Μετάβαση στο περιεχόμενο

felippe

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ.Μηχ/ος Παραγωγής και Δ/σης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

felippe's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον antloukidis και τον hkamp. Κι εγώ θεωρώ σωστή την άποψη ότι είναι αδιαβατική επιφάνεια. Ευχαριστώ πολύ
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Απορία για ΠΕΑ σε κτίριο γραφείων-υπηρεσιών. Έχω αναλάβει την έκδοση ΠΕΑ που αφορά τον πρώτο όροφο κτιρίου το οποίο κτίριο αποτελείται από ισόγειο και 3 ορόφους όλους ανοιχτούς που επικοινωνούν μεταξύ τους με κεντρικό εσωτερικό αίθριο εντός του κτιρίου. Δεν υπάρχει επαφή με εξ. αέρα αλλά όπως καταλαβαίνετε ο όροφος που με ενδιαφέρει δεν είναι κλειστός άρα επικοινωνεί με όλους τους άλλους ορόφους μέσω του κεντρικού κλιμακοστασίου που είναι ανοιχτό. Φανταστείτε σαν ένα εμπορικό κέντρο. Όλο το κτίριο θερμαίνεται και ψύχεται με τα ίδια Η/Μ συστήματα. Το ΠΕΑ αφορά μόνο τον πρώτο όροφο. Πώς το αντιμετωπίζω από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ξεχωριστοί κλειστοί χώροι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
  3. persepolis88 ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν πρόκειται για χώρο χόμπι αλλά για κανονικό εργαστήριο με μόνιμο χαρακτήρα. Στο Ε9 φαίνεται σαν ενιαίος χώρος κατοικίας (κατηγορία ακινήτου 2 - μονοκατοικία) αφορά διώροφη μονοκατοικία που το ισόγειο και ο όροφος δεν επικοινωνούν εσωτερικά. Παλαιότερα είχε γίνει κατάργηση των 2 οριζόντιων ιδιοκτησιών και σύσταση νέα κάθετης με ενιαία χρήση κατοικία. Ο ιδιοκτήτης θέλει να το νοικιάσει στην ΙΚΕ εταιρία του σαν επαγγελματικό χώρο. Μήπως πρέπει πρώτα να γίνει αλλαγή χρήσης από κατοικία σε επαγγελματικό χώρο και μετά να εκδοθεί το ΠΕΑ;
  4. Καλησπέρα Συνάδελφοι. Ερώτηση για ΠΕΑ μονοκατοικίας. Διώροφη κάθετη ιδιοκτησία με χρήση κατοικίας, στην αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος όροφος είναι κανονικά κατοικία και το ισόγειο παρότι έχει χώρους κατοικίας (δωμάτιο που χρησιμοποιείται, λουτρό), ένα μέρος του ισογείου χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο κατασκευών από γύψο, μέταλλο κλπ. σαν σιδηρουργείο ένα πράγμα (WTF?)... Πώς εκδίδω το ΠΕΑ; Ενιαίο για όλο το κτίριο μιας και είναι μια αυτοτελής κάθετη ιδιοκτησία με ενιαία χρήση κατοικίας ή μόνο για τις επιφάνειες που έχουν πραγματικά χρήση κατοικίας και δεν λαμβάνω καθόλου υπόψιν τους χώρους του εργαστηρίου μιας και εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης πεα; Φανταστείτε ένα ισόγειο που έχει υπνοδωμάτιο που κοιμάται άνθρωπος, λουτρό, κουζίνα και στο καθιστικό είναι εργαστήριο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι. Όποιος μπορεί παρακαλώ να στείλει με pm κάποιες προτάσεις ΚΕΚ θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ.
  6. Πρόκειται για μια πρώτη ερασιτεχνική προσπάθεια με σκοπό να βοηθήσει τους μηχανικούς του site μας για μια εύκολη και γρήγορη διαστασιολόγηση μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης.
  7. 1.930 downloads

    Ένα excelάκι για τον υπολογισμό ΦΒ συστοιχιών βάζοντας δεδομένα (πχ γωνία κλίσης πλαισίου, διαστάσεις) και βρίσκουμε τις απαραίτητες αποστάσεις συστοιχιών. Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις παρατηρήσεις των συναδέλφων για βελτίωση ή και για επέκτασή του περιλαμβάνοντας και άλλα κομμάτια μιας μελέτης ΦΒ. όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο [email protected].
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.