Μετάβαση στο περιεχόμενο

Gateluz

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Λάρισα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gateluz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Nissen Hut (ευρωπαικό) ή Buttler Hut (US). Τίποτα δεν είναι εμπειρικό. Με πλήθος τοιποιποιημένων διαστάσεων στέγαζαν συμμαχικά στρατεύματα στον Β΄ΠΠ. Όσα έμειναν απαλότριώθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό και ένας μεγαλος αριθμός δόθηκε στον εμφύλιο στις ΕΔ στα πλαίσια της Military Assistance for Greece την στρατιωτική ὀψη του σχεδίου Marshal. Ως μελέτη δείχνει ευφυΐα (μεταφερόμενο σε κομματια σε ενα φορτηγό των 2 1/2tn και χωρίς να απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό ούτε μηχανήματα έργων για την συναρμολόγηση /"θεμελίωση"). Και αντέχουν 70 χρόνια μετά . Εγκαταλέιφθηκαν λόγω της παντελούς ἐλλειψης θερμομόνωσης και χρησιμοποιούνται ακόμα σε πολλά στρατόπεδα ως αποθήκες. Ελληνική πατέντα πάντως για την προ στασία από τον καυτό ήλιο και τις θρμοκρασίες που αγγίζουν μέσα τους 50 C ;ήταν η επιχωμάτωση των πλευρικών και το χτίσιμο των κάθετων στοιχείων .. δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω το τευχος στατικών όσο και να εψαξα ... History of the Royal Engineers Vols. V & VIII Nissen of the Huts by Fred McCosh 20th Century Defences in Britain, Handbook of the Defence of Britain Project, Edited by Bernard Lowry. http://www.nissens.co.uk/
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση 1. Δε πετάμε τἰποτα.Γραφειοκρατεία δημοσίου βλέπετε. (επιπλέον είναι απιστευτο να βλέπεις ανἀλυση για δυναμική φόρτιση σε 5οροφο υπόγειο την δεκαετία του 50 ή στατικά για μεταλλικό υπόστεγο του 1947 για να μην γράψω για τα σπαρταριστά χειρόγραφα σχόλια του τύπου ¨κι εναποθέτομεν τας ελπίδας μας εις την διορατικότητα και την δεουσα προσοχή του αξιότιμου κου επιβλέποντος¨). Ας μην καίμε την ιστορία μας ... 2.πιστεύω ότι καθε φάκελος θα ήταν χρήσιμο εκτός από κωδικό όπως αναφέρθηκε παραπάνω να έχει κάποιου είδος tags (ετικέτα ελληνιστι κ.Διαχειριστά αλλά η αγγλική έκφραση είναι πιο ακριβής) πχ σε έργο "κατασκευή δικτύο ύδρευσης εγκαταστάσεων Χ" να υπάρχουν tags δίκτυα ευκολιών, υδρευση, 1972, βόρειος τομέας, Χ, "κωδικός έργου". Πως όμως; 3 Από δικό μου λάθος δεν ανέφερα ότι το γραφείο εξυπηρετεί ΝΠΔΔ με πλήθος εγατάστασεων (1000 και πλέον κτίρια όλων των ηλικίων και τις ιδιόκτητα δίκτυα ευκολιών) και κύριο μέλημα πλέον (κριση γαρ) είναι η οικονομική και σωστή συντήρηση. πχ σε μια διαρροή δικτύου ύδρευσης θα ήθελα να ξέρω πριν στείλω συνεργείο πότε έγινε το δίκτυο, διατομή και υλικό αγωγών, δίκτυα στο περιβάλλοντα χώρο. θα ήθελα δηλαδή να βρω τα έργα που σχετίζονται ως αντικείμενο αλλά και χωρικά με το συγκεκριμένο θέμα και τις μετέπειτα επεμβάσεις . Με άλλα λόγια θα ήθελα να δουλεύω στην Ελβετία ; )
  3. Έχω αναλάβει σε τεχνικό γραφειο (μελέτη, επιβλεψη, τακτική συντήρηση δικτύων, κτιρίων, εγκαταστάσεων.. εν γένει δηλαδή ότι δεν έχει ρόδες. Το γραφειο δουλέυει τα τελευταία 80 χρόνια και επικρατεί χάος λόγω της υπάρχουσας αρχειοθέτησης. Αρχικά ΑΜ έργου Υποργειου. κάποια άλλα ανάλογα με την χρηματοδότηση, από το 1980 και μετά χρονολογικά και ανα κτίριο /εγκατάσταση και εννοείται άλλα τόσα χύμα. Μιλάμε για τρία δωμάτια φακέλους έργων και σχεδίων. Έχει κανείς υπόψιν του κάποιο σύστημα αρχειοθέτησης (εννοείται ότι θα γίνει από την αρχή) που να δίνει πρόσβαση εύκολη στο αναζητούμενο αρχείο; Κάποιο λογισμικό ίσως; Για τα σημαντικότερα σκέφτομαι ψηφιοποίηση των σχεδίων τουλάχιστον.
  4. Ψιλό φρεζάρισμα σε παχος 2mm δύο -τρία περάματα σταυρωτό και καλό πλὐσιμο. Στο 1/10 του κόστους αμμοβολής ὔδροβολής
  5. το χω δει σε εξωτερικό χώρο πάνω σε σκαλωσιά τρίτο όροφο και ανέβασμα με καφέ στο χέρι.. σε εσωτερικό χώρο δεν τίθεται θέμα μάλλον.
  6. προφανώς τιμωρείται η έλειψη, σύμφωνα με την διακύρηξη, "επί ποινή αποκλεισμού". και ας μη ζητάμε κατανόηση από την επιτροπή διαγωνισμού γιατί κανένας από τους συμμετέχοντες δε θα δείξει κατανόηση προς αυτή, οι οποίοι θα κάνουν ένσταση γιατί "επετράπη η συμμετοχή στο διαγώνισμο" σε άτομο κατα παράβαση της διακύρηξης αυτού κτλ πιο προσεκτικός την άλλη φορά (ανήκω συνήθως στην επιτροπη...)
  7. Συγνώμη για το ετεροχρονισμένο της απάντησης αλλά τώρα εντόπισα το θέμα Στο θέμα τωρα.περί ΣΜΑ ο λόγος. όποιος πιστεύει ότι είναι μεταξύ λυκείου και ΤΕΙ ας κοιτάξει την πλεινότητα αποφοίτων ΑΕΙ και να αναλογιστεί όχι που θα μπορούσαν να είναι (σε γνωστικό επίπεδο) με βάση τα βιβλία και το προγραμμα σπουδων αλλά που πραγματικά είναι λίγο καιρό μετά την απόκτηση του πτυχίου. όσο για την αυτό που υποστηρίζεται ότι επαγγελματική ενασχόληση αποτελεί η διοίκηση έναντι του engineering* κάποιος κύριος απλά αγνοεί την πραγματικότητα λόγω περιορισμένης (χρονικά) επαφής με αυτή
  8. τα τρολλ χτυπησαν και δω... Παρακαλώ αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας!!! ilias
  9. την αναγωγη σε εργατοώρες την ήθελα για να στοιχειθετήσω κόστος. Ουσιαστικά μάλλον θα κάνω αυτό που λες. Σχετικό αρθρο, τιμές εμπορίου και όπως λέει ο λαός ¨ καλή η μέντα καλός και ο δυόσμος". Ευχαριστώ
  10. Γεια σας Έχω αναλάβει μελέτη δημοσίου έργου (με άρθρα) αναβάθμισης ανελκυστήρων προσώπων ώστε να πάρουν πιστοποίηση λειτουργίας με τη νέα νομοθεσία. Έχω στα χέρια μου τις απαιτούμενες μετατροπές /αλλαγές από το φορέα πιστοποίησης . Ψάχνω άρθρα ΑΤΗΕ (σχετικά φυσικά) γιατί δε μπορώ να ανάγω την εργασία πχ αντικατάστασης εσωτερικών θυρών σε εργατοώρες τεχνίτη και βοηθού κατέχει κανείς το αντικειμενο ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.