Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΗΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΗΣ

  1. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά και μέχρι σήμερα (ή μάλλον και μέχρι προ της δημοσίευσης του ΦΕΚ 1457), δεν ήταν προαιρετική η εφαρμογή των ευρωκωδίκων στις μελέτες από οπλισμένο σκυρόδεμα ? Υποτίθεται ότι περιμέναμε εδώ και χρόνια την υποχρεωτική αποκλειστική εφαρμογή τους και μάλιστα ως κοινοτική οδηγία, που επέβαλε εννιαίους κανονισμούς στις χώρες μέλη, με τη δυνατότητα προσαρμογής με τα εθνικά παραρτήματα... Και έρχεται το ΦΕΚ για να μας πει ότι μπορούμε να συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τον ΕΑΚ-ΕΚΩΣ που ξέραμε, ή τους ευρωκώδικες, χωρίς μάλιστα να ορίζει ένα χρονικό διάστημα παράλληλης ισχύος τους (με τη δυνατότητα επιλογής από τον μελετητή ή τον κύριο του έργου) ???
  2. Δεν πάμε καλά... Σήμερα είναι 12 Φεβρουαρίου. Υποτίθεται ότι θα ίσχυαν αποκλειστικά από 1-1 οι ευρωκώδικες. Μεταφράστηκαν στις 3-1 και ακόμα δεν έχουν σταλεί ούτε στις πολεοδομίες. Άλλοι ελεγκτές στατικοί ζητάνε ευρωκώδικες (Σταθοπούλου στον Περισσό), άλλοι ΕΑΚ, άλλοι ότι θέλει ο μελετητής... Μέσα στο μπάχαλο του Καλλικράτη και του ΚΕΝΑΚ, κανείς δεν ασχολείται... Είπαν για παράταση εξάμηνη... Υπάρχει κάτι ουσιαστικό, ή περιμένουμε ακόμη? Και τί περιμένουμε???
  3. Πολύ κατατοπιστικά όλα τα posts, αντικατέστησαν έρευνα ωρών σε Δομική Νομοθεσία, ΓΟΚ, κτιριοδομικό και δε συμμαζεύεται... Σας ευχαριστώ όλους...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.