Μετάβαση στο περιεχόμενο

gstavrak

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

gstavrak's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ακριβώς έτσι. Έκανα ερώτημα στο ΤΕΕ. Με παρέπεμψαν στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών, τμήμα ΓΟΚ. Περιμένω να πιάσω γραμμή.. Πάντως όπως και αν έχει είναι παράλογο να μη ερμηνεύεται ο νόμος και η κάθε πολεοδομία να έχει τα δικά της. Η λογική που πιστεύω είναι αυτή που ανέφερα παραπάνω, και φαίνεται πιο ξεκάθαρα από τη παράγραφο 15.
  2. Ακριβώς αυτό Akis73. Το θέμα είναι να διασαφηνιστεί επιτέλους και να μη έχει κάθε πολεοδομία τη δική της ερμηνεία...
  3. Επειδή γενικά είναι ασαφές αν απαιτείται η βεβαίωση ΤΣΜΕΔΕ για τη έκδοση έγκρισης δόμησης, ιδίως τώρα με τη κρίση που οι περισσότεροι μηχανικοί δυσκολεύονται να πληρώσουν το ΤΣΜΕΔΕ, ρώτησα στο ΤΕΕ σε ποιο άρθρο αναφέρεται ότι απαιτείται. Η απάντηση που μου έδωσαν είναι ότι βρίσκεται στη απόφαση 7533, ΦΕΚ Β/ 251/2012. Το επίμαχο σημείο αναφέρει.. Άρθρο 1 παράγραφος 3.2.ε 'ε. τα αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων για τις υπηρεσίες μηχανικού. Τώρα εφόσον αναφέρει 'για τις υπηρεσίες μηχανικού' αυτό κατά τη εκτίμησή μου αναφέρεται σε κρατήσεις που αφορούν τη έκδοση άδειας και όχι βεβαίωση ΤΣΕΜΔΕ, καθώς η βεβαίωση δε εξαρτάται από τις 'υπηρεσίες' αλλά αφορά τον ίδιο το μηχανικό. Έχετε κάποια άλλη διευκρίνηση πάνω σε αυτό το θέμα? (Επισυνάπτω το ΦΕΚ) Επίσης στο άρθρο 2 παρ 15, αναφέρει πιο συγκεκριμένα 15) Ειδικό έντυπο προϋπολογισμού του έργου, και αποδεικτικά είσπραξης των πάσης φύσεως φόρων, τελών και εισφορών, καθώς και τις αντίστοιχες αμοιβές μελέτης του ή των Μηχανικών για τις υποβληθείσες μελέτες, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. το οποίο αναφέρει 'φόρων, τελών και εισφορών' - η ασφάλιση στο ΤΣΕΜΔΕ δε έχει καμία σχέση με τη έκδοση Ο.Α. και ούτε θεωρείται φόρος, τέλος ή εισφορά για το έργο. fekB-251-2012.pdf
  4. Νομίζω ότι το να τσεκάρεις ΚΑΙ τις αυθαιρεσίες των άλλων διαμερισμάτων για να βγάλεις δήλωση για το ένα είναι και πρακτικά αδύνατο. Ποιος θα σου ανοίξει τη πόρτα από τα άλλα διαμερίσματα για να μπεις μέσα, να μετρήσεις και αυτού τις παρανομίες, έστω και για απλή καταγραφή? Και ο ίδιος δικαιολογημένα δε θα σε αφήσει, και θα κάνεις δουλειά για πολλά διαμερίσματα, ενώ εξετάζεις το ένα. Ιδανικά όλα μπορεί να δίνονται αλλά μιλάμε για τη ελληνική πραγματικότητα. Το πιο εφικτό για μένα είναι τα ποσοστά. Εξετάζουμε τι αντιστοιχεί στον πελάτη μας και με αυτά αποφασίζουμε κατά πόσο τα ξεπέρασε.
  5. Καλημέρα στη ομάδα Με το άνοιγμα του συστήματος, είδα ότι για κτίριο με άλλη χρήση (ΔΔΤ2) χρειάζεται και 'Τεχνική Έκθεση μηχανικού για Η/Μ'. Διάβασα στα forums και δε βρήκα κάτι συγκεκριμένο παρά μόνο ότι γίνεται μια αναφορά στις ΗΜ μελέτες που έχουν υποβληθεί. Υπάρχει κάποιο γενικό πρότυπο αυτής της τεχνικής έκθεσης? Επίσης, συνήθως για τι αμοιβή μιλάμε για τον μηχανολόγο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.