Μετάβαση στο περιεχόμενο

kpapadimitriou

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

kpapadimitriou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είναι μια περίπτωση τακτοποίησης που με έχει προβληματίσει και θέλω τη γνώμη σας. Τρίτος όροφος κτιρίου με χρήση κατοικία που έχει οικοδομική άδεια στέγης. Η άδεια περιγράφει ξύλινη κατασκευή με μέγιστο ύψος 2 m. Στην πραγματικότητα έχει κατασκευαστεί φέρον οργανισμός από οπλισμένο σκυρόδεμα με μέγιστο ύψος 3,5 m. Ο 1ος και 2ος όροφος έχουν εξαντλήσει την επιτρεπόμενη δόμηση του οικοπέδου. Το επιτρεπόμενο ύψος είναι μεγαλύτερο από το υφιστάμενο ύψος του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου και του 3ου ορόφου. Υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας σύμφωνα με την οποία ο ιδιοκτήτης του 1ου ορόφου κατέχει και τον αέρα πανω από τον 2ο όροφο. Ο 2ος όροφος ανήκει σε άλλον ιδιοκτήτη. Ο αέρας (3ος όροφος) έχει τα 100/1000 του οικοπέδου. α) Και η υπέρβαση ύψους και η υπέρβαση δόμησης ανήκουν στην κατηγορία 5 αφού για την εύρεση της κατηγορίας συγκρίνουμε με τα επιτρεπόμενα μεγέθη της οικοδομικής άδειας; β) Η υπέρβαση δόμησης είναι το συνολικό εμβαδόν του 3ου ορόφου; Επιτρεπόμενη δόμηση είναι η συνολική επιτρεπόμενη του κτιρίου επί 100/1000; γ)Υπέρβαση ύψους υπάρχει; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  2. Ιάσονα σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου. Και εγώ το ίδιο πιστεύω. Το θέμα είναι ότι ο πελάτης μου δεν το καταλαβαίνει και γι' αυτό προσπαθώ να δω αν υπάρχει τρόπος να τον εξυπηρετήσω. Του έχω εξηγήσει ότι αν δεν τακτοποιηθούν όλες οι αυθαιρεσίες δεν μπορεί να πάρει βεβαίωση και μου λέει ότι δεν τον νοιάζει γιατί το έχει γράψει ήδη στα παιδιά του.
  3. Καλημέρα, καθώς είμαι νέος μηχανικός και άρχισα πρόσφατα να ασχολούμαι με τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: Σε περίπτωση που αντιμετωπίζω σήμερα, μου ζητήθηκε τμηματική τακτοποίηση κατοικίας. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης μου ζήτησε να τακτοποιήσω τον ένα εκ των δύο ημιυπαίθριων χώρων, ώστε το πρόστιμο να είναι μικρότερο. Το πρόστιμο πρόκειται να πληρωθεί σε δόσεις. Έχω τη δυνατότητα να τακτοποιησω επιλεκτικά ή πρέπει υποχρεωτικά να τακτοποιηθούν όλες οι αυθαιρεσίες ταυτόχρονα? Στην περίπτωση που μπορώ να τακτοποιήσω επιλεκτικά, τι πρέπει να αναγράφεται στα σχέδια και στην τεχνική έκθεση?? Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!
  4. Καλημέρα, είμαι νέος μηχανικός και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Θέλω να κατασκευάσω ένα φοτοβολταϊκο μέσα σε ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου. Το έργο καταλαμβάνει ένα μέρος του αγροτεμαχίου και ως εκ τούτου θέλω να περιφράξω με συρματόπλεγμα μόνο αυτο το μερος του αγροτεμαχίου. Στην έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας υπάρχει περιπτωση να έχω πρόβλημα λόγω κατάτμησης ιδιοκτησίας; (Για εγκατάσταση φοτοβολταϊκών δεν απαιτείται το αγροτεμάχιο να είναι αρτιο και οικοδομήσιμο)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.