Μετάβαση στο περιεχόμενο

Geo86

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Geo86

  1. Σ' ευχαριστώ πολύ darkvader07. Ναι, αυτός είναι ο φόβος μου και εμένα για τους υποψηφίους των χωρών τους. Βέβαια, η γερμανία δεν είναι και το απόλυτο παράδειγμα ανοιχτοσύνης γιατί απ' όσο ξέρω προστατεύουν πολύ την οικονομία τους και δίνουν βάσει πολύ σε ότι είναι "γερμανικό". Ωστόσο, καταλαβαίνω αυτό που λες, και σε ευχαριστώ πολύ! Θα το λάβω σοβαρά υπόψιν! Κάποιο άλλος με εμπειρία απο άλλη χώρα;
  2. Καλησπέρα παιδιά. Επειδή λόγω των συνθηκών όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι δύσκολα πολύ, σκέφτομαι το εξωτερικό. Ωστόσο θα ήθελα να μάθω, απο άτομα που είναι ήδη έξω ή γνωρίζουν, μια συμβουλή ως προς το εξωτερικό και την αναγνώριση των διπλωμάτων. Είμαι γεωλόγος (ΕΚΠΑ) και μεταλλειολόγος/μεταλουργός μηχανικός (ΕΜΠ), με κάποια χρόνια εμπειρία στα γεωτεχνικά-γεωμηχανικά. Γνωρίζετε, όσοι απο εσάς είστε ήδη έξω ή γενβικώς έχετε εμπειρία, αν τα διπλώματα απ' το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ μετράνε έξω, ή αν δεν τους δίνουν τόση σημασία (ο καθένας απο όποια χώρα έχει εμπειρία); Ευχαριστώ και πάλι παιδιά! Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  3. Μπορούν οι χημικοί μηχανικοί να εκπονήσουν γεώτρηση?
  4. Ο τομέας της γεωτεχνικής είναι γενικώς απο τους πιο δύσκολους. Όποιος απο τους 2 και να επιλεγεί χρειάζεται αρκετή εμπειρία και μελέτη. Δε συμφωνώ με την άποψη οτι ο γεωλόγος προσεγγίζει το θέμα περισσότερο με τα εκατομμύρια χρόνια διότι όποιος έχει πάρει κατεύθυνση εφαρμοσμένη γεωλογίας και γεωτεχνικής,την παίρνει εις γνώσιν του και δουλεύει τις τάσεις στο μυαλό του παράλληλα με τα εκατομμύρια χρόνια. Επίσης ούτε με την άποψη οτι ένα γεωτεχνικός πολιτικός μηχανικός το μόνο που σκέφτεται είναι τάσεις και καθόλου το γεωυλικό ως γεωλογικό σώμα. Αλοίμονο στους μεταλλειολόγους τότε που κάνουν επίσης και τα 2 (εκ. χρόνια και τάσεις)! Δεν αναφέρω βέβαια τους γεωλόγους μηχανικούς (είτε ως προπτυχιακό είτε ως msc geological engineering με παρακολούθηση των προαπαιτούμενων μαθημάτων τεχνικής μηχανικής κλπ..) απο το εξωτερικό (καθώς στο ελλαδιστάν δεν υπάρχει) που είναι οι κατεξοχίν αρμόδιοι. Και πάλι όμως απαιτείται εμπειρία,διότι το οτι έχεις ενα πτυχίο ή πτυχίο+msc δε λέει απαραίτητα και οτι γνωρίζεις! Συνοψίζοντας λοιπόν, θεωρώ οτι και ο γεωλόγος ( ή γεωλόγος μηχανικός) και ο γεωτεχνικός πολιτικός μηχανικός και ο μεταλλειολόγος μηχανικός με κατευθυνση τα γεωτεχνικά μπορούν ισάξια να κάνουν μια τέτοια μελέτη εαν έχουν τη γνώση και εμπειρία!Πάντως απο την ελάχιστη εμπειρία που έχω,σε μεγάλα έργα που χρειάζεται μεγάλη εξειδικευση,απαιτείται έτσι κ αλλιως η συνεργασία και υπογραφή γεωλόγου-γεωτεχνικού ή γεωλόγου μηχανικού με γεωτεχνικούς ή εν γένει πολιτικούς μηχανικούς, καθώς υπάρχουν επιστημονικά θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρησης και δε μπορούν να επιλυθούν αποκλειστικά απο τον ένα εκ των 2!
  5. Παιδιά έχω το εξης πρόβλημα.Λύνω διάχυση σε πεπερασμένα και θέλω όπως με το θεώρημα green συσχετίζεται η επιφάνεια μιας κλειστής καμπύλης με το ολοκλήρωμα πάνω στο όριο σε 2-D,ενα αντίστοιχο θεώρημα που να κάνει το ίδιο και για 3-D (νομίζω οτι είναι του stokes αλλα δεν ειμαι σίγουρος..Γνωρίζει κανείς??
  6. AArtam δεν έχω ιδέα τι παίζει με σχολές mining έξω..για γεωτεχνική και περιβαλλοντική μηχανική κοιτάω κυρίως....οπότε θα σε γελάσω και δεν το θέλω..
  7. thanks you Αργύρη!Βασικά με το που έφτασε ώρα της κατεύθυνσης στη σχολή,κατάλαβα το τι θέλω να κάνω στη ζωή μου (άσχετα αν η διπλωματική μου είναι finite element analysis μάλλον σε μεταμορφική άλω,μιας που είσαι και μεταλλειολόγος )..Το πρόβλημα δεν είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα στα γεωτεχνικά..αυτά έτσι κ αλλιως τα χω,είναι διαπιστωμένο αυτό!Μ αρεσει γενικώς η γεωλογία και η μηχανική παράλληλα αλλα και το mining.Το χα σκεφτεί για το μεταπτυχιακό που μου λες,όμως βρήκα έξω μεταπτυχιακά που συνδυάζουν παράλληλα γεωτεχνική και περιβαλλοντική μηχανική σε πολυτεχνεία που έχουν όνομα έξω..και επειδή έχω σκοπό να παω έξω διοτι όπως είπαν και άλλα παιδιά πιο πάνω εδω ψωμί δεν έχει κάτι τέτοιο,σκέφτηκα να κοιτάξω msc εκτος ελλάδας..
  8. ξέχασες απλές αγκυρώσεις,μεταλλικά πλαίσια HEB απο μορφοχάλυβα,αγκύρια swellex,ασφάλεια έναντι ολίσθησης σφηνών κλπ κλπ.. ότι προανέφερες βασικά πλην των εκρηκτικών (που παρεπιπτόντως θέλω πολυ να κάνω χα0αχ)....η συγκεκριμένη στην οποία εργάστηκα ήταν σήραγγα εκκένωσης πυθμένα φράγματος για ύδρευση.. ναι,το χω στο πρόγραμμα το msc έξω είτε παω μεταλλειολόγους είτε οχι....απλά θέλω να παω γιατι πρώτον μ αρεσει κυρίως και δεύτερον είναι δεύτερο πτυχίο Ειναι ο σκασμένος ο τομέας γιατι είναι απ τους λίγους που εμπεριέχει αναγκαστικό ρίσκο..
  9. Η καθηγήτρια που μας κάνει είναι μηχανικός..για να εξηγήσω λίγο καλύτερα δεν επεκτεινόμαστε σε τρελο βάθος,μας δίνει όμως ένα σχετικά καλό background..αλλα είμαι της άποψης οτι αν δεν το χεις,όσο και να στο πουνε αναλυτικότατα,απλά δεν....και ειδικά ο τομέας της γεωτεχνικής που τον θεωρώ απ τους πιο απαιτητικούς..προσωπικά έχω δουλέψει πάνω σε μελέτη ευστάθειας σηραγγας σε γραφείο αλλα ακόμα είναι νωρίς για να πω οτι κατέχω παρα πολλα.. σ ευχαριστώ πολυ πάντως,να σαι καλα!
  10. Γεωτεχνική μηχανική,κατασκευές και τα σχετικά έχω κάνει στην κατεύθυνση της σχολής μου.Θα σου φανεί περίεργο αλλα πιο πολυ να κάνω mining θέλω και κάποια μαθήματα μηχανικής (αντοχή υλικών,στατική κλπ) που δεν έχω διδαχτει στη σχολή και συμπληρώνουν τα γεωτεχνικά απο άποψη μηχανικής..βασικά γενικώς μ αρέσει σα σχολή ....πάντως όντως είναι απ τους καλυτερους ο μαρινος!
  11. ''Επιμελητής στο εθνικό και καποδιστριακό πανεπιστήμιο αθηνών,τμήμα γεωλογίας (1974-1977)'' Μάλλον με αυτό μπερδεύτηκα....κάποια στιγμή είχε ερθει για μια διάλεξη πάνω στη γεωτεχνική μηχανική στη σχολή και κάτι ανέφερε,αλλα μάλλον το κατάλαβα λάθος..my apologies!
  12. Argyri ο Μαρίνος στους πολιτικούς είναι γεωλόγος όχι μεταλλειολόγος. coolbaby το ξέρω αυτό που λες και το σκέφτομαι..πιο πολύ θα το κάνω αν το κάνω γιατί μ αρεσει..
  13. Ναι αυτό είναι το κακό,οτι στην ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα εκτος απ τα γεωτεχνικά (πλεον ούτε κ αυτά ) με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί ο μεταλλειολόγος.Στο εξωτερικό όμως έχουν ζήτηση αρκετή.Και μιας και είναι σχεδόν όμοια σχολή απ τη μια και απ την άλλη το οτι θα φύγω έξω το χω στο πρόγραμμα,είπα να το κανω..το κακό απ την άλλη είναι οτι θα χάσω χρόνια απο ενδεχόμενη προυπηρεσία..αλλα τι να κάνεις..επιλογές!
  14. Thanks και πάλι!Θα τα ζυγίσω τα πράγματα και θα αποφασίσω κατάλληλα..το εξωτερικό το χω έτσι κ αλλιως στο πρόγραμμα..απλά ήθελα και κάτι παραπάνω εντος ελλάδας,έναν ακόμα τίτλο,μιας και ο συγκεκριμένος μ αρεσει κιόλας..Άσχετο πάντως,έχω παρατηρήσει οτι τους μεταλλειολόγους τους έχετε γενικώς ''στη μπούκα'' και δεύτερης διαλογής όλοι οι υπόλοιποι του εμπ..αχ0χ0αχ χωρίς εννοείται να γνωρίζω επακριβώς και με πάσα επιφύλαξη,απλά απ το πρόγραμμα σπουδών που έχει στο ιντερνετ,έχει ωραία και αρκετά καλού επιπέδου μαθήματα..απλά στην ελλάδα έχει μηδέν απορρόφηση σε σχέση με έξω που έχει ζητηση αρκετή!τώρα απο φοιτητές και κατα πόσο ενδιαφερονται δεν ξέρω και να σου πω,ακόμα και αν το αποφασίσω να παω δε μπορώ να σου πω οτι με ενδιαφέρει και τόσο....
  15. Υπάρχει μάθημα και στο πανεπιστήμιο αντίστοιχο για γεωτεχνικές κατασκευές οπου λύνουμε θεμελιώσεις πεδιλα,πεδιλοδοκούς κλπ κλπ
  16. thanks για την απάντηση..Βασικά περνάω όντως στο δεύτερο έτος αλλα απο την άλλη όμως οι σχολή μου με τους μεταλλειολόγους είναι σχεδόν ίδια αν εξαιρεθούν κάποια μαθήματα μεταλλογνωσίας κλπ που κάνουν + στατική και αντοχή υλικών.Οπότε θα προσπαθήσω να αναγνωριστούν αυτά και να καταλήξω να τη βγάλω σε πολυ λίγο χρόνο σχετικά.Τώρα απ την άλλη αυτο που λες με προβληματίζει και μενα παράλληλα με τις κατατακτήριες εδώ και καιρό..το σκέφτομαι να την κάνω κατευθείαν έξω για κανα Msc πάνω στη γεωτεχνική και περιβαλλοντική μηχανική..αλλα ελα μου ντε που πρώτον μ αρέσει σα σχολή και δεύτερον θα βοηθήσει το δεύτερο πτυχίο ως προσόν και στο Msc και σε δουλειά έχω την εντύπωση..βασικά,είμαι μπερδεμένος a0xa0x0ax
  17. Ναι καταλαβαίνω πως το λες..απλά επειδή ως γεωλόγος έχω σχεδόν το περισσότερο πτυχίο κοινό με τους μεταλλειολόγους (οπότε γρήγορο σχετικά δεύτερο πτυχίο) και επειδή σκοπεύω να την κάνω εκτος ελλάδας και θέλω και ένα πτυχίο απ το πολυτεχνείο (γιατι θέλω να ασχοληθώ με πρώτες ύλες αλλα και για παραπάνω προσον σε msc κλπ)..και βασικά μ αρέσει κιόλας περα απ τα υπόλοιπα.. έχεις κάτι άλλο που να σου ρχεται στο μυαλό απ τα παραπάνω που να ταιριάζει επίσης καλα να προτείνεις?
  18. Παιδιά ενδιαφέρομαι να δώσω κατατακτήριες στη σχολή μεταλλειολόγων μηχανικών και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής Πρώτον,απ τη στιγμή που δίνεις κατατακτήριες και περνάς μετα παρακολουθείς στη σχολή απ του χρόνου το σεπτέμβρη?Δεύτερον κανένα καλό φροντιστήριο για να κάνω κάποια μαθηματάκια λίγο πριν δώσω γνωρίζετε (παρότι τα μαθήματα τα εξεταζόμενα τα χω κάνει στο πρώτο έτος της σχολής )? ευχαριστώ πολύ!
  19. Όπα για μισό λεπτό.Όταν κοιτάμε ενα δίπλωμα ως δίπλωμα,κοιτάμε το προπτυχιακό.Δε μπαίνει κάποιος στη σχολή και του λένε ''καλως μας ήρθες παιδί μου,παρε ένα δυο σε ένα!'' Σαμπουάν αγοράζει?Αμα είναι έτσι,να βάλουμε και άλλα 1-2 χρόνια να βγαίνουμε με διδακτορικό απο μέσα.Δηλαδή σε τι διαφέρει ο απόφοιτος του εμπ απο οποιονδήποτε άλλο ΠΕ ακριβώς?Ολες οι σχολές του εξωτερικού δίνουν το προπτυχιακό στα 4 χρόνια και αυτό γίνεται ΜΟΝΟ στην αγγλία,που παρεπιπτόντως πέραν του imperial και του cambridge,που είναι όντως κορυφαία,τα υπόλοιπα είναι κατα πολύ πίσω.Αν λάβουμε υπόψιν τα σοβαρα πανεπιστημιακά ιδρύματα,και ειδίκα σε ότι αφορά τα τεχνικά βλέπε γαλλία,βλέπε ολλανδία,βλέπε αμερική,θα δούμε οτι είναι σε 3 χρόνια το προπτυχιακό και τα υπόλοιπα 2 ,ναι,master αλλα όχι όμως ενσωματωμένο στο προπτυχιακό.Και ναι,μπορεί να γίνει master και το 5ετές εδώ αλλα τότε θα πρέπει να μειωθεί το προπτυχιακό διοτι έτσι είναι το λογικό και να γίνει αυτή η ρύθμιση.Αλλιώς και τα υπόλοιπα αει της χώρας νομίζω την δικαιούνται αυτή τη ρύθμιση κατα πολύ,και απο τη στιγμή μάλιστα που στην παγκόσμια κατάταξη και αξιολόγηση,κάποια είναι πολυ πιο πάνω απο το εμπ.Να ξεκαθαρίσω οτι δεν έχω καμια σχέση με τει για να μη θεωρηθεί οτι ευλογώ τα γένια μου.Απλώς λέω μια άποψη που θεωρώ λογική!
  20. Εγώ πάλι εχω μια απορία σε ολα αυτά περι master του ΕΜΠ.Οταν δημιουργείται μια σχολή και φτιάχνεται το πρόγραμμα σπουδών,φτιάχνεται με βάση την κρίση των εκάστοτε καθηγητών για το πόσα μαθήματα και πόσος χρόνος απαιτείται,ωστε τελειώνοντας,να έχει αποκτηθεί η επαγγελματική κατάρτιση που χρειάζεται ο απόφοιτος για το δίπλωμα το οποίο κατέχει και αντιπροσωπεύει.Ετσι λοιπόν κριθηκε οτι για να επιτευχθει αυτο στο εμπ χρειάζονται 5 χρονια σπουδες.Μέχρι εδω καλά και σεβαστά.Το πρόγραμμα σπουδών λοιπόν αντιστοιχεί στη λήψη του κανονικού πτυχίου μιας σχολής.Δεν καταλαβαίνω το λόγο να γίνει αυτό του εμπ master ή meng.Με το ίδιο σκεπτικό ολα τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας,να γίνουν και αυτά 5ετή απο 4 και να βγαίνουν και απο κει με masterΤι νοοτροπία είναι αυτή?Δε μπορω να καταλάβω!Γιατι τα υπόλοιπα πανεπιστήμια στο πηγάδι κατούρησαν?Η το εμπ είναι ανώτερο πανεπιστήμιο απο τα υπόλοιπα?Ας έχουμε λίγο αίσθηση το τι είναι λογικό και τι όχι!
  21. Και δε νομίζω να βρεις αλλού εκτός απο το ιγμε και το πανεπιστήμιο.Εχεις κάποια περιοχή ενδιαφέροντος ή θες ολη την αττική?
  22. Κάνοντας ένα μεταπτυχιακό και ειδικά διδακτορικό αποκτάς παραπάνω δικαιώματαανάλογα με αυτά που έχεις κανει στο εκάστοτε μεταπτυχιακό.Θα ήταν παράλογο βέβαια να αποκτούσες όλα τα δικαιώματα της σχολής που το διοργανώνει όπως θα ήταν επίσης παράλογο να μην αποκτούσες τίποτα,γιατί τι νόημα θα είχε να κάνεις κάτι και να φας το χρόνο σου σε κάτι που να μην αναγνωρίζεται.Όλα αυτά βέβαια σε περίπτωση που δεν αναφέρεται επίσημα απο τη σχολή που το διοργανώνει οτι παρότι το κάνεις,δεν αποκτάς κανένα δικαίωμα.Αλλα πρέπει να αναφέρεται επίσημα απο τη σχολή κάτι τέτοιο αλλιώς αποκτάς κανονικά δικαιώματα που σου αναλογούν!
  23. Αρχικώς επειδή παρατήρησα κάπου πιο πάνω οτι ειπώθηκε οτι τα s κύματα φτάνουν πρώτα,να πω το εξής.Κατα τη διάρρηξη,εκτονώνονται οι ακούμενες τάσεις και εκλύεται ενέργεια,της οποίας ένα αρκετά μικρό ποσοστό είναι η δημιουργία και διάδοση των κυμάτων χώρου.Τα κύματα αυτά λέγονται S και P και εκτός οτι διαφέρουν απο μηχανικής πλευράς ,διαφέρουν και στον χρόνο διαδρομή και αρα άφιξης στην περιοχή ενδιαφέροντος .Αυτό κάνει τα P (απ όπου και η ονομασία τους) να φτάνουν πρώτα στη θέση ενδιαφέροντος απο τα εγκάρσια.Παλιότερα είχε γίνει σχετική έρευνα νομίζω που στηριζόταν στην ιδιότητα αυτη των διαμήκων κυμάτων ω΄στε με ειδικό εξοπλίσμο που μπορούσε να ανιχνευσει την άφιξη των κυμάτων αυτών,να προλαβαίναμε το σεισμό. Λόγω οτι κάποια ζώα έχουν ποιό ευαίσθητα όργανα απ'τον άνθρωπο πχ ο σκύλος ακούει καλύτερα (ευαίσθητος σε μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων),μπορούν και αντιλαμβάνονται κάποια φαινόμενα πχ σεισμό που ο άνθρωπος αδυνατεί να αντιληφθεί ώστε να μπορεί να τα προλάβει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.