Μετάβαση στο περιεχόμενο

eleni_architecture

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

652 profile views

eleni_architecture's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας παρουσιάζω φωτογραφίες από τον εκθεσιακό μας χώρο στην Αργυρούπολη. Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, που μόλις δημιουργήθηκε, στηρίξτε μας και ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας. https://www.facebook.com/pages/Starline-%CE%88%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%9D%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%80%CE%B5%CF%82-%CE%A0%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82/825978664121551?fref=ts
  2. Γεια σας, θέλοντας να προωθήσω την επιχείρηση του πατέρα μου, που ασχολείται με σχεδιασμό και πώληση Επίπλων Κουζίνας, Ντουλαπών Υπνοδωματίου, Εσωτερικών Πορτών και Πορτών Ασφαλείας, σκέφτηκα να ανοίξω ένα νέο θέμα εδώ, αντιμετωπίζοντάς το ως μια αρχή στην προώθηση της εταιρείας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται πολλά χρόνια, απλά λόγω οικονομικής κρίσης και έλλειψης νέων κατασκευών το πελατολόγιο έχει στραφεί από χονδρική σε λιανική. Η ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή. Θα πρότεινα σε όσους ασχολούνται με την ανακαίνιση ή την κατασκευή, να έρθουν στον εκθεσιακό μας χώρο και να εξεταστεί ενδεχόμενο συνεργασίας. Ως αρχή έχει γίνει προφίλ στο linkedin, εάν είστε μέλη: https://www.linkedin.com/profile/view?id=330711497&trk=nav_responsive_tab_profile Με εκτίμηση, Σπανογιάννη Ελένη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός
  3. Σε ποιο ΦΕΚ θα βρω τα δικαιολογητικά για άδεια μικρής κλίμακας, ανάλογα με τις εργασίες που έχω????
  4. Δεν υπάρχει διάγραμμα κάλυψης, πως θα δω εάν μετρούσε ως κύριος χώρος? Μόνο κατόψεις και στέλεχος έχω! Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Η πολεοδομία με στέλνει σε υποχρεωτική άδεια δόμησης, επειδή μετά την τελευταία τροποποίηση του ΝΟΚ αναφερόμαστε σε τροποποιήσεις του διαγράμματος δόμησης, απλά κοιτάζω μήπως μπορέσω να το αποφύγω!
  5. Καλημέρα! Υπάρχει περίπτωση ισόγεια αποθήκη με άδεια του 64 να χαρακτηριστεί ως κύρια χρήση? Σκοπός η ίδρυση γυμναστηρίου, όπου είναι απαραίτητη η βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης. Ευχαριστώ!!
  6. Γεια σας. Πρόκειται για ένα ισόγειο, περίπου 120 τ.μ. με άδεια του 1964, στην οποία ο χώρος περιγράφεται ως αποθήκη. Ενδιαφέρομαι να μετατραπεί σε γυμναστήριο - αίθουσα crossfit. Σύμφωνα με το αντίστοιχο ΦΕΚ για έκδοση άδειας λειτουργίας γυμναστηρίου πρέπει να έχω αντίγραφο οικοδομικής αδείας με βεβαίωση χώρου Κύριας Χρήσης. Στην Πολεοδομία μου είπανε πως θα χρειαστεί άδεια δόμησης, γιατί μετά την τελευταία τροποποίηση του ΝΟΚ εισέρχονται αλλαγές και στο διάγραμμα δόμησης. Διάγραμμα δόμησης της τότε άδειας δεν έχω διαθέσιμο. Οπότε προκύπτει το εξής: Προκειμένου να περαστεί, μπορώ να το περάσω στο 4178/13 για αλλαγή χρήσης και να καταθέσω την άδεια και τη βεβαίωση περαίωσης της ρύθμισης ή θα χρειαστεί υποχρεωτικά άδεια δόμησης? Στο ΦΕΚ γράφει "οικοδομική άδεια με βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης" και όχι "οικοδομική άδεια και βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης". Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!
  7. Ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση! Υπήρχαν παλαιότερες αναρτήσεις σχετικές με απορροφητήρα, για αυτό και εξέφρασα εδώ την απορία μου. Σε μπαλκόνι εντός του οικοπέδου βρίσκεται ο απορροφητήρας - οικιακός όντως - και η διαμαρτυρόμενη βρίσκεται στη διπλανή ιδιοκτησία - διπλανή πολυκατοικία, βγάζοντας τον δικό της από την πίσω πλευρά του οικοπέδου, ισχυριζόμενη πως έχει τραβήξει σωλήνα και το βγάζει στο δώμα, έχοντας την ίδια απαίτηση από μας. Ελπίζω να βγάλουμε άκρη. Τι θα προτείνατε από τη στιγμή που απειλεί πως θα πάει στην Πολεοδομία?
  8. Γεια σας, είμαι νέα Αρχιτεκτόνισσα και χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Αναφορικά με την απόληξη του απορροφητήρα σε μπαλκόνι, που η διπλανή ιδιοκτησία διαμαρτύρεται για τις μυρωδιές και απειλεί να πάει στην πολεοδομία, τι ισχύει? Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ ή κάποια νομοθεσία? Το κτίριο είναι απολύτως νόμιμο. Επείγον! Ευχαριστώ!
  9. Τι ευγενικός που είστε!!! Σας ευχαρίστησα ήδη για τις συμβουλές σας, τώρα το ευχαριστώ έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα για το χρόνο σας και για όλα όσα μου γράψατε!! Κάνω το μεταπτυχιακό μου, οπότε το εξωτερικό έχει πάρει αναβολή! Μετά την ολοκλήρωσή του όμως, όλα είναι πιθανά! Καλή συνέχεια σας εύχομαι! ¨)
  10. Με τη μελέτη αυτών των νόμων έχω ξεκινήσει και εγώ.. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας και το κουράγιο σας! Καλή συνέχεια!!
  11. Έχουμε το πεδίο "Υπαγωγή στις Κατηγορίες του Νόμου" όπου θέλει να συμπληρώσουμε σε ποια κατηγορία (1 - 5) υπάγεται το κτίριο. Κάθε φύλλο καταγραφής έχει όμως και δική του κατηγορία, Δεν προκύπτει κάπου γενική κατηγορία αλλά κατηγορία ανά φύλλο καταγραφής. Οπότε τι κατηγορία βάζουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, που έχουμε διαφορετικά φύλλα με διαφορετικές κατηγορίες, εφόσον το δελτίο συντάσσεται στο σύνολο του κτιρίου??? Επίσης, εφόσον έχουμε υπολογίσει την αρχική δομική βαθμολογία, για να περάσουμε στην τελική, προσθαφαιρούμε ξανά τους συντελεστές του πεδίου 36 ?? Ευχαριστώ!
  12. Γεια σας, είμαι νέα Μηχανικός και θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας. Σε υπάρχον ισόγειο κτίριο με χρήση κατοικίας, ο ιδιοκτήτης θέλει να επεκτείνει την κατοικία του και να δημιουργήσει ένα wc για ευκολότερη πρόσβαση ηλικιωμένου ατόμου. Η είσοδος στην τουαλέτα, θα γίνεται από πόρτα που αυτή τη στιγμή οδηγεί στον εξωτερικό χώρο, οπότε δε θα χρειαστεί γκρέμισμα. Μπορεί να πάει με άδεια μικρής κλίμακας ή θα χρειαστεί άδεια δόμησης? Ευχαριστώ!!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.