Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aythairetakias

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Aythairetakias's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι μία ερώτηση σχετικά με τα ΠΔ,βάση των οποίων είχε καθοριστεί το επιτρεπόμενο ύψος κατά την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης μίας περιοχής .Στην εγκύκλιο 2/13 λέει στην παράγραφο Γ "Στις περιοχές όπου κατόπιν οδηγιών και ερμηνειών της δοίηκησης κρίθηκε ότι εφαρμόζονται τα μεγέθη του ν.1577/85(μεγαλύτερα των αριθμητικών μεγεθών των οριζομένων στα σχετικά Π.Δ/τα) εφαρμόζονται πλέον τα οριζόμενα στο ν.4067/12". Επίσης σύμφωνα με την παρ.8 του άρθρου 15 στον ΓΟΚ 85 καταργούνται όλες οι γενικές και ειδικές διατάξεις που καθορίζουν διαφορετικά μεγέθη με ορισμένες ειδικές εξαιρέσεις(αρχαιολογικοί χώροι,ιστορικοί τόποι κλπ).Σχετικά με τις διατάξεις αυτές είχαν βγει ορισμένες εγκύκλιοι το 1986(η 73 και 113) που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν αυτά που έγραφαν οι παράγραφοι 8 & 9 του αρ.15.Ουσιαστικά δηλαδή,οι ΥΔΟΜ εφαρμόζαν τα μεγέθη των ν.1557 & ν.2831 από το 1985 μέχρι και το 2012 τουλάχιστον.Βάσει των παραπάνω θεωρείτε οτί μπορούν να εφαρμοστούν τυχόν ευμενέστερες διατάξεις του ΝΟΚ ως προς το ύψος;Ή πρέπει να εφαρμόζουμε ξανά τα μεγέθη που αναφέρουν τα ΠΔ;Αναφέρομαι σε απλές περιπτώσεις και όχι στις ειδικές κατηγορίες περιοχών.
  2. Συνάδελφοι έχω μία παρόμοια περίπτωση με του Panosmon με μερικές όμως διαφορές.Οικόπεδο περίπου 5 στρέμματα εντός οικισμού κάτω τον 2000 και με πρόσωπο σε εγκεκριμένη δημοτική οδό κατατμήθηκε σε 5 μικρότερα(άρτια στον κανόνα ως προς το εμβαδό) με παραχώρηση λωρίδας για την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων μέσα στο σώμα του αρχικού οικοπέδου.Τα 2 από τα 5 νέα οικόπεδα έχουν πρόσωπο στην εγκεκριμένη δημοτική οδό ενώ τα 3 "εσωτερικά" έχουν πρόσωπο στην κοινόχρηση λωρίδα που παραχωρήθηκε.Η κατάτμηση και η παραχώρηση έγιναν πριν το 2007,οπότε και δεν υπήρχε ούτε η απόφαση του ΣτΕ το 2010 σχετικά με τις παραχωρήσεις για την δημιουργία κοινοχρήστων χώρων,ούτε ο Ν3937/10.Η απορία μου είναι η εξής:Ήταν νόμιμες οι κατατμήσεις όταν έγιναν;Και ρωτάω διότι οι διατάξεις που έχω διαβάσει (ΦΕΚ 181Δ/85 και τροποποίηση αρ.6) αναφέρονταν σε παραχωρήσεις λωρίδων ,προκειμένου να αποκτήσουν πρόσωπο στο δίκτυο κοινόχρηστων χώρων,τυφλά και όχι οικόπεδα,τα οποία είχαν ήδη πρόσωπο σε δρόμο.
  3. Μήπως ξέρει κανείς με ποια νομοθεσία-εγκύκλιο κλπ υπολογίζουμε τα ποσοστά για την μελέτη πολλών ομοίων κτιρίων(άνω των 20)
  4. Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω το εξής απορία:Οικόπεδο εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων με πρόσωπο σε ζώνη παραλίας.Τόσο η ζώνη παραλίας,όσο και ο αιγιαλός έχουν καθοριστεί.Σύμφωνα με τον Ν.2971/01 οι ζώνες παραλίας αντιμετωπίζονται σαν ρυμοτομούμενα.Η απορίες μου είναι οι εξής:α)Πρέπει να γίνει πράξη αναλογισμού για να συντελεστεί η απαλλοτροίωση;β) αν ισχύουν όσα προβλέπονται με τις διατάξεις του 1931 για τις πράξεις αναλογισμού.Και ποιο συγκεκριμένα αν θα τοποθετηθεί λωρίδα αυτοαποζημίωσης.γ)σε περίπτωση που ισχύουν τα 2 προηγούμενα και η λωρίδα αυτοαποζημίωσης καλύπτει όλη την ζώνη παραλίας,μπορεί τότε ο ιδιοκτήτης να παραχωρήσει απλώς τη ζώνη και να μην γίνει η χρονοβόρα διαδικασία της πράξης αναλογισμού;δ)Μετά την κύρωση του δικτύου κοινοχρήστων χώρων με τις διατάξεις Ν.3937 η ζώνη παραλίας θεωρείται ως δρόμος με ότι συνεπάγεται αυτό(κυρίως αυτό που με ενδιαφέρει είναι η δυνατότητα κατάτμησης);
  5. Σε αντίστοιχη δική μου περίπτωση για πολύ παλιό κτίριο μάλιστα ζητούσαν επιπλέον και θεωρημένα σχέδια,στελέχη από την αρχική άδεια.Γενικά δεν ξέρω ανυπάρχει κάποια νομοθεσία για το τι πρέπει να ζητάνε οι τράπεζες.Απλά επειδή έχουν στεγνώσει από ρευστό βάζουν συνέχεια τρικλοποδιές στους ιδιώτες για να αποφύγουν να δώσουν δάνεια
  6. Εκτός των χρημάτων που έχουν δοθεί για τα πρόστιμα έχουμε τις αμοιβές μας.Επιπλέον πέραν των μεταβιβάσεων που αναφέρθηκε πιο πριν έχουν γίνει και τροποποιήσεις σύστασης,μετεγγραφές σε υποθηκοφυλακεία κλπ.Τι θα γίνει με όλα αυτά;;;;.Ένας ακόμα παραλογισμός έχει να κάνει με τον 3843.Κάποιοι ρθμίσαν χώρους με αυτό τον νόμο και τώρα είναι μια χαρά.Κάποιοι άλλοι όμως μεταφερθήκαν από τον 3843 στον 4014 και τώρα θα θεωρηθούν παράνομοι;;;;;Δεν νομίζω οτί θα το αφήσουν έτσι αυτό.Το μπάχαλο που θα δημιουργηθεί είναι εντελώς μη διαχειρίσιμο.Υποθέτω οτί όπως είπε και ο Archi θα έχουμε μία "βελτιωμένη" βέρσιον του νόμου και θα κλείσει το θέμα. Κατά τ'άλλα ετοιμαστείτε συνάδελφοι να αλλάξετε επάγγελμα τις επόμενες μέρες και να γίνεται ψυχολόγοι μιας και όλοι σχεδόν οι πελάτες μας θα μας επισκεφτούν για να πουν τον πόνο τους. ΥΓ Τραγικός νόμος ο 4014 δε λέω αλλά έπρεπε να περάσει τόσος καιρός για να βγάλουν μία απόφαση;;;
  7. Προφανώς και άμα δεν έχεις τίποτα άλλο θα ασχοληθείς με τα αυθαίρετα.Απλά η παρατηρησή μου έχει να κάνει με το γεγονός οτί θεώρω πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να ταλαιπωρούμαστε τζάμπα.Να κάθεσαι να διαβάζεις πάλι,να προσπαθείς να ξεμπλέξεις πρακτικά προβλήματα που θα προκύψουν,να πλακώνουν πάλι οι πελάτες σου για να περάσουν από τον 4014 στον νέο νόμο κλπ κλπ.Και όλα αυτά για κάτι που δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να καταλάβεις οτί είναι διάτρητο από συνταγματικής άποψης.Αλλά όπως πολύ σωστά είπες "Μόνο η πολιτική βούληση καθορίζει πλέον τις αποφάσεις". Για τον 1337 nik δεν ξέρω αν υπήρχε ΣτΕ.Έχω δει σε άλλες εισηγήσεις του όμως αναφορές για τις αποφάσεις που τον κρίνανε συνταγματικό.Πιο συγκεκριμένα :ΣτΕ 2058/94 Ολομ., 2380/ 1991, 3568/1996, 3338/1999 .Αν και αυτές νομίζω αφορούν μόνο το αρ.8 το οποίο είχε να κάνει με τις εισφορές σε γη και χρήμα.
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι.Πρώτη μου ανάρτηση στο φόρουμ. Έχω να παρατηρήσω οτί το θεωρείται όλοι δεδομένο το ν/σ.Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτό θα έπρεπε να είχε πέσει από χτες στο ΣτΕ.Το σκεπτικό που προβάλλουν δεξιά και αριστερά σχετικά με χαμένες άδειες και δεν συμμαζεύεται για να δικαιολογήσουν την νομιμοποίηση των πάντων πριν το '75 είναι απλά αστεία.Όταν από το 1955 έως το 1975 έχουν εκδοθεί εκατοντάδες χιλιάδες άδειες και ένα μεγάλο μέρος αυτών των κατασκευών είναι απολύτως νόμιμες είναι εντελώς παράλογο ξαφνικά να λες όλοι νόμιμοι.Υποτίθεται οτί με τον 1337/83 εξαντλήθηκαν τα περιθώρια για "συγχωροχάρτι" σε αυθαίρετα κτίσματα.Φαντάζομαι μετά από καμιά 30αριά χρόνια εδώ θα είμαστε πάλι(οι νεότεροι τουλάχιστον) και θα συζητάμε για τον Ν.12405/43 που θα δίνει "οριστικό τέλος στο πρόβλημα των αυθαιρέτων".
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.