Jump to content
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

anavatis

Core Members
 • Posts

  1,640
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by anavatis

 1. καλησπέρα συνάδελφοι. 

  αν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμο (εμβαδόν <3000τ.μ. και πρόσοψη σε επαρχ. οδό) για 1000τ.μ. βιοτεχνία, μπορεί σήμερα να γίνει αναθεώρηση για αύξηση της εγκεκριμένης δόμησης ή όχι?

 2. On 20/2/2023 at 1:45 ΜΜ, alej said:

  Ο έλεγχος αυτός που ανέφερα δεν σημαίνει ότι ψάχνεις σε προμηθευτές εσύ ο ίδιος να τα βρεις. Αυτά είναι δουλειά του συμβούλου. Θα στα ετοιμάσει και απλά θα τα τσεκάρεις. Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα πιστεύω. 

  Ακούγεται σωστή η ερμηνεία...τότε όμως θα πρέπει να γίνει τροποποίηση στο νόμο σχετικά με αυτό...

  όσο για το πρόγραμμα δεν αναφέρει κάτι άλλο για το τί ελέγχει ο επιθεωρητής του β' πεα πέρα απο αυτά που προανέφερα στο προηγούμενο post μου....

   

 3. Κατά την αυτοψία ο Ενεργειακός Επιθεωρητής, εκτός των  υποχρεώσεων που απορρέουν από τον ν.4409/2016 (ΦΕΚ Α’ 136), για  την πιστοποίηση του συνόλου του φυσικού και οικονομικού  αντικειμένου, ελέγχει τα πιστοποιητικά των υλικών και συστημάτων  που χρησιμοποιήθηκαν για τις παρεμβάσεις έτσι ώστε να πιστοποιηθεί  η συμβατότητά τους με τις προδιαγραφές του Κ.ΕΝ.Α.Κ. και του  Προγράμματος καθώς και τα λοιπά παραστατικά για την ποσοτική  επιβεβαίωση τους.

   

  Μήπως η εργασία του Β΄ΠΕΑ είναι πολύ περισσότερη από το Α'? γιατί να ισχύει η ίδια αμοιβή?

 4. Καλησπέρα.

  Σχετικά με το Β ΠΕΑ, τί παραπάνω δουλειά θα χρειαστεί σε σχέση με το Α' ΠΕΑ? Απ' όσο διαβάζω στην σχετική απόφαση, ο επιθεωρητής θα εκδίθει το β' πεα και επιπλέον θα καταγράφει τις παρεμβάσεις που έγιναν (παράρτημα VI του προγράμματος). 

  α) αυτές λόγικά δεν θα πρέπει να τις παρέχει ο σύμβουλος 

  β) επίσης θα ελέγχουμε εμείς και τα παραστατικά ή είναι δουλειά του συμβούλου?

  Επίσης Απ' όσο βλέπω η αμοιβή του β' πεα είναι η ίδια με το α' πεα...

 5. καλησπέρα σας.

  σε αρχικό έλεγχο συγκροτήματος (ειδικά κτήρια) με επιφάνεια προς έλεγχο ~1700τ.μ. η οποία περιλαμβάνει διαφορετικά ανεξάρτητα κτήρια που ανεγείρονται ταυτόχρονα (διαφορετικά μεταξύ τους 2-3 τύποι κτηρίων) η αμοιβή είναι και πάλι 300€? Δεν βρίσκω κάπου κάτι στο νόμο που να προβλέπει μεγαλύτερη αμοιβή. είναι δυνατόν?

  θα μπορούσε κάθε ένα κτήριο από αυτά να ήταν ενας ξεχωριστός αρχικός έλεγος...

 6. Το είδα το lumion....Ίσως ψάχνω κάτι πιο απλό και γρήγορο... π.χ. επισυνάπτω μια εικόνα η οποία αποδίδει την πληροφορία που θέλω, δη΄λαδή την παρέμβαση στο δρόμο....αυτή πως έχει παραχθεί? μου φαίνεται επεξεργασμένη φωτογραφία? και μετά σε πρόγραμμα cad για την προσθήκη πεζοδρομίων, δέντρων κτλ?

  Screenshot_1.jpg

 7. Καλημέρα συνάδελφοι. 

  Ποιο είναι το ποιο κατάλληλο πρόγραμμα για τρισδιάστατες παρουσιάσεις σε πολεοδομικές μελέτες? π.χ. θέλω να κάνω παρεμβάσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια αλλά προφανώς δεν μπορώ να σχεδιάσω όλα τα κτήρια,  μπορεί πχ το background  να μπαίνει  με μια φωτογραφία...?

 8. Καλημέρα συναδελφοι.

  Πρόκειται για άδεια αλλαγής χρήσης ξενοδοχείου σε οίκο ευγηρίας. 

  Η απαίτηση του ΝΟΚ και τη φύτευση στα 2/3 του ακάλυπτου χώρου του γηπέδου ισχύει για όλα τα γήπεδα είτε εντός σχεδίου, εντός οικισμού είτε εκτός σχεδίου?

  Για τις θέσεις στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο ισχύει το 1 ανά 15 κλίνες? (από το ΠΔ 111/2004). Η επιφάνεια των θέσεων στάθμευσης στον περιβ. χώρο προσμετράται στα 2/3 του ακάλυπτου?

   

 9. Καλημέρα σας.

  Σε οικοδομική άδεια για τη μετατροπή ενός ξενοδοχείου σε χώρο γηροκομείου, εφόσον δεν μεταβάλλεται το διάγραμμα κάλυψης αλλά  γίνονται μόνο μικρές τροποποιήσεις στην εσωτερική διαρρύθμιση και στις όψεις, και στα η/μ τί έλεγχος δόμησης απαιτείται στο τέλος?

  επίσης από ποια υπηρεσίες παίρνουν άδεια λειτουργίας αυτά τα κτήρια?

 10. καλημέρα! ευχαριστώ!

  πρόκειται για προσθήκη ενός μικρού ανοίγματος w.c.

  μπορούμε να βρούμε αυτή τη διάταξη, venezia? ή όποιος άλλος συνάδελφος μπορεί ?

  Υ.Γ. μετά την ενημέρωση υπάρχει υποχρέωση για νέο τελικό έλεγχο δόμησης?

 11. καλησπέρα συνάδελφοι.

  όταν σε έλεγχο (τελικό) έχετε αποκλίσεις του 2% που απαιτούν ενημέρωση διαστάσεων και τροποποίηση των ανοιγμάτων από τα εγκεκριμένα που θέλουν έγκριση από σα, σαν αποτέλεσμα ελέγχου τί θα βάζατε (μπορούμε να έχουμε δύο επιλογές δηλ. β) για τις διαστάσεις και δ) για τις όψεις?

 12. καλημέρα συνάδελφοι. για την έκδοση βεβαίωσης από e-adeis για οριστική σύνδεση σε δίκτυα κοινής ωφέλειεας, για άδεια που δεν είναι ηλεκτρονική αλλά έντυπη του 2009 με τακτοποιημένο αυθαίρετο, τί ελάχιστα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να ανέβουν στο σύστημα? εκτός από ΥΔ ανάθεσης, το στέλεχος, δήλωση υπαγωγής, βεβαίωση ΤΑΠ, θα πρέπει να ανεβάζουμε και τα σχέδια όλα σκαναρισμένα? 

 13. 33 λεπτά πριν, akis73 said:

  Καλησπέρα, αν έχεις υπόγειο που δεν έχει μετρήσει στον συντ. δόμησης και έγινε κατοικία, τότε το πρόστιμο πάει με τετ. μέτρα, οπότε σε 1η φάση ελέγχεις αν υπερβαίνεις τους συντελεστές, έτσι θα δεις τελικά αν έχεις κατ.5. Υπάρχει και η περίπτωση για τα ως 50 τμ ανεξάρτητα ποσοστού ΥΔ αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αφορά μεμονωμένη οριζόντια ή όλο το κτίριο...

  καλησπέρα, από ερωτοαπάντηση του ΤΕΕ που είχα διαβάσει θυμάμαι ότι είχε διευκρινιστεί ότι δεν ισχύει ανά οριζόντια αυτό αλλά για όλο το κτήριο...ας επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος...

  • Like 1
 14. είναι σε παραδοσιακό τμήμα οικισμού, στην περίπτωση αυτή πάει ενημέρωση δηλαδή το β) εφόσον δεν αλλάζουν τα μεγέθη του διαγράμματος κάλυψης, ή επιλέγεται το δ) περίπτωση που δεν περιλαμβάνεται στα ανωτέρω και αναγράφουμε το πρόβλημα...?

 15. καλημέρα. 

  σε τελικό έλεγχο δόμησης κατοικίας, αν τα κουφώματα που τοποθετήθηκαν είναι αλουμινίου απόχρωσης ξύλου, αντί για πραγματικά ξύλινα όπως θα έπρεπε από την οικοδομική άδεια, τί θα δίνατε στο πόρισμα?

 16. καλημέρα. το μελετητικό Α' τάξης που πήρα (για πρώτη φορά) έχει ισχύ μέχρι το τέλος του έτους. ειναι ετήσια η ισχύς των πτυχίων, τί κάνω μετά τη λήξη? πληρώνεται πάλι παράβολο για ανανέωση? παίζει ρόλο αν μέχρι τότε δεν έχω αναλάβει κάποιο έργο??

   

 17. Ευχαριστώ Ιάσονας. κι εγώ αυτό καταλαβαίνω από το νόμο. Για να μην προσμετράται για τον υπολογισμό της κατηγορίας η μετατροπή χρήσης του υπογείου από βοηθητική σε κύρια είναι μόνο η περίπτωση του να είναι εντός σχεδίου, σωστά? 

 18. καλημέρα συνάδελφοι.

  σε εκτός σχεδίου οικοδομή (κατοικία) με υπόγειο. για τον υπολογισμό της κατηγορίας αυθαιρέτου προσμετράται και το υπόγειο το οποίο από αποθήκη στην άδεια έχει μετατραπεί σε κατοικία και έχει δηλωθεί ως ΥΔ με μειωτικό?

  Υ.Γ. Το υπόγειο έχει κατασκευαστεί στη σωστή στάθμη και έχει ξεμπαζωθεί στη μία πλευρά...

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.