Jump to content

soulrebel

Members
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Ουδέτερη

1 Follower

About soulrebel

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής
 1. Eυχαριστώ. Επομένως συνεχίζει να ισχύει ότι ξέραμε όσο αφορα τους 3 εργοδότες ή τον έναν με το 75% του τζίρου.
 2. Καλησπέρα Ισχύει και για τα εισοδήματα του 2016 το καθεστώς της φορολογησης των ελ. επαγγεματιών ως μισθωτών, με τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω ; Γιατί 'ακούω' ότι έχει αλλάξει. Μάλιστα που έστειλαν αυτό με βάση το οποίο επικαλούνται την αλλαγή αυτή https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/29111
 3. Θα με συγχωρέσεις φίλε slammer αλλά για το καλό της συζήτησης θέλω να συνεισφέρω σε καποια σημεία που θεωρώ είναι τελειώς διαφορετικά από τα νούμερα που παραθέτεις.. 1. Καταρχήν τον ΦΠΑ 'κακώς' τον βάζεις στην κουβέντα, ο φπα ειναι φόρος που εισπράττεται και αποδίδεται 2. Στα 1000 ευρώ που εισπραττει κάποιος με μπλοκάκι, αρχικά μπορούν να αφαιρεθούν τυχον δαπάνες που έχει ως επαγγελματίας και μειώνουν το φορολογήσιμο ποσό. 3. Οι ασφ. εισφορές - 38% σήμερα - υπολογίζονται επί του 'καθαρού' δηλ. έσοδα - δαπάνες, ας πούμε πχ 1000- 100 =900€ ( φορολογήσιμο ) Άρα 0,38 χ 900 =χοντρικά 340 € ασφαλισ. εισφορές. 4. Επειδή τώρα είναι νέα μηχ/κός και ταυτόχρονα υπάρχουν κάποιες προσαρμοστικές ελαφρύνσεις στο νέο ασφαλιστικό, το ποσοστό 38% μειώνεται στο 50% του, νομίζω ( εως 10000 τον χρόνο εισόδημα )για κάποια χρόνια ως το 2021. Οπότε είναι 170 ευρώ το μήνα οι ασφ. εισφορές. ( το 2250€/ 6μηνο δεν κατάλαβα πως προκύπτει) 5. Αυτά τα 170 αφαιρούνται από τα 900 καθαρά παραπάνω και προκύπτουν 730€ φορολογήσιμα τον μήνα. 6. Αυτά είναι κάτω από το αφορολόγητο των 8900 χοντρικά οπότε πληρώνει 0 φόρο και πέρνει και επιστροφή της παρακράτησης. 7. Επίσης υπάρχει το 500 ευρώ τέλος επιτηδευματία το οποιο είναι 500/12 = 50€ /μηνα χοντρικά 8. Άρα μένει καθε μηνα ένα ποσο της τάξης των 680€ για τα πρώτα 4-5 χρόνια της επαγγ. καριέρας. Για τα επόμενα οι εισφορές γίνονται 38% , οπότε ανάλογα κανει τους υπολογισμούς.
 4. Κάρτα ανεργίας ( οχι επιδομα ) μπορεί να βγάζουν (αν και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες γι 'αυτό ) , αλλά αν αυτό γίνεται, γίνεται με κάποιο 'παραθυράκι ' κι όχι επι της ουσίας γιατί θεωρούνται ανεργοι. Δεν υπαρχει η έννοια του άνεργου ( ενεργου ή μη ) ελ. επαγγελματία μηχανικού αδειούχου μηχανικού, γιατί δεν μπορεί να πιστοποιηθεί — λογω της φύσεως του επαγγελματος του — η πραγματικοτητα των ισχυρισμων του. ( σε αντιθεση με τον μισθωτο ) . Ταυτοχοονα αν το κρατος αποδεχθει επισημως οτι μπορει να υπαρχουν ανεργοι ελ. επαγγελματιες μηχανικοι, θα πρεπει ταυτοχρονα να σταματησει να κανει υποχρεωτικες τις ασφ. εισφορες τους ( αφου σε αντιθετη περιπτωση θα μπορουν να στηριξουν νομικα — οι ανεργοι — και να πετύχουν το δικαίωμα της μη καταβολης τους... ) Το θεμα ειναι λιγο πιο ...συνθετο απ ' οσο νομιζουμε :)
 5. Μόνο αν είσαι απολυμένος μισθωτος παίρνεις υπό προϋποθέσεις.
 6. Πρέπει να συντρέχουν ειδικές προϋποθέσεις. Δεν μπορούν όλοι οι μηχανικοί που δεν έχουν εισόδημα να εγγραφούν στον οαεδ.
 7. Στην περίπτωση αυτή(σωστά) δεν είναι ελ. επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος ή μισθωτός αλλά ούτε και άνεργος ! Αλλά και άνεργος να ήταν, δεν αναφέρεται πουθενά στον νόμο, ότι γλυτώνει τις εισφορές ! Εξακολουθεί να πρέπει να καταβάλει κανονικά εισφορές, αφού όποιος έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λόγω της ασφάλισης ιδιότητας - που δεν προκύπτει από κάπου ότι έχει αλλάξει - είναι εγγεγραμμένος στο τσμεδε. Τόσο απλά ! Η μόνη περίπτωση να τις γλυτώσει είναι η διαγραφή από το τεε. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν βλέπω κάτι άλλο να μπορεί να ισχύει έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα.
 8. Νομίζω - με καθε σεβασμο - ότι συγχεεις την 'ιδιότητα΄' του μηχ/κού ( που θεωρητικά πάντα ) αποκτάς με την απόκτηση άδειας επαγγέλματος από το τεε , με την άσκηση του ελεύθερου επάγγελματος που μπορείς να ασκήσεις με την έναρξη στην εφορία και έπεται του πρώτου. ( Και επίσης είναι επιλογή σου αν θα το κάνεις ) Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. ( έτσι τουλάχιστον όπως τα έχουν ΄φτιάξει' )
 9. Kαι πριν το νεο νόμο, ήταν ορισμένες οι εισφορές των ελ. επαγγελματιών μηχανικών και διακριτές από αυτές των μισθωτών. Αν διέκοπτες όμως την εφορία, δεν σταματούσες να είσαι υπόχρεος εισφορών. ΕΠίσης και τώρα με τον νέο νόμο δεν είναι ξεκάθαρο ( όπως και πολλά άλλα ) αν αυτός που δηλωνει μηδέν εισόδημα ( λόγω διακοπής ή απλά ανεργίας ) παύει να έχει υποχρέωση εισφορών, αφού υπάρχει ελάχιστη εισφορά, Μένουν να ξεκαθαριστούν αυτά τους επόμενους μήνες
 10. δηλαδή.. από την στιγμή που είσαι μέλος ΤΕΕ, ( άρα μηχανικός 'με την βούλα' ) υποχρεούσαι στην καταβολή εισφορων. Δουλεύεις - δεν δουλευεις, έχεις - δεν εχεις κτλ κτλ κτλ.....
 11. Όχι, δεν έχει αλλαξει αυτό. Γιατί δεν έχει να κάνει με τι δουλειά κάνεις, αλλά με το λεγόμενο καθεστώς άσφάλισης ιδιότητας που ισχύει στο καταστατικό του ΤΕΕ.
 12. χρειάζονται αλλα δικαιολογητικα κ.Σωτήρη εκτος της δηλωσης ;
 13. δεν είναι πιστωτική κάρτα. Είναι χρεωστική. Στοιχεία δεν σου ζήτησε το Σκρίλ για να σου εκδόσει τη κάρτα? Έστω ονομ/μο ; κάτι; Ti καρτα είναι ; Mastercard ; Δεν γραφει πάνω το ονομ.μο σου;
 14. Από τη στιγμή που βάζεις την χρεωστικη κάρτα σε ελληνικό ΑΤΜ καταγράφεται η ανάληψη σου.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.