Μετάβαση στο περιεχόμενο

cas

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

cas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κάθε απόδειξη πρέπει να κατατεθεί το πολύ μέσα σε 3 μήνες. Σε περιπτώσεις όπως τα γυαλιά, νέα απόδειξη μπορεί να κατατεθεί 2 χρόνια μετά την κατάθεση της προηγούμενης και όχι 2 χρόνια μετά την ημερομηνία της απόδειξης. (Π.χ. εγώ πήγα σε οφθαλμίατρο και έφτιαξα τα γυαλιά τον Γενάρη αλλά κατέθεσα τα δικαιολογητικά τον Απρίλιο. Τα επόμενα δικαιολογητικά για νέα γυαλιά μπορώ να τα πάω ξανά από τον Απρίλιο του 2013 κι όχι απ' τον Γενάρη 2013).
  2. Δε νομίζω! Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΣΜΕΔΕ που υπάρχει εδώ: Βιβλιάριο Επισκέψεων Παρακλινικών Εξετάσεων ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Ο ασφαλισμένος έχει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής ιατρού ή διαγνωστικού κέντρου ή νοσηλευτηρίου. Σε όλες τις περιπτώσεις ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να έχει μαζί του το βιβλιάριο. Στην περίπτωση που επισκεφτεί συμβεβλημένο ιατρό, τότε ο ασφαλισμένος δεν πληρώνει καμιά συμμετοχή. Ο συμβεβλημένος ιατρός 1) Κόβει και κρατάει ένα φύλλο από το βιβλιάριο στο οποίο αναγράφει την ένδειξη ΠΡΩΤΗ επίσκεψη ή ΔΕΥΤΕΡΗ επίσκεψη και το οποίο υπογράφεται από τον ασφαλισμένο, 2) Ενώ σε ξεχωριστό φύλλο αναγράφει παρακλινικές εξετάσεις, ειδικές θεραπείες (λογοθεραττείες,φυσιοθεραπείες, υλικά κολοστομίας, υλικά ατόνου κύστεως, ειδικές συσκευές κά) το οποίο θα προεγκριθεί από ελεγκτή ιατρό του Ταμείου εντός 5 εργάσιμων ημερών. Το συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο θα κρατάει το φύλλο των παρακλινικών εξετάσεων και ειδικών θεραπειών , το οποίο θα έχει προεγκριθεί από ελεγκτή ιατρό του Ταμείου ( όπου αυτό απαιτείται) χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου. Ο μη συμβεβλημένος ιατρός Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος επισκεφτεί μη συμβεβλημένο ιατρό, τότε ο ιατρός πρέπει να συμπληρώσει φύλλο από το βιβλιάριο για την επίσκεψη και ξεχωριστό φύλλο για τις τυχόν παρακλινικές εξετάσεις και ειδικές θεραπείες. Ο ασφαλισμένος θα πληρώσει και θα προσκομίσει την απόδειξη μαζί με το απόκομμα του βιβλιαρίου στο Ταμείο για να πληρωθεί μέσω Τραπέζης. Άσ' τα να πάνε! Και πράγματι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην τράπεζα. Το σύστημά τους εξακολουθεί να είναι το ίδιο. Αλοίμονο σε μας...
  3. Δεν ισχύει αυτό που λες, cna, για την καθυστέρηση. Για πρώτη φορά μετά από πάαααααρα πολλά χρόνια, ο λογιστής μου έκανε την μ%^@#$ία και δεν έβαλε τον αρ. λογαριασμού για την κατάθεση της επιστροφής. Έχω όμως ήδη λάβει το τυπωμένο εκκαθαριστικό από την εφορία, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Απλά, θα πρέπει να τρέχω για την είσπραξη των χρημάτων. (Ακόμη ουρλιάζω στον λογιστή μου γι' αυτό!)
  4. Κατ'αρχήν, για τις τράπεζες δεν ισχύει αυτό που λες. Είμαι κόρη τραπεζικού και πάντα πληρώναμε τους γιατρούς, εξετάσεις κλπ και μετά γινόταν η κατάθεση των δικαιολογητικών για την είσπραξη των χρημάτων. Απλά, δεν χρειάζεται να τρέξει κανείς στο αντίστοιχο ταμείο υγείας. Υπάρχει η υπηρεσία σε κάθε υποκατάστημα της τράπεζας - άρα και σε αυτό που βρίσκεται ο εργαζόμενος - και τα χρήματα κατατίθενται μετά την έγκριση στον τραπεζικό λογαριασμό του εργαζόμενου τραπεζικού. Κι αφού ενημερωθήκαμε για τους τραπεζικούς , να σε ενημερώσω πως κάθε άλλο (?) ταμείο έχει μια λίστα με συμβεβλημένους γιατρούς, η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο. Εδώ μπορείς να βρεις τη λίστα των συμβεβλημέρων γιατρών με το ΤΣΜΕΔΕ. Επέλεξε νομό, πόλη κλπ κλπ για να βρεις τους κοντινούς σε σένα. Αν πας σε κάποιον από αυτούς, δεν πληρώνεις τίποτα, άρα δεν χρειάζεται και να τρέχεις στο ΤΣΜΕΔΕ για να πάρεις τα λεφτά σου πίσω. Η επιλογή δική σου. Τέλος, για ιατρικές-νοσοκομειακές αμοιβές, το ΤΣΜΕΔΕ αναφέρει εδώ ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται: Εναλλακτικά σε κάποιο από τα ακόλουθα υποκαταστήματα του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.: 1. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Ελπίδος 10, τηλ: 210 - 6011576 2. ΠΕΙΡΑΙΑΣ - Κουντουριώτου 173, τηλ: 210 - 4130812-3 3. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - Θηβών 1 και Ευκλείδου 215, τηλ: 210- 5741430 Όχι πως δεν έχουνε κι αυτά ουρά κάποιες φορές αλλά μπορεί κάποιο απ' αυτά να βολεύει περισσότερο από το κεντρικό... Τέλος, για να πάρουμε περισσότερα από 20 ευρώ, θα πρέπει ο κάθε γιατρός να γράφει τι ακριβώς χρεώνει αναλυτικά.
  5. Όσο πιο αναλυτικά αναγράφονται οι χρεώσεις στις αποδείξεις, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσό της επιστροφής. Αν αναγράφεται μόνο ένα ποσό συνολικά, τότε θεωρείται απλή επίσκεψη. Άρα, 20 ευρώ....
  6. Εγώ θα σου πρότεινα να βγάλεις την Ευρωπαϊκή Κάρτα του ΤΣΜΕΔΕ (αχρείαστη να είναι!). Εκτός αν πας Ασία ή Αφρική.... Εκεί δεν ισχύει. Ευρωπαική Κάρτα Κλάδου Υγείας ----> ΟΚ... τώρα είδα πως μιλάς για τρίτες χώρες..
  7. ok. Δεν δανείζομαι από μαμά-μπαμπά-αδελφό-ξάδελφο-κι-όλο-το-συγγενολόι. Είμαι και γερή κράση και δεν αρρωσταίνω οπότε στεναχώρια μου και το αυτοκολλητάκι στο βιβλιάριο υγείας. Τι γίνεται όμως που μόλις μου τελείωσε το μπλοκάκι; και πρέπει να κόψω το επόμενο ΑΠΥ μήπως και πληρωθώ - κατά λάθος; κάποια στιγμή; πρέπει όμως να το κόψω. Άρα πρέπει να πάω στη ΔΟΥ να θεωρήσω ένα καινούργιο. Έλα όμως που η ΔΟΥ μου ζητάει ασφαλιστική ενημερότητα! Και, ναι! πολύ καλά το φαντάστηκες! το ΤΣΜΕΔΕ δεν μου την δίνει αν δεν το πληρώσω! Άρα; τι κάνω; δεν πληρώνομαι; για να μην πληρώσω; αφού δεν θα δανειστώ; Ή για άλλη μια φορά κάνω τον *μπιπ* και τα σκάει ο μπαμπάκας; (που δεν ζει, αλλά λέμε τώρα). Άσ'τα! μακάρι να 'τανε τόσο απλά τα πράγματα...
  8. Και οι δύο που έχουνε έννομο συμφέρον. Ο κάθε συμβαλλόμενος καταθέτει στη ΔΟΥ του μια κατάσταση με τα συμφωνητικά που έχει συνάψει σε κάθε τρίμηνο του έτους, έως τις 20 του επομένου μήνα από τη λήξη του τριμήνου. Κάποιες ΔΟΥ ζητούν να δουν τα συμφωνητικά-συμβάσεις. Υπάρχουν κάποια συμφωνητικά π.χ. εργοληπτών που κατατίθενται διαφορετικά, πριν την έναρξη εργασιών. Εγώ προσωπικά έχω καταθέσε στη ΔΟΥ μου κατάσταση στην οποία έχω συμβάσεις ως "πελάτης"-εργοδότης αλλά και συμβάσεις ως εργαζόμενος. Υπάρχει αντίστοιχη στήλη στην κατάσταση όπου το δηλώνεις.
  9. Απ' όσο ξέρω, είναι υποχρέωση και των 2 μερών. Το κάθε μέρος ενημερώνει τη δική του ΔΟΥ. Σε περίπτωση καθυστέρησης, απλά πληρώνεις ένα μικρό πρόστιμο.
  10. Πως συμφωνεί και επαυξάνει. (Φόρουμ-διάλεκτοι). Μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά σου, ναι, καλό θα είναι. Αναφέρουν το ποσό που σου έδωσαν και τον φόρο που σου παρακράτησαν και απέδωσαν για σένα στην εφορία.
  11. Τι εννοείς ακριβώς όταν λες πως δεν το αναγνωρίζει; Δεν διαβάζει κάποιο συγκεκριμένο dvd; κανένα απολύτως; τι; Το γνωστό "μπες και ξαναβγές" το ξέρεις φαντάζομαι. Κάνε ένα restart - ή ακόμη καλύτερα, κλείσε εντελώς τον υπολογιστή σου (Shutdown - Τερματισμός λειτουργίας), άνοιξέ τον ξανά μετά από 2-3 λεπτά και έλεγξέ το πάλι.
  12. Δε νομίζω πως υπάρχει η δυνατότητα να επιλέγουμε ποια ασφαλιστική κάλυψη θέλουμε να κρατήσουμε και ποια όχι. Μάλλον είναι όλα ή τίποτα. Αν και, έτσι και γραφτείς, δύσκολα παίζει ακόμη και το τίποτα....
  13. 2 διαφορετικές συνδέσεις στο ίδιο PC και συγχρόνως, όχι, σαφώς και δεν μπορείς να έχεις. Μπορείς να αλλάζεις σύνδεση αποσυνδέοντας από το PC σου το καλώδιο του router με τον ΟΤΕ και συνδέοντας το καλώδιο του router με το TEE. Δεν μπορεί η ίδια κάρτα δικτύου να συνδέεται συγχρόνως με δύο διαφορετικούς routers. Δεν βρίσκω όμως κανέναν λόγο στα λεγόμενά σου για τον οποίο θα άξιζε να έχεις και να πληρώνεις 2 διαφορετικές συνδέσεις στον ίδιο χώρο. Σύγκρινέ τες και αποφάσισε ποια σε εξυπηρετεί καλύτερα. Και νομίζω κι εγώ πως το μόνο που χρειάζεσαι για το ΤΕΕ είναι τα παρακάτω:
  14. Φυσικά και υπάρχει! Απλά εγώ δεν το θεώρησα σκόπιμο να πάω να το εκδώσω μέχρι που χρειάστηκε να λείψω από την εργασία μου λόγω χειρουργείου. Μέχρι τότε, χρησιμοποιούσα αποκλειστικά και μόνο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ΤΣΜΕΔΕ. Δεν έβρισκα κανέναν απολύτως λόγο να εμπλακώ στις συνήθειες του ΙΚΑ απ' τη στιγμή που πλήρωνα ΚΑΙ την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ΤΣΜΕΔΕ που μου δίνει την ελευθερία επιλογής του γιατρού μου. Αυτό εννοούσα προηγουμένως. Υ.Γ. Ειλικρινά, ποτέ μου δεν κατάλαβα για ποιον λόγο ήμουνα υποχρεωμένη να πληρώνω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 2 διαφορετικούς φορείς ως μισθωτή υπάλληλος. Πάντα θα τα θεωρώ πεταμένα άσκοπα λεφτά...
  15. Θα σου πληρώνει όλες τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ και ΙΚΑ μόνο ασθενείας. Δεν είσαι υποχρεωμένος να βγάλεις βιβλιάριο υγείας στο ΙΚΑ εφόσον έχεις του ΤΣΜΕΔΕ να σε καλύπτει για τις ιατροφαρμακευτικές σου ανάγκες. Θα σου χρειαστεί μόνο σε περίπτωση κάποιας χειρουργικής επέμβασης ή άλλης μεγάλης νοσηλείας προκειμένου να πληρώσει το ΙΚΑ την άδεια ασθένειάς σου (αχρείαστο να σου είναι!) Αυτά από προσωπική πείρα. Και εφόσον είσαι ασφαλισμένος προ του '93. Για τους μετά του '93 νομίζω πως υπάρχει η δυνατότητα να μην πληρώνεις καθόλου ΙΚΑ. Αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρη. Αυτά όμως θα πρέπει να τα ξέρει το Τμήμα Προσωπικού της εταιρείας σου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.