Μετάβαση στο περιεχόμενο

no name

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

no name's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχεις δίκιο,το είδα κι εγώ μετά. Στον 4014 υπήρχε μειωτικός γι αυτή την περίπτωση. Στον 4178 και στον 4495 δεν υπάρχει πια αυτή η δυνατότητα...πλέον πάει χωρίς έκπτωση. Θα περιμένω για την Μ.Σ.Ε. δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά... Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!
  2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Όντως η αλλαγή μηχανικού έγινε στον 4178 αλλά η δήλωση δεν είναι σε "ΥΠΑΓΩΓΗ" είναι σε "αρχική υποβολή" Δεν έχω δοκιμάσει να την κλείσω γιατί είχα την εντύπωση πως στον 4178 παραμένουν μόνο όσες είναι από 'ΥΠΑΓΩΓΗ" και παρακάτω...(οριστική υπαγωγή κλπ) Θα κάνω μια προσπάθεια να δω αν κλείνει στον 4178 Άρα, αν δεν κλείσει και την "περάσω" στον καινούριο (θα έχει περάσει σε τρεις διαφορετικούς νόμους-ρεκορ!! 3 διαφορετικάΑ/Α!!) θέλει Μ.Σ.Ε. δεν την γλιτώνω... Ευχαριστώ και πάλι! Υ.Γ. Ο προηγούμενος μηχανικός στον 4014 τα τετραγωνικά της αποθήκης της πυλωτής τα είχε δηλώσει με μειωτικό συντελεστή. Εκεί είναι το λάθος, τα τετραγωνικά αυτά πάνε με Υπέρβαση Δόμησης Κύριας Χρήσης, έστω κι αν προορίζεται για αποθήκη...έτσι δεν είναι? Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  3. Καλημέρα σε όλους!! Κατ αρχάς θέλω να πω ότι η εμπειρία μου από τους νόμους των αυθαιρέτων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Κατόπιν όσων διάβασα και προσπάθησα να καταλάβω (και μάλλον δεν τα κατάφερα) έχω την εξής απορία. Κτίριο του 1995 Κλείσιμο μέρους πυλωτής > 100m2 και μετατροπή του σε αποθήκη με περιμετρική τοιχοποιία < 75% (ο 4495 αναφέρει > 75% για αποφυγή Μ.Σ.Ε) Αρχική υποβολή στον 4014, μεταφορά στον 4178 παρατημένη για χρόνια σε αρχική υποβολή με πρόστιμο πληρωμένο,αφού άλλαξε μηχανικό, είναι στα χέρια μου. Εννοείται πως περνάει αναγκαστικά στον 4495 και το πρόστιμο πρέπει να αλλάξει γιατί έχουν γίνει λάθη.. Έκανα ένα έλεγχο - δοκιμή ΔΕΔΟΤΑ του 4178 και το βγάζει Μ.(χωρίς φυσικά να το ανεβάσω, όταν πήρα την δήλωση ο 4178 είχε λήξει) Εγώ πρέπει να κάνω Μ.Σ.Ε.? Αν ναι,με πληρωμένο το καινούριο πρόστιμο ο φάκελος μπορεί να περαιωθεί και θα πρέπει η Μ.Σ.Ε. να γίνει στην 5ετία? Αν σε κάποιον έχει τύχει κάτι παρόμοιο ας δώσει τα φώτα του.
  4. dimitris GM σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!Να είσαι καλά!! Σύμφωνα με την εγκύκλιο 4 αρ. 19 παρ. 3 για την κύρια (όχι για κύρια ΚΑΙ μοναδική γιατί δεν είναι η μοναδική αλλά σύμφωνα με το Ε1 του είναι η κύρια) δικαιούται σαν πολύτεκνος 70 + 4 x 15 = 130 τ.μ. Το σπίτι είναι 100 τ.μ. χωρίς τις παραβάσεις και 147 τ..μ με αυτές. Σύνολο 147 > 130 τ.μ. και η ίδια εγκύκλιος λέει οτι σε αυτά πρέπει να προσμετράται το σύνολο (αρχικά +παραβάσεις) Το θέμα τώρα είναι χάνεται εντελώς η δυνατότητα υπολογισμού προστίμου με μειωτικό συντελεστή (για κύρια πολυτέκων) ή υπάρχει δυνατότητα να "σπάσει" σε 130 - 100 = 30 με μειωτικό και 17 χωρίς?? Γίνεται αυτό? γνωρίζει κάποιος? η εγκύκλιος δεν διευκρινίζει... Ευχαριστώ και πάλι..!
  5. Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους Θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί έχω μπερδευτεί. Κατοικία που ανηκεί σε ζευγάρι κατα 50% στον καθένα και στην εφορία δηλώνεται ως κύρια .Ο σύζυγος έχει στο όνομα του ένα εξοχικό, η σύζυγος απολύτως τίποτα Η οικογένεια είναι πολύτεκνη (4 παιδιά) Για την υπαγωγή στον Ν.4178 (1) Θεωρείται ως "κύρια και μοναδική"? (νομίζω πως όχι εφόσον ο ένας από τους 2 έχει και κάτι άλλο) (2) Ο μειωτικός συντελεστής για τους πολύτεκνους ισχύει αν η επιφάνεια της κύριας κατοικίας είναι Ε < 70+4x15 = 130 τ.μ.? σε αυτή την περίπτωση,την αρχική επιφάνεια λαμβάνουμε υπόψη μας ή αυτή που προέκυψε μετά τις υπερβάσεις? (3) Θα μπορούσα στην επικρατούσα χρήση να δηλώσω "άλλη κατοικά" ενώ στα φύλλα καταγραφής να δηλώσω "ειδικές συνθήκες-κύρια πολυτέκνων" ή το χάνουν εντελώς εφόσον δεν είναι και μοναδική?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.