Μετάβαση στο περιεχόμενο

ange_gais

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Χίος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ange_gais's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα σας, Εχω ξεκινησει την προσθηκη μεταλλικου οροφου πανω απο ισογειο. Το δωμα ειναι βατο απο περλομπετον πανω σε τραπεζοειδη λαμαρινα. Θελω να το στεγανοποιησω. Ποιο θεωρειται το καλυτερο τροπο για να πετυχουμε τη βελτιστη υγρομονωση -στεγανοποιηση ; Ευχαριστω.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Είμαι καινούρια στο χώρο και μου έτυχε τώρα μια περίπτωση ΚΥΕ και συγκεκριμένα supermarket στο οποίο θέλουν να φτιάξουν κρεοπωλείο. Στο υγειονομικό που ρώτησα μου είπαν να ψάξω αν μπορώ να πάρω απαλλακτικό για WC AMEA. Στην πολεοδομία που ρώτησα μ είπαν να ψάξω τη νομοθεσία. Διάβασα το ΝΟΚ και νομίζω ότι δεν μπορώ να απαλλαγώ γιατί το κατάστημα είναι πολύ μεγάλο, είναι 600 τ.μ. Η ΟΑ είναι του '79. Με μπέρδεψε όμως αυτό που λέει ότι μπορείς να απαλλαγείς αν το κόστος είναι δυσανάλογο για τον ιδιοκτήτη. Αυτο δηλ. πως το προσδιορίζουν; Πως μπορώ να αποδείξω αν το κόστος είναι δυσανάλογο;
  3. Συνάδελφοι γεια σας. Εϊμαι καινούρια στο χώρο και θα ήθελα τα φώτα σας όσον αφορά την αποπεράτωση. Έχω κάνει υπαγωγή στον ν 4178/13 και έχει εξοφληθεί το 100% του προστίμου. Η οικία είναι διώροφη. Ο όροφος είναι τελειωμένος ενώ το ισόγειο ημιτελές. Εγώ θέλω αφενός να τελειώσω το ισόγειο το οποίο έχει μόνο σοβάδες, αλλά τους εσωτερικούς θέλω να τους ρίξω για να κάνω καινούρια διαρρύθμιση, και αφετέρου θέλω να αλλάξω τα κάγκελα στους εξώστες, και να κάνω κ μια περίφραξη του οικοπέδου (υπάρχει ήδη μια από τούβλα αλλά θέλει πέτρα). 1) Μπορώ να τα κάνω όλα αυτά με έγκριση εργασιών αποπεράτωσης ή π.χ. η περίφραξη πρέπει να γίνει αργότερα με άδεια μικρής κλίμακας; 2) Αν ναι, χρειάζεται και στατική μελέτη; Έχω διαβάσει τη νομοθεσία για την αποπεράτωση, δηλ. τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, αλλά επειδή είναι η πρώτη μου φορά που θα βγάλω κάποια άδεια φοβάμαι μήπως κάνω κάποιο λάθος.
  4. Δηλαδή να ετοιμάσω κανονικά τα χαρτιά για την άδεια μικρής κλίμακας και να πάω στην πολεοδομία να καταθέσω και να περιμένω απόρριψη για να πάω σε έφεση?
  5. Αυτό του είπα κι εγώ, να αρχίσει να φυτεύει αλλά και πάλι αργεί πολύ η έγκριση κι αυτός βιάζεται. Βέβαια αν δεν υπάρχει άλλη λύση αυτό θα κάνουμε. Αλλά δεν ξέρουμε και σίγουρα ότι θα μας δώσουν έγκριση. Μπορεί να έρθουν και να σου πουν κρίνουμε ότι δεν είναι απαραίτητη η περίφραξη για τις καλλιέργειές σας. Μου φαίνεται πάντως πολύ τραβηγμένη αυτή η απαγόρευση. Δηλ. να μην μπορεί κανείς να προστατεύσει την ιδιοκτησία του επειδή βρίσκεται στα 300-400 μ. από τη θάλασσα; Που δεν έχει και καμία σχέση με τη θάλασσα βέβαια γιατί παρεμβάλλονται δρόμοι και υψομετρική διαφορά. Αλλά θα μου πει κανείς, αυτό λέει ο νόμος οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω έναν πελάτη που θέλει να περιφράξει το οικόπεδό του, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 260 μ. από τη θάλασσα. Ο 1337/83 απαγορεύει την περίφραξη εντός ζώνης 500 μ. από την όχθη εκτός αν πρόκειται για προστασία ειδικών καλλιεργειών. Έχω ρωτήσει και σε πολεοδομία και στην κτηματική υπηρεσία και δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη με κανέναν. Βρήκα στο ΣΤΕ-3111/90 που λέει ότι πρέπει να επιτρέπεται η περίφραξη αλλά μου είπαν ότι δεν μπορώ να το επικαλεστώ. Μόνο αν έχει βγει υπουργική απόφαση. Μπορεί μήπως να βοηθήσει κάποιος; Υπάρχει κάποια περίπτωση να μπορούμε να βγάλουμε την άδεια; Είμαι και τελείως καινούρια στο χώρο και δεν ξέρω μήπως μου διαφεύγει κάτι. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.