Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

  1. καταλαβα. Η αδεια ειναι του 2009 και ειναι θεωρημενη για ρευμα απο ΥΔΟΜ απο Μαρτη του 2012. Σε σχεση με την ΔΟΥ οκ γλυτωνουμε. Με το ΙΚΑ;
  2. Συναδελφοι διαβασα το νήμα καθώς έχω οικοδομή (κλειστη αδεια απο πολεοδομία) που λήγει το εργοταξιακό ρευμα στα τέλη Ιουνίου και πρέπει να βάλω μόνιμο ρευμα. Απ΄ότι κατάλαβα πλέον δεν κανουμε φακελο στην εφορία ουτε παμε στο ΙΚΑ για βεβαίωση. Μου είπαν μόνο βεβαιωση ΤΑΠ απο δήμο και μετα ΔΕΗ. Δηλαδή δεν κάνουμε τιποτα αλλο; αυτό ηταν;;
  3. σαφως, δεν λεω, δεν υπάρχει κρατος! δεν συνδεονται τα πληροφοριακά συστήματα των υπηρεσιών μεταξύ τους. εκει ακριβώς μπορει να στηριχθεί καποιος και να αποκρύψει πράγματα με την προυπόθεση οτι δεν θα πουλησει/μεταβιβάσει κλπ αλλιως τον τσιμπανε! ζητάνε ολα τα χαρτιά απο την αρχή καθε φορά οπότε αν δεν εχεις δηώσει κατι, δεν μπορεις να το πουλησεις η να το μεταβιβάσεις. και ειναι τοσο απλο να ενοποιήσει καποιος τα συστήματα του κράτους - τοσο απλο!
  4. ναι συμφωνω ειναι λιγο αποτομα ολα αυτα μεσα στο καλοκαιρι παρ'ολα αυτα δεν βλεπω αλλο τροπο να φερει εισοδηματα στα δημοσια ταμεια! οταν στο κεφαλαρι, στην πολιτεια και στην βουλα/βουλιαγμενη υπάρχουν απειρες βιλλες με ιδιοκτητη offshore εταιρειες το κρινω λογικο να καταρτιστει περιουσιολογιο. οι φοροι που θα επακολουθησουν φυσικα ισως να ειναι δυσβασταχτοι για ατομα που εχουν απο 5 σπιτια ο καθενας και δεν δουλεψαν ποτε τους. αυτα τα μετρα ενδεχομενως να χτυπησουν πολυ κοσμο που εχει κληρονομησει ακινητα και δεν θα μπορει να τα συντηρησει. υπαρχουν λυσεις ομως για οσους βαζουν το μυαλο τους να δουλεψει.
  5. Δεν ειναι η ειδικοτητα μου αλλα επειδη το εκανα σπιτι μου σου προτεινω το εξης: αφησε τον απορροφητικό βοθρο που εφτιαξες ως εχει και να φτιαξεις καπου αναμεσα απο το σπιτι και αυτον εναν αλλο στεγανο βοθρο - πληρως στεγανο. Δεν χρειαζεται να ειναι μεγαλος ο στεγανος βοθρος. 8 κυβικα ειναι υπερ αρκετα. οι 2 βοθροι θα επικοινωνούν μονο όταν γεμισει ο στεγανος δηλαδη η σωληνα που τους ενωνει θα βρισκεται ψηλα κοντα στο εδαφος. ετσι θα λυσεις το προβλημα σου σιγουρα. ενδεχομενως να υπαρχουν κι αλλες λυσεις - πρεπει να συγκρινεις το κοστος της καθε μιας.
  6. Θα πας και θα ζητήσεις αναθεώρηση αδειας λόγω αλλαγής επιβλέποντος στα Η/Μ. Η αίτηση για αναθεώρηση της άδειας θα συνοδεύεται από: α) λεπτομερή τεχνική έκθεση του νέου επιβλέποντος, στην οποία περιγράφεται το στάδιο των εργασιών, β) φωτογραφίες του κτιρίου στις οποίες φαίνεται και ο διαμορφωμένος ή μη ακόμη περιβάλλων χώρος. γ) Δήλωση Αναθεσης (δική σου) για τον νεο επιβλεποντα δ) Δήλωση Ανάληψης του νεου επιβλεποντα ε) Αποδείξεις πληρωμής του παλιου επιβλεποντα για τα εργα που εχουν γινει μεχρι τωρα (αμοιβες ΤΕΕ κλπ) Γνωμη μου ειναι, οπως ειπε και ο συναδελφος avgoust παραπανω, να εξηγήσεις οτι δεν προκειται για παραιτηση, προκειται για απολυση λόγω επιθυμιας του ιδιοκτήτη να αλλαξει τον μηχανικό που επιβλεπει τα Η/Μ. Αν σου πει οτιδήποτε "δεν γινεται κλπ" ζητας ακροαση απο τον Προισταμενο της Πολεοδομιας. Αν κι αυτος πει δεν γινεται τοτε θα φερεις δικηγορο. Η Πολεοδομια ειναι μια υπηρεσια του δημοσίου. Θυμιζω πως μαζι με τις εφοριες και τα τελωνεια ειναι οι πιο διεφθαρμενες υπηρεσιες... Κατα τ'αλλα εχεις καθε νομιμο δικαιωμα να αλλαξεις οποιονδηποτε εχεις προσλαβει!!! Ολα αυτα φυσικα εξαρτωνται απο το ποσο που αξιωνει ο Μηχανολογος σου.... ειναι ολα θεμα διαπραγματευσης. Αν το ποσο ειναι κατω απο 1000 ευρω, δωστου τα χερι με χερι με την δηλωση παραιτησης να ξεμπερδευεις!!!
  7. Αγαπητή Εβιάνα, Κατ' αρχήν την άδεια και την μελέτη των στατικών καθώς και την επίβλεψη της σκυροδέτησης δεν μπορει να την κάνει ο Μηχανολόγος Μηχανικός. Εξ'όσων γνωρίζω! Κάπου έχει βάλει το όνομα του καποιος Πολιτικός Μηχανικός. Ο ΜΜ μπορει να κάνει την μελέτη των Η/Μ καθώς και την επίβλεψη τους. Συνεπώς, κατατόπισε μας λίγο καλύτερα γιατι δεν εχω καταλάβει. Υπάρχει Πολιτικός Μηχανικός στην όλη ιστορία; Ποιος ειναι ο επιβλέπων πάνω στο χαρτί της άδειας; Ο επιβλέπων και ο μελετητής μπορει να είναι διαφορετικά πρόσωπα. 2 τινά: ΑΝ εχει βάλει το όνομά του στην άδεια της πολεοδομίας ο ΜΜ ως ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ και δεν υπάρχει Πολιτικός Μηχανικός η Αρχιτέκτονας, τα πράγματα είναι απλούστατα!! Ειναι παράνομος!! Πας στην Πολεοδομία και τον καταγγέλεις και τον βγάζουν. Δεν εχει δικαίωμα να ειναι επιβλέπων σε στατικά και σκυροδέτηση!! ΑΝ ο επιβλέπων του έργου ειναι Πολιτικός Μηχανικός και η μελέτη των Η/Μ ειναι το πρόβλημα μας τότε πάλι ειναι απλά τα πράγματα. Την αλλαγή επιβλέποντος/μελετητή μπορεί να την κάνει και μόνος του ο ιδιοκτήτης υποβάλλοντας αίτηση για αναθεώρηση συνοδευόμενη από: 1.Δήλωση ανάθεσης 2. Τεχνική περιγραφή του σταδίου εργασιών και 3. Φωτογραφίες όλων των όψεων 4. Δήλωση ανάληψης Σε κάθε περίπτωση δεν μπορει να συνεχίσει μονος του το εργο αν εσυ δεν πληρώσεις για τις εργασίες! Γενικά ειναι και θέμα Πολεοδομίας....δεν ξέρουν ολες οι Πολεοδομίες τους νόμους και τις διατάξεις και δεν παιρνουν την ευθύνη αν ειναι λιγο γκρι η κατάσταση. Σαφως και μπορεις να απαλλαγεις ομως απο τον μελετητή ακομη και απο τον επιβλέποντα. Στο κάτω κάτω εσυ τους εχεις προσλάβει!!
  8. καλησπερα, ειδα το θεμα και με ενδιαφερει η αποψη σας. Εχω βαλει τσιμεντοκονια στο σπιτι μου στην ναξο. Μου την εκανε ενας τεχνιτης ο οποιος εχει φυγει απο το νησι. Ειναι παρα πολυ ομορφο το αποτελεσμα. Το μονο που με απασχολει ειναι στα μπαλκονακια που εχει κανει τριχοειδεις ρωγμες. Εχει περαστει με ακριβό βερνικι πισινας απο πανω αλλα παρ'ολα αυτα οι ρωγμες υπάρχουν. Δεν θελω να ανοιξω ιστοριες με σπασιματα κλπ για να χαλασω τις ρυσεις στα μπαλκονια. Λεω να περασω ενα στρωμα βερνίκι ακόμη για καλυτερη αδιαβροχοποιηση. δεν με απασχολει η αισθητική με τις ρωγμες οσο η αδιαβροχοποιηση! Τι εχετε να μου προτεινετε; Ευχαριστω!
  9. δεν κανω λαθος, σε ρωτησα πρωτα. Λαθος κανεις εσυ που καθεσαι και γραφεις κατεβατα χωρις να ξερεις. Μπραβο "φιλε μου", τωρα οντως απαντησες μεσα στο θεμα! Σε ευχαριστω! Και μην ξεχνας, μιλας σε συνάδελφο! και στο κατω κατω (αυτο απευθυνεται στους απότομους και βιαστικους της παρεας) παντα πιστευα οτι δεν υπάρχουν χαζες ερωτησεις παρα μονο χαζες απαντήσεις. Ευχαριστω οσους αφιερωσαν λιγο χρονο να με κατατοπισουν σε οσα ρωτησα.
  10. εσυ φιλε giannisp, ζυγισες τα καλώδια στο σπιτι σου να δεις ποσο θα κοστισει μια Η/Μ μελετη και μελετη ασθενων ρευματων;;; Εκρινες οτι χρειαζεται Ηλεκτρολογος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών να σου κανει τις υποδομες η πήγες και εβαλες το καλωδιο της κεραιας γυρω γυρω στους τοιχους, τα τηλεφωνα ρολο μαζι με τα ρευματα; Ρωταω γιατι σε ολα τα σπιτια που εχω δει φερνουν τον ηλεκτρολόγο εγκαταστατη με το μουστάκι και τους περναει καλωδια με το κιλο και μετα απο λιγο καιρο το ιντερνετ ειναι αργο (φταιει παντα ο ΟΤΕ λενε ολοι), για να βαλεις δορυφορικη TV περνας τα καλωδια απέξω με καρφακια στους τοιχους, για να βαλεις TV στο δωματιο πρεπει να ξανασκαψεις τα σοβατεπια, οι ασφαλειες πεφτουν οταν αναβεις θερμοσιφωνα και μαγειρευεις ταυτογχρονα κλπ Λοιπον, τι λες; τα ζυγισες τα καλώδια;;
  11. ναι και εγω συμφωνω και ευχαριστω τους συναδελφους για την βοηθεια. Εχω ηδη κανει μελετη Η/Μ και ασθενων ρευματων (δεν αφηνω κανεναν να κανει κατι διαφορετικό σε αυτα ) και απο εδω και περα θα κοιτάξω να φέρω εναν αρχιτεκτονα να μου δωσει μια προσφορα για προμελετη και οριστική μελέτη εσωτερικού χωρου και περιμετρικά εξωτερικών χωρων στα 2-3 μετρα απόσταση απο την οικοδομή.
  12. ΚΑΝΑ, σας ευχαριστω για την ωραια απαντηση (μια ενδιάμεση απάντηση που ελαβα απο αλλο μέλος ειλικρινά με στενοχώρησε). Καταλαβαινω απο τα λεγομενα σας οτι εχει να κάνει με τον Αρχιτεκτονα που θα επιλεξω. Αυτο ισχύει και για την δική μου ειδικότητα. Υπάρχει όμως καποια αμοιβή (ελαχιστη η προτεινομενη) που αποτελει την βαση; Δηλ 5% του προυπολογισμου, 20 ευρώ ανα τμ κλπ;; Η εγκειται στον κάθε Α.Μ.;;
  13. Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Και εγω νομιζω οτι ακριβης εκτιμηση δεν γινεται χωρις αυτοψία. Η οικοδομη ειναι σε τρια επιπεδα (το πρωτο ειναι υπογειο απο μπροστα και ισογειο απο πισω) και ειναι περιπου 180 τετρ. μετρα. Μια εκτίμηση νομιζω ειναι εφικτη - τουλαχιστον στην δικη μου ειδικοτητα ειναι. Δηλαδη ποσο θα παει περιπου 2000, 3000, 10000 Ευρώ;;; Θελω να δω αν αξιζει τον κοπο γιατι αν ειναι να συνεχισω μονος μου θα μου βγει το λαδι να παιρνω προσφορες, να παω σε εκθεσεις, να κοιταζω περιοδικά και δεν ειμαι σιγουρος οτι το αποτελεσμα θα ειναι αρμονικό.
  14. Καλησπέρα συναδελφοι, Ειμαι ΗΜΜΥ και εχει η γυναικα μου μια οικοδομή στο σταδιο που ειναι να μπουν τα πατωματα (εχει σοβαντιστει και εχουν μπει κουφωματα). Αναρωτιέμαι να αξίζει τον κόπο να αναθέσω σε αρχιτέκτονα την οριστική μελέτη και την μελέτη εφαρμογής για την οικοδομή απο εδώ και πέρα. Μπορεί καποιος να μου πεί μια εκτίμηση αμοιβής του αρχιτέκτονα για να κάνει εκ νέου προμελέτη, οριστική μελέτη και μελέτη εφαρμογής ουτως ώστε να γίνει ενα ωραίο και βιώσιμο σπίτι με γούστο; Υπάρχουν φυσικά τα σχέδια της πολεοδομίας (και σε ηλεκτρονική μορφή dwg) και πρέπει να γίνουν ισως καποιες αλλαγες στην εσωτερική τοιχοποιοία πρίν τοποθετηθεί το πάτωμα. Δηλαδή απαιτείται: - μελέτη εσωτερικών χώρων, Η/Μ για κλιματισμό και θερμανση, πατωματα, διαρρύθμιση εσωτερικού χώρου, επίπλων - μελέτη αμεσου περιβαλλοντος χώρου δηλ στα 2-3 μετρα απο την περιμετρο της οικοδομης - επιλογη υλικων και σχεδια φωτορεαλιστικα με λετπομερειες. Αναμενω την συμβουλή σας! Χ.Π.
  15. Brasco, λες το Aquaproof της Lafarge. Το "δικό μου" όμως το σκυρόδεμα δεν είναι lafarge....ίσως θα ήταν παρακινδυνευμένο να τους πώ να βάλουν πρόσθετα χωρίς να το έχουν κάνει. R&D καλό είναι να κάνει άλλος στο σκυρόδεμά τους για πρώτη φορά!
  16. terry, σας εκπλήσσω γιατί δεν είναι η ειδικότητά μου!! Αυτό που μου είπε για το ασφαλτόπανο μάλλον το παράφρασα και σε εξέπληξα! Το σημαντικό είναι να κρατήσω την ειδική σας άποψη ότι κατα την διάρκεια της σκυροδέτησης της πλάκας το μόνο που ίσως να κάνει την διαφορά είναι κάποιο πρόσμικτο. Σωστά;
  17. οκ, με καλύψατε πλήρως! Η μελέτη μιλάει για ασφαλτόπανο εσωτερικά του σκυροδέματος. Και εγώ ύστερα απο αυτά που μου είπατε είμαι της άποψης να μην μπεί κάτι άλλο εσωτερικά - μόνο η μόνωση στα ψηλότερα στρώματα.
  18. ΟΚ, σας ευχαριστώ. Σχετικά με την υγρομόνωση κατα την διάρκεια της σκυροδέτησης, τι θα ήταν προτιμότερο;
  19. τα κυβικά άντε να είναι 6 το πολύ παραπάνω....δεν είναι εκεί το θέμα...συμφωνείτε όμως πως τα 10cm παραπάνω δεν κάνιυν διαφορά στην υγρομόνωση και αυτό είναι το σημαντικό που κρατάω! Ευχαριστώ!
  20. Ναι, η μελέτη που έχει γίνει απο τον ίδιο έχει το πάχος που ανέφερα. Απλά μου προτείνει για καλύτερα να αυξήσουμε το πάχος πρίν πέσει το μπετόν. Ρωτάω αν τα 10cm παραπάνω πάχος σκυροδέματος που προσθέτουν κάτι εκτός απο κόστος και βάρος.
  21. Συνάδελφοι θέλω την γνώμη ενός Πολ. Μηχανικού: Είμαι στο στάδιο σκυροδέτησης της πλάκας οροφής οικοδομής σχετικά κοντά στην Θάλασσα (1km). Ο Μηχανικός μου πρότεινε αντί για το προγραμματισμένο μπετό 20cm στην μέση της πλάκας και 15cm στις άκρες (ρύση) να βάλουμε άλλα 10 cm απο πάνω ούτως ώστε να διαφυλάξουμε τον οπλισμό απο υγρασίες. Μου είπε πως oύτως ή άλλως θα πρέπει μετά το ασφαλτόπανο και τα DAU να βάλουμε μπετόν όπότε ίσως είναι καλύτερα να δημιουργήσουμε απο τώρα ένα ενιαίο στρώμα μεγαλύτερου πάχους σκυροδέματος. Ποιά η γνώμη σας; ΥΓ Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός, εμπιστεύομαι τον μηχανικό μου (είναι φίλος) απλά δεν έχω πειστεί ότι το μεγαλύτερο πάχος σκυροδέματος θα μου δώσει κάτι παραπάνω σε υγρομόνωση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.