Μετάβαση στο περιεχόμενο

mechanist

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ

mechanist's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μετά από επικοινωνία με το υπουργείο οφείλω να μεταφέρω στην κοινότητα τα ακόλουθα: Όσον αφορά το ζήτημα με το πατάρι και το υπόγειο όλα είναι αποδεκτά, μάλλον καλύτερα έχει χαθεί εντελώς το τόπι..προς το παρόν.. εξαρτάται από τον καθένα τι θα κάνει, αρκεί να έχει καλό λόγο για αυτό..πρότεινα το άθροισμα των τετραγωνικών...μου είπαν γιατί όχι ....τους είπα άθροισμα παταριού και ισογείου με ΜΘΧ το υπόγειο...μου είπαν ότι και αυτό γίνεται ...τους είπα για το σ.δ...(δεν μετράει το μικρό πατάρι και η κοντή αποθήκη)..μου είπαν ότι και αυτό λογικό είναι, μην του βγάλω το ΠΕΑ...!!! Έχουν αντιληφθεί ότι επικρατεί ένα μπάχαλο με το τι θεωρείται τετραγωνικά και μέχρι να δοθεί κάποια πιο σαφής διευκρινιστική άπτεται του μελετητή να θεωρήσει αυτό που πιστεύει πιο σωστό... Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του..
  2. Αν θέλανε την ενεργειακή κατανάλωση απο εμάς θα μετρούσαμε την πραγματική κατανάλωση ή την πραγματική απαίτηση...και όχι του τύπου...δεν έχει σύστημα θέρμανσης..βάλε του κτιρίου αναφοράς...ούτε σύστημα ψύξης..ντάξει μωρέ βάλε του αναφοράς..ούτε λάμπες, σιγά μωρέ, αυτή από πίνακα..,ούτε εξαερισμό..βάλε εκεί 0 και Fs 1,ούτε θερμοσίφωνα..ντάξ βάλε τοπική αντίσταση και σε όλα 1...και για να κάνεις και σενάριο κότσαρε και έναν ηλιακό και άρχοντας..βγάλαμε το κατοστάρικο..και όλοι οι άσχετοι κάνουν ΠΕΑ και μελέτες ενεργειακής απόδοσης.... ΠΛΑΚΑ μου κάνεις ρε hkamp?σίγουρα έχεις πιάσει και το νόημα? και ο πληθυσμός από πίνακα, και το U από πίνακα και το κατούρημα από πίνακα..συγνώμη, καταλαβαίνεις τι εννοώ...αυτό είναι μηχανικός?ή μάλλον ενεργειακός επιθεωρητής..καινούργιο "in" της κοινωνίας μας..ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ και έτσι... μα δεν καίει ο άλλος..ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ!!!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΟΜΠΑ!!!ΚΡΥΩΝΕΙ ΛΕΜΕΕΕΕ...δεν πειράζει..βάλτου αυτό του κτιρίου αναφοράς..ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ??????? θα του πείς ότι καίει τόσες KWh ανά έτος???? το πιστεύεις?? δε θέλω να το κάνω προσωπικό αλλά ας προσέχουμε και λίγο..όχι και μεταξύ μας.. τέλος πάντων..όλοι στο ίδιο ζουμί βράζουμε.. Τώρα το θέμα με το πατάρι θέλει δυστυχώς ψάξιμο...αλλά αν επιμένετε όλοι ότι αθροίζετε τα μέτρα (είτε νόμιμο, είτε παράνομο, είτε μετράει στον σδ, είτε δεν μετράει, είτε λένε, είτε δεν λένε...) θα τα αθροίσω και γω για να τα κονομήσω κίολας. !! καληνύχτα..το υπουργείο θα την πληρώσει πάλι...σαν τον γρύλο....!!!!
  3. @Sw0rdf1sh Ο εφοριακός έιδε ένα συμφωνητικό 55m2 και είπε: «Εππππππππ, εδώ θέλει ΠΕΑ!!» Το κτηματολόγιο και η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας θα δώσει αύριο βοήθεια..η άδεια από Πολεο σε μικροφίλμ θα με βρεί στην Αμοργό με τη ρακέτα... ! θα ενημερώσω.. Υποθέτω πάντως ότι το πατάρι ύψους 2 μέτρων δεν προβλέπονταν από τον ΓΟΚ(δεν είμαι εξπέρ αλλά αυτό τείνω να θεωρώ) και το πρόσθεσαν στα 48 του ισογείου τότε που έγινε το κτηματολόγιο για να μην έχουν πρόβλημα στη συνέχεια..και να φανεί και λίγο πιο μεγάλο το μαγαζάκι....με αποτέλεσμα το μαγαζί να φαίνεται για 55. Δεν είναι δικό μου θέμα να αποκαταστήσω την νομιμότητα αυτών που διαπράττει ο κάθε Ελληναράς αλλά και από την άλλη δεν γίνεται να βάζω την μάσκα του Ενεργ. Επιθεωρητή και να το παίζω πάπας του τύπου.. «τι με νοιάζει εμένα ο σ.δ, η Πολεοδομία,το ΥΠΕΚΑ, αυτό είδα..»δεν πιστεύω ότι αυτό σκέφτονταν όσοι είπαν ας βγάλουμε 5000 εν. Επ. στο δρόμο. Και αν πίστευαν αυτό, έβγαλαν μετά και τους συμβολαιογράφους που τραβούν τα ζωνάρια.. Οι εφοριακοί από την άλλη..για χαραντάν.. γιαυτό και επανέρχομαι για δεύτερη φορά και λέω.. αν το πατάρι και ο βοηθητικός χώρος είναι εκτός σ.δ, δεν μετρούν τα τμ τους, και το μαγαζί είναι 48τ.μ.......είναι σαφές.επειδή είδα εγώ 93τ.μ βγάζω ΠΕΑ για 93??? Που και να τα είδα, από ενεργειακή σκοπία και πάλι, και επειδή επικοινωνούν δεν θα πρέπει να εξετάσω το συνολικό κέλυφος που έχει εμβαδόν 48 και ύψος αυτό του υπογείου+ισογείου+παταριού? Οι ενδιάμεσες δεν είναι αδιαβατικές?το κέλυφος δεν είναι ένα κουτί 48m2*6m??? Και τέλος..και να δηλώσω στο πρόγραμμα του ΤΕΕ 93..αν ήταν σπίτι με υπόγειο και πατάρι..τι θα άλλαζε? Δομικά στοιχεία που εξετάζονται: Χωρίς ιδιαίτερες εξηγήσεις όλα ίδια αφού δεν βάζουμε τα αδιαβατικά ΖΝΧ: από αριθμό υπν.,δεν παίζουν τα τετραγωνικά πουθενά..που άλλη κουβέντα πως βγήκαν και αυτοί οι τύποι..υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι που είναι τσακωμένοι με το νερό.. Θερμανση: αν θέλει ένα κουτί 5 KW θέρμανσης για να κρατάει 20 βαθμούς μέσα και έξω να έχει 0 βαθμούς δε πα να βάλεις χίλια χωρίσματα? Εκεί το πρόβλημα που έχεις είναι με την ομοιομορφία και όχι με την ισχύ που χρειάζεσαι!!! Η ισχύς είναι ακριβώς η ίδια απλά θα πρέπει να τη σπάσεις σε περισσότερα κομμάτια..τι και αν έχει 1 πατάρι..τι και αν έχει 2 πατάρια!!δεν μπορείς να πείς ότι η θερμική μου ζώνη έχει εμβαδόν το άθροισμα του δαπέδου και των παταριών. Ψύξη:ομοίως.. Αν κατάλαβα καλά αυτό ισχυρίζεσαι και εσύ και συμφωνώ. Αν λές κάτι άλλο βοήθησέ με μην καταληξω σε μέγα λάθος.. Και να είδα 48 υπόγειο, 48 ισόγειο, 7 πατάρι πρέπει κατά την γνώμη αφού τα θεωρώ 1 ζώνη να βάλω στο ΠΕΑ συνολική επιφάνεια:48m2 Ακούω παρατηρήσεις και σημειώνω... @panos-vicious Δεν είπα ότι είπες αυτό. Είπα ότι συμφωνώ μαζί σου στο ότι η προσέγγιση με γνώμονα τον «πληθυσμό χρήσης» είναι σχετικότατη και μάλλον επικίνδυνη.
  4. We are the Champions my friend...(και παραλήρημα και μουσική και να πά να αυτωθεί και το ΠΕΑ και τα υπουργεία και όλη η κοινωνία...κτλ..κτλ.. Έχει τηλεφωνάκια στο υπουργείο μας την Δευτέρα..καλό βράδυ και ευχαριστώ.. ΥΣ: όποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ας βοηθήσει γιατί δεν προλαβαίνω...!!!
  5. αν σκάσει ο Ντρογκμπά δε θέλει να τον βρει..!! !..τεσπα.. hkamp..παρακολουθώ από την αρχή σχεδόν τα ενεργειακά και η αλήθεια είναι ότι με έχεις ξελασπώσει πολλές φορές χωρίς να το ξέρεις.. Η συζήτηση με τα ΠΕΑ είναι λαβύρινθος και κάθε φορά βγαίνει και μια εγκύκλιος-νομοθεσία-οδηγία-μπούρδα που θέτει κάποιους καινούργιους όρους.. επανέρχομαι..ποιά είναι η γνώμη σου? παταράκι με ύψος h=2m 7m^2, υπόγειο με h<3m 48m^2, ισόγειο 48m^2, ;όλα επικοινωνούν με κυκλική σκαλίτσα: 1.Βγάζεις ΠΕΑ? 2.Εμβαδόν στην πρώτη μούρη (?) hints: συμβόλαιο 55m^2 ΔΕΗ 93m^2
  6. κοίτα όμως.. έχω περίβλημα ενός ενιαίου οικοδομήματος ύψους 15μέτρων.. με 20 υπνοδωμάτια, εμβαδού 100μ2.. και μένει ο Αμπράμοβιτς..τί θα πείς??? ΖΝΧ για έναν?ή θα πάμε με τον αραμπά της ΤΟΤΕΕ που λέει τόση κατανάλωση ανά υπνοδωμάτιο? 20 το δικό μου σπίτι, 20 και η πολυκατοικία.. το κέλυφος για τις απώλειες δεν είναι ίδιο? η θέρμανση και η ψύξη??
  7. Η ΔΕΗ λέει 93 Το συμφωνητικό 55 Ο ιδιοκτήτης 48 Το πατάρι 7 Το υπόγειο 48 Η<3μ Το ισόγειο 48 and the winner is????????????????????
  8. Τα φορτία που χρειαζόμαστε για ένα χώρο είναι τελείως διαφορετική δουλειά από την έκδοση ΠΕΑ.. Συμφωνώ με panos και sword.. O πληθυσμός χρήσης (τα φορτία στην τελική που εκλύονται από τα άτομα) δεν λαμβάνεται πουθενά υπόψην...Δε ρωτάμε κανέναν πόσα άτομα μένουν στο σπίτι.. Η κάθε επιφάνεια που χρησιμοποιούμε έχει U, σκίαση, προσανατολισμό κτλ.Αν υπάρχει πατάρι που επικοινωνεί με το ισόγειο, άποψη μου πάντα (και υπενθυμίζω ότι βουλιάζω... (, περιμένουν απάντηση) δεν πρέπει να αθροιστεί αφού η οριζόντια επιφάνεια καταλήγει να είναι 1 και τα κατακόρυφα δομικά του συνολικού ύψους..π.χ ισόγειο όσα τετραγωνικά με ύψος το συνολικό π.χ 4.5μ. Το να πεί κανείς ότι έχω μια οριζόντια 20μ^2 με U=0W/m^2K δεν έχει νόημα.. το υπόγειο είναι πιο ζόρικη περίπτωση καθώς εφάπτεται του εδάφους και έχει και τα κατακόρυφα δομικά επί εδάφους..άρα άν επικοινωνεί το προσθέτεις φαντάζομαι και το αναλύεις..τί γινεται όμως όταν ακούς ότι το υπόγειο δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης και επομένως δεν λαμβάνεται σαν τετραγωνικά στην έκδοση ΠΕΑ???τρελαίνεσαι??
  9. ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν είναι τόσο απλό..δυστυχώς.. από buildingcert...http://www.buildingcert.gr/nomiko_plaisio/egkyklios_symbolaiografwn.pdf "... δ) Ως συνολική επιφάνεια, νοούνται τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα του κτιρίου ή τμημάτων αυτού, όπως αυτά προσμετρώνται στο συνολικό συντελεστή δόμησης, σύμφωνα με το Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό, και όπως καταγράφονται στο φύλλο της οικοδομικής άδειας (σύμφωνα με την περίπτωση 13 του άρθρου 12 του ν. 3661/2008) 1) από thread #15 ..Στον ΓΟΚ 73' δίνοταν η δυνατότητα σε ισόγεια καταστήματα να δημιουργηθούν πατάρια επιφάνειας μέχρι το 1/2 της κάτοψης του καταστήματος και τα οποία δεν μέτραγαν στην δόμηση. Άρα θα μπορούσαν να αγνοηθούν και να μην προσμετρηθούν μέχρι και 24m2 του παταριού!!!.. από http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108248.html και Β. β) όταν έχουμε τέτοιο υπόγειο με ύψος <3m.... δεν προσμετράται... και τέλος από Β. ε) εξώστες και ημιυπαίθριοι χώροι, όπως ορίζεται στο άρθρο 252. Άρθρο 252 : http://www.domiki.gr/kpn/text_3a/0_1.htm "....2. Εξώστες και ημιυπαίθριοι χώροι συνολικής επιφάνειας έως 40% αυτής που επιτρέπεται να δομηθεί συνολικά στο οικόπεδο δεν υπολογίζονται στο σδ!!!!!!!!!!!!!!. Για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής οι υμιυπαίθριοι χώροι πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 2,50 μ και βάθος μικρότερο ή ίσο με το πλάτος τους. ?????????????????????????????????? κοινώς και πραγματικά μπορεί να τα έχω εντελώς χαμένα... κύρια χρήση κατάστημα ισόγειο:48 πατάρι με σκάλα:10 υπόγειο:48 αλλά ύψους <3 μέτρα!!! ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΕΑ??????ή θέλει? δεν ξέρω τι να κάνω..όσο το ψάχνω βουλιάζω..
  10. Συνάδελφοι καλημέρα, χρειάζομαι μια συμβουλή.. έχω ένα κατάστημα που αποτελείται από ισόγειο=48m^2 ΚΑΙ!! από πατάρι και υπόγειο που επικοινωνούν όλα με ενιαία μεταλλική σκάλα. Το άθροισμα όλων των χώρων υπερβαίνει σαφώς τα 50 m^2. Πρέπει να εκδώσουμε ΠΕΑ ή οχι??(αφήνω κατά μέρους όλη την ιστορία που ξεκινάει μετά με το τι θεωρεί κάποιος σαν συνολική επιφάνεια, ΜΘΧ, συστήματα κτλ...)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.