Μετάβαση στο περιεχόμενο

Centaurus

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Centaurus

  1. Ψαχνω να βρω το τελευταιο διαστημα αντιψυκτικο για τον ηλιακο μου στην Θεσσαλονικη και δεν μπορω βρω...παρα μονο το κλασικο παραφλου για τα αυτοκινητα. Σε δυο καταστηματα που μου ειχαν πει πως ειναι το μη τοξικο, ρωτωντας στον παρασκευαστη του εμαθα πως ηραν αιθυλαινογλυκολη τελικα...οποτε ακομα ψαχνω!
  2. μιας και ο δικος μου κυκλοφορητης κάνει "νερά" τελευταια, μου πρότεινε ο υδραυλικος να κινηθώ σε inverter κυκλοφορητη μαρκας Wilo ή Grundfos και όπως βλέπω ειναι απο τις κορυφαίες μαρκες. Αυτός που έχω τώρα είναι ένας DAB B56 αν το διάβασα καλά, δεν ξερω σε ποια κατηγορία βρίσκεται, αλλα ειναι η δευτερη φορα που βγάζει προβλημα, αν και απο ότι είδα δεν ειναι και απο τους φτηνους, σχεδον στην τιμη του wilo! Θα δω τους δυο παραπανω που αναφερατε και αν υπαρχει και τριτος αξιολογος στην ιδια κατηγορια τιμης θα ηθελα να μου τον προτείνεται Εχω τριώροφη μεζονετα με ξεχωριστες ηλεκτροβανες ανα οροφο.
  3. Για εμένα, τα χωνευτα συρόμενα είναι σίγουρα η τελευταια επιλογη, χάνεις απο τα βουρτσάκια, χάνεις και απο την διπλοτοιχεία που μένει χωρίς μόνωση εξαιτίας του φύλου που μπαίνει μέσα. Αν δεν είναι μικρό το άνοιγμα, και πιο οικονομικά θα πρότεινα να πας σε επάλληλο, τουλάχιστον για να μονωσεις τουλάχιστον σωστά τον τοίχο. Πάντως όποια σειρα και να βάλεις, ένα ενεργειακό κρύσταλλο θα βοηθούσε την κατάσταση , μιας και οι τιμές τους έχει πέσει τελευταία. Αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα βέβαια, η λύση είναι γνωστή, θερμογέφυρα και ανοιγόμενα. Αυτο που ίσως θα έχεις θέμα με τα ανοιγόμενα ειναι εξαιτίας της κατασκευής των ανοιγμάτων σου που εχεις και προορίζονταν για χωνευτα, να μην έχεις αρκετό συνολικό ύψος για τα κουτιά μιας και αυτά στην καλυτερη σου τρώνε 17 πόντους από το συνολικο ύψος σου για μπαλκονοπορτα.
  4. Εφοσον το προχωρησω θα παω βεβαια...απλα ηθελα καποιες γενικες πληροφοριες και αποψεις πανω στο θεμα και να ακουστουν περισσοτερες γνωμες.
  5. Μαλιστα...εχετε δικιο. Υπαρχει δλδ περιπτωση η α.θ. να βγει πιο ασυμφορη απο εναν λεβητα πετρελαιου, αναφερομαι σε κατοικια που δεν βρισκεται σε περιοχη με ακραιες αρνητθκες θερμοκρασιες. Ειχα την εντυπωση πως παντοτε ειναι πιο οικονομικη θερμανση η α.θ. ,απλα αλλες φορες λιγοτερο και αλλες περισσοτερο...
  6. Ετυχε να βρεθω σε μια παρουσιαση α.θ. και δοκιμασα να πιασω ενα σωμα με 55c και στην αφη μου φανηκε πολυ ζεστο, φανταζομαι στους 60 ακομα περισσοτερο! Μηπως τελικα δεν ειναι προβλημα οι 60 βαθμοι που πιανει η κανονικη α.θ. και ο τροπος λειτουργειας της και οι ωρες που θα δουλευει ειναι αρκετες για να μας ζεστανουν? Ισως σε περιοχες με πολυ κρυο τον χειμωνα ,πχ Φλωρινα να ειναιμονοδρομος μια α.θ. υψηλης θερμοκρασιας,ετσι το αντιλαμβανομαι... Να ρωτησω κατι,υπαρχουν και στις α.θ. καποιες μαρκες οι οποιες θεωρουνται κορυφαιες, ή η καθε γνωστη εταιρια εχει τα καλα και τα κακα μοντελα της? Αν θυμαμαι καλα αυτο που ειχα δει ηταν ενα σουηδικο ctc νομιζω 115 κατι τετοιο...
  7. μήπως είναι αυτά τα ενεργειακά που τα λένε και τεσσάρων εποχών? άραγε θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό ταυτόχρονα..? εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω, μιας και το καλοκαιρι θα πρεπει να κόβει την ζέστη και τον χειμώνα να την αφήνει... μπορεί και ξεχωρίσει δλδ πότε ειναι χειμώνας και πότε καλοκαίρι?
  8. Ψάχνω και εγώ τρόπους να βελτιώσω την απόδοση του κλασικου ανοιχτου τζακιού μου και ήθελα να μάθω ποση διαφορά στην θέρμανση του χώρου έχει μια κασετίνα σε σχέση με ένα κλασικό ενεργειακό με τους αεραγωγούς απο πάνω? Η διαφορά μήπως είναι στην ύπαρξη του μοτέρ ή στον μικρότερο χώρο καυσης της κασετίνας? Έχω διαβάσει πως είναι προτιμότερο να βγαίνει ο ζεστος αέρας όσο το δυνατόν απο χαμηλότερο σημείο, εννοούν πιθανώς τις κασετίνες με τον αεραγωγό ακριβώς πάνω απο την πόρτα...αυτό τις κάνει καλύτερη επιλογή? Έχει νόημα μια τέτοια σύγκριση, γιατί η διαφορά στις τιμές είναι διπλάσια για το κλασικό ενεργειακό... Υ.Π. Κάτι σχετικό και σημαντικό ίσως...στο υπάρχων τζακι μου, έχω ψηλά σε ένα σημείο ένα άνοιγμα με μια περσίδα για να βγαίνει ζεστός αέρας απο μέσα (όπως και βγαίνει, λίγος βέβαια). Αυτό που με απασχολεί είναι πως στο εσωτερικό του τζακιου, πίσω απο τις γυψοσανίδες στο σημείο επαφης με το σίδερο της εστίας, έχουν τοποθετήσει δυο πλάκες πετροβάμβακα (υποθέτω) για μόνωση. Μου είπε καποιος γνωστός μου να κλείσω άμεσα την υπάρχουσα τρύπα διότι σωματίδια-κομματάκια απο τον πετροβάμβακα με την βοήθεια του ζεστού αέρα εξέρχονται απο τη τρύπα έξω στον χώρο μου με αποτέλεσμα να τα εισπνέουμαι στην συνέχεια με πολύ βλαβερές συνέπειες για τα πνευμόνια μας... Ισχύει όντως κάτι τέτοιο??
  9. το νερο της βροχής πόσο καλα μπορει να τα καθαρίσει? δλδ εαν βρεχει καλά μια φορά τον μηνα, χρειάζεται οποσδήποτε να πέσει και ελαφρο φαντάζομαι τριψιμο με σκούπα ? πλύση με μικρο πιεστικο (ένα μικρό με 100μπαρ) θα κάνει καλή δουλειά, ή είναι επικύνδυνο για τα πανελ?
  10. ασφαλως θαυματα δεν γινονται...(συνήθως), απλα ήθελα μια διευκρύνηση σχετικά με όσα ανέφερε κάποιος φίλος πιο πάνω και το κατα πόσο θα μπορουσε να ισχύσει....ελπίζω να διατυπώνω καλά την ερώτηση: εάν μπει ένα υλικό μπροστά απο τον τοίχο και πισω απο το καλοριφερ, το οποίο θα έχει μια στρώση μόνωσης απο την πλευρά που ακουμπάει τον τοίχο ωστέ να μονώνει την δια της επαγωγής θερμότητα και απο την μέσα, με υλικό το οποίο θα μπορούσε να ανακλάσει μεγαλύτερη θερμική ακτινοβολία απο τον τοίχο, δεν θα είχαμε κανένα κέρδος στην θερμότητα του δωματίου?
  11. Είναι λυπητερό, στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε (κάποιοι μονάχα, όπως φαίνεται) να προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να γλιτώσουμε λίγα χρήματα για να ζεστάνουμε το σπίτι μας, κάποια άτομα που πιθανώς να βρίσκονται σε μεγαλύτερη χρηματική άνεση απο εμας τους "φτωχούς" και δεν έχουν τον ίδιο πόνο με μας ή πιθανόν λόγω της ειδικής γνώσης τους, να θεωρούν πως τέτοια θέματα δεν αξίζει να ασχολούνται και πως δεν είναι παρά μια ωραία ευκαιρία για "καφέ στο πληκτρολόγιο"... Θα παρακαλούσα τους διαχειριστές να μεταφέρουν τα άσχετα σχόλια απο αυτό το θέμα, μήπως και το σώσουμε τελικά και μάθουμε πέντε πράματα παραπάνω.
  12. Ωραία...άλλος λέει ότι είναι ραδιο-αρβύλα, άλλος ότι με το καταλληλο υλικο βοηθάει τελικά... άντε να βγάλουμε μετά εμείς, οι μή έχοντες την επιστημονική γνώση, άκρη!
  13. επιστημονικά πως εξηγείτε το ότι δεν θα κάνει καμία διαφορά είτε έχει τον υπάρχον τοίχο είτε κάποιο πιο αντανακλαστικό υλικό όπως το αλουμίνιο?
  14. Έχω διαβάσει κατα καιρούς σε διάφορα φόρουμ, ότι εαν τοποθετήσουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πίσω απο το καλοριφέρ, πάνω στον τοίχο δλδ, καταφέρνουμε να παγιδεύσουμε την θερμότητα που θα "έτρωγε" ο τοίχος και την αντανακλούμε κ πάλι στον χώρο μας πετυχαίνοντας μεγαλύτερη αποδοση στο υπάρχον καλοριφέρ... Ισχύει τελικά αυτό?
  15. Εξηγησε μου τι ακριβως εννοεις γιατι δεν τις κατεχω τις ορολογιες, υπαρχει καποιο κοστος κτλπ Παρακαλώ μην κάνετε παράθεση του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγος οικονομίας του φόρουμ. Ευχαριστώ, Γιάννης
  16. Μενω σε μια μεζονετα (60+60τ.μ.)η οποια βρισκετα αναμεσα σε αλλες 2, μια σε καθε πλευρα. Οι εκτεθημενες πλευρες ειναι βορειοδυτικα και νοτιοανατολικα. Η καταναλωση πετρελαιου κυμαινεται στους 2 τονους πανω κατω την χρονια. Το κτηριο ειναι 9 ετων με διπλοτοιχια/φελιζολ. Στο θεμα μου τωρα...στον 1 οροφο εχω στην βδ πλευρα 2 κουφωματα, ενα μονοφυλο παραθυρο και διπλα μια συρομενη διφυλλη μπαλκονοπορτα. Στην απεναντι ν.α. πλευρα εχω μια συρομενη χωνευτη μπαλκονοπορτα. Οι δεικτες Uw απο τα κουφωματα ειναι, παραθυρο 3.0 ,διφ.συρομενη 3.8 και η χωνευτη ν.α. εχει 4.5 Οι αλλαγες που θελω να κανω ειναι οι εξης: στο παραθυρο (θερμογεφυρα) να μπει ενεργ.κρυσταλλο με αργκον 4 εποχων οποτε απο Uw 3.0 πεφτει στο 1.8 Το διφυλλο συρομενο να αντικατασταθει με διφυλλο συρομενο θερμογεφυρα με ενεργ. κρυσταλλο οποτε απο το Uw 3.8 θα πεσω στο 1.9 και τελος, στην θεση του χωνευτου συρομενου στα νοτιοανατολικα να μπει μονοφυλλο κουφωμα θερμογεφυρα με ενεργειακο κρυσταλλο, οποτε απο το Uw 4.5 κατεβαινω στο 1.6! Αυτη ειναι η απορια μου...αξιζει αυτη η αλλαγη στα κουφωματα ως προς την καταναλωση της θερμανσης? Θα γινει δλδ η αποσβεση τους σε λογικο χρονο? Εχω ενδοιασμους παρολο την διαφορα στα Uw τους... Οι διαστασεις ξεχασα να πω απο τα κουφωματα ειναι διχως τα ρολλα, ΦχΥ: Β/Α Μονοφυλλο παραθυρο 250χ110 διπλα το διφ.συρομενο 220χ210 Ν/Α η χων. συρομενη 85χ225
  17. Επειδη μηχανικος δεν ειμαι και αρκετες ορολογίες να πω την αλήθεια δεν τις εχω κατανοήσει... αυτό που κατάλαβα απο όλη αυτην την κουβέντα σας είναι ότι, ο καυστήρας ιόντων, μπορει να ζεστάνει ενα σπίτι, αλλα χωρις να κάνει καποια οικονομία χρηματική σε σχέση με έναν καυστήρα πετρελαίου (με βαση την σημερινη τιμη πετρελαίου) όπως διαφημίζουν... η σύγκριση αυτή να υποθέσω είναι με έναν σωστά ρυθμισμένο καυστήρα, οπότε αυτό που μου έρχεται σαν δεύτερη σκέψη είναι πως σε σχέση με κάποιον κακοσυντηρημένο καυστήρα που δεν αποδίδει σωστά, μπορεί να φαίνεται πιο οικονομικός ο ιόντων, χωρίς να είναι στην πραγματικότητα! Δεν ξέρω αν και σε διαμερίσματα με κοινόχρηστους λέβητες πετρελαίου, συμβαίνει το ίδιο... Επιπλέον μειονεκτήμα αν θυμαμαι, ότι υπάρχει ένας επιπλέον κίνδυνος ηλεκτροπληξίας σε κακή τοποθέτηση, ότι αφήνει κατάλοιπα στις σωληνώσεις και τα σώματα καθώς επίσης χάνει την δύναμή του ήδη μετά απο τον δευτερο χρόνο λειτουργείας του... Έτσι έχουν τα πράματα συνολικά? καλά κατάλαβα?
  18. μάλιστα...ευχαριστώ! οπότε αστα-βράστα και αυτή η λύση! ...άκρη δεν βγάζεις! προς το παρόν όπως έχουν τα πράματα,η πιο οικονομική λύση για μένα είναι, καυστήρας πετρελαίου με το πετρέλαιο του γείτονα! :mrgreen:
  19. Σαν ένα τελικό συμπέρασμα, τι προσφέρουν και τι όχι τα υπέρυθρα πάνελ στην θέρμανση μιας κατοικίας? που η αλήθεια και που το ψέμα στις αμέτρητες διαφημίσεις που διαβάζουμε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.