Μετάβαση στο περιεχόμενο

elch

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

493 profile views

elch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • One Month Later
  • One Year In
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα ξανακάνω μια απόπειρα με το ΣΥΠΟΘΑ προκειμένου να βρω μια λύση! Ευχαριστώ και πάλι!
  2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας! Στην περίπτωσή μου ο Προϊστάμενος του ΣΥΠΟΘΑ που έκανα συζητήσεις, διαβάζοντας το άρθρο αυτό παρ. 2β) θεωρεί ότι το "πιο πάνω καθοριζόμενο ελάχιστο εμβαδόν γηπέδων" αναφέρεται στα 10 στρέμματα. Γι αυτό κολλάει και δεν δίνει παρέκκλιση αρτιότητας. Και μου είπε να κάνουμε επίσημο ερώτημα στο Υπουργείο αλλά μπορεί και να μην μας απαντήσουν ποτέ....
  3. Αυτής της άποψης είμαι και γω. Αλλά στο ΣΥΠΟΘΑ της περιοχής μου είναι κατηγορηματικοί στο να δώσουν παρέκκλιση αρτιότητας σε περιοχή Natura. Γι΄αυτό ρώτησα μήπως έχει τύχει σε κάποιο συνάδελφο.
  4. Καλησπέρα, Σε γεωτεμάχιο 3,3 στρ (μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο) εντός περιοχής natura θέλω να βγάλω άδεια για μια λιθόκτιστη αποθήκη 15 m2 (μέσω της Δ/νσης Γεωργίας). Δεν έχω όμως τις απαραίτητες πλάγιες αποστάσεις από τα όρια και στο ΣΥΠΟΘΑ όταν έκανα μια γενική κουβέντα μου είπαν ότι δεν μπορούν να δώσουν παρέκκλιση για αρτιότητα και οικοδομησιμότητα εντός natura, αλλά γενικά θα έδιναν παρέκκλιση για τις πλάγιες αποστάσεις εάν το γεωτεμάχιο ήταν κατά παρέκκλιση άρτιο. Υπάρχει καμιά περίπτωση να μπορεί να δοθεί παρέκκλιση έτσι ώστε να χτιστεί η αποθήκη?? Σας έχει τύχει ανάλογη περίπτωση??
  5. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!
  6. Καλημέρα, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Σε οικόπεδο ενός ιδιοκτήτη (χωρις σύσταση οριζόντιας ή κάθετης) όπου ένα μέρος βρίσκεται εντός οικισμού και το άλλο εκτος, βρίσκεται διώροφη οικοδομή. Η οικοδομή βρίσκεται εντός οικισμού και περιλαμβάνει ισόγειο κατάστημα και όροφο (κατοικία). Ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει άδεια λειτουργίας για το κατάστημα (καφετέρια) και χρειάζεται Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης. Όμως και το κατάστημα και ο όροφος (κατοικία) έχει αυθαιρεσίες. Επιπλέον έχει κατασκευάσει παράνομη αποθήκη εντός του οικοπέδου. Αυτό που θέλει ο ιδιοκτήτης είναι να τακτοποιήσει μόνο το χώρο του καταστήματος για να πάρει τη Βεβαίωση. Αυτό είναι εφικτό?? Δηλ. να τακτοποιήσει μέρος των αυθαιρεσιών από τη στιγμή που δεν έχει κάνει σύσταση οριζόντιας?? Ευχαριστώ!
  7. Καλησπέρα!! Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν φαίνεται η κλίμακα 1:5000, κτλ (σε μένα τουλάχιστον) και αν μπορώ να κάνω κάτι για να το διορθώσω. Ευχαριστώ!!
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά θέλω να διευκρινίσω κάτι... Στη συγκεκριμένη γεώτρηση όπου έχουν ποσοστό 20 άτομα, τα 3 από αυτά έχουν πεθάνει και ενδεχομένως να μην έχουν κάνει οι κληρονόμοι αποδοχή... Στην περίπτωση αυτή μπορεί να προχωρήσει η δήλωση με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, σωστά?? Ευχαριστώ και πάλι!!
  9. Καλησπέρα, Έχω αναλάβει τη νομιμοποίηση ενός οικίσκου γεώτρησης όπου κάποιοι από τους ιδιοκτήτες έχουν πεθάνει. Στην περίπτωση αυτή και αν δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς από τους κληρονόμους πώς θα αναφέρονται στη δήλωση (αφμ, κτλ)? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα εάν δεν αναφέρονται αυτοτελώς μέσα στη δήλωση (ως ιδιοκτήτες) και ενσωματωθούν στο "λοιποί ιδιοκτήτες"? Ή Χρειάζεται να αναφερθούν σαν "Κληρονόμοι ΧΧΧΧ ΧΧΧΧ"? Και αν ναι, πώς θα δηλωθούν τα στοιχεία τους (αφμ, κτλ)?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.