Μετάβαση στο περιεχόμενο

Diamadis

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Diamadis

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, Στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 δεν είχα έσοδα και είχα μόνο κάποια λίγα έξοδα από λογαριασμούς (και ένα μόνο μικρό τιμολόγιο για αγορά γραφικής ύλης) τα οποία στο σύνολο τους είναι περίπου 190 ευρώ με φπα περίπου 35. Στην περιοδική δήλωση αυτά τα έξοδα πηγαίνουν στους κωδικούς 357 και 377; Επίσης στο βιβλίο εσόδων εξόδων πέρα από αυτά τα 190 ευρώ έχω και 20 περίπου ευρώ στην κατηγορία δαπανών δίχως δικαίωμα έκπτωσης τα οποία είναι από τα δημοτικά τέλη στους λογαριασμούς ΔΕΗ. Αυτά πρέπει να μπούν σε κάποιο κωδικό; Τέλος τα έσοδα απο ΤΠΥ περνιούνται στον κωδικό 303 και ο ΦΠΑ τους στο 333; Ευχαριστώ πολύ!
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ που αυτή τη στιγμή είναι ΕΕ και πληρώνει μόνος του το ΤΣΜΕΔΕ, αν προσληφθεί σε εταιρία πληροφορικής ως μισθωτός (οπότε θα πληρώνεται από εκεί το ΤΣΜΕΔΕ) μπορεί να διατηρήσει και τα βιβλία του για να κόβει ΑΠΥ ή ΤΠΥ για δικές του δουλειές; Και αν ναι, υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση; Ευχαριστώ πολύ!
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, Είμαι νέος ΗΜΜΥ όπου έκανα έναρξη πριν λίγες μέρες. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε μια εταιρία πληροφορικής (ΑΕ) και σε μια ερευνητική ομάδα πανεπιστημίου σε αντικείμενο εκτός του μηχανικού και συγκεκριμένα ανάπτυξη λογισμικού. Ο λογιστής μου μου είπε να κόψω ΤΠΥ που είναι αθεώρητα και στην εταιρία και στο πανεπηστήμιο, και ΑΠΥ να κόβω μόνο σε ιδιώτες. Ισχύει αυτό; Επίσης, είτε κόψω ΑΠΥ είτε ΤΠΥ και στα δυο έχω την παρακράτηση 20%; (Εννοείτε το ποσό είναι > 300 ευρώ) Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.