Μετάβαση στο περιεχόμενο

iliascivp

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by iliascivp

  1. Γεια σας συνάδελφοι και χρόνια πολλά. Έχω μια απορία διαδικαστικής φύσης σχετικά με το νέο εξοικονομώ και συγκεκριμένα με την υλοποίηση εξωτερικής θερμομόνωσης στην κατοικία πελάτη μου. Είμαι πολιτικός μηχανικός με ΑΠΥ και δεν μπορώ να κόβω αποδείξεις λιανικής για πώληση προϊόντων και εξοπλισμών. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του νέου εξοικονομώ, ότι δεν μπορώ να πουλήσω εγώ στον πελάτη μου το σύστημα της εξωτερικής θερμομόνωσης. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κόψω μια ΑΠΥ στο τέλος των εργασιών, για την επίβλεψη του έργου και την τοποθέτηση του συστήματος. Ο πελάτης μου όμως, ο οποίος υλοποιεί το έργο με ίδιους πόρους, μου έχει μεταφέρει το σύνολο των χρημάτων στον λογαριασμό μου. Η ερώτηση είναι η εξής: - Μπορώ εγώ με την σειρά μου να πληρώσω τον έμπορο-προμηθευτή του συστήματος και στα παραστατικά του-δελτία αποστολής αυτός να βάλει ως δικαιολογία τα στοιχεία του πελάτη μου? Δλδ να πληρώσω εγώ τον προμηθευτή αντί για τον πελάτη μου. - Μπορώ να του πουλήσω εγώ τα προϊόντα που ήδη έχω αγοράσει στο όνομά μου, με δελτίο αποστολής, όμως, στον τόπο του έργου? Έπειτα θα ενσωματώσω εργασία και πώληση προϊόντων σε ένα ΑΠΥ, όπως δλδ συνηθίζουμε σε κοινά οικοδομικά έργα. - Να επιστρέψω τα χρήματα που αντιστοιχούν στην προμήθεια στον πελάτη μου και αυτός με την σειρά του να πραγματοποιήσει εκ νέου την αγορά των υλικών? (τα υλικά βέβαια έχουν τοποθετηθεί). Παρακαλώ για τις απόψεις σας, εφόσον έχετε εμπειρία σε αυτό το θέμα και έχετε αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με το υπουργείο, αλλά δεν τα καταφέρνω και δεν έχω πάρει κάποια αξιόπιστη απάντηση από κάποιον συνάδελφο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλή χρονιά.
  2. Αν η σκάλα που ενώνει το ισόγειο με το υπόγειο δεν υπήρχε στα σχέδια (εξωτερική σύνδεση), δηλαδή έχει δημιουργηθεί τρύπα στην οροφή υπογείου και έχει τοποθετηθεί μεταλλική σκάλα πρόχειρη; Συνιστά κάποια παράβαση; Μπορούμε να το αποφύγουμε; Παρακαλώ τη γνώμη σας.
  3. Αλλαγή στο ισόγειο όπου η αποθήκη μεγάλωσε σε βάρος διαμερίσματος και τμήμα της μετετράπει σε μηχανοστάσιο; μπορεί να γίνει τροποποίηση, ενημέρωση ή κάτι άλλο; H άδεια είναι του 2006 όπου έγινε η τελευταία αναθεώρηση. Από αμοιβές και φορολογικά θα χρειαστεί κάτι; Λογικά θα αλλάξουν τα μηχανολογικά σχέδια, έτσι δεν είναι; Ξέχασα να αναφέρω ότι στην αρχική άδεια υπήρχε υπόγειο για την τοποθέτηση του μηχανοστασίου που τελικά δεν έγινε ποτέ. Ευχαριστώ για την βοήθεια σας, μιας και είμαι νέος σε αυτά και δεν τα έχω ξεκαθαρίσει ακόμη!
  4. Θα ήθελα την γνώμη σας για αρχικά πυλωτή πολυκατοικίας που νομιμοποιήθηκε το 2006 με ΜΣΔ όπου μεταξύ άλλων φαίνεται και αποθήκη 7 τ.μ. Όμως αυτή η αποθήκη χωρίστηκε κατά 5.0 τ.μ σε αποθήκη και το υπόλοιπο σε μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα. Αυτή η περίπτωση μπορεί να πάει με ενημέρωση φακέλου; Σημειωτέον ότι δεν υπάρχουν χιλιοστά στο ισόγειο γιατί δεν έχει γίνει νέα σύσταση. Η αποθήκη που είναι πλέον παρακολούθημα θα μπορεί να πάρει βεβαίωση για μεταβίβαση αφού στην ουσία δεν υπάρχει παρανομία εκτός από αυτή την αλλαγή που έγινε και δεν φαίνεται πουθενά στα σχέδια της αναθεώρησης για νομιμοποίηση;
  5. Αν θελήσει τώρα κάποιος να βγάλει άδεια για συνεργείο αυτοκινήτων μπορεί να βγάλει άδεια για αποθήκη, εφόσον επιτρέπεται η χρήση και με κάποια διαδικασία απο το Υπουργείο Μεταφορών να πάρει άδεια έγκρισης; Αλήθεια...εκτός από το σύνηθες κόστος μιας άδειας που θα στεγάζει το συνεργείο, τι άλλες δαπάνες μπορεί να προκύψουν κατά τις αντίστοιχες εγκρίσεις;Π.χ πόσο μπορεί να κοστίσει μια Μ.Π.Ε;
  6. Τελικά τι γίνεται στην περίπτωση αλλαγή χρήσης ισόγειου χώρου στάθμευσης σε κατοικία; Θα μετρήσει ο μειωτικός συντελεστής 0.5; Επίσης, γίνεται τακτοποίηση της αλλαγής χρήσης κατοικίας με Ο.Α σε αναψυκτήριο, έστω και αν δεν επιτρέπεται η χρήση αναψυκτήριο στην περιοχή; Ευχαριστώ.
  7. Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να κάνω μια ερώτηση!! Είμαι νέος στο επάγγελμα και έτσι η νομοθεσία είναι κάτι το εντελώς καινούργιο για εμένα. Πρόκειται για ένα οικόπεδο εντός οικισμού άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο γιατί δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο. Ακριβώς δίπλα υπάρχει οικόπεδο άρτιο και με πρόσωπο σε επαρχιακή οδό, το οποίο τυχαίνει και ανήκει σε αδερφό του προαναφερθέντως. Και τα 2 οικόπεδα έχουν από ένα κτίσμα 120 m2 από το '77 όπου και η περιοχή ήταν εκτός σχεδίου. Το ερώτημα είναι: Μπορεί να γίνει συνένωση των δυο οικοπέδων και να κτιστεί οικοδομή μέχρις ότου το επιτρέπει ο σ.δ; Μπορεί να γίνει πολεοδομική μελέτη από μέρους του πρώτου έτσι ώστε να προβλέπεται δρόμος μπροστά από το οικοπεδό του; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  8. Γεια σας παιδιά, είμαι φοιτητής του Πανεπιστημίου. Έχω μια απορία όσον αφορά την ιδιομορφική ανάλυση. Γιατί είναι χρήσιμη σε μια ανάλυση; Χρησιμοποιούμε ποτέ τα αποτελέσματά της και για ποιόν λόγο;Σας ευχαριστώ...
  9. Η τοπο8έτηση τεγίδων συνεισφέρει στην αποφυγή λυγισμού του δοκαριού, εκτός από την ανάλυψη μέρους των φορτίων??? Επίσης, τα "αυτάκια" που αρκετές φορές τοποθετούνται στα δοκάρια και τα υποστηλώματα εκτός απο τοπική αύξηση της δυσκαμψίας βοη8ούν στην αποτροπή του τοπικού λυγισμού?? Σας παρακαλώ λύστε μου αυτή την απορία...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.