Μετάβαση στο περιεχόμενο

aristea_t

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by aristea_t

  1. Κτίριο έχει χτιστεί με όρους δόμησης για κατάστημα εκτός οικισμού γύρω στα 600 τ.μ.. Στην συνέχεια γίνονται αυθαιρεσίες και εγκαθίστανται άλλες χρήσεις- τμήμα παραμένει κατάστημα-εστιατόριο, άλλο τμήμα γίνεται ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλο τμήμα γίνεται κατοικία. Παράλληλα κλείνουν και οι αδιαμόρφωτοι και ημιυπαίθριοι χώροι του ισογείου με υπέρβαση δόμησης. Στην συνέχεια το μεγαλύτερο τμήμα του οικοπέδου μπαίνει εντός οικισμού και με συμβόλαιο \"κόβεται\" στα δυο και το τμήμα που δεν έχει κτίσμα μεταβιβάζεται αλλού. Με ποιους όρους δόμησης κάνω την τακτοποίηση- τους τότε ή τους τώρα? πως το αντιμετωπίζω- όσον αφορά τους όρους δόμησης και την χρήση? Η μέγιστη δόμηση τώρα είναι 240τ.μ. και το κτίριο έχει συνολικά εμβαδόν γύρω στα 700 τ.μ. Ευχαριστώ πολύ
  2. Ναι το φαντάζομαι και εγώ, αλλά επειδή πουθενά δεν αναφέρεται ως προυπόθεση η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο. Και της είπα μάλιστα οτί στα περισσότερα σπίτια στα χωριά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο για το πλάτος, αρα δηλαδή δεν μπορούμε να κάνουμε νόμιμα επισκευές? Φυσικά συνέχισε το ποίημα- μόνο με παραχώρηση λωρίδας... Λέω να της ζητήσω το άρθρο που το αναφέρει αν και πιστέυω θα μπλέξω περισσότερο, το θέμα όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, ειναι και η διαφορά μεταξύ οικοδομησιμότητας και επισκευής εκτός από την διαφορά μεταξύ Ε.Ε.Μ.Κ και οικ.άδειας.
  3. Καλησπέρα, στην πολεοδομία της περιοχής μου (Λακωνία) μου ζήτησαν για άδεια μικρής κλίμακας για τοποθέτηση ικριωμάτων, βεβαίωση οτί ο δρόμος είναι πάνω από 4 μέτρα αλλιώς να γίνει παραχώρηση με συμβολ. πράξη- όπως δηλαδή σε μία άδεια δόμησης επειδή είμαι σε οικισμό με στενές οδούς. Η υπάλληλος επιμένει οτί ακόμα και για επισκευές που θέλω εγώ να κάνω πρέπει να ισχύει κάτι τέτοιο. Εγώ δεν το βρίσκω στις προυποθέσεις ή στα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σας έχει τύχει ποτέ κάτι αντίστοιχο? Ευχαριστώ πολύ!
  4. Δηλαδή αν υπάρχει κάποιο τοπογραφικό με ΕΓΣΑ '87 υπογεγραμμένο από αρχιτέκτονα το 2011 (πριν τον Νέο Κανονισμό) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί??
  5. Γνωρίζει κάποιος ποια ειδικότητα μηχανικού έχει δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικού διαγράμματος με ΕΓΣΑ '87 που χρησιμοποιείται όπου απαιτείται κατα τον 4178? Ευχαριστώ πολύ..
  6. Σωστα αν θυμαμαι και εγώ καλα έτσι είναι και στις βγάζει αφου προχωρήσεις να υποβάλεις για βεβαίωση..γιαυτό και δεν τις έβλεπα τώρα κάπου στο σύστημα στις αρχικές κατηγορίες και επιλογές και έιχε κολλήσει το μυαλό μου! Χίλια ευχαριστώ!
  7. Το "ρυθμισμένες τις αυθαιρεσίες" είναι κάποια επιλογή ή είναι κάτι που θα προσθέσω εγώ στην παρατηρήσεις? Γιατί δεν βλέπω κάτι τετοιο στην επιλογές του συστήματος... Ευχαριστώ πολύ όπως και να χει για την βοήθεια!
  8. Στο νέο σύστημα δεν μπορώ να αλλάξω την ημερομηνία αυτοψίας και να βγάλω απευθείας νέα βεβαίωση.. Αρα??ξανακάνω νέα δήλωση με ρυθμισμένες αυθαιρεσιες για το ίδιο ακίνητο??
  9. καλημερα.. σε περιπτωση αυθαιρέτου που έχω κάνει ήδη την μεταφορά στο νέο συστημα και έχω δώσει βεβαίωση για συμβόλαιο, ο πελάτης μου ζητά νέα βεβαίωση διότι η παλιά έχει λήξει... Τι κάνω? ξαναπερνάω όλα τα δεδομένα ώς νόμιμα, χωρίς κατηγορίες αυθαιρεσίας και δίνω την βεβαίωση?? ευχαριστώ πολυ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.