Μετάβαση στο περιεχόμενο

architaz

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

architaz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω μία ερώτηση: σε τελευταίο όροφο κτιρίου κτισμένο με άδεια έχω ένα διαμέρισμα με τα εξης: α) το διαμέρισμα (κτισμένο με άδεια) υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής κατά 15 εκατοστά β) έχουν κτιστεί αυθαίρετοι χώροι κατ'επέκταση του διαμερίσματος (εντός του περιγράμματος της οικοδομής) που έχουν το ίδιο ύψος με το παραπάνω (15 εκατοστά πάνω απο το νόμιμο, 325 αν το μετρήσω ολόκληρο) Στο συμπαθητικό σύστημα του ΤΕΕ πως τα δηλώνω αυτα; το α) δηλώνω "Μόνο υπέρβαση ύψους", βάζω τα τετραγωνικά επιφάνειας του τμήματος που κτίστικε με άδεια και τα παραπάνω εκατοστά απο το νόμιμο; το β): περίπτωση β1) δηλώνω τα τμ των αυθαίρετων χώρων χωρίς υπέρβαση ύψους ΑΛΛΙΩΣ περίπτωση β2) δηλώνω τα τμ των αυθαιρέτων χώρων και την υπέρβαση ύψους 325 εκατοστά (όλο το ύψος) περίπτωση β3) δηλώνω τα τμ των αυθαιρέτων χώρων ΚΑΙ υπέρβαση ύψους 15 εκατοστά (μόνο το ύψος πέρα του νόμιμου της περιοχής); Ευχαριστώ!
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω μια ερώτηση: στον τελευταίο όροφο πουκατοικίας υπάρχει ένα δωμάτιο που επικοινωνεί με το διαμέρισμα του προτελευταίου ορόφου. Το δωμάτιο είναι στην άδεια και είναι η ίδια οριζόντια ιδιοκτησία με το διαμέρισμα. Έχουν κάνει προσθήκη σε αυτό το δωμάτιο, η οποία δεν "ενοχλεί" το ιδεατό στερεό. Σαν να πούμε "προσθήκη κατ'επέκταση". Στον υπολογισμό του προστίμου πρέπει να υπολογίσω και υπέρβαση ύψους η όχι; Μιλ μερσύ.
  3. dimitris GM σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια εν σχέση με το ιδιοκτησιακό! Όσο αφορά τους τρόπους πληρωμής να ποστάρω την ερώτηση σε άλλο τμήμα του φόρουμ;
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω την εξής ερώτηση (έψαξα στο φόρουμ χωρίς αποτέλεσμα) Πρέπει να κάνω μία δήλωση 4178. Πρόκειται για δύο αυθάιρετα κτίρια χωρίς άδεια σε άρτιο γήπεδο εκτός σχεδίου. Στο γήπεδο δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Η ιδιοκτησία του γηπέδου είναι εξ αδιαιρέτου σε τρία άτομα σύμγωνα με τα εξής ποσοστά: ιδιοκτήτης α) 32,985% ιδιοκτήτης β) 32,985% ιδιοκτήτης γ) 34,050% Σύμφωνα με το συμβόλαιο τα αρχικά κτίρια (ήταν αυθαίρετα και στην συνέχεια επεκτάθηκαν) ανήκουν στους ιδιοκτήτες α) και β) που μαζί έχουν το 65,95% των χιλιοστών επί της ιδιοκτησίας. Οι ιδιοκτήτες α) και β) συμφωνα με την Εγκ. 4 του ΥΠΕΚΑ της 4/12/2013 μπορούν να κάνουν την δήλωση απο την στιγμή που κατέχουν άνω του 50% της ιδιοκτησίας. Ερωτήσεις: 1. Αν γίνει μία δήλωση απο τους ιδιοκτήτες α) κι β) μαζί για όλα τα κτίρια, μπορεί να πληρώνει ο καθένας το δικό του μερίδιο προστίμου η θα πρέπει να πληρώνουν μαζί ένα προστιμο; 2. Αν ο καθένας μπορεί να πληρώσει το δικό του μερίδιο, μπορεί να διαλέξει διαφορετικό τρόπο πληρωμής απο τον άλλο συνιδιοκτήτη (πχ δόσεις η όχι); 3. Για να γίνουν δύο διαφορετικές δηλώσεις χρειάζεται προσύμφωνο οριζόντιας ιδιοκτησίας; 4. Απο ότι ξέρετε για το προσύμφωνο χρειάζονται όλοι οι ιδιοκτήτες του οικοπ΄δου η φτάνουν οι ιδιοκτητες των κτιρίων (μια που έχουν πάνω απο το 50% της ιδιοκτησίας)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.