Jump to content

anavatis

Core Members
 • Posts

  1,567
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by anavatis

 1. Στο ανοικτό πληροφοριακό σύστημα βρήκα το τοπογραφικό, το διάγγραμμα δόμησης με βάση όμως την α/α πράξης της προέγκρισης και όχι της οικοδομικής άδειας (πρόεκειται κατηγορία 1 με προέγκριση). 

  Στη συνέχεια όταν εκδίδεται η πράξη της άδειας δεν εμφανίζονται όμως με τον κωδικό και το υδατογράφημα, όμως στο πλάι των εγγράφων στο σύστημα του τεε αναφέρεται το ηλεκτρονικό κλειδί του αρχείου με το οποίο μπορείς να αναζητήσεις το σχέδιο στο ανοιχτό πληροφοριακό σύστημα (μιλάμε μόνο για τα 3 αρχεία: τοπογρ, διαγρ. δόμ. και στέλεχος οικ. άδειας)

  είναι λίγο ταλαιπωρία , αλλά μάλλον έτσι θα πρέπει να συμβαίνει όταν έχει και προέγκριση....

  ΥΓ: @ ppanag έχουν κάνει crop? μου φαίνεται λίγο απίθανο, όλα τα έγγραφα είναι έτσι ακόμα και τα Α4, σαυ-φαυ, κτλ

 2. καλημέρα.

  σε νέα οικοδομική άδεια από το σύστημα των αδειών, στην οποία είμαι ΕΔ όταν κατεβάζω τα ψηφιακά αρχεία δεν φαίνεται το υδατογράφημα και οι κωδικοί γνησιότητας των εγγράφων? σας έχει ξανατύχει? υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

   Πρόκειται για ΟΑ κατηγορίας 1 για την οποία έχει προηγουμένως εκδόθηκε και η προέγκριση.

 3. οκ ευχαριστώ. κάπου θυμάμαι για ένα χρονικό διάστημα 4 μηνών, αυτό είναι μετά την ρευματοδότηση τη νέας οικοδομής? 

 4. Καλημέρα και καλή χρονιά.

  Έχει εκδοθεί πρόσφατα 11/2021 νέα οικοδομική άδεια προσθήκης. δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα το έργο. πότε πρέπει να εκδοθεί η ΗΤΚ? μετά την υλοποίηση του έργου? ή μπορεί και τώρα?

 5. Καλησπέρα.

  οικόπεδο 800τ.μ. εντός διάσπαρτου τμήματος οικισμού δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο (βάσει τίτλου και τοπογραφικού οικοδομικής άδειας). Μπορεί να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο? (κατά παρέκκλιση?), 

  αν ναι, αυτό χτίζει 240τ.μ. ή 400τ.μ. ?

 6. καλημέρα. 

  έχω υπαγωγή Ν.4178/13 με ημερομηνία υπαγωγής τέλος του 2014 και οριστική υπαγωγή πρόσφατη του 2021. κατηγορία 5. τη γίνεται στην  περίπτωση που από τους αναρτημένους δασικούς χάρτες (προσωρινούς) το γήπεδο εκτός σχεδίου φαίνεται να είναι δασικό? επηρεάζεται η τακτοποίηση? 

 7. γήπεδο 4000τ.μ. εκτός σχεδίου

  δόμηση κτηρίου βάσει αδείας 200τ.μ. ισόγειο που έγινε α' όροφος και 200τ.μ. υπόγειο που έγινε ισόγειο με ΚΧ.

  αλλαγή χρήσης 50τ.μ. από αποθήκη σε κατάστημα. 

 8. καλησπέρα.

  σε κτήριο με μεικτή χρήση κατοικία, κατάστημα, αποθήκες, εκτός σχεδίου, η αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατοικία (εντός δηλαδή νόμιμου περιγράμματος) μπορεί να δηλωθεί  ΥΔ με μειωτικό 50% ?

 9. ok, ευχαριστώ. 

  ως προς τη διάσπαση όγκου (συχνή σε εκτός σχεδίου όπου φαίνεται μια ενιαία στατικά οικοδομή), αυτή  θα τη βάλω ως λοιπή παράβαση αλλά θα πρέπει να αιτιολογήσω στην τεχνική έκθεση ότι γενικά το σχέδιο της μελέτης τηρήθηκε (εκτός δηλαδή από το κλείσιμο του Η/Χ και μικρές υπερβάσεις <25τ.μ.)? είναι αρκετό αυτό? 

  γιατί σε μια άλλη περίπτωση θα μπορούσε π.χ. να γίνει διάσπαση ενός όγκου και να φτιαχτούν 2 εντελώς διαφορετικές οικοδομές, οπότε και θα απαιτούνταν λογικά ΜΣΕ. έτσι δεν είναι?

 10. καλημέρα.

  σχετικά με την παρακάτω εξαίρεση για απαίτηση μελέτης σταιτικής επάρκειας:

  "Μικρό εμβαδόν αυθαιρέτων κατασκευών διηρημένης ιδιοκτησίας ή ανεξάρτητου κτηρίου,  όταν το συνολικό τους εμβαδό είναι ίσο ή μικρότερο των 25 τετραγωνικών μέτρων"

  Έχω σε οικοδομή κατοικίας εκτός σχεδίου: 

  1. διάσπαση του όγου και κατασκευή 2 οικοδομών αντί μιας (έχει τηρηθεί γενικά το σχέδιο αλλά όχι σε ενιαία οικοδομή όπως είναι στα στατικά

  2. από τα 35τ.μ. τα 15τ.μ. αφορούν σε κλειστό Η/Χ και τα υπόλοιπα σε αυθαίρετες επεκτάσεις. 

   

  Μπορώ να κάνω χρήση του παραπάνω άρθρου για μη απαίτηση μελέτη στατικής επάρκειας? 

 11. 59 λεπτά πριν, dimitris GM said:

  "έχουν αποκτηθεί το 2011 με αγωγές χρησικτησίας και δικαστική απόφαση,"

   

  και εχουν δημιουργηθει κατα το ετος εναρξης της νομης, οπως αναφερεται  στις αποφασεις, πριν το 2003.

  .Σημερα τα 4 στρ. τυφλα, χτιζουν

  Τι θα προκυψει αυριο....

  dimitrisGM, με τη σημερινή ερμηνεία του νόμου μπορούμε να εξάγουμε επίσημα το συμπέρασμα ότι από το 2023 δεν θα κτίζουν τα τυφλά αγροτεμάχια των 4000τ.μ.? 

  Αυτό βασικά είναι το ερώτημα του πελάτη γιατί αν η απάντηση είναι Ναι σκεφτεται να εκδώσει τουλάχιστον μια προέγκριση οικ. άδειας για να τα εξασφαλίσει...

 12. καλησπέρα.

  έχω αγροτεμάχια που έχουν αποκτηθεί το 2011 με αγωγές χρησικτησίας και δικαστική απόφαση, όλα είναι με επιφάνεια ~ 4100τ.μ. το καθένα αλλά δεν έχουν πρόσοψη σε δρόμο. κάποια έχουν πρόσοψη σε αγροτικό δρόμο  μέσω του οποίου εξυπηρετούνται όλες οι κατοικίες που έχουν ανεγερθεί στην εκτός σχεδίου περιοχή. Αυτά τα αγροτεμάχια θα συνεχίσουν να είναι άρτια και οικοδομήσιμα και μετά την εφαρμογή του νόμου δηλαδή απο το 2023 ή δεν θα κτίζονται επειδή δεν έχουν πρόσωπο? (στην περίπτωση αυτή μάλλον κανείς δεν θα μπορεί να χτίζει πλέον...)!

 13. Καλημέρα.

  Για έκδοση πράξης "Βεβαίωση όρων δόμησης για ΟΑ κατηγορίας 3, στην επεξεργασία της αίτησης στο ηλεκτρονικό σύστημα φαίνεται δεκτό από όλους του υπαλλήλους αλλά φαίνεται ακομα σε έλεγχο και δεν μπορώ να το επεξεργαστώ. Απαιτείται κάποιος χρόνος για να είναι επεξεργάσιμο και να μπορώ να ανεβάσω τις μελέτες μετά? 

 14. Καλησπέρα. στην παραπάνω περίπτωση αν τακτοποιηθεί το υπόγειο λόγω ξεμπαζώματος (1 παράβαση με αναλυτικό), τότε για τους συντελεστές τετραγωνιδίων των υπερβάσεων στους ορόφους, λαμβάνω υπόψη ως αφετηρία τη θεωρητική στάθμη ισογείου βάσει αδείας ή την υφιστάμενη διαμορφωμένη του υπογείου λόγω ξεμπαζώματος? 

   

 15. καλησπέρα.

  Για άδεια προσθήκης ορόφου  71τ.μ. κατοικία, τί μελέτες απαιτούνται από μηχανολόγο μηχανικό? (συνολικός όγκος υφιστάμενου ισογείου και προσθήκης ορόφου <800κμ)

  στην προσθήκη ορόφου θα τοποθετηθεί θερμοπρόσοψη και ίσως ενδοδαπέδια θέρμανση. 

  Ο αρχιτέκτονας μπορεί να υπογράψει τον ΚΕΝΕΑΚ?

 16. Καλημέρα.

  Εκτός σχεδίου κατοικία με ύπαρξη οριζόντιας ιδιοκτησίας. 

  Έχω μια περίπτωση όπου το γκαράζ ενώ προβλέπεται από τα σχέδια να κατασκευαστεί σε μια ενδιάμεση στάθμη υπογείου-ισογείου τελικά κατασκευάστηκε στη στάθμη υπογείου.

  στη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ο χώρος φαίνεται στην κάτοψη ισογείου. 

  πως τακτοποιείται αυτό τόσο σε σχέση με την άδεια όσο και σε σχέση με την οριζόντια? 

   

   

   

 17. άρα μπορεί να συνυπάρχει σε μια δήλωση η κατηγορία 4 με την κατηγορία 5. αυτή είναι μια περίπτωση που αναφέρω...

  μπορεί να γίνει η δήλωση των τμημάτων της κατηγορίας 4 και όταν ανοίξει και πάι η κατηγορία  5 να μπει και η απόληξη κλιμακοστασίου που παραβιάζει το ύψος >20%? 

  Εννοείται ότι δεν οριστικοποιείται η υπαγωγή και δεν εκδίδεται βεβαίωση μέχρι τότε. 

 18. Καλησπέρα.

  σε εκτός σχεδίου κατοικία, μπορεί να γίνει δήλωση με φύλλα καταγραφής κατηγορίας 4 (υπερβάσεις <40%) και μόνο για μια απόληξη στο δώμα να γίνει φύλλο καταγραφής σε κατηγορία 5 λόγω υπέρβασης ύψους >20%?, ή η κατασκευή στο δώμα συμπαρασύρει όλα τα άλλα φύλλα καταγραφής ασχέτως αν η υπέρβαση δόμησης είναι <40%?

 19. Καλησπέρα. Σχετικά με το παρακάτω άρθρο του Ν.4819/23-7-2021:

  «5. Ο χρόνος ισχύος των βεβαιώσεων της παρ. 1 του
  άρθρου 83 του ν. 4495/2017 (Α’ 167) με ημερομηνία αυ-
  τοψίας από 1ης.1.2021 έως και 31η.1.2021 παρατείνεται
  από τη λήξη της έως και την 30ή.9.2021, με δυνατότητα
  υπαγωγής ρύθμισης και μετά την 1η Φεβρουαρίου 2021,
  χωρίς υποχρέωση καταχώρισης στοιχείων ταυτότητας
  κτηρίου/διηρημένης ιδιοκτησίας.»

  Αυτό σημαίνει ότι εκδίδω σήμερα βεβαίωση με ημερομηνία 31/1/2021 αλλά η υπαγωγή μου μπορεί να έχει γίνει π.χ. 1/9/2021 σωστά?

 20. On 15/7/2021 at 3:49 ΜΜ, stek said:

  εγώ, ο ____________________________ συνιδιοκτήτης του ακινήτου _______________________ επί της οδού _______________________ , ΤΚ _________, Περιοχή __________________, Δήμου _______________________ ,με ποσοστό και είδος ιδιοκτησίας  ______% Πλήρης Κυριότητα, εξουσιοδοτώ τον/την _________________  _________________  του _________________ με ειδικότητα _________________ ΜΗΧΑΝΙΚΟ με ΑΜ ΤΕΕ __________ για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την συμπλήρωση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΤΙΡΙΟΥ και έκδοση ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ για την προαναφερόμενη ιδιοκτησία, όπως αυτές περιγράφονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ του Ν.4495/2017 ΦΕΚ 167Α/3-11-2017 .

  Τελικά ισχύει το πρότυπο Εξουσιοδότησης που αναφέρεται στο παραπάνω post? 

 21. Καλημέρα συνάδελφοι

  εκδίδω μια οικοδομική άδεια προσθήκης ορόφου κατοικίας εντός οικισμού.Στο e-adeies στη συμπλήρωση των στοιχείων διαγράμματος κάλυψης έχω τις παρακάτω βασικές απορίες:

  α) για φύτευση/θέσεις στάθμευσης : τί βάζουμε στα επιτρεπόμενα ? βάζουμε  τα ελάχιστα επιτρεπόμενα μεγέθη για υποχρετική φύτευση και θ/σ και άρα τα πραγματοποιούμενα θα είναι μεγαλύτερα?

  β) εμβαδόν ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου: τί βάζουμε στα επιτρεπόμενα? μήπως εννοεί εμβαδόν υποχρεωτικού ακάλυπτου και άρα τα πραγματοποιούμενα θα είναι μεγαλύτερα?

  γ) τέλος, τα στοιχεία διαγρ. κάλυψης για αυτοτελές ακίνητο καταλαβαίνω ότι είναι συνολικά. Τί γίνεται όταν έχω 2 κτήρια, στο ύψος πιο πραγματοποιπύμενο βάζω (εννοείται το ψηλότερο κτήριο)???

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.