: δηλαδή μπορείς εφόσον δεν έχεις ημιυπαίθριους στο ισόγειο, εάν θέλεις να τους εξαντλήσεις όλους τους ΑΗΧ στην προσθήκη ορόφου. Δηλαδή οι ΑΗΧ υπολογίζονται επί της επιτρεπόμενης δόμησης και όχι επί της πραγματοποιούμενης ή οποιασδήποτε άλλης... Της πήρε λίγο παραπάνω της κυρίας στην πολεοδομία και έγινε ρεζίλι που δεν ήξερε μία απλή παράγραφο του ΝΟΚ, αλλά απάντησε...
  6. χαχα, μα έτσι κατέθεσα, όπως νόμιζα εγώ σωστό. Αλλά δεν το δέχεται στον έλεγχο και δεν μου το περνάει!!!
  7. Μετά από τηλεφωνική συνομιλία με το ΥΠΕΚΑ μου είπαν ότι κατά 99% έχω δίκιο, αλλά θα πρέπει να στείλω στην αρμόδια ΥΔΟΜ γραπτό ερώτημα και μετά την απάντηση να τους τη στείλω για να μου απαντήσουν και αυτοί. Καλό καλοκαίρι δηλαδή φαντάζομαι...
  8. Το επίσημο ερώτημα συντάσσω αυτή τη στιγμή, αφού μίλησα και με το ΥΠΕΚΑ. Έχουν κολλήσει στον ΓΟΚ και δεν καταλαβαίνουν ότι είναι άλλο πράγμα ο ΝΟΚ όσες φορές και αν τους το είπα. Ας το ψάξουν λίγο καλύτερα γιατί έχω πεισμώσει και θέλω μία σοβαρή απάντηση τους.
  9. Η υπάλληλος της πολεοδομίας λοιπόν, μου είπε ότι η "επιτρεπόμενη" δόμηση που αναφέρει ο ΝΟΚ είναι μία ευρεία έννοια και ότι αυτή θέλει οι ΑΗΧ να είναι έως 20% της προσθήκης, δηλαδή για 50τμ προσθήκης----> 10 τμ ΑΗΧ. Δεν υπάρχει κάπου γραμμένο αυτό που θέλει, απλά αυτή έτσι ερμηνεύει το ΝΟΚ. Μου είπε παρ'όλ'αυτά ότι αν έχω κάποια επίσημη διευκρίνηση θα το δεχτεί.
  10. Ευχαριστώ, αύριο θα πάω στην πολεοδομία και θα σας ενημερώσω, γιατί κοντεύουν να με τρελάνουν. Αυτή που μου κάνει τον έλεγχο επιμένει πως είναι οι ΑΗΧ επί της πραγματοποιούμενης εφόσον δεν εξανλείται ο συντελεστής, αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να το βρω κάπου γραμμένο.
  11. Καλησπέρα, θέλω να κάνω μία ερώτηση γιατί στην πολεοδομία κοντεύουν να με τρελάνουν. Προσπαθώ να πάρω μία άδεια δόμησης για προσθήκη καθ'ύψος α ορόφου. Το υφιστάμενο ισόγειο είναι 90τμ και στον όροφο θέλω να προσθέσω μόνο 50τμ! Αλλά η ιδιοκτήτρια θέλει να ρίξει όλη την πλάκα ορόφου ώστε επειδή έχει υπόλοιπο συντελεστή, αν στο μέλλον θέλει, να φτιάξει όλο τον όροφο χωρίς να έχει συνενώσεις πλακών. Ο χώρος που δεν γίνεται κατοικία, είναι όλος ΑΗΧ. Στην προσθήκη, και εφόσον ΔΕΝ έχει εξαντληθεί η δόμηση, το 20% των ΑΗΧ υπολογίζεται επί της επιτρεπόμενης δόμησης ή επί της πραγματοποιούμενης; Εάν υπολογίζεται επί της πραγματοποιούμενης που το αναφέρει αυτό ο ΝΟΚ;;
  12. Καλησπέρα, θέλω να υπολογίσω τη νόμιμη αμοιβή για προσθήκη Α' ορόφου. 'Εχω την εξής απορία: στα σχέδια της άδειας υπήρχε για την οικοδομή απόληξη κλιμακοστασίου στο δώμα, η οποία και δεν μετρούσε στα τετραγωνικά του διαγράμματος κάλυψης. Τώρα που θα γίνει η προσθήκη και η απόληξη θα είναι πλέον μέρος της κατοικίας, μετράει στον Σ.Δ. Στον προϋπολογισμό, θα το προσμετρήσω στα τετραγωνικά της κατοικίας και θα υπολογίσω την αμοιβή παρ'όλο που υπάρχει ήδη το κλιμακοστάσιο;
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω έναν πελάτη, ο οποίος θέλει να μεταβιβάσει το δικαίωμα υψούν που έχει σε μία οικοδομή. Υπάρχει ήδη σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών και το δικό του τμήμα είναι "ο Μελλοντικός Β Όροφος" . Ο συμβολαιογράφος του θέλει βεβαίωση. Εγώ τι στοιχεία θα συμπληρώσω στη φόρμα του ΤΕΕ? Ο μελλοντικός Β όροφος δεν έχει άδεια, άρα θα βάλω "Όχι" εκεί που λεει αδεια? Τι περιγραφή θα βάλω? "Βεβαίωση για μελλοντικό Β' Όροφο", "βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν αυθαίρετα στο δώμα" , επίσης υπάρχει στα συμβόλαια και μελλοντικός Α όροφος, ο οποίος ούτε αυτός έχει κατασκευαστεί, αλλά δεν θα μεταβιβαστεί τώρα. Στα πρόσθετα στοιχεία στη φόρμα του ΤΕΕ πόσους ορόφους θα βάλω ότι έχει, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει υπόγειο και ισόγειο, αλλά υπάρχουν 2 μελλοντικοι όροφοι στα συμβόλαια; Ευχαριστώ εκ των προτερων για τη βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.