Jump to content

anavatis

Core Members
 • Posts

  1,637
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by anavatis

 1. Το είδα το lumion....Ίσως ψάχνω κάτι πιο απλό και γρήγορο... π.χ. επισυνάπτω μια εικόνα η οποία αποδίδει την πληροφορία που θέλω, δη΄λαδή την παρέμβαση στο δρόμο....αυτή πως έχει παραχθεί? μου φαίνεται επεξεργασμένη φωτογραφία? και μετά σε πρόγραμμα cad για την προσθήκη πεζοδρομίων, δέντρων κτλ?

  Screenshot_1.jpg

 2. Καλημέρα συνάδελφοι. 

  Ποιο είναι το ποιο κατάλληλο πρόγραμμα για τρισδιάστατες παρουσιάσεις σε πολεοδομικές μελέτες? π.χ. θέλω να κάνω παρεμβάσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια αλλά προφανώς δεν μπορώ να σχεδιάσω όλα τα κτήρια,  μπορεί πχ το background  να μπαίνει  με μια φωτογραφία...?

 3. Καλημέρα συναδελφοι.

  Πρόκειται για άδεια αλλαγής χρήσης ξενοδοχείου σε οίκο ευγηρίας. 

  Η απαίτηση του ΝΟΚ και τη φύτευση στα 2/3 του ακάλυπτου χώρου του γηπέδου ισχύει για όλα τα γήπεδα είτε εντός σχεδίου, εντός οικισμού είτε εκτός σχεδίου?

  Για τις θέσεις στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο ισχύει το 1 ανά 15 κλίνες? (από το ΠΔ 111/2004). Η επιφάνεια των θέσεων στάθμευσης στον περιβ. χώρο προσμετράται στα 2/3 του ακάλυπτου?

   

 4. Καλημέρα σας.

  Σε οικοδομική άδεια για τη μετατροπή ενός ξενοδοχείου σε χώρο γηροκομείου, εφόσον δεν μεταβάλλεται το διάγραμμα κάλυψης αλλά  γίνονται μόνο μικρές τροποποιήσεις στην εσωτερική διαρρύθμιση και στις όψεις, και στα η/μ τί έλεγχος δόμησης απαιτείται στο τέλος?

  επίσης από ποια υπηρεσίες παίρνουν άδεια λειτουργίας αυτά τα κτήρια?

 5. καλημέρα! ευχαριστώ!

  πρόκειται για προσθήκη ενός μικρού ανοίγματος w.c.

  μπορούμε να βρούμε αυτή τη διάταξη, venezia? ή όποιος άλλος συνάδελφος μπορεί ?

  Υ.Γ. μετά την ενημέρωση υπάρχει υποχρέωση για νέο τελικό έλεγχο δόμησης?

 6. καλησπέρα συνάδελφοι.

  όταν σε έλεγχο (τελικό) έχετε αποκλίσεις του 2% που απαιτούν ενημέρωση διαστάσεων και τροποποίηση των ανοιγμάτων από τα εγκεκριμένα που θέλουν έγκριση από σα, σαν αποτέλεσμα ελέγχου τί θα βάζατε (μπορούμε να έχουμε δύο επιλογές δηλ. β) για τις διαστάσεις και δ) για τις όψεις?

 7. καλημέρα συνάδελφοι. για την έκδοση βεβαίωσης από e-adeis για οριστική σύνδεση σε δίκτυα κοινής ωφέλειεας, για άδεια που δεν είναι ηλεκτρονική αλλά έντυπη του 2009 με τακτοποιημένο αυθαίρετο, τί ελάχιστα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να ανέβουν στο σύστημα? εκτός από ΥΔ ανάθεσης, το στέλεχος, δήλωση υπαγωγής, βεβαίωση ΤΑΠ, θα πρέπει να ανεβάζουμε και τα σχέδια όλα σκαναρισμένα? 

 8. 33 λεπτά πριν, akis73 said:

  Καλησπέρα, αν έχεις υπόγειο που δεν έχει μετρήσει στον συντ. δόμησης και έγινε κατοικία, τότε το πρόστιμο πάει με τετ. μέτρα, οπότε σε 1η φάση ελέγχεις αν υπερβαίνεις τους συντελεστές, έτσι θα δεις τελικά αν έχεις κατ.5. Υπάρχει και η περίπτωση για τα ως 50 τμ ανεξάρτητα ποσοστού ΥΔ αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αφορά μεμονωμένη οριζόντια ή όλο το κτίριο...

  καλησπέρα, από ερωτοαπάντηση του ΤΕΕ που είχα διαβάσει θυμάμαι ότι είχε διευκρινιστεί ότι δεν ισχύει ανά οριζόντια αυτό αλλά για όλο το κτήριο...ας επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος...

  • Like 1
 9. είναι σε παραδοσιακό τμήμα οικισμού, στην περίπτωση αυτή πάει ενημέρωση δηλαδή το β) εφόσον δεν αλλάζουν τα μεγέθη του διαγράμματος κάλυψης, ή επιλέγεται το δ) περίπτωση που δεν περιλαμβάνεται στα ανωτέρω και αναγράφουμε το πρόβλημα...?

 10. καλημέρα. 

  σε τελικό έλεγχο δόμησης κατοικίας, αν τα κουφώματα που τοποθετήθηκαν είναι αλουμινίου απόχρωσης ξύλου, αντί για πραγματικά ξύλινα όπως θα έπρεπε από την οικοδομική άδεια, τί θα δίνατε στο πόρισμα?

 11. καλημέρα. το μελετητικό Α' τάξης που πήρα (για πρώτη φορά) έχει ισχύ μέχρι το τέλος του έτους. ειναι ετήσια η ισχύς των πτυχίων, τί κάνω μετά τη λήξη? πληρώνεται πάλι παράβολο για ανανέωση? παίζει ρόλο αν μέχρι τότε δεν έχω αναλάβει κάποιο έργο??

   

 12. Ευχαριστώ Ιάσονας. κι εγώ αυτό καταλαβαίνω από το νόμο. Για να μην προσμετράται για τον υπολογισμό της κατηγορίας η μετατροπή χρήσης του υπογείου από βοηθητική σε κύρια είναι μόνο η περίπτωση του να είναι εντός σχεδίου, σωστά? 

 13. καλημέρα συνάδελφοι.

  σε εκτός σχεδίου οικοδομή (κατοικία) με υπόγειο. για τον υπολογισμό της κατηγορίας αυθαιρέτου προσμετράται και το υπόγειο το οποίο από αποθήκη στην άδεια έχει μετατραπεί σε κατοικία και έχει δηλωθεί ως ΥΔ με μειωτικό?

  Υ.Γ. Το υπόγειο έχει κατασκευαστεί στη σωστή στάθμη και έχει ξεμπαζωθεί στη μία πλευρά...

 14. Καλημέρα. Τελικά υπάρχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για τα ΠΕΑ. 

  πρέπει προφανώς να αγνοήσει κανείς κάθε νομοθεσία για ιδιοκτησιακό και πολεοδομικό καθεστώς και να βλέπει μόνο κέλυφος, χρήσεις και ενεργειακές καταναλώσεις.

  το θέμα είναι ότι το σχέδιο της αποτύπωσης αναρτάται στο σύστημα και υπάρχει ως καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης....ασχέτως αν τμήματά του δεν θα μπορέσουν ποτέ να τακτοποιηθούν...και βασικά βάσει νομοθεσίας είναι προς κατεδάφιση...

   

  Το μόνο που θα μπορούσαμε να καταλήξουμε, είναι τουλάχιστον αν κάποιος αναλάβει την παραπάνω περίπτωση για έκδοση ΠΕΑ άσχετα αν ο ιδιοκτήτης λέει ότι είναι για σκοπό ενοικίασης, εμείς οι επιθεωρητές μπορούμε να βάλουμε στο λόγω έκδοσης "άλλος λόγος" υποδηλώνοντας αφανώς τα παραπάνω προβλήματα? (κατά κάποιο τρόπο να είμαστε καλυμμένοι κάπως?) παίζει κάποιο ρόλο ο λόγος έκδοσης του ΠΕΑ στην τελική χρήση του στις υπηρεσίες ή στα συμβόλαια....(αφού δεν φαίνεται νομίζω πουθενά)

 15. ο τίτλος και τα νόμιμα είναι ~70τ.μ. αλλά το υφιστάμενο είναι σχεδόν τριπλάσιο...πρόκειται να το μισθώσει στο γιό του και να το διαθέσει προς μίσθωση μετά αυτός (με τη μέρα)....

  dimitris GM όταν λες θα πληρώνεις εννοείς για τον ιδιοκτήτη προφανώς, ή εμπλέκεις και τον επιθεωρητή? ο επιθεωρητής μπορεί να εκδώσει ΠΕΑ για άλλο λόγο, δεν είναι καλυμμένος βάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας που απ' όσο γράφουμε επιτρέπει ΠΕΑ σε αυθαίρετα?

   

 16. καλησπέρα. 

  έχω ένα κτίσμα στο οποίο θα εκδοθεί ΠΕΑ για ενοικίαση. μεταξύ των αυθαιρεσιών που υπάρχουν και έχουν αποτυπωθεί, υπάρχει και τμήμα ~9τ.μ.  που κείται σε όμορο οικόπεδο και το οποίο έχει χρήση λουτρού με εσωτερική επικοινωνία από την κατοικία προς επιθεώρηση. επίσης ένα δεύτερο τμήμα ~20τ.μ. αυθαίρετο που είναι μεταλλική κατασκευή και χρήση γκαράζ σε επαφή με την κατοικία προς επιθεώρηση που επίσης κείται εκτός των ορίων του οικοπέδου. το γκαράζ δεν έχει εσωτερική πρόσβαση από την κατοικία. πως πρέπει να αντιμετωπιστούν στο ΠΕΑ οι 2 αυτού χώροι? θα πρέπει να τους λάβω υποψη ως σε ΜΘΧ  ή επειδή βρίσκονται σε όμορο οικόπεδο πρέπει να τους αγνοήσω και να βάλω σε επαφή με εξωτερικό αέρα ή μεσοτοιχία?

  επίσης τμήμα από τα αυθαίρετα της προς επιθεώρηση κατοικίας φαίνεται από αεροφωτογραφία ότι έχει κατασκευαστεί μετά το 11 δηλαδή δεν θα μπορεί μετά να τακτοποιηθεί, αυτό θα πρέπει να με εμποδίσει να εκδώσω το ΠΕΑ?

   

   

 17. καλημέρα συνάδελφοι, υπάρχει κάποια γνώμη για το παραπάνω θέμα?

  η απορία μου είναι εάν μπορεί αναγραφεί εμβαδόν το συνολικό εμβαδόν 202τ.μ. στο διάγραμμα δόμησης της ενημέρωσης ή απλά πρέπει να αναφέρω την απόκλιση του 2%. 

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.