Μετάβαση στο περιεχόμενο

Efklidis

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ

Efklidis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον όρο "design" . Στα ελληνικά "Τον σχεδιασμό και την επίβλεψη του χ έργου φέρει την ευθύνη η ψ εταιρία "
  2. Την όποια αναβάθμιση πτυχίου που θέλουμε να κάνουμε θέλουμε να αφορά τα πλήρη δικαιώματα μας για να έχουμε πρόσβαση και για έργα δημοσίου . Το ΣΑΕΙΤΕ δεν μας τα καλύπτει αυτά τα δικαιώματα .Και αυτό διότι ως πλήρη δικαιώματα νοούνται και τα ακαδημαϊκά που δίνονται στην χώρα μας μόνο από το ΔΟΑΤΑΠ .Θέλουμε τα πλήρη δικαιώματα που να αφορούν όχι μόνο τον ιδιωτικό αλλά και τον δημόσιο τομέα .Για αυτήν την αναβάθμιση πτυχίου μιλάμε . Την αναβάθμιση και για τους δύο τομείς .
  3. Ο όρος τεχνική μελέτη από ότι γνωρίζω μπορεί να μεταφραστεί στα αγγλικά και ως technical study .
  4. Το θεωρώ αυτονόητο ότι ο μηχανικός θα πρέπει να τα κάνει τα σχέδια και να ασχολείται με αυτά . Από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο συνάδελφο στο ότι θα πρέπει να σε αφορούν τα όποια σχέδια θα κάνεις .
  5. Αυτό το thread δεν δημιουργήθηκε για να κάνουμε την όποια σύγκριση μας με αυτήν των κολλεγίων αλλά για το πως μπορούμε να κάνουμε την αναβάθμιση του πτυχίου μας και με ποιές επιλογές . Δεν πιστεύω πως υπάρχει σήμερα απόφοιτος του ΤΕΙ ο οποίος να δέχεται την όποια σύγκριση του με απόφοιτο κολλεγίου .Τα ΤΕΙ έχουν 30 περίπου χρόνια παρουσίας στην εκπαίδευση και δεν είναι δυνατόν να συγκρίνονται με τα όποια χθεσινά παραρτήματα των ξένων πανεπιστημίων .
  6. Θα συμφωνήσω με την άποψη του ckiriako . Από την μια καλά κάνεις και ρωτάς αλλά από την άλλη εάν δεν τελειώσεις το στρατό δεν μπορείς να προχωρήσεις πουθενά .Ως τότε η κατάσταση θα είναι διαφορετική από αυτήν που έχουμε σήμερα .Τώρα προς το χειρότερο θα είναι προς το καλύτερο θα είναι αυτό δεν το ξέρει κανένας . Προτεραιότητα δώσε στο να πάρεις το δίπλωμα σου , να τελειώσεις ύστερα το στρατό και μετά με νέες εμπειρίες αποφασίζεις για το πως θα προχωρήσεις.
  7. Οι επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό μπορούν να σου δοθούν και με το πτυχίο του ΤΕΙ που έχουμε χωρίς να κάνεις την όποια επιπλέον αναβάθμιση . Την αναβάθμιση την χρειαζόμαστε για την Ελλάδα και όχι για το εξωτερικό . Από εκεί και πέρα όπως σου εξήγησα και σε πμ την όποια αναγραφή της ελληνικής ειδικότητας που χρησιμοποιεί προφανώς κάποιος που σπούδασε στο εξωτερικό την κάνει λόγο του ότι με αυτήν ενδεχομένως να έκανε την εγγραφή του στο ΤΕΕ προσκομίζοντας την πράξη προέδρου , διότι με αυτήν ενδεχομένως να πήρε κάποιος την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και διότι προφανώς με αυτήν σφραγίζει και υπογράφει σχέδια και μελέτες . Ο οποιοσδήποτε ξένος τίτλος ο οποίος ενδεχομένως έχει πάρει αντιστοιχία με ελληνική σχολή από ότι ξέρω μπορεί να χρησιμοποιεί αυτήν την αντιστοιχία στην ελληνική επικράτεια διότι αυτή η αντιστοιχία είναι που έχει και που ισχύει για την χώρα μας .Αυτή η αντιστοιχία είναι και το πτυχίο κάποιου που σπούδασε στο εξωτερικό για την Ελλάδα . Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ξένο τίτλο από την στιγμή που φέρει στην Ελλάδα την αντιστοιχία με συγκεκριμένη σχολή .Ο ξένος τίτλος σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει καμία νομική ισχύ παρά μόνο η αντιστοιχία που φέρει από την αναγνώριση του .Αντιστοιχία για την οποία προφανώς και ο οποιοσδήποτε του εξωτερικού μπορεί να πάρει για τον ίδιο λόγο . Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και η χώρα μας δίνει αυτές τις αντιστοιχίες ώστε αυτές από την στιγμή που αποδίδονται και επίσημα από το κράτος μας να μπορούν να χρησιμοποιούνται στην ελληνική επικράτεια .
  8. Γιατί που είναι το παράνομο ? Η οποιαδήποτε πράξη έκδοσης προέδρου που δίνει αντιστοιχία ενός ξένου τίτλου με ελληνική αντίστοιχη ειδικότητα γιατί θα θεωρείται παράνομη η αναγραφή της σε βιογραφικό , σφραγίδα , ταμπέλα και σε οτιδήποτε αφορά σε αναγραφή της αντίστοιχης ελληνικής ειδικότητας ? Για ποιό λόγο υποβάλλονται τότε όλοι αυτοί οι απόφοιτοι του εξωτερικού σε εξετάσεις αντιστοιχίας και για ποιό λόγο την δίνει την αντιστοιχία με συγκεκριμένη σχολή με συγκεκριμένο ίδρυμα το ΔΟΑΤΑΠ εάν απαγορευόταν η όποια περαιτέρω αναγραφή της ειδικότητας ή του ιδρύματος σε οτιδήποτε αφορά την άσκηση της στην ελληνική επικράτεια?
  9. Ο τίτλος σου στην Ελλάδα είναι η πράξη προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ .Αυτή η πράξη αποτελεί το δίπλωμα σου και είναι δίπλωμα το οποίο φέρει την ελληνική ειδικότητα και το ελληνικό ίδρυμα που παίρνει κάποιος όταν προϋποθέτει ο βασικός ξένος τίτλος τα κριτήρια της ισοτιμίας και της αντιστοιχίας . Αυτή η ελληνική ειδικότητα είναι και ο τίτλος σου για την Ελλάδα .Αυτή η πράξη προέδρου είναι και το πτυχίο σου για την Ελλάδα . Τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα εξετάζονται μόνο ως προς την ισοτιμία τους διότι δεν υφίσταται εύκολα αντιστοιχία μεταξύ των προγραμμάτων σπουδών ειδίκευσης τους .
  10. Η αναβάθμιση γίνετε για να πάρει κάποιος όλα τα δικαιώματα . Στον ιδιωτικό τομέα όπως και στον δημόσιο οποιοδήποτε ξένο πτυχίο και να προσκομίσεις πρέπει να φέρει την ανάλογη πράξη αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ και ειδικά για τα μεταπτυχιακά από όσο γνωρίζω το ΣΑΕΠ δεν μπορεί να σου δώσει τέτοια πράξη αναγνώρισης αφού αρμοδιότητα του είναι η αναγνώριση των ΕΔ του βασικού τίτλου. Από εκεί και πέρα η συγκεκριμένη πράξη αναγνώρισης αποτελεί δίπλωμα το οποίο πλέον αυτό χρησιμοποιείς στην ελληνική επικράτεια και όχι τον ξένον τίτλο .Αυτές οι πράξεις αναγνώρισης του ΔΟΑΤΑΠ αποτελούν πλέον τα πτυχία σου στην Ελλάδα και αυτά είναι που πρέπει να προσκομίζεις μέσα στην ελληνική επικράτεια σε οποιαδήποτε εργασία και να κάνεις . Στην σφραγίδα σου γράφεις τον αντίστοιχο ελληνικό τίτλο που σου δίνει το ΔΟΑΤΑΠ και όχι τον ξένο τίτλο .
  11. Όταν αποτελεί μέρος συνεκτίμησης το μεταπτυχιακό δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μετέπειτα ως ξέχωρο τίτλο στον ιδιωτικό τομέα διότι και εκεί από ότι γνωρίζω θα πρέπει να προσκομίσεις ξεχωριστή βεβαίωση αναγνώρισης του κάτι που δεν σου δίνει το ΔΟΑΤΑΠ λόγο της απορρόφησης που έχει γίνει στην συνεκτίμηση του με τον βασικό τίτλο . Επίσης ενδέχεται να παρουσιαστεί πρόβλημα ως προς τις ημερομηνίες αναγνώρισης του ενός τίτλου ως προς τον άλλον σύμφωνα με τα όσα περιγράφει και άλλος συνάδελφος μέσα στο φόρουμ http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=24964&highlight=%C4%CF%C1%D4%C1%D0&page=9
  12. Και αυτά όμως ακόμα τα 3 χρόνια εμπειρίας υπολογίζονται ως επιπλέον ή παράλληλος χρόνος με αυτών των σπουδών και αν μου βγάλουν και επιπλέον μαθήματα τότε extra επιπλέον χρόνος . Η βασική όμως ουσία είναι η μείωση του χρόνου στην διάρκεια του επιτεύγματος που συζητάμε και όχι οι προοπτικές που έχει κάποιος να μείνει και να εργαστεί στο εξωτερικό .Επιπλέον για την Ελλάδα ο μεταπτυχιακός τίτλος ο οποίος αποτελεί κομμάτι συνεκτίμησης του βασικού τίτλου από ότι ξέρω δεν αναγνωρίζεται ως ξέχωρος τίτλος στον ιδιωτικό τομέα από την στιγμή που δεν θα εκδοθεί ξέχωρη βεβαίωση αναγνώρισης για αυτόν τον τίτλο από το ΔΟΑΤΑΠ . Οπότε λογικά δεν θα έχει και καμία ισχύει στην ελληνική επικράτεια όπως έχει σήμερα το σύστημα στην Ελλάδα.
  13. Το ίδιο όμως μπορεί να πει κάποιος και για το εξωτερικό στο θέμα του να τελειώσει και εκεί κάποιος στην ώρα του .Επιπλέον οι καταλήψεις στα ελληνικά ιδρύματα επηρεάζουν και αυτόν που θα έρθει για να δώσει εξετάσεις αναγνώρισης στην Ελλάδα .Όσον αφορά για την εμπειρία του εξωτερικού μπορεί να την αποκτήσει και από το πτυχίο που έχει από το ΤΕΙ χωρίς να χρειάζεται τις περαιτέρω σπουδές .Για το εξωτερικό δεν χρειάζεται να γίνει η αναβάθμιση του πτυχίου αλλά για την Ελλάδα .Επιπλέον ο γονιός θα γλιτώσει και πάρα πολλά έξοδα τα οποία μπορεί να επενδύσει επάνω στην δουλειά του παιδιού του . Π.Χ Τα έξοδα για το άνοιγμα του επαγγελματικού του χώρου .
  14. Για ποιό λόγο να τον τρέχει τόσα χρόνια ? Αν δεν κάνω λάθος μέσα από κατατακτήριες εξετάσεις ξεκινάει από το 5 εξάμηνο .Άρα ο υπόλοιπος χρόνος που του μένει στην καλύτερη περίπτωση χωρίς καταλήψεις και άλλα προβλήματα είναι περίπου 2.5 χρόνια εάν τελειώσει στην ώρα του . Άρα γιατί να κάνει 4 χρόνια που είναι και τα λιγότερα από το εξωτερικό μαζί και με αυτά του ΔΟΑΤΑΠ εάν και από εκεί τελειώσει στην ώρα του ?
  15. θα πρέπει μέσα στα χρόνια που θα κάνει στην Αγγλία να υπολογίσει και αυτά του ΔΟΑΤΑΠ . Εκτός και εάν καταργηθεί ως τότε . Το μάστερ του δεν θα υπολογιστεί από την στιγμή που η αναβάθμιση που θα κάνει θα προσμετρηθεί στην συνεκτίμηση του βασικού του τίτλου όπως ορίζει και ο μέχρι σήμερα νόμος για τις αναγνωρίσεις με τα πενταετή φοίτηση διπλώματα. Οπότε κάποιος ενδεχομένως να πει πως εφόσον το παιδί μου μετά από δυο χρόνια στην Αγγλία θα ταλαιπωρηθεί και άλλα δύο μέχρι να τον ειδοποιήσουν να δώσει εξετάσεις μέχρι να προετοιμαστεί για να τις δώσει τότε καλύτερα να τα παρακολουθήσει μέσα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο όπου δεν θα χρειάζεται να πληρώνει δίδακτρα και θα το έχει και ο γονιός από κοντά να το παρακολουθεί και να το βοηθάει σε ότι έχει ανάγκη .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.