Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κωνσταντίναα

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Κωνσταντίναα

  1. Pavlos33, Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου αλλά επιμένει ο συνάδελφος οτι μπορεί να παρακάμψει την αρχική κατάθεση (του θανόντος, παρότι την έχουμε στα χέρια μας) και να καταθέσει καινούργια στο ταμείο παρακαταθηκών.Ξέρεις κάποια άλλη εγκύκλιο ή δικαστική απόφαση που να λέει πως δεν γίνεται αυτη η παράκαμψη, εφόσον είναι διαθέσιμη η αρχική απόδειξη?
  2. Δεν μπορώ να βρω όμως την εγκύκλιο που λέει πως σε περίπτωση που έχει πληρωθεί ο θανόντας για την επίβλεψη, πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή η απόδειξη. Προσωπικά έχω του θανόντα την απόδειξη αλλά ο νέος μηχανικός επιμένει να κάνει κατάθεση νέας επιβλεψης, χρησιμοποιώντας το ταμείο παρακαταθηκών. Μήπως έχεις την εγκύλιο που αναφέρει οτι πρέπει να προσκομισθεί η πρώτη επίβλεψη? Η πολεοδομία λέει πως δεν την απασχολεί οποια απόδειξη και να της παμε!
  3. Καλημέρα gogos1212! Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. Δεν μπορώ να βρω όμως την εγκύκλιο που λέει πως σε περίπτωση που έχει πληρωθεί ο θανόντας για την επίβλεψη, πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή η απόδειξη. Προσωπικά έχω του θανόντα την απόδειξη αλλά ο νέος μηχανικός επιμένει να κάνει κατάθεση νέας επιβλεψης, χρησιμοποιώντας το ταμείο παρακαταθηκών. Μήπως έχεις την εγκύλιο που αναφέρει οτι πρέπει να προσκομισθεί η πρώτη επίβλεψη? Η πολεοδομία λέει πως δεν την απασχολεί οποια απόδειξη και να της παμε!
  4. Καλημέρα σας συνάδελφοι! Έχω ένα ισόγειο κτίριο το οποίο έχει οικοδομική άδεια και πρόκειται να λειτουργήσει ως κατάστημα. Στο κυρίως (και νόμιμο) κτίριο, οι ιδιοκτήτες, έχουν κάνει μια αυθαίρετη προσθήκη. Δεν θέλουν όμως να εντάξουν το αυθαίρετο τμήμα στον νέο νόμο. Εγώ αρνήθηκα φυσικά, να δώσω βεβαίωση χώρου κυρίας χρήσης άνευ τακτοποίησης. Ο πελάτης μου όμως, που θέλει να νοικιάσει το κτίριο, μου πρότεινε την εξής λύση. Να νοικιάσει μόνο το νόμιμο χώρο, κλείνοντας με γυψοσανίδα, το αυθαίρετο κομμάτι, έτσι ώστε να μην έχει καμία πρόσβαση και επικοινωνία με αυτό. Επίσης, το ενοικιαστήριο, θα συνοδεύται από την κάτοψη του κτιρίου στην οποία, θα δεσμεύεται η χρήση μόνο του νόμιμου κτιρίου. Μπορώ λοιπόν να δώσω την βεβαίωση για το κομμάτι που θα χρησιμοποιήσει μόνο ο πελάτης μου αφού ειναι νόμιμο? Σας ευχαριστώ πολύ!
  5. Το θέμα είναι οτι σύμφωνα με τον νόμο, δεν απαιτείται η προσκόμιση νέου τοπογραφικού για την κατηγορία 4! Ουσιαστικά, από τύχη βρήκα την διαφορά αυτή ως προς το εμβαδό του οικοπέδου. Γι'αυτό αναρωτιέμαι! Να ακολουθήσω τον νόμο και να καταθέσω το παλαιό τοπογραφικό (παρότι γνωρίζω την ανακρίβεια του) ή να πορευθώ σύμφωνα με το νέο τοπογραφικό (παρότι δεν το ζητάει ο νόμος)?
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα! Σε γήπεδο εκτός σχεδίου πόλεως, με (πραγματικό) εμβαδό 3,5 στρέμματα, ανεγέρθηκε ισόγειος οικοδομή εμβαδού 82τμ. (νόμιμη ανέγερση με οικοδομική άδεια). Στην οικοδομική άδεια, αναφέρονται 4 στρέμματα και θεωρητικά, ορθώς έχει εκδοθεί. Οι περαιτέρω αυθαιρεσίες είναι συνολικά 35τμ. Σύμφωνα με τις ερωταπαντήσεις του ΤΕΕ, σε κάποιες περιπτώσεις, υποδεικνύεται πως δεν θα έπρεπε να με απασχολεί το τοπογραφικό και πως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω το υπάρχον τοπογραφικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση της άδειας (ερωταπαντήσεις 136, 291 και 191). Παράλληλα, οι ερωταπαντήσεις 321 και 273, δεν υποδεικνύουν ξεκάθαρα, αν χρειάζομαι τοπογραφικό ή όχι. Στην περίπτωση λοιπόν που αγνοήσω το πραγματικό τοπογραφικό και χρησιμοποιήσω μόνο το τοπογραφικό της άδειας, το πρόστιμο ανέρχεται στις 2500€ ενώ στην περίπτωση που χρησιμοποιήσω το νέο τοπογραφικό, το πρόστιμο ανέρχεται στις 11.000€. Όπως καταλαβαίνετε, είμαι σε μεγάλο δίλημμα! Επίσης υπάρχει και η ερώτηση 270, όπου η απάντηση.... δεν είμαι σίγουρη αν είναι για γέλια ή για κλάματα! Σας ευχαριστώ!
  7. Καλημέρα! Η αλήθεια είναι πως αναρωτιέμαι κι εγώ όταν έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιες καταστάσεις! Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να δικαιολογήσω τους συναδέλφους που κάνουν τέτοια πράγματα! Δεν ξέρω αν μπορώ να τους δώσω το ελαφρυντικό ότι τάχα, έγινε εν αγνοία τους... Δεν υπάρχουν πιο έξυπνοι/χαζοί ή πιο αφελείς σε αυτή τη δουλειά. Διαβάζεις τον νόμο και πράττεις ανάλογα. Δυστυχώς έχω χάσει κι εγώ κανα δυο δουλειές από τέτοιου είδους συναδέλφους και όπως φαίνεται θα χάσω και τον συγκεκριμένο πελάτη γιατί η διαφορά είναι αισθητή στην τιμή του προστίμου. Δεν με πειράζει όμως.. Προτιμώ να κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια! Δεν γνωρίζει κανείς, πλην του υπουργείου, κατά πόσο θα ελεγχθούν αυτές οι υπαγωγές. Θυμάμαι όμως πριν από 3-4 χρόνια, στην περιοχή μου, έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος από τριμελή επιτροπή για όλες τις άδειες της περιοχής (που εκδόθηκαν εκείνη τη χρονιά) όπου ο αριθμός τους τελείωνε σε 9. Ίσως κάνουν κάτι αντίστοιχο κι αυτή τη φορά. Όπως & να'χει, προτιμώ να είμαι η περίεργη και ο κακός της υπόθεσης, παρά να έχω το άγχος, στον φόβο κάποιου μελλοντικού ελέγχου, όπου ξέρω ότι έχω κάνει "μαγειρέματα"!
  8. Όχι, το υπόγειο ειναι βοηθητικός χώρος & δεν το εχω συμπεριλάβει στα τετραγωνικά που αναφέρω!
  9. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου! Έχεις δίκιο. Με έβαλε ρε γαμώτο σε δεύτερες σκέψεις αυτά που του είπε ο συνάδελφος. Αυτό θα κάνω και στην τελική, αν δεν του αρέσει, ας πάει στον συνάδελφο κι ας μπλέξει!
  10. Ναι, τα έχω βάλει όλα αυτά στον υπολογισμό! Έτσι το είχα κάνει αρχικά κι εγω! Βγήκε στον πελάτη ένα πρόστιμο. Ήρθε μετά ο πελάτης πάλι στο γραφείο & μου είπε πως ρώτησε έναν άλλο συνάδελφο και του έβγαλε λιγότερο πρόστιμο χρησιμοποιώντας το 0,775 ως συντελεστή..
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα! Σε γήπεδο εκτός σχεδίου πόλεως, με εμβαδό 4 στρέμματα, ανεγέρθηκε διώροφος οικοδομή εμβαδού 133,00τμ. (νόμιμη ανέγερση με οικοδομική άδεια). Επιπλέον, κατασκευάστηκε αυθαίρετη διώροφος οικοδομή με υπόγειο εμβαδού 202,00 τμ και στο υπάρχον κτίριο έγιναν αυθαίρετες προσθήκες 20,00 τμ. (συνολικό εμβαδό αυθαιρεσιών 222τ.μ.) Το γήπεδο έγκειται συνιδιοκτησίας δυο αδελφών, με ποσοστό που αναλογεί σε 50% έκαστος. Όλες οι υπερβάσεις βρίσκονται εντός της πλάγιας απόστασης, Δ. Πώς υπολογίζεται η υπέρβαση δόμησης, με επιτρεπόμενη 200; 222/200 =1,11 ή (200-133) = 67, οπότε (222-67)/200=0,775 Σας ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.