Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

newcivil

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by newcivil

  1. Εάν δοθεί και η παράταση του ενός έτους για τα Κτηματολόγια που κλείνουν τέλος 2022 θα βοηθήσει αρκετά. Έχουμε πνιγεί με τις ημερομηνίες......αυθαίρετα, δασικά, κτηματολόγια κλπ
  2. 500 Internal Server Error Servlet error: An exception occurred. The current application deployment descriptors do not allow for including it in this response. Please consult the application log for details. Τι να πείς.........κορωνοϊός στα αυθαίρετα.....
  3. Όλο το απόγευμα σήμερα πήγε χαμένο γιατί από ότι φαίνεται το σύστημα δεν ήταν έτοιμο να αντέξει την ημερομηνία 30/9 που πλησιάζει και ούτε το Τ.Ε.Ε. βλέπω να είναι προετοιμασμένο να ανταποκριθεί στις προθεσμίες. Φανταστείτε να φτάσουμε και ποιο κοντά τι έχει να γίνει. Άρα πως θέλουν από εμάς τους μηχανικούς να βγάλουμε τέτοιο όγκο δουλειάς που ο κόσμος έρχεται τελευταίες μέρες όταν ο πάροχος (ΤΕΕ) τα έχει παίξει στην κυριολεξία; Δεν υπάρχει δικαιολογία. Μην τολμήσουν να δικαιολογηθούν. Παραιτήσεις πρέπει να δούμε ή να συγκληθεί άμεσα η Διοικούσα να δει τι θα κάνει. Μην ξεχνάμε ότι το Τ.Ε.Ε. είναι και συνδικαλιστικό όργανο. Έχει τρόπους να πιέσει ΕΑΝ θέλει. Να βγεί αύριο ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. και να κάνει δήλωση υπεράσπισης του τεχνικού κόσμου για αυτό το χάλι που ζούμε. Δεν βγαίνει γιατί δεν θέλει να πάει κόντρα στον ομοϊδεάτη του Υπουργό Περιβάλλοντος. Να αναλάβει την ευθύνη επιτέλους να κλειδώσει το σύστημα για αναβάθμιση και να γράψει κανονικά την προθεσμία. Και μετά τις 30/9 ας βρει η Κυβέρνηση τη λύση.
  4. Για λιθοδομή και ελαφρά περίφραξη με άδεια μικρής κλίμακας. Τι ακριβώς επιτρέπεται; α) Η λιθοδομή περιλαμβάνει το κτίσιμο με πέτρες ή τσιμεντόλιθους, ενώ επιτρέπεται και η σύνδεση με κονίαμα και επίχρισμα. ΕΡΩΤΗΣΗ: Συνάδελφε, Στο εδάφιο που αναφέρεις τα ανωτέρω, θα ήθελα να σε ρωτήσω από ποια διάταξη, νόμο, υπουργική απόφαση ή εγκύκλιο προκύπτει αυτό. Ευχαριστώ
  5. Φίλοι συνάδελφοι. Το παράρτημα όμως δεν αναφέρει και δεν αγγίζει το ζήτημα Ο.Α. με ψευδή στοιχεία που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακληθεί. Στην περίπτωση που ακολουθήσουμε την άποψη των δύο δηλώσεων και γίνει η μεταβίβαση αφού βέβαια και ο μηχανικός εκδώσει βεβαιώσεις και ο ιδιοκτήτης πληρώσει λιγότερα (μιας και αυτή είναι η ουσία), ρωτώ: Τι θα γίνει εάν σε δύο χρόνια γίνει καταγγελία στην πολεοδομία και η υπηρεσία έρθει για αυτοψία συγκρίνει τοπογραφικό συμβολαίου, τοπογραφικό της υπαγωγής Ν.4178 με Υ.Δ. μηχανικού ως μη άρτιου και τοπογραφικό Ο.Α. ως άρτιου; Η απάντηση, κατά την άποψή μου, είναι ότι θα κάνει ανάκληση της Ο.Α. όπως και οφείλει μιας και θα έχει ακλόνητα στοιχεία ότι η άδεια είχε εκδοθεί με ψευδή στοιχεία. Συμπέρασμα, η πρώτη υπαγωγή θα πάσχει και το ακίνητο δεν θα έχει Ο.Α. Τι θα γίνει μετά σε μια επόμενη μεταβίβαση έπειτα από 5 χρόνια; Το προηγούμενο συμβόλαιο και η υπαγωγή θα μνημονεύουν μια Ο.Α. που σε εκείνη την δεδομένη στιγμή θα έχει ανακληθεί. Δηλαδή πόλεμος μεταξύ μηχανικού, συμβολαιογράφου και ενδιαφερομένων ότι έχουν ένα ακίνητο που δεν μπορεί να πωληθεί ξανά. Άρα δικαστήρια επί δικαστηρίων για όλους. Και εάν το ακίνητο έχει μεγάλη αξία άντε γεια....... Σε αυτή την περίπτωση δεν θα βρεθεί κανείς μηχανικός να εκδώσει βεβαίωση για μεταβίβαση. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και καλύτερα να πληρώσουν κάτι παραπάνω ΤΩΡΑ για να είναι 100% σίγουροι ότι το ακίνητο του θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερα αξιοποιήσιμο. Βέβαια στο Κράτος που ζούμε δεν μπορείς να είσαι για τίποτα σίγουρος, αλλά ας κοιτάμε να διασφαλίζουμε τους πελάτες μας όσο το δυνατόν καλύτερα και εν συνεχεία και τους εαυτούς μας.
  6. Φίλε e-e-k, ξέχασα να βάλω το "δεν" μπροστά απο το "κατισχύουν". Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Didonis συμφωνώ με την τοποθέτησή σου. Ελπίζω να βοηθήσαμε τον συνάδελφο που άνοιξε την συζήτηση.
  7. Αγαπητέ e-e-k η τοποθέτηση που κάνεις εδώ θεωρώ ότι είναι πολύ επικίνδυνη και καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι η προσκόμιση πλαστών ή αναληθών στοιχείων κατά την διαδικασία έκδοσης μιας οικοδομικής άδειας προ του 2011 είναι βασικό στοιχείο που ο Ν.4178 το αναφέρει και το ξεκαθαρίζει. Το τι λένε οι συμβολαιογράφοι και κάποιοι συνάδελφοι κατισχύει του νόμου αλλά και της ευθύνης του μηχανικού να μην ξεντώνει οικόπεδα για να τα οικοδομήσει εις γνώσει και των ιδιοκτητών. Άραγε ποιά η αξιοκρατία στο διπλανό συμπολίτη μας που έχει ένα αγροτεμάχιο 3.950τ.μ. και δεν ήθελε να παρανομήσει και δεν εκδίδει άδεια; Γι' αυτό και ο Ν.4178 αναφέρει ότι και Ο.Α. να είχε εκδοθεί με στοιχεία αναληθή ο ιδιοκτήτης θα ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΙΠΛΑ.....και καλά θα κάνει να πληρώσει και μάλιστα αδρά στο κράτος το οποίο σε προγενέστερο ανύποπτο χρόνο το κορόιδεψε καταστρατηγώντας νόμους και λειτουργώντας εις βάρος των υπολοίπων πολιτών. Επιπλέον σκέψου λίγο και συζήτησε το και με συναδέλφους τι θα συμβεί εάν γίνει καταγγελία και σκάσει για αυτοψία η Πολεοδομία το ύψος των προστίμων που θα καταλογίσει.
  8. Θεωρώ απο την στιγμή που θέτει το ερώτημά του εδώ ότι έχει κάνει όλους τους ελέγχους και εδώ εκθέτει τον προβληματισμό του για το τι θα γίνει απο εδώ και πέρα. Εάν δεν έχεις τελειώσει την έρευνά σου, επιπλέον να δείς εάν το τοπογραφικό του συμβολαίου ώς προς εμβαδόν και διαστάσεις είναι ίδιο και το αυτό με της άδειας.
  9. Αγαπητέ Kane, τι να κοιτάξει ο άνθρωπος τώρα....εδώ βγάζει μάτι το πράμα........Πούλησαν ακίνητο με παραποιημένο τοπογραφικό και μάλλον ο ίδιος μηχανικός στη συνέχεια θα έβγαλε και την Οικοδοιμή άδεια. Απλά πράγματα για εκέινες τις εποχές που οι δουλειές ιδιαίτερα με τους ξένους επενδυτές ήταν πολλές.
  10. Αγαπητέ συνάδελφε, η περίπτωση που έχεις είναι πάρα πολύ απλή. Πρέπει ο πέλατης σου να καταλάβει ότι στην ουσία πέταξε πολλά χρήματα στον αέρα. Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις που έχω αναλάβει και δυστυχώς η άδεια θεωρείται ως ουδέποτε εκδοθείσα και οι κατασκευές όλες αυθαίρετες. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το πρόστιμο είναι διπλάσιο συν τα υπόλοιπα θέματα που δημιουργούνται κατόπιν της υπαγωγής στον Ν.4178. Θέλει πολύ προσοχή!!!! Συνήθως πελάτες που τους λές την πραγματικότητα αρνούνται να την πιστεψουν (δηλαδή ότι την πάτησαν τόσο πολύ) και πέρνουν σβάρνα όλους τους συναδέλφους και καλά μήπως και ακούσουν κάτι διαφορετικό. Έλα όμως που η αλήθεια είναι σκληρή και πρέπει τώρα να τα σκάσουν στο Κράτος.
  11. Συνάδελφε στον φάκελο του πελάτη στην πολεοδομία βρήκα για αυθαίρετο εκτός σχεδίου, - Υπεύθυνη Δήλωση ιδιοκτήτη το 1983 Α φάσης με το σφραγιδάκι προσωρινή αναστολή απο κατεδάφιση στο πισω φύλλο της ΥΔ συνοδευόμενη απο παράβολο 10.000δρχ και φωτογραφίες. - Μετά απο τρία χρόνια το 1985 υπάρχει στο φάκελο αίτηση για την Β φάση συνοδευόμενη απο (τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης με σκαγραφημένους τους αυθαίρετους χώρους 152τ.μ., τεχνική έκθεση, δήλωση αντοχής, αμοιβή μηχανικου 10.000δρχ και κρατήσεις). Το 1985 βγήκε αποφαση εξαίρεσης απο την κατεδάφιση απο το Νομάρχη για 100τ.μ. Δύο ερωτήσεις: Η απόφαση Νομάρχη είναι ισχυρή ή παραμένω στην δήλωση Β; Για τη δηλωση Β όμως δεν έχω πουθενά το δεύτερο σφραγιδάκι. Μπορώ να πάρω τώρα για το σύνολο των 152 την περαίωση της Β φάσης.
  12. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή. Τις γνωρίζω αυτές τις αποφάσεις και μάλιστα υπάρχουν και άλλες που βγηκαν τα έτη 2011 και 2012. Το θέμα με αυτές τις αποφάσεις είναι ότι βασίζονταν στο άρθρο 18 του Ν.3208 το οποίο είχε προθεσμίες μέχρι και τις 31/12/2013... Πολλές κατασκηνώσεις ανα την Ελλάδα δεν πρόλαβαν την ημερομηνία διότι οι τεχνικές και νομικές δυσκολίες είναι απο τις ποιό σύνθετες που έχω συναντήσει για την προεργασία που απαιτείται πριν φτάσεις στο θέμα νομιμότητας των κτησμάτων. Σε επαφή που είχα με το ΥΠΕΚΑ τον Νοέμβριο του 2013 σχετικά με παράταση στο αρθρο 18 του 3208 μου είπαν ότι δεν θα δοθεί παράταση διότι τώρα είναι σε ισχύ ο 4178 και έτσι τα κτήσματα των κατασκηνώσεων θα ενταχθούν εκεί. Έτσι τώρα με την ανωτέρω τροποιηποίηση του άρθρου 16 πρέπει να μα διευκρινήσουν ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ..... Αυτό για την ιστορία: (Το νέο νομοσχέδιο που έρχεται..... για τα δασικά οικοσυστήματα προβλέπει ρυθμίσεις για κατασκηνώσεις.......ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ.........).
  13. αντικαθίσταται η περίπτωση δ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Ν. 4178/2013 (Α’ 174), ως εξής : «νομιμοποιούνται αυθαίρετες κατασκευές που ανήκουν σε ΝΠΔΔ ή νομικά πρόσωπα του άρθρου 4 του Ν. 3647/2008 (Α’ 37) και χρησιμοποιούνται τόσο αυτές όσο και οι βοηθητικοί, συμπληρωματικοί και υποστηρικτικοί χώροι, ως οργανωμένα και ενιαία σύνολα, για την εξυπηρέτηση λατρευτικών και θρησκευτικών σκοπών των γνωστών θρησκειών και δογμάτων.» Μάλιστα ......αυτο το γνωρίζω αλλά είναι τόσο γενικό που πρέπει να βγεί άλλη μια εγκύκλιος που να ξεκαθαρίζει αυτή την αοριστία. Τι εντάσεται στους θρησκευτικούς σκοπούς; Μπορεί να ενταχθεί μια οργανωμένη κατασκήνωση της εκκλησίας (μητόπολης ή μονής); Κτήρια φιλοξενίας απόρων, γηροκομεία, πνευματικά κέντρα, χώροι ομιλιών, συνεδρικά κέντρα, μικρά οικήματα πλησίον ναών, οικίματα διαμονής εφημέριων κυρίως σε χωριά, μητροπολιτικά μέγαρα, εγκαταστάσεις παρασκευής γευμάτων για απόρους, κτήρια μονών και ναών σε ακίνητά τους εκτός σχεδίου, αποθήκες και πολλά άλλα. Αφού τροποποιήσαν την περίπτωση δ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Ν. 4178/2013 ας συγκεκριμενοποιήσουν τι αυθαιρεσίες μπορούν να ενταχθούν διότι όπως κατέγραψα παραπάνω μπορεί εύκολα ένα ΝΠΔΔ της εκκλησίας να επιχειριματολογήσει ότι όλα τα παραπάνω εξυπηρετούν ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΙΔΩΜΕΝ......
  14. Αγαπητέ συνάδελφε το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και έχεις δίκιο για τα υπόλοιπα κτήρια πέραν των Ιερών Ναών που ανήκουν σε Ενορίες ή Μονές. Αυτή τη στιγμή έχω αναλάβει την τακτοποίηση κτησμάτων εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων μέσω του 4178. Τα πρόστιμα είναι υπέρογκα (π.χ. 70.000 Ευρώ). Πολύ δύσκολο να βρεθούν αυτά τα χρήματα, απλώς κανείς δεν θα προχωρήσει!!!!!. Μέχρι το τέλος του 2013 υπήρχε συγκεκριμένο καθεστώς τακτοποίησης κτησματων κατασκηνώσεων αλλά αυτό τελείωσε. Πρέπει το ΥΠΕΚΑ να δεί το θέμα με τις κατασκηνώσεις και λοιπά ιδρύματα της εκκλησίας όπως γηροκομεία που εξυπηρετούν κοινοφελείς σκοπούς. Μπορείς να μου δόσεις το τηλέφωνο του υπαλλήλου στο ΥΠΕΚΑ που μίλησες για να θέσω και εγώ το θέμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.