Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νικόλαος Λογγινίδης

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Νικόλαος Λογγινίδης's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μακάρι να έρθουν όλα τα παιδιά στο ΤΕΕ. Πακέτο με το ΤΣΜΕΔΕ όμως έτσι; δεν θέλω διακρίσεις
  2. Χαχα ωραίο...σωστό το κόβω να είναι...με τις παραδοχές που κάνουμε στις μελετες (αστειεύομαι φυσικά)
  3. Για κάθε ενδιαφερόμενο, τσεκάρετε και την περιοχή Καραμπουρνάκι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ακριβώς στο Παλατάκι. Αλλαγμένο όλο με ότι τους κατέβει.
  4. Το τραγικό συνάδελφε είναι ότι όλοι μας (και του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου) τρέξαμε σαν τα πεινασμένα τα σκυλιά να πληρώσουμε ΚΕΚ, ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ, παράβολα και μην πω τιποτα χοντρό για να υποβαθμίσουμε μόνοι μας τα διπλώματά μας με πιστοποιήσεις του κώλου. Μετά γιατί να μήν μας κάνουν ότι γουστάρουν; καλά να πάθουμε και περαστικά μας. -οφ τόπικ-: Θέλω πιστοποίηση και για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών, την συμπλήρωση εντύπων και φυσικά και για την ικανότητα διεκπαιρέωσης φακέλου στις πολεοδομίες.
  5. Συμφωνώ, αν και δεν χρειάζεται να κάνουν την δουλεία και να μπλέκουν εποχές που είναι με εκκλησιαστικά. Πονηροί οι καιροι...Αφου δεν υπάρχει προστριβή και από την στιγμή που δεν υπάρχει άλλος λόγος, το δείχνουν στο τοπογραφικό όλο, και ούτε γάταούτε ζημιά. Αν όχι, η λύση που προτείνεις είναι η καλύτερη.
  6. Πρόκειται για κληροτεμάχιο φίλε Δημήτρη. Επομένως δεν κατατμείται, πλην ειδικών περιπτώσεων. Δεν αλλάζουν τα όρια του κληροτεμαχίου αν στα λόγια παραχωρήθηκε η χρήση τμήματος αυτού σε τρίτο.Στο τοπογραφικό σαφώς πρέπει να δειχθούν τα όρια της διανομής και τα υπόλοιπα στοιχεία (περιφράξεις κλπ) ως στοιχεία της αποτύπωσης. Δεν επηρρεάζονται τα όρια κληροτεμαχίου, χωρίς να υπάρχει μεταβολή του τίτλου (επικύρωση ανωμάλου δικαιοπραξίας κλπ). Όπως επίσης και δεν νοείται χρησικτησία σε ΤΜΗΜΑ κληροτεμαχίου.
  7. Συνάδελφε έχουμε και λέμε: 1. Εξέτασε πως το παραχώρησαν στην εκκλησία. Αν έγινε στα λόγια το αγνοείς και δείχνεις όλο το κληροτεμάχιο. Αν παρ' ελπίδα παραχωρήθηκε με κάποιου είδους τίτλο(απίθανο) τότε χρήζει περαιτέρω ανάλυσης 2. Πρώτα τακτοποιείς και μετά δίνεις βεβαίωση 3. Ναι.
  8. Μα στην χώρα των παπαγαλακίων, ποιος χέζει τους επιστήμονες... 5 πελάτες μου φύγαν. Ακόμα βαστάω... Με αυτόν τον υπουργό δεν μας αξίζει τιποτα καλύτερο
  9. Δύο-τρείς απορίες συνάδελφοι για δηλώσεις από μηχανικό που απαιτούνται για την ανανέωση άδειας μουσικής σε καφε-εστιατόρια κλπ 1. Ποιες ειδικότητες υπογράφουν τις δηλώσεις αυτές; 2. Τι εννοεί ο ποιητής με τον όρο "σχεδιαζόμενη ηχομόνωση";Πρέπει να κάνουμε τομές να δούμε αν υπάρχει ηχομόνωση στις τοιχοποιίες ή αρκεί να γράψουμε ότι υπάρχουν διπλοί υαλοπίνακες στο κατάστημα; και εν πάσει περιπτώση το "σχεδιαζόμενη" που κολλάει αφού μιλάμε για καταστήματα που ήδη είχαν άδεια μουσικής για 1,2,...,22 χρόνια; 3. Ζητάμε και πιστοποιητικά για την ισχύ των ηχείων; 4. Πακτωνουμε με τα χεράκια μας και τα ηχεία στην θέση που τα βλέπουμε, μην τυχόν και τα κουνήσει ο ιδιοκτήτης; Ή εγω έχω χαζέψει από τα χαράτσια ή αυτοί που γράφουν κάθε είδους νομοθετήματα παίρνουν ληγμένα, μην πώ τίποτα πιο βαρύ. ΑΑΑ και το ποιο σοβαρό όλων: Ποιος νόμος του κράτους (να το κάνει ο Θεός) αναφέρει όλα τα ανωτέρω που ζητάνε όλοι οι δήμ(ι)οι της χώρας για τις άδειες μουσικής;
  10. Καταγγελία στο ΤΕΕ(γέλια στο ακροατήριο) και αγωγή γίνονται επώνυμα Το όνομα του μεσιτικού δεν μπορώ να το αναφέρω για ευνόητους λόγους. Στο κάτω κάτω τα μηχανάκια που υπογράφουν του/της κυρίου/ας έχουν την ευθύνη.... Το ΣΔΟΕ βέβαια είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία...
  11. Καλησπέρα σας συνάδελφοι. Σας έχω νεότερα από το μέτωπο των εξ' αδιαιρέτου στην περιοχή της Χαλκιδικής: 1. 700€ όλα μέσα 2. Αν δεν έχεις έγγραφα απόδειξης της παλαιότητας, με 500€ επιπλέον εμφανίζονται τιμολόγια από μάντρες υλικών της περιοχής 3. Με κάτι επιπλέον(συγχωρήστε με, δεν έμαθα αντίτιμο γιατί αναγούλιασα και έφυγα) έχουμε και στρόγγυλη για "εξουσιοδοτήσεις" συνιδιοκτητών Αυτά παρέχει γνωστό μεσιτικό γραφείο της περί των Ν.Μουδανιών περιοχής Γνωστός "συνάδελφος" της ίδιας περιοχής έχει καταχωρήσει περί τις 400 αιτήσεις για εξ'αδιαιρέτου με αμοιβή 1.000€ έκαστο. Λέω να του στείλουμε καμμια αγωγούλα και έναν τυπικό έλεγχο από το ΣΔΟΕ. Να χαιρόμαστε τον κλάδο μας, την κατάντεια μας και την χώρα που φτιάξαμε. Προσωπικά ντρέπομαι που έφαγα 7 χρόνια στο Πολυτεχνείο. Μεσίτης καρ@@@@ς έπρεπε να γίνω, να έχω 5-10 μηχανικάκια να κάνω μπίζνες. Στα 40 της χώρας μην με καλέσετε. Θα έχω φύγει.
  12. Φυσικά και ισχύει συναδελφε.Αυτό λέμε τοσο καιρό στο thread....
  13. Δημήτρη σ' ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Ν'αγιάσει το πληκτρολόγιο σου.
  14. Είχαμε μεταβίβαση του ιδανικού εξ' αδιαιρέτου μεριδίου στο όλο αγροτεμάχιο, χωρίς να μνημονέυεται το αυθαίρετο στο συμβόλαιο. Δεν απαιτούνταν βεβαίωση μηχανικού για την μη ύπαρξη αυθαιρεσιών και τα "τοπογραφικα" ήταν φωτοτυπίες από τον χάρτη της διανομής ή απλά σκαριφήματα, με μια δήλωση αρτιότητας (ευρέως γνωστή και έως 651 ή "φέρε 50-100 ευρά να υπογράψω μπάρμπα"). Χωρίς να είμαι βέβαιος αν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις, ακόμα και αυτά που είχαν ενταχθεί στον 1337. δεν εμφανίζονταν στα "τοπογραφικά". Συναίνεση για να πουλήσεις δική σου περιουσία(το εξ' αδιαιρέτου ποσοστό δηλαδή και μόνον αυτό) ποτέ δεν χρειαζόταν, ούτε και χρειάζεται σε καμμία συναλλαγή, αλλά δεν βλέπω τι σχέση έχει με το θέμα. Δεν ζητείται συναίνεση για την πώληση του ακινήτου ή ποσοστού αυτού αλλά για την τακτοποίηση αυθαιρεσιών σε εξ'αδιαιρέτου συνιδιοκτησίες... Ο 1337 δεν ανέφερε αυτοτελείς ιδιοκτησίες αλλά για το αυθαίρετο κτίσμα και μόνο. Δυστυχώς ο 4014 αναφέρει αυτοτελείς ιδιοκτήσίες...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.