Μετάβαση στο περιεχόμενο

alex.p.p

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by alex.p.p

  1. Η υποχρέωση POS σε όλους κολλάει στο ότι αυτοί που γράφουν τους νόμους και αυτοί που τους ψηφίζουν δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα ή δεν τους καίγεται καρφί στο ότι μπορεί να αδικήσουν και πολύ κόσμο. Το να βάζουν τα φωτοβολταϊκά να έχουν POS είναι εντελώς άσχετο. Και εμείς έχουμε το ΤΕΕ να βλέπει τα νομοσχέδια να περνούν και να κοιμάται όρθιο. Αντί να ζητήσει κάποιες εξαιρέσεις έχει ανεβάσει στην πρώτη σελίδα τις προσφορές που πήρε από τις τράπεζες για τα POS.
  2. Το 80% αυτών που έχουν έδρα σπίτι είναι στην ουσία μισθωτοί, γιατί το να συναντάς πελάτες στα καφέ ή στο δρόμο μπορείς να το κάνεις για ένα χρόνο max, μετά δεν γίνεται. Αλλά με αυτούς τους ΚΑΔ που έχουν βάλει για τα pos σε ένα εξάμηνο θα βλέπουμε εξώφυλλα στις εφημερίδες του τύπου ''ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ POS'', ''ΚΕΡΔΗ η ΑΤΤΙΚΑ BANK'' και θα είναι από τα pos που πούλησε ή ενοικίασε αναγκαστικά.
  3. Αυτά είναι τα ωραία των μεταρρυθμίσεων που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Αδικούν τουλάχιστον ένα 25% του συνόλου. Δηλαδή εδώ η ουσία είναι να βγάλουν κάτι επιπλέον εκατομμύρια κέρδη οι εταιρίες που κατασκευάζουν τα pos και οι τράπεζες και να πηγαίνεις επίσκεψη στο σπίτι ενός συναδέλφου και να βλέπεις ένα pos δίπλα στο modem του σπιτιού. ΟΚ Το επόμενο βήμα θα είναι η υποχρέωση μηχανογραφημένων αποδείξεων (ίσως να ήταν και ποιο ουσιαστικό) για να βγάλουν και κάτι οι ελληνικές εταιρίες software. Συγνώμη προσθέτω κείμενα αλλά βλέπω τα αντικείμενα αυτών που υποχρεούνται να βάλουν pos και γελάω. ''35.11 - Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος'', δηλαδή αυτός που έχει βάλει φωτοβολταϊκά και πουλάει μόνο στον ΑΔΜHΕ (νομίζω) τι pos να βάλει; Θα πουλήσει σε ιδιώτη ρεύμα, τι είναι πατάτες;
  4. Καλησπέρα, Διαβάζω ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ. Δεν έχω διαβάσει όλες τις προηγούμενες συζητήσεις αλλά μήπως ξέρετε αν έχει κάποια εξαίρεση για τους μηχανικού που έχουν έδρα το σπίτι τους για ελεύθερους επαγγελματίες που συνεργάζονται αποκλειστικά με εταιρείες. Ευχαριστώ
  5. Συγνώμη, τους ρώτησα (το amazon.co.uk) σήμερα για την χρέωση Φ.Π.Α. που μου κάνουν σε κάποια προϊόντα (παιδικά ρούχα π.χ.) όπου η Αγγλία έχει μηδέν Φ.Π.Α και η Ελλάδα 24%.. Στο τέλος της συζήτησης μου είπαν να εισάγω το Α.Φ.Μ. μου στο account μου και για αυτά τα προϊόντα θα μου επιστρέφουν το Φ.Π.Α. Τους διευκρίνισα πως δεν είναι εταιρικές αγορές αλλά απλά σαν πολίτης και επέμεναν πως με το που το κάνω θα μου επιστρέψουν το Φ.Π.Α. που μου είχαν κρατήσει. Ισχύει κάτι τέτοιο μήπως ξέρετε? Ευχαριστώ.
  6. Καλημέρα Συγνώμη μήπως ξέρει κάποιος από την περσινή δήλωση. Αν πήγε να επιλέξει τον κωδικό να φορολογηθεί σαν μισθωτός αλλά το taxis δεν τον άφησε γιατί είχε πληρώσει έστω ένα ΦΕΜ για οικ. άδεια ή κάτι άλλο. Επειδή τα ΦΕΜ τα κάνουμε μέσο taxis δεν ξέρω αν το σύστημα (taxis) αναγνωρίζει την προκαταβολή φόρου (ότι είναι για οικ. άδεια) και δεν σε αφήνει να φορολογηθείς σαν μισθωτός. Ευχαριστώ.
  7. Καλησπέρα. Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να παρακολουθήσω 100 σελίδες γιατί θα έχει απαντηθεί. Περίπτωση: ένα υπόγειο με δυο ιδιοκτησίες του ίδιου ιδιοκτήτη που θέλουμε να τις τακτοποιήσουμε σε διαμερίσματα. Κάνουμε μια δήλωση με δύο ή + φύλλα καταγραφής ή δυο δηλώσεις για την κάθε ιδιοκτησία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  8. Έστω ότι είχα το 100% από μία εταιρεία (10.000) του είπα. Έδρα το σπίτι μου κ.λ.π. Και κόβω μια ΑΠΥ 50,00 ευρώ σε έναν ιδιώτη για ΠΕΑ π.χ. Ο κύριος μου απάντησε πως από την στιγμή που κόβεις απόδειξη σε ιδιώτη και όχι σε ελεύθερο επαγγελματία ή επιχείρηση, τότε αυτόματα φορολογείσαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Από πέρυσι είχα δει αυτό το άρθρο Φορολογία ελεύθερου επαγγελματία, ως μισθωτού - epixeirisi.gr αλλά μου φαινόταν τραβηγμένο. Τελικά πρέπει να ισχύει πως έστω και ένα ευρώ να έχεις κόψει σε ιδιώτη πας με 26%.
  9. Πήγα στο Υπ. Οικ. να ρωτήσω το παρακάτω '' αν κάποιος μηχανικός έχει εισοδήματα π.χ. 10.000 από σύμβαση με μια εταιρία και μέσα στο 2014 έκοψε και μια ΑΠΥ 50,00 ευρώ σε έναν ιδιώτη (με συμφωνητικό κ.λ.π.), αν θα φορολογηθεί σαν ελ. επαγγελματίας και όχι σαν μισθωτός'' και μου απάντησαν πως ναι θα φορολογηθεί σαν ελ. επαγγελματίας με 26%. Εσείς τι λέτε ισχύει? Ο υπάλληλος πάντως, ήταν κατηγορηματικός.
  10. Συγνώμη που δεν μπορώ να διαβάσω όλη την συζήτηση σας αλλά στον νόμο εκεί που λέει ''βάσει έγγραφων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή συμβάσεων με φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες έργου''. Όταν λέει συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνει και έναν ιδιώτη που του έκανες ένα ΠΕΑ ή αυτό δεν θεωρείται σύμβαση αλλά συμφωνητικό. Δηλαδή αν έχεις εισόδημα έστω και 50 ευρώ από ιδιώτη πας σαν ελεύθερος επαγγελμαιας. Ευχαριστώ
  11. Εμένα μου βγάζει Οι αλλαγές στην επιθεώρηση δεν καταχωρήθηκαν εξαιτίας των παρακάτω προβλημάτων: Timeout και άλλα διάφορα
  12. Παιδιά, πρέπει να κάνω ένα ΠΕΑ για μία κατοικία, σχετικά νέα 1995-2000, και βρήκα και την μελέτη θερμομόνωσης. Μετατρέπω τους συντελεστές λοιπόν και βγαίνει Uτοιχ=0,32. Τώρα στην πραγματικότητα δεν πιστεύω να ισχύει τίποτα από όσα υπάρχουν στη μελέτη, γιατί πιστεύω πως το σπίτι δεν έχει ούτε επαρκεί θερμομόνωση, ούτε ηχομόνωση, ούτε καλά αλουμίνια. Το ξέρω γιατί μένω ο ίδιος στην πολυκατοικία. Τι λέτε να κάνω? Να βάλω μια μικρή αυθαίρετη προσαύξηση στις τιμές?
  13. Παιδιά στο ποσοστό κάλυψης θερμικού φορτίου. Οι μήνες που βάζουμε (όπως στο παράδειγμα του ΤΕΕ) είναι ίδιοι για όλη την Ελλάδα ή εξαρτάται από την περιοχή. Και αν είναι διαφορετικά που τα βρίσκουμε γιατί ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα.
  14. Σε πολυκατοικία, με δυο διαμερίσματα σε κάθε όροφο σαν συνολική επιφάνεια παίρνω και την επιφάνεια του κλιμακοστασίου? Και αν ναι παίρνω την μίση επιφάνεια ή όλη? Και στα τετραγωνικά για την αμοιβή ΤΕΕ πρέπει να είναι και τα τετραγωνικά του κλιμακοστασίου? ----Συγχώνεψη---- Συγνώμη αλλά δεν διευκρίνισα ότι πρέπει να βγάλω ΠΕΑ για το ένα διαμέρισμα του ορόφου.
  15. Ευχαριστώ παιδια έτσι είναι (είναι στα δεξιά, άρα 60 μοίρες), σωστά. Ευχαριστώ
  16. Κοιτάξτε, Ο πραγματικός βορράς (όχι κάθετη...., ο πραγματικός) κάνει γωνία 30 μοιρών με την επιφάνεια. Τώρα αν φέρω κάθετη στην επιφάνεια, η κάθετη και ο βορράς δημιουργούν γωνία 60 μοιρών. Εγώ σαν προσανατολισμό βάζω στον Βορρά 60μοίρες και μετά Αν. 150μοίρες ή αυτό που γράφεις?
  17. Γωνίες προσανατολισμού. (3.1.2 ΤΟΤΕΕ 1) Όταν η μία επιφάνεια του κτιρίου κάνει γωνία 30 μοίρες με τον βορρά, τότε η γωνία που εισάγουμε για τον προσανατολισμό της στον βορρά είναι 60 μοίρες και 150 για Ανατολή....?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.