Jump to content

Gogoskip

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About Gogoskip

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Τοποθεσία
  ΕΛΛΑΔΑ?
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης
 1. Με την πρώτη ευκαιρία θα ψάξω να βρώ που λέει οτι εφ'όσον δεν μεταβάλλονται τα στοιχεία της δόμησης στο διάγραμμα κάλυψης (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) δεν απαιτείται αναθεώρηση αλλά απλή ενημέρωση φακέλου. Στα υπόλοιπα που λες συμφωνώ, αν και (όπως και πολλά άλλα σε αυτό τον νόμο) το βρίσκω εντελώς παράλογο ως διαδικασία. Για 40 τμ αυθαιρεσία κάνεις συλλογισμό που (αν και ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ) είναι σαν πηγαίνεις Θεσσαλονίκη-Αθήνα μέσω Πάτρας...Θα μου πεις βέβαια και έχεις δίκιο, φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισα. Ελλάδα η χώρα της υπερβολής και της παράνοιας... Ξυπνήσαμε ένα πρωί και αποφασίσαμε απο την απόλυτη παρανομία και αυθαιρεσία να πάμε στην απόλυτη νομιμότητα και τυπολατρεία!
 2. Υπάρχει βέβαια ένα "λογικό κενό" σε αυτό που λες...Εάν λαμβάνεται εξ'όλοκλήρου ως αυθαίρετο κάτι που ειναι εντός Δ, τότε για ποιόν λόγο η προσαύξηση, αναλογα με το πόσο "μέσα" είναι στο Δ. Θέλω να πω οτι το αυθαίρετο δεν το έχτισε μηχανικός, τιμωρείς τον ιδιώτη γιατι δεν είχε τεχνικές γνώσεις???????? [EDIT]Πως γίνεται ολική μετατόπιση, λόγω υπερβάσεων???[/EDIT]
 3. Μεγάλο ερωτηματικό το τι συμβαίνει σε αυτά τα αυθαίρετα "κατά θέση", δεν λύνεται ούτε με εγκύκλιο....Και είναι πρόβλημα που το έχουν πολλές "καθαρές" οικοδομές.
 4. Ελεγκτές δόμησης δηλαδή μπορούν να γίνουν όλοι οι μελετητές αλλά δεν θα μπορούν να ελέγχουν τις δικές τους άδειες???? Κλασσική περίπτωση Ελλάδας.... Άρθρο 10 Ιδιότητα Η ιδιότητα του Ελεγκτή Δόμησης αποκτάται με την χορήγηση Άδειας Ελεγκτή Δόμησης από τον Υπουργό ΠΕΚΑ και την εγγραφή του στο Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης . Η ιδιότητα του Ελεγκτή Δόμησης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ή υπαλλήλου Ν.Π.Δ.Δ. ή υπαλλήλου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 5. νομίζω το μικρότερο πρόβλημα που θα έχεις θα είναι να υπαχθείς στο αρθρο 14.Αν δεν ξεπερνάς τα 400 τ.μ δόμηση στο σύνολο μοιάζει να γίνεται.Αλλά πρόσθηκη καθύψος σε οικοδομή του 55 πως θα κάνεις?
 6. Σε ευχαριστώ πολύ jimis9497...Θα ενημερώσω απο Τρίτη για τα αποτελέσματα εντιτ:Νομίζω βέβαια πως εννοείς Αρθρο 23 παραγραφος 2 με τίτλο Προσθήκες.
 7. @NikosT Ο τίτλος της Ο.Α ήταν Νομιμοποίηση τριών κτισμάτων προ του ΄55 και επισκευή αυτών Ted78 επειδή πήγα στην πολεοδομία και ο προιστάμενος δεν ξέρει αν επιτρέπεται μήπως γνωρίζεις που μπορώ να βρώ καποιο νόμο που να ορίζει οτι μπορεί να εκδωθεί Ο.Α για επισκευές (Θέλω βα κάνω αντικατάσταση στέγης και παρεμβάσεις στην όψη των κτισμάτων με ταυτόχρονες παρεμβάσεις και στον Φ.Ο) Θα μπορούσαν βέβαια όλα αυτά να γίνουν και με Εγκριση εργασιών μικρής κλίμακας αλλά θα ήθελα να είμαι νομιμος (Δεν επιτρέπονται παρεμβάσεις στον Φ.Ο και τις όψεις των κτισμάτων στην μικρής κλιμακας)
 8. Καλημέρα από ένα νέο μέλος του φόρουμ και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά!!!! Έψαξα το φόρο αλλά δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο....Έχω το εξής πρόβλημα και θα το εκτιμούσα αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει: Ένας πελάτης μου έχει ένα αγρό επιφανείας 3900Τ.Μ που κατά δήλωση υπογεγγραμένη απο τον προιστάμενο του πολεοδομικού γραφείου είναι άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Εντός του αγρού υφίστανται τρία κτίσματα νομίμως υφιστάμενα προ του '55 (Είχε εκδοθεί Ο.Α νομιμοποίησης και επισκευης προ της δήλωσης περι μη οικοδομησιμότητας οι επισκευες ομως δεν εγιναν ποτε και η ισχύς της Ο.Α έχει λήξει) Το ερώτημα είναι αν μπορεί να εκδωθεί Ο.Α για επισκευές σε αρτιο και μη οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο όπου υφίστανται νομίμως κτίσματα. Υ.Γ Η μη οικοδομησιμότητα έχει να κανει με τις αποστάσεις από τον άξονα της εθνικης οδού.
 9. Κατάρχην καλησπέρα απο ενα νέο μέλος! Τώρα επειδή και εγώ από το πρωί κοντέβω να τρελαθώ, ΕΙΝΑΙ δυνατον για χωράφι από αναδασμο το 2000 να απαιτείται πραξη χαρακτηρισμού?????
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.