Μετάβαση στο περιεχόμενο

plagg

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Skype
    p.lagg

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

plagg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γενικα όλα εχουν να κανουν με το τι μπαταρία θες να βάλεις και ποιας ποιοτητας. Γενικά οι 2 βόλτες ειναι οι καλύτερες σε περιπτώσεις αυτόνομων. Επιπλέον οι ανοικτού τύπου (συμπλήρωση νερού στον ηλεκτρολύτη) δίνουν καλυτερή ενέργεια στο ίδιο κοστος με gel. Παρόλα αυτά απο την εμπειρία επειδή οι χρήστες στο τέλος της μέρας δεν κανουν αυτά που τους λες και οι ανοικτού τύπου φθείρονται, καλυτερα να πας σε gel να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Σε αυτή την περίπτωση δες sunlight. Ειναι ανταγωνιστική και με καλα χαρακτηριστικά. Διαφορετικά πας σε εταιρίες που κατασκευάζουν μπαταρίες. Εναλλακτικά τέλος απευθύνεςαι και στις εταιρίες που αγοράζεις ΦΒ που εχουν λύςεις να σου προτείνουν. Αν παρόλα αυτά πας σε 12 βόλτες συγκράτησε να δεις σε ποια κατάσταση ηταν η αναφορά που κανείς σε ενέργεια. Στα c10 ή στο c100 ή 120 και ποιος ειναι ο χρόνος ζωής (κύκλοι) και να το εχεις κανει σαφές στον πελάτη. Επίσης μην θεωρείς ασήμαντο τον τροπο τοποθέτησης (διαστάσεις, βάρος) γιατι ειναι περίπου όπως οι 6 2βολτες μαζί, οπότε θα πρεπει να μπορούν να φτάσουν στο σημείο που εχεις στο μυαλό σου. Τέλος οταν λες αντικατασταση σημαινει οτι ή εχει περάσει καιρός ή ο χρήστης δεν το λειτουργούσε καλά ή δεν του έφτανε και τις εξάντλησε. Και στις 3 περιπτώσεις πρεπει να εισαι προσεκτικός και να κανείς σαφές οτι για να λειτουργήσει θα πρεπει ή να ακολουθήσει αυτά που αρχικά είχε σχεδιάσει ή θα πρεπεπει να κανείς επανασχεδιασμό της εγκατάστασης σε θέματα αποθήκευσης και απαιτήσεων και πιθανόν να χρειαστούν μεγαλύτερες μπαταρίες. Sent from my iPad using Tapatalk
  2. Συγγνώμη που επαναφέρω την κουβέντα αλλά εξακκολουθώ και έχω την ίδια απορία. Τι κάνουμε αν πάμε σε έλεγχο μιας υφιστάμενης εγκατάστασης (στην προκειμένη Λατομείο) και δεν έχουν καθόλου RCD. Αν δεν βάλουν βάσει νόμου δεν έχουμε δικαίωμα να υπογράψουμε ΥΔΕ? Μπορεί ο ιδιοκτήτης να είναι ενήμερος και να έχει αυτός την ευθύνη (π.χ. αν στην ΥΔΕ δεν φαίνεται)? Πρέπει να δείξεω RCD και ας μην υπάρχουν και ο ιδιοκτήτης υπογράφοντας αναλαμβάνει την ευθύνη της απουσίας? Αν δείξω ότι έχει >30mA για την προστασία των συσκευών τι γίνεται με τον άνθρωπο σε αυτούς του κλάδους (υπάρχει τρόπος να προστατευτεί)? Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα κενό στον νόμο αλλά κάπως πρέπει να λειτουργήσουν και αυτοί με μειωμένο κίνδυνο και εμείς να μην έχουμε όλη την ευθύνη πάνω μας. Τι πρέπει να προσέχουν όταν δεν βάλουν RCD σε γρααμμές κίνησης? Τέλος ήθελα να ρωτήσω αν από την εμπειρία σας έχει κάποια διαφορά σε γραμμές κινησης με Inverter όπου δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα στις εκκινήσεις. Ευχαριστώ προκατβολικά.
  3. Καλησπέρα και από μένα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σε περίπτωση που μπορεί κάποιος να βοηθήσει. έχω μία αποθήκη (τύπου αποθήκη) οικίσκο σε ένα Φωτοβολταϊκό Πάρκο με άδεια εργασιών μικρής κλίμακας κλπ. Πάω στο ΙΚΑ για να βγάλω τα ημερομίσθια και βγαίνει ότι για 12τ.μ. θέλει 6 ημερομίσθια. Το ερώτημα είναι ότι δεν έχει θεμελίωση εκτός από μπετόν στο έδαφος (που υποθέτω μπαίνει στο δάπεδο) επομένως ο συντελεστής 0.51 που είναι για αποθήκες όπως αναλύεται στον 1β θα έπρεπε να είναι όλα χωρίς την θεμελίωση άρα 0.25Χ0.59 είναι σωστό αυτό που λεω? Αλλιώς για να μειωθούν τα ημερομίσθια γίνεται να συμπληρωθεί απλώς ο πίνακας 2 που έχει αντίστοιχο συντελεστή 0.16?
  4. 1. Σχετικά με τον Φόρο έκανα ένσταση και ζήτησα επαναξιολόγηση. 2. Έκανα τροποποιητική Ε1 και έβγαλα το ποσό της επιχορήγησης το οποίο είχε δηλωθεί και στο 904 της Ε3. 3. Την επιστροφή δεν θα μου την έδιναν αν δεν κρατούσαν το σύνολο του ποσού που είχε βγει για φορολογία παρά το λάθος. Μου είπαν ότι όταν ξαναεκκαθαριστεί η δήλωση τότε θα δουν αν χρειάζεται να μου δώσουν και τα υπόλοιπα πίσω. Πιστεύω ότι όντως ήταν λάθος να μπει και στο Ε1 αφού ήδη το είχα αφαιρέσει από την απόσβεση των παγίων που είχα. (2.000 πάγια αντί για 10.000). Φυσικά στο 811 έβαλα όλα τα πάγια που πλήρωσα αλλά στο 543 έβαλα τις αποσβέσεις μόνο για το 2.000 του ποσού και για την ακρίβεια έβαλα 100% απόσβεση στο 2010. Αν έμπαινε στο 659 της Ε1 θα σήμαινε ότι τα πήρα έξτρα. Ο λογιστής μου είπε ότι το έβαλε στο Ε1 γιατί πίστευε ότι αυτό που δηλώθηκε στο Ε3 θα έπρεπε να φαίνεται και στο Ε1 για να μην υπάρχει σύγκρουση. Αυτά εν ολίγοις για την ενημέρωση του ΦΟΡΟΥΜ. Αν πιστεύει κανείς ότι υπάρχει κάποιο λάθος σε αυτά που είπα, παρακαλώ ας με ενηνερώσει. Ευχαριστώ και πάλι.
  5. Μου ήρθς ατομική ειδοποίηση επιστροφής και χειρόγραφα "Να προσέλθει με Φωτ/Φο Βιβλιαρίου κατάθεσης" Μίλησα με εφορία και μου είπαν ότι αυτό γίνεται γιατί το ποσό είναι άνω των 500ευρώ, αλλά δεν έχει συμβεί σε κάποιον άλλο γνωστό συνάδελφο, γιαυτό ρωτάω αν σχετίζεται με την επιχορήγηση. επίσης μου είπαν ότι θα συμψηφιστεί με τον φόρο ο οποίος όμως έχει υπολογιστεί σαν 2% επί των εσόδων γιατί μου έβαλαν και την επιχορήγηση μέσα. Έχω ενσταση επι τούτου και δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω τροποποιητική Ε1 ή όχι και αν αυτό θα έχει επίπτωση στην επιστρφή που θέλω να πάρω τώρα για πολλούς λόγους. Προτείνετε κάτι. Ευχαριστώ προκαταβολικά
  6. Επιπλέον μου ήρθε η επιστροφή φόρου και μου ζητάει να πάω από την εφορία και χειρόγραφα γραμμένα να πάω με το βιβλιάριο. Έχει συμβεί σε κανέναν αυτό? Έχει σχέση και με την επιχορήγηση γιατί πάντα ερχόταν τραπεζική επιταγή
  7. Και εγώ αυτής της εντύπωσης είμαι, αν και ο Σωτήρης συμφωνεί μάλλον έκανε λάθος που το έβαλε στο Ε1. Τώρα τι γίνεται, πρέπει να κάνω τροποποιητική Ε1 και να μην πληρώσω το φόρο που ήρθε. Και σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται με την επιστροφή που έχει έρθει? Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων.
  8. Μου ήρθε το χαρτί από την εφορία και ο λογιστής μου είχε βάλει την επιδότηση του εσπα στο 659 της Ε1 και ήρθε φορολογία 2% και για αυτό το ποσό. Έχει γίνει κάποιο λάθος ή φορολογείται και η επιδότηση????
  9. Σωτήρη καλημέρα, πάνω σε αυτό που έγραψες θέλω να ρωτήσω τα εξής: 1. Στην περίπτωση που ο μηχανικός αναλάβει ένα έργο και το παραδώσει στον πελάτη ολόκληρο το έργο τότε στο τιμολόγιο (μπορεί να είναι και Τιμολόγιο - Δελτίο αποστολής?) ή απόδειξη λιανικής πώλησης θα πρέπει να βάλει και τα υλικά και την εργασία μαζί ή θα πρέπει να κόψει ξεχωριστά παραστατικά? 2. για να έχεις δικαίωμα να κάνεις το προηγούμενο, φορολογικά χρειάζεται να έχεις κάνει έναρξη και για κάποιο ΚΑΔ λιανικού εμπορίου? (το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό? - δηλαδή έχει την ίδια αντιμετώπιση αν τα υλικά που εγκαθιστάς είναι καλώδια ή είναι ένα ανσανσερ ή κάποια φωτοβολταϊκά πάνελ?) 3. στην ΑΛΠ και στο εν λόγω τιμολόγιο υπάρχει παρακρατηθέν φόρος εισοδήματος? και τέλος 4. σε περίπτωση εργολαβίας όπως περιέγραψε ένας συνάδελφος για μία μονή που έκανε το σύστημα θέρμανσης (δεν αντιλαμβάνομαι που και αν διαφέρει αυτό από την εργολαβία κατασκευής ενός ΦΒ σε έναν ιδιότη?) πρέπει πάντα να πληρώνονται κρατήσεις σε ταμία? π.χ. αν αναλάβω εργολαβία την κατασκευή του ΗΜ ενός σπιτιού πρέπει να πληρώσω αυτά που ανέφερ ο συνάδελφος? ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο που διαθέσεις για να μας λύσεις αυτές τις απορείες.
  10. ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Σωτήρη. Οπότε μένουμε στους κωδικους που έχετε δώσει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις. Ευχαριστώ και πάλι
  11. Έψαξα τα όσα είπα ξανά και βρήκα το εξης στο ΠΟΛ. 1176/17.6.1998: 5. Εξάλλου, όπως πάγια έχει γίνει δεκτό από τη Διοίκηση, τα χρηματικά ποσά των επιδοτήσεων ή επιχορηγήσεων γενικά που καταβάλλονται από το Δημόσιο σε επιχειρήσεις γενικά, για αγορά πάγιων περιουσιακών στοιχείων (ανέργεση οικοδομών, αγορά μηχανημάτων κτλ.), δεν θεωρούνται προσθετικά στοιχεία των ακαθάριστων εσόδων, δηλαδή δεν προσαυξάνουν τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε φόρο αλλά αποτελούν μειωτικά στοιχεία του κόστους των παγίων αυτών στοιχείων (Σχετική η 1040321/10238/B0012/ΠOΛ. 1093/5.5.1992). Το ερώτημα είναι αυτό πως μεταφράζεται στην περιοδική και αν είναι λάθος να μπει στο κελι 310 με αυτήν την λογική? Το ίδιο και για την εκκαθαριστική. Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη για την καταχρηση του δικαιώματος να γράφω σε αυτό το φόρουμ. (Σχετικά με τις αποσβέσεις είναι εμφανές ότι αποσβαίση γίνεται μόνο στην διαφορά - πως θα το γράψεις αυτό όμως στον πίνακα αποσβέσεων αν δεν φαίνεται η αφαίρεση?)
  12. Καλησπέρα και από μένα. Αυτό που με δυσκολεύει στην κατανόηση είναι πως μπαίνοντας το τιμολόγιο στην πλευρά των εσόδων - δεν θα δηλωθεί στην πλευρά των εσόδων στις περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις όπως λεει ο νόμος αλλά θα είναι μειωτικό των εξόδων. Μπορείς να μας πεις συγκεκριμένα στην περιοδική και στην εκκαθαριστική σε ποιο κελί μπαίνει. Ευχαριστώ προκαταβολικά
  13. Σημαντικό ειναι να καταλάβουμε αυτό που τέθηκε και το οποίο από αυτο που δίνεται σαν αποσπάσματα από νόμους εγώ δεν το κατάλαβα. Τα φωτοβολταικά μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε σε ακάλυπτο χώρο ενός οικοπέδου ή πρέπει ο ακάλυπτος να είναι οικοδομήσιμος. π.χ. δεν μπορείς να κτίσεις στα 30μ από την παραλία, μπορείς να όμως να τοποθετήσεις φωτοβολταικά? Σημαντικό είναι να καταλάβουμε αν ισχύει ότι ακριβώς και για ανέγερση αλλά δεν χρειάζεται απλά αδεία ή είναι πιο ελαστικό το νομικό πλαίσιο σε αυτή τη περίπτωση. Αν μπορεί κάποιος να μου πει αν ξέρει τις αποστάσεις από γείτονα, τις αποστάσεις από αιγιαλό και τις αποστάσεις από εθνικούς δρόμους. Επίσης γνωρίζει κανείς αν ισχύουν αποστάσεις από δασικές περιοχές οπως παλιά. Πάντα μιλάμε για εγκατάσταση εντός οικοπέδου που ανήκει σε μένα. Ευχαρστώ προκαταβολικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.