Μετάβαση στο περιεχόμενο

Rigonatoras

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Rigonatoras's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να κάνω και εγώ μια ερώτηση καθώς προσπαθώ να καταλάβω αν μπορούμε να μετατρέψουμε ένα πρατήριο σε φούρνο. Οι επιφάνειες που προβλέπει ο 3526/07 είναι καθαρές?
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις κατευθύνσεις. Έχω ήδη ξεκινήσει και διαβάζω. Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Από οτι είδα στην αυτοψία λόγω διαφορετικών υψομέτρων στις πλευρές του οικοπέδου υπάρχει και αυθαίρετο υπόγειο εκτός άδειας. Αν προχωρήσουμε σε τακτοποιήση με χρήση βοηθητικών χώρου- αποθήκης να φανταστώ δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στην ενδεχόμενη άδεια ε?
  3. Καλησπέρα σε όλους. Έχω άδεια του 1975 με την οποία πραγματοποιήθηκε διωροφη οικοδομή. Εγώ τώρα προσπαθώ να δω τι μπορούν να κτίσουν και έχω προβληματιστεί λίγο με το θέμα της κάλυψης. Το οικόπεδο ειναι στον Άγιο Δημήτριο σε πρώην πανταχόθεν ελευθερο σύστημα με πρόσωπο 10,20 μ.. Έχει εμβαδόν 10,20*17,96=183,19 τ.μ. και κάλυψη 40%. Το υπάρχον κτίσμα ειναι 8,00*12,00=96,00 τ.μ. . Τι ισχυεί στην περίπτωση μου. Πάω με κάλυψη 40% ή για τους υπερκείμενους ορόφους αν έχω υπόλοιπο σ.δ. μπορώ να ακολουθήσω το υπάρχον περίγραμμα? Ευχαριστώ πολύ. Έχω αρχίσει διάβασμα αλλά οποιες κατευθύνσεις θα ήταν πολύτιμες. edit : Να ρωτήσω επίσης μήπως το ξέρει κάποιος γιατί το ψάχνω κανα 2ημερο και δεν βρίσκω κάτι. Ενώ το σύστημα είναι πανταχόθεν ελεύθερο στο υπόμνημα του τοπογραφικού ο μηχανικός λέει "εφαρμόζω λωρίδα 8,00*12,00" και κολλάει το κτίριο στη μια πλευρά ενώ από την άλλη πλευρά αφήνει 2,20. Πως δικαιολογείται αυτό? edit : Μήπως από το άρθρο 38 παρ.10 ? (Με την καθαρεύουσα δυσκολεύομαι αρκετά ) Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  4. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αλλά αν δεν είναι κόπος θα ήθελα και κάποιες διευκρινίσεις ως προς την κατεδάφιση. Δηλαδή τι χρειάζεται για να κατεδαφίσω οτι έχει χαρακτηριστέι ως αυθαίρετο? Χρειάζομαι συναίνεση? Πιο πολύ αυτό με ενδιαφέρει να πώ την αλήθεια. Στην πολεοδομία που ΄ρωτησα μου είπαν οτι μπορώ να κατεδαφίσω και μετά να υπαχθώ στον νόμο και να πληρώσω ένα 500αρικο. Ισχύει? Αν υπάρχει κάποια παραπομπή σε κάποιον νόμο θα το εκτιμούσα πολύ. edit Συνεχίζοντας το διάβασμα βλέπω οτι με βάση την εγύκλιο 4 άρθρο 23 παράγραφο 4 αν έχει συντελεστεί κατεδάφιση π΄ριν ή μετά την έκδοση του νόμου εντάσεσαι στον νόμο για εξάιρεση των προστίμων. Το έρώτημα είναι όμως με ποιά διαδικασία κάνω την κατεδάφιση? Επιτρέπεται ? Χρειάζεται συναινεση? edit Συνεχίζοντας ψάξιμο διάβασμα καταλήγω οτι μάλλον με παρ. 4.γ. του άρθρου 4 του ν. 4067/12 μπορώ να κατεδαφίσω. Και λογικά επειδή είμαι και αυτός που βαρύνεται με τα προστιμα δεν νομίζω οτι θα έχω κάποιο θέμα. Έχουν δικαίωμα να μου το απαγορέψουν οι συνιδιοκτήτες στην πολυκατοικία?
  5. Μέχρι στιγμής οτι έχεις καταλάβει ειναι σωστό. Συμφωνω και για το "μια ηλιθιοτητα και μισή" . Το συμβόλαιο σύστασης έγινε το 1983 και το συνοδεύουν οι κατόψεις της πολεοδομίας Το θέμα είναι τώρα τι μπορώ να κάνω εγώ ωστε να διαγραφούν τα πρόστιμα. Επίσης να προσθέσω οτι έχω και μια κάτοψη στα χέρια μου απο την άδεια κατεδάφισης η οποία αποτυπώνει και την πραγματική κατάσταση. μπορώ να την χρησιμοποιήσω κάπου. Εστιάζω κυρίως στο τι μπορώ να κάνω χωρίς να χρειαστώ συνεναίσεις, έστω και για κατεδάφιση.
  6. Καλησπέρα στην κοινότητα. Επειδή δεν γνωρίζω αρκετά πάνω στο θέμα που μου έχει προκύψει θα ήθελα τα φώτα σας. Το 1978 εκδίδεται άδεια κατεδάφισης για υπάρχον ισόγειο το οποίο ειναι κατά τα λεγόμενα των ιδιοκτητών υφιστάμενο απο το 1952. Η άδεια δεν υλοποιειται και το υπάρχον ισόγειο διατηρείται και εκδίδεται άδεια για μια τριώοροφη στην οποία ομως συμπεριφέρονται λες και έχει κατεδαφιστεί. Οπότε και στην πολεοδομία και στον συμβολαιογράφο υπάρχει κάτοψη ισογείου με περιγραμμα μικρότερο και που ουσιαστικά με βάση αυτό μέρος πλέον του ισογείου προκύπτει να βρίσκεται σε ακάλυπτο χώρο σύμφωνα με την άδεια. Το 2012 γίνεται καταγγελία και η πολεοδομία σε πρώτη φάση κυρήττει αυθαίρετο όλο το ισόγειο και μετά από ένσταση εξαιρεί το κομμάτι που βρίσκεται μέσα στο περίγραμμα της άδειας και εκδίδει πρόστιμα για όσα ειναι έξω από αυτό. Το ερώτημα είναι τι μπορώ να κάνω εγώ ώστε να δώσω μια βεβαίωση για να γίνει μεταβίβαση του ακινήτου. Ο αγοραστής του ισογείου δεν έχει θέμα να προβούμε και σε κατεδαφίσεις αλλά σίγουρα δεν θέλει να επομιστεί τα βάρη των προστίμων που έχουν προκύψει και μέχρι τώρα βαραίνουν τον πωλητή. Επίσης θα με ενδιέφερε αν μπορώ να κάνω κάποια ενέργεια ώστε να μην χρειαστώ συνεναίσεις προφανως που όλοι γνωρίζουμε πόσο απλόχερα δίδονται.
  7. Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Μήπως γνωρίζετε αν για βιοτεχνία (επαγγελματικά πλυντήρια) που λειτουργούσε απο το 1990 σε χώρο με χρήση κατάστημα απαιτείται τώρα αλλαγή χρήσης? (με άδεια ή τον 4178). Γιατί σε ένα χαρτί που μου έφεραν για να ανανεώσουν άδεια απο περιφέρεια ζητάει εκτός απο στατική επάρκεια να βεβαιώσω και οτι δεν απαιτείται νεα οικοδομική άδεια. Στην πολεοδομία στην Αθήνα που ρώτησα μου είπαν οτι δεν χρειάζεται και να κοιτάξω ένα Φεκ 166Δ/1985. Περιμένω απόψεις. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  8. Καλησπέρα. Μήπως μπορεί κάποιος να ανεβάσει ένα παράδειγμα από κάποιο αναλυτικό διάγραμμα ροής γιατί έγώ μέχρι τώρα κατέθετα διαγράμματα ροής όπως ειναι στο άρχείο που παραθέτει ο Manolis gon αλλά τώρα σε 2 αδειοδοτήσεις μικρών επιχειρήσεων τύπου καφενειο αναψυκτήριο μου ζητάνε απο το υγειονομικό αναλυτικότερο διάγραμμα ροής και προσπαθώ να βρώ τι εννοούν. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Μετά από πολύ διάβασμα έχω μείνει με την εξής απορία. Απο την Εγκ, 42382/16. 07.2013 τελικά προκύπτει πως το εμβαδόν των 100 τ.μ. που καθορίζει την αναγκαιότητα αμεα συσχετίζεται με το εμβαδόν του καταστήματος που έχει προσμετρήσει στον σ.δ. ή είναι το άθροισμα των χώρων που γίνεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ( + υπαίθριους).... Εγώ έχω καταλήξει οτι μάλλον είναι το πρώτο... Ευχαριστώ.
  10. Καλησπέρα. Γνωρίζει μήπως κάποιος αν γίνεται να αποδεσμευτούν θέσεις στάθμευσης στην πρασιά ενός καταστήματος (των οποίων έχει βέβαια την αποκλειστική χρήση) ώστε να κάνουμε κατόπιν τροποποίηση της σύστασης και να δώσουμε την δυνατότητα στο κατάστημα να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στην πρασιά. Ευχαριστώ πολύ. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  11. Να κάνω μια γρήγορη ερώτηση. Αν στην περίπτωση που στο ζευγάρι αυτός που έχει την αναπηρία >80% δεν είναι ο ιδιοκτήτης του ακινητου , ο σύζυγος ιδιοκτήτης δικαιούται κανονικά την έκπτωση. (προφανώς κάνουν κοινή δήλωση). Ευχαριστώ.
  12. Καλημέρα. Αν και πιστεύω οτι δεν γίνεται τακτοποίηση θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζετε τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε υπέρβαση δόμησης απο κατασκευής σε μπαλκόνι που ξεκινάει πέρα απο την ρυμοτομική (ρυμοτομική ταυτίζεται με την οικοδομική). Ευχαριστώ.
  13. Τα σχέδια του υπάρχοντος ισογείου. Θα κολλήσουν λές στην όψη? Το ερώτημα είναι οτι αν πληρωθούν τα πρόστιμα για τις αυθαιρεσίες θα προχωράει η διαδικασία της αλλαγής χρήσης?
  14. Καλημέρα στην κοινότητα των μηχανικών. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε σε σχέση με μια αλλαγή χρήσης που μου έχει ζητηθεί να προχωρήσω (ισόγειο καταστημα σε κατοικια) αν παρεμποδίζεται απο καποια καταγγελία για αυθαίρετη κατασκευή στο δώμα στην ίδια πολυκατοικία. Και επίσης σε τι βαθμό πρέπει να έχει προχωρήσει η διαδικάσια της ρυθμισης με τον 4014/2011 για να επιτραπεί η αλλαγή χρήσης. Ευχαριστώ πολύ.
  15. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος σχετικά με την περίπτωση όπου υπάρχουν προυποθέσεις να βγει άδεια. Πως προχωράει η διαδικασία της νομιμοποίησης, Πως πληρώνεται το 500αρικο καθώς δεν έχω βρει κάτι στην ηλεκτρονική φόρμα. Στην πολεοδομία λένε οτι δεν υπάρχει ενημέρωση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.