Μετάβαση στο περιεχόμενο

aeragogos

Members
  • Περιεχόμενα

    91
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

aeragogos last won the day on Απρίλιος 19 2011

aeragogos had the most liked content!

1 Ακόλουθος

Contact Methods

  • Website
    http://aeragogos.gr

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aeragogos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. δες και καποια site εταιρειών που κατασκευάζουν τετοια μηχανηματα. http://www.lockformer.com/ http://www.messer-cs.de/schneidesysteme_en/index.php http://www.amada.com/site/index.html
  2. η bosch εχει αποδειχθει με τα χρονια μια εξαιρετική value for money λύση ειδικα στα επαναφορτιζόμενα.makita για πιο προσιτά αξιόπιστα εργαλεία. ωστόσο η hilti ειναι σταθερά στην κορυφή κατ εμε.
  3. Προβληματισμό δεν βλέπω αρκεί να μπει η γυψοσανίδα κανονικά με στραντζαριστό και μόνωση από πίσω. αν την εφαρμώσεις απευθείας πάνω στο πάνελ και χωρίς μόνωση ίσως να εχεις υγροποιήσεις στα κενά που θα μένουν ανάμεσα στο πάνελ και τη γυψοσανίδα με συχνά άσχημο αποτέλεσμα.
  4. αυτο δεν το ξέρω, μεχρι και 2 χρονια μετα που το ειχα δει παντως ηταν αναλοίωτο..
  5. Αυτο που έχει ισχύ σήμερα και που φυσικά δεν ξέρει κανεις αν θα εχει ισχύ την επόμενη χρονιά κάνει ένα σαφή διαχωρισμό. τα οχήματα που είναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ (και οταν λεμε καινουρια εννοούμε φετινής ταξινόμησης/πώλησης) πληρώνουν τέλη με βάση τους ρύπους που δηλώνει το εργοστάσιο κατασκευής. εξού και κάποια μοντελα οπως πχ το 500 της fiat πληρώνουν 0 τελη κυκλοφορίας. οτιδήποτε παλαιότερο ακομα και αν ειναι καλύτερο σε ρύπους κλπ πληρώνει κανονικά με βαση τα κυβικά του. αυτά σε πρώτη φάση, σε δέυτερη ισχύουν όσα γράφτηκαν παραπάνω περι απίστευτης ταλαιπωρίας και πρακτικής αδυναμίας υποκυβισμού. εχω αυτοκίνητο που εδώ και 4 χρόνια εχει γινει υποκυβισμός από 1500 σε 1300 και δεν νομιμοποιείται. στην περίπτωση του speedster τα πραγματα οντως ειναι δυσκολα, το downsizing ορθως το κανεις μιας και απο οτι καταλαβαινω ξερεις ηδη οτι το 2λιτρο οντας πιο τετραγωνο θα δουλεψει πολυ καλυτερα αλλα απο κει και περα δεν θα γλυτωσεις τιποτα....
  6. Αν ψάξεις αρκετά υπάρχουν αχρωμα βερνίκια ικανα να θωρακίσουν απο τις διαβρώσεις το μέταλλο και να διατηρήσουν την αρχική του εμφάνιση. ειχα χρησιμοποιήσει κατι αντίστοιχο πριν καποια χρόνια αλλα ειχε γινει απευθείας προμήθεια από τον εργοδότη οποτε δυστυχώς δεν εχω περισσοτερες πληροφορίες για αυτο.
  7. και αυτό εξαρτάται.. οταν πας και προτίνεις το αυτονόητο να εγκαταστήσεις απόλυτα φίλτρα και προσαγωγές τύπου rain effect σε χειρουργεία και σε κοιτάνε καλα καλα νομίζοντας οτι κατέβηκες από τον άρη τότε τι να τους πεις? το να υπάρχουν εταιρείες - κατασκευαστικές - που απασχολούν μηχανολόγους για να καλύπτουν τον τελικό πελάτη σε όλα τα στάδια του έργου του δεν ειναι κακό.. κακό είναι να υπάρχουν εταιρείες που να πουλάνε οτι τους πούνε και όσο τους βολεύει. στην τελική δεν νομίζω ότι εχει σημασία αν η μελέτη γίνει από αυτόνομο μελετητη ή από απασχολούμενο σε τεχνική εταιρεία. οπως και να εχει αυτη ειναι η δουλειά του μηχανολόγου και αυτή πληρώνεται. η ζημιά αρχίζει οταν μπλέκονται οι εγω-τα-ξερω-ολα πελάτες με τους οτι-σου-λεω-εγω-θα-κανεις μαστορες..... καλές γιορτές σε όλους.
  8. αν αρχίσω να απαρριθμώ πόσες εργολαβίες έχω χάσει λόγω "υψηλής τιμής" και κατόπιν είδα πως εκτελέστηκαν χωρίς ίχνος αναφοράς σε προδιαγραφες τότε μαλλον θα γραφω για πολλές ώρες. αν μη τι αλλο άδικο είναι όταν δίνεις την προσφορά σου ακολουθώντας και πολλες φορές υπερκαλύπτωντας τις απαιτήσεις των προδιαγραφών να χάνεις το έργο από κάποιον που δεν τηρει τιποτα απολύτως.. με αυτη τη λογική εκανα και το παραπάνω σχόλιο... ευτυχώς ναι, υπάρχουν ακόμα πραγματικοί επαγγελματίες στο χωρο, δυστυχώς ειναι μετρημένοι πια..
  9. κατ'αρχάς δικαιολογημένη η απορία σου. επειδή συνήθως ασχολούμαι με εφαρμογές μεγαλου μεγέθους αυτή η πρακτική εχει δείξει ότι όταν η απόρριψη του κλιματισμένου αέρα στο περιβάλλον γίνεται πανω στο στοιχείο βοηθάει σημαντικά στην απόδοση του μηχανήματος. μην ξεχνάμε ότι όταν μιλάμε για αντλίες θερμότητας (με εξαίρεση καποιες πολύ ακριβές και απο συγκεκριμένες εταιρείες) τα βρίσκουν σκούρα στις θερμοκρασίες <4 κελσίου. οταν λοιπόν η εξωτερική θερμοκρασία βρίσκεται τοσο χαμηλα το να καταθλίβεις 10-15 βαθμους στο στοιχείο είναι αν μη τι αλλο μία σημαντική χείρα βοηθείας. σιγουρα οι ο απορριπτόμενος αέρας ενός εναλλάκτη δεν θα εχει την ίδια θερμοκρασία με αυτόν του απλού εξαεριστήρα αλλα και πάλι η απώλεια μεσω του cross flow δεν ειναι τέτοια που να φέρει τον αέρα στην ιδια θερμοκρασία με το περιβάλλον.
  10. γιατι πληρώνει κανείς σήμερα προδιαγραφές???
  11. τι ακριβώς ρωτάς? εχω τοποθετήσει εκατοντάδες, ειδικά τους αεραγωγούς τους, γινε λιγο πιο συγκεκριμενος αν μπορεις. σε γενικες γραμμες προσέχεις το σημείο που θα το τοποθετήσεις να είναι ευκολα επισκέψιμο και να εχει ελευθερία τουλάχιστον 60-70cm μπρος πίσω για τις οδεύσεις των αεραγωγών. καλό είναι να καταργηθουν τα φίλτρα τα εργοστασιακά γιατι στην πράξη δεν βολεύουν και προσθέτεις στόμια ανοιγόμενα με φίλτρο που βγαίνει πιο εύκολα για καθάρισμα. ανάρτηση με μεταλικά βύσματα Μ8 είναι το καλύτερο για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο (αν φυσικά υπάρχει μπετόν απο πάνω) αν στο χώρο υπάρχει και εναλλάκτης αέρα ή εξαερισμός φρόντισε η κατάθλιψή τους να γίνεται κοντά στην εξωτερική μονάδα, έτσι θα επιτύχεις πολύ καλύτερη απόδοση στο μηχάνημα.
  12. απο πλευράς απόδοσης δεν νομίζω οτι τίθεται θέμα καθώς αυτο υπόκειται καθαρά στον τρόπο που θα σχεδιαστεί κάτι τέτοιο και στο πως θα εγκατασταθεί εν τέλει. σε αυτές τις εφαρμογές υπάρχουν 2 τρόποι εκμετάλλευσης της παραγόμενης θερμότητας. ο πρώτος αφορά στην εγκατάσταση εξτρα κυκλοφορητή με την παρεμβολή σερπατίνας σωληνώσεων πίσω από το τζάκι όπου και θα θερμένεται το νερό περνώντας προτού καταλήξει στα σώματα. ο δεύτερος εχει να κανει με την θέρμανση του αέρα που βρίσκεται περιξ της εστίας και με φυσικό ελκυσμό να τον οδεύσεις σε διάφορα μέρη του σπιτιού ώστε να υπάρχει μία μόνιμη κυκλοφορία θερμού αέρα προς όλα τα δωμάτια μέσω αεραγωγών. έχω δει στην πράξη και τις δύο εφαρμογές ενώ την δευτερη την χρησιμοποιώ στο εξοχικό μου εδώ και 5 χρόνια σε συνδιασμό με ενδοδαπέδια θέρμανση με χρήση αντλίας θερμότητας. κοινώς έχω δροσιά το καλοκαίρι απο τα πατώματα και δωρεάν ζεστό νερο ( το οποίο το παράγει η αντλία θερμότητας κατα τη διαδικασία της απόψυξης) ενώ το χειμώνα ακόμα και με -12 που εχει φτάσει (ορεινη τοποθεσία με συχνές χιονοπτώσεις) δεν είχα απώλειες απόδοσης. το τζάκι το χρησιμοποιώ περισσότερο για την προσωπική ευχαρίστηση και αφου θα ανάψει που θα ανάψει κυκλοφορεί και θερμό αέρα σε όλα τα δωμάτια. πάντως πετρέλαιο δεν εχω σκοπό να ξαναβάλω ποτέ και ειμαι μια χαρα ευχαριστημένος. ελπίζω να σε κάλυψα.
  13. ενα σκηνικο πριν απο 10 χρονια δεν θα το ξεχασω ποτε... βρισκομαι σε κάποιο έργο και εχω στο πάτωμα του 1ου ορόφου, μπροστά στα πόδια μου, ενα δέμα ντίζες Μ8 του μέτρου και γυρναω σε ενα βοηθό μου τοτε και του λεω το εξης: -"Γιάννη, παρε τις μισές ντίζες και πήγαινέ τες στον 3ο και δως τες στο Γιώργο." 10 λεπτά αργότερα κατέβηκε ο Γιώργος κρατώντας ενα δέμα με ντίζες των 50 εκατοστών βριζοντας....
  14. ανθρώπινα ειναι ολα.. απλα θελω να αναδιατυπώσω κατι για να μην μενει ετσι.. ειναι αναφεραιτο δικαίωμα του καθε ανθρώπου να πιστευει/νιώθει οτι αυτος αγαπα και επιθυμει. πόσο μαλλον οταν η καταγωγή σου σε εχει μαθει να αγαπάς μεχρι και το τελευταίο πετραδάκι αυτου του ρημαγμενου ειναι η αλήθεια τόπου. ε, μην κρινουμε η μην αφηνουμε να εννοηθει οτι κρινουμε τους ανθρώπους για αυτα που πιστεύουν.. διαφωνουμε στις απόψεις, ναι .. αλλα τα υπόλοιπα.. ας μην τα γυρναμε σε προσωπικό επίπεδο. αυτο και τιποτα παραπάνω, αλλωστε εξηγήσεις και εδόθησαν και ελήφθησαν και κανενα πρόβλημα δεν υπάρχει. καλό μεσημερι σε όλους.
  15. θα σεβαστω το χώρο και δεν θα σε στειλω εκει που πρεπει το εθνικο μου φρονημα θα μου επιτρεψεις να το διατηρώ ΟΣΟ ΨΗΛΑ επιθυμώ. οχι δεν με απασχολουν ολες αυτες οι πολιτικοοικονομικες ιστορίες που αναφέρθηκαν. και επειδη δεν ξερεις με ποιον εχεις να κανεις μαθε οτι εμεις στην Κρητη ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΟ ΚΑΙ ΦΡΟΝΗΜΑ. και αμα σου αρεσει. σσ. ειδες.. οσο προσβλητικος ησουν αλλο τοσο ημουν και εγω... εκ των ισων κανεις δεν διώκεται παραπάνω. για τα υπόλοιπα που λες.. μπορει και να συμφωνω.. αλλα οχι.. δεν μασάω γιατι δεν σκέπτομαι... σκεπτομαι και επιλέγω τη στάση μου..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.