Μετάβαση στο περιεχόμενο

arkouda

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

arkouda's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους . Μια ερώτηση θέλω να κάνω. Για μια νεα πενταόροφη οικοδομή με επίλυση με Ευρωκώδικα, νομίζω δεν απαιτείται να έχουμε 2μ τοιχεία για να μετρήσουν στο ποσοστό τέμνουσας δύναμης τοιχωμάτων αλλα τοιχεία των 0,30*1,50 επαρκούν εφόσον ην>0,50 για χ και ζ αξονα . Είναι σωστό αυτό?
  2. Καλησπέρα σε όλους . Μια ερώτηση θέλω να κάνω. Για μια νεα πενταόροφη οικοδομή με επίλυση με Ευρωκώδικα, νομίζω δεν απαιτείται να έχουμε 2μ τοιχεία για να μετρήσουν στο ποσοστό τέμνουσας δύναμης τοιχωμάτων αλλα τοιχεία των 0,30*1,50 επαρκούν εφόσον ην>0,50 για χ και ζ αξονα . Είναι σωστό αυτό?
  3. Φίλε μου τελικά έβγαλες άκρη γιατι εχω μια παρόμοια περίπτωση και δεν ξερω τι να κανω...
  4. Καλησπερα, θα σας πω πως το έχω σκεφτεί το θέμα με τις αμοιβές και μου λέτε αν είναι σωστή-λογική μέθοδος.Στο ΤΕΕ στις κυρίες εργασιες βαζουμε Αρχιτεκτονικά Αποτύπωση,και στον πίνακα χώροι βάζουμε αλλαγή χρήσης και τα μέτρα που έχουμε μετρήσει. Οταν ανοίγουμε το pdf αυτό μας δίνει την ελάχιστη αμοιβή 1162,55 συν Φπα.Εννοείται οτι αν χρείάζεται να κάνουμε και τοπογραφικό απο την αρχή βάζουμε κ αυτό στο σύστημα και η αμοιβή ανεβαίνει. Τώρα όσον αφορά τον πελάτη του λέμε οτι θα κοστίσει περίπου 1100 ευρώ σύνολο συν ΦΠΑ και ΦΕΜ, περνουμε προκαταβολικά 400-500 σαν πρώτη φάση και τα υπόλοιπα στο τέλος.Ετσι μέχρι να έρθει η τελική φάση ή θα έχει ανακοινωθεί κατι απο το ΤΕΕ ή τελειώνουμε την διαδικασία όπως ανέφέρα. Τώρα βέβαια που έχουν ακυρωθεί οι ελάχιστες αμοιβές και λένε οτι είναι διαπραγματευσιμο, αυτο κάπου δεν έχει βάση γιατι θα έρθει η στιγμή που θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι σε εμας τους μηχανικους και ΄θα πρέπει να έχουμε πληρώσει και φπα,φεμ,τσμεδε,τεε, για ολες τις τακτοποιησεις αυθαιρέτων.Οπότε δεν μπορώ εγω να κάνω 5 τακτοποιήσεις σε συγγενεις ας πουμε για 100 ευρω την μια. Αυτή είναι η ελάχιστη αμοιβη λοιπόν 1430 με ΦΠΑ και διαπραγματεύσιμο είναι αν θέλει καποιος μηχανικός να ζητήσει περισσότερο.
  5. Ήταν άλλο αμάξι αλλα μιλάω για απόβαρο.Δηλαδή δεν έχει σχέση αν το ντεπόζιτο ήταν γεμάτο η άδειο.Το ζύγισα πριν μου ρίξει k μόλις μου άδειασε οποτε βρήκα ποσο καθαρά μου έριξαν απλά δεν ξέρω ποσα κιλά πρέπει να είναι τα 9m3. οποτε στα 23000kg είμαι καλά
  6. Παιδια καλησπερα. Ειμαι καινουριος στο site. Εχω μια ερωτηση.. Οταν ζυγίσουμε μια βαρελα πριν και μετά το ριξιμο για να δουμε ποσο εχει φερει τελικά μια 9αρα βαρελα και παιρνω το αποβαρο, ποσο πρεπει να είναι περίπου για C20/25? Σημερα ζυγισα 2 βαρελες και ειχαν μια διαφορά μεταξλυ τους 600 κιλά. Που οφείλεται αυτο; Παρατήρηση: Τα greeklish απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. acnt
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.