Μετάβαση στο περιεχόμενο

gmark

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gmark

  1. Επιτρέπεται να υποβληθεί αίτηση υπαγωγής στο άρ- θρο 24 του ν. 4014/2011 (Α΄ 209) για χώρους για τους ο- ποίους έχει υποβληθεί φάκελος για την υπαγωγή στο άρθρο 5 του ν. 3843/2010. Από πού προκύπτει ότι πρέπει να αφορά την ίδια ακριβώς παράβαση; Σίγουρα πρέπει να αφορά το ίδιο ακίνητο και τους ίδιους χώρους, αλλά όχι την ίδια παράβαση. Άλλωστε ποιος θα κάνει τον επιμερισμό του προστίμου που αφορά την συγκεκριμένη παράβαση και θα αφαιρέσει μόνο αυτό;
  2. Τμηματική απομάκρυνση την πέτρας και κατασκευή κάποιου είδους πλευρικής συγκράτησης με έγχυτο σκυρόδεμα (στεραιό εγκιβωτισμού) στο τμήμα που αφαιρείται η πέτρα, ώστε να μη διαρρεύσει στο πλάι, ακόμα και αργότερα από ενδεχόμενη εκσκαφή του διπλανού οικοπέδου. Το στεραιό εγκιβωτισμού φυσικά θα πρέπει να γίνεται μέσα στο οικόπεδό σας, στο όριο με το όμορο και όχι στην ξένη ιδιοκτησία (δηλαδή κάτω από το θεμέλιό σας)
  3. Επίσης το μεγάλο ερώτημα είναι τί γίνεται με τον ΦΠΑ όταν κάνουμε το σπίτι μας και αυτό είναι 1η κατοικία. Εαν αγοράσουμε διαμέρισμα από άλλο κατασκευαστή, τότε δικαιούμαστε απαλλαγή από ΦΠΑ. Εάν κατασκευάσουμε μόνοι μας το διαμέρισμα (που είναι 1η κατοικία) τότε υπάγεται η κατασκευή σε ΦΠΑ ???
  4. Irini το ξεδιάλυνες αρκετά. Απαλλαγή από κατάθεση αμοιβής από ΤΕΕ δικαιούμαστε για όσες φορές πρόκειται για ιδιόκτητο οικόπεδο, ή αντιπαροχή. Από ΔΟΥ, όταν είναι για ιδιοκατοίκηση δικαιούμαστε μία (1) μόνο φορά στη ζωή μας απαλλαγή από το ΦΕΜ (βάσει ΠΟΛ. 171/16.6.72) και κάνουμε Υ/Δ ότι η κατοικία προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία και ότι δεν έχουμε ξαναλάβει τέτοια απαλλαγή. Όταν είναι για πώληση ( βάσει παρ. 3 άρθρο 13 Ν. 2238/94) εγκρίνεται η φορολόγηση με αυτοτελή φορολόγηση. Δηλαδή αν είναι ιδιόκτητο οικόπεδο ή αντιπαροχή πληρώνεις 15% επί της νόμιμης αμοιβής τον Ιανουάριο του επομένου έτους μετά την 1η πώληση. Εαν είσαι μέλος εταιρείας πληρώνεις 15% κατευθείαν. Αυτά όσες φορές θέλουμε. Στις παραπάνω περιπτώσεις ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΥ, αλλά αθεώρητο στοιχείο αυτοπαράδοσης με ποσό το ποσό των δαπανών που αντιστοιχούν στην αμοιβή που υποτίθεται ότι λάβαμε από τον εαυτό μας και επί αυτού υπολογίζεται ο ΦΠΑ και αποδίδεται στο περιοδικό τρίμηνο. Τώρα εαν δεν είναι ιδιοκατοίκηση, αλλά ούτε για πώληση, αλλά για ιδιόχρηση (π.χ. επαγγελματική στέγη - γραφείο ή μίσθωση ή εξοχική κατοικία,) τότε τί γίνεται??? Εαν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει.
  5. Τελικά τί γίνεται με τα συμφωνητικά για οικοδομικές άδειες; Στο ΤΕΕ Κ.Μ. μου είπαν ότι μόνο τα συμφωνητικά για τακτοποίηση αυθαιρέτων πρωτοκολλούνται!!! Επίσης δεν εγκρίνουν κάτι, αλλά μόνο πρωτοκολλούν. Οπότε στην περίπτωση Ο.Α. με κατάθεση συμφωνηθείσας αμοιβής μικρότερης από τη νόμιμη, πώς θα τη δεχθούν στην Πολεοδομία;
  6. Για το ΜΕΚ Δ νομίζω ότι απαιτούνται 600.000€ και πάνω, όχι 900.000€. Αν κάποιος γνωρίζει πιο σίγουρα παρακαλώ ας το αναφέρει.
  7. Δεν πειράζει. Ο 2ος νομός έχει σημασία μόνο από 2η τάξη και άνω. Μέχρι και την 1η τάξη δεν έχεις περιορισμό προς τα κάτω.
  8. Στο πολύ όμορφο προγραμματάκι, θα πρέπει να συμπεριλάβεις και την παρακάτω διόρθωση για μηχανικούς με μεγαλύτερη εμπειρία από 10 έτη: Για 10-20 έτη οι ημέρες απασχόλησης είναι 0,67 και για μηχανικούς με εμπειρία > 20 έτη είναι 0,50 ημέρες. Έτσι δεν είναι μεγαλύτερη η αμοιβή μηχ/κού για > 10 έτη. Φιλικά! Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.