Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aris

Members
  • Περιεχόμενα

    55
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Aris

  1. Καλησπέρα φίλε, Με την σειρα που ρώτησες, εχουμε και λέμε: -Το Imperial απο μόνο του δεν λέει τπτ αν εχεις τελειώσει με 2:2 (50-59%) ή χειρότερα (pass). -Από άλλους έλληνες που τελείωσαν στο ιμπεριαλ, δεν έχω την καλύτερη γνώμη, συγκρίνοντας την διδασκαλία και βαθμό δυσκολίας. Βέβαια, όποιον και να ρωτήσεις θα ακούσεις διαφορετική γνώμη. -Για το east london δεν ξέρω τπτ. Παρ'όλο που η κατάταξη των 10 καλύτερων άλλαζει κάθε χρόνο, προσπάθησε να φοιτήσεις σε ένα απο τα 10 καλύτερα (στην κατηγορία των πολ. μηχανικών) -Το θέμα του άν θα πληρώσεις ή όχι έχει πολλά παρακλάδια, ακόμα και απο το πόσον ετών είσαι και τι εισόδημα έχουν οι γονείς σου. Θέλει ψάξιμο και δεν μπορώ να σε βοηθήσω απο μνήμης. -Αυτή την περίοδο πουλάει η εμπειρία μόνο. Αν έχεις αρκετή (10+ έτη) δουλειά υπάρχει. Στην επόμενη 3ετία, οι προβλέψεις δεν είναι οι καλύτερες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η παγκόσμια αγορά. -Όσο για το ότι είσαι ήδη 30, εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα. Αν θέλεις το πτυχίο για πάρτη σου, κάντο και μην κοιτάζεις τπτ. Κυνικά, στα 34 με 0 εμπειρία σε αυτή την αγορά, πιό πολλές πιθανότητες έχεις για σερβιτόρος. Προσωπικά, εγω το πτυχίο στα 32 το πήρα και το μάστερ στα 34, και παρά την εμπειρία (εργοταξιακή και εντυπωσιακή) απο ελλάδα, στην πράξη είναι σαν να είμαι φρέσκος απόφοιτος (3 έτη εμπειρία σε μελέτες) για μελετητικές εταιρείες (consultancies). Ελπίζω να μην απελπίστηκες απο τις απαντήσεις ή την ορθογραφία μου. Άρης.
  2. Καλησπέρα, Λοιπόν, οντως το σε πιο έτος θα σε πάρει ένα πανεπιστημιο έχει να κάνει με το τι θα σου αναγνωρίσει. Για να προσληφθείς στην Αγγλία, δεν έχει σημασία μόνο το πανεπιστημιο αλλα και ο βαθμός πτυχίου, ενδεικτικά το 2:1 (60-69%) θεωρείται το κατότατο για καλή δουλειά. Η ηλικία δεν πέζει ρόλο, άλλα οι mature students (συνήθως >25 ετών) τυγχάνουν πιο σοβαρής μεταχείρησης. Έχει υποθεί ξανά σε αυτό το φόρουμ, άλλα το να σπουδάσεις στο εξωτερικό σε καλό πανεπιστήμιο, να βγάλεις καλό βαθμό, και μετά να γυρίσεις Ελλάδα (όπως είναι σήμερα ή χειρότερα) είναι.... παράξενο. Τελειώνοντας, απο το 2012 τα δίδακτρα ανα έτος στην Αγγλία προβλέπεται να κυμανθούν μεταξύ 6-9.000 λίρες. Υ.Γ.#1: Tώρα θεωρώ ότι είναι ο καιρός για σπουδές, που δουλείες δεν υπάρχουν. Υ.Γ.#2: Σόρρυ για τα ορθογραφικά, μόνο εδώ γράφω στα ελληνικά πια...
  3. Καλημέρα Σωτήρη, Εννοεις ότι μετά το πτυχίο σου, θέλεις να κανεις (απο την αρχη) ενα π.χ. Beng Civil Engineering σε Αγγλικό πανεπηστήμιο?
  4. Όσον αφορά την Βρετανία, έχωντας ζήσει ήδη σε 3 πόλεις, μπορώ να σου πώ οτι "κάνεις λάθος". Πιθανώς να έπεσες στην περίπτωση...
  5. Κύριοι (erling and dgt), άν έχετε απορίες, πμ. Μήν κάνουμε το θρεντ τοματοπόλεμο...
  6. Να φύγετε όλοι απο την Ελλάδα, και στη θέση σας να έρθουν πολιτισμένα δίποδα, και όταν την επισκευάσουν σαν χώρα, να σας αφήνουν λίγους-λίγους να επιστρέφετε κάθε μήνα. Α και να μήν ξεχάσω, στην πρώτη που θα σας πιάσουν να κάνετε μαμακία (sic), να τρώτε κίτρινη, στην δεύτερη να σας στέλνουν μόνιμα πιά στη Rwanda...
  7. http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/8616434.stm Σημερινό άρθρο του BBC σχετικά με το "νέο κύμα" μεταναστών απο Ελλάδα και Ιρλανδία.
  8. Σχετικά με τις πόλεις, εγώ έζησα swansea και τώρα sheffield, απο το sheffield μου λέιπει η θάλλασα, κατα τα άλλα ίδια. Το cardiff είναι ωραίο επίσης. Και των 3 πόλεων τα Uni είναι καλά να πάς, καλύτερα για μένα στο Sheffield σαν Uni. Τώρα για το Δοαταπ ή όπως θα λέγεται όταν θα πάρεις το Meng εσύ (4 χρόνια), άστο, κοίτα μήπως τα βρείς καλά και γλύτώσεις (δεν γυρίσεις στην μπανανία)...
  9. Καλημέρα, Για αρχή κοίτα την κατάταξη στο: http://extras.timesonline.co.uk/tol_gug/gooduniversityguide.php?AC_sub=Civil+Engineering&x=29&y=6&sub=15 Δεν ξέρω τι σημαίνει "παλιοπόλεις", οπότε δεν ξέρω και τι να σου προτείνω..
  10. Κρίμα που το "3) 'Οχι δεν με απασχολεί το θέμα, κόψτε το λαιμό σας." δεν μπήκε στις επιλογές....
  11. Srevel, Πολύ αμφιβάλω άν θα βρείς διατομή που να μπορεί να κανει span 7,5μ. Δες http://www.rlsd.com/pages/profiles.html , τα technical data των διαφορετικών προφίλ θα σου δώσουν μια ιδέα. Υπ΄όψιν πως είναι σχεδιασμένα βάση British Standards.
  12. Ilias, Κατανοητό αυτό που λές, άλλα η συνάδελφος δεν είπε ότι ήθελαν μικρό μηχάνημα, απλά λαστιχοφόρο. Όσο για το μέγεθος του κουβά, ξέρω και φαντάζομαι το ίδιο και εσύ, πολλά μικρά ερπυστρυοφόρα (1-3t) που έχουν πολύ μικρότερους κουβάδες απο τα JCB, μιας και η κύρια ασχολία τους είναι να ανοίγουν χαντάκια.
  13. Διαφωνώ, άλλα άντε βρές άκρη απο την άλλη... Γεγονός είναι ότι σε 2 ίδιες τσάπες, μια με ερπύστριες και μια με λάστιχα, η ερπύστρια έχει πάντα καλύτερη κατανομή βάρους (kN/m2)... αν δεν τους το είπες τότε χρησιμοποίησέ το την επόμενη φορά.
  14. Καλησπέρα, Τι πρόβλημα είχαν με την ερπυστριοφόρα τσάπα δηλαδή;
  15. Κύριοι, Κατ' αρχήν, μην παίρνετε τον alej "από τα μούτρα", την άποψή του διατύπωσε, όπως κάνουμε όλοι. Επι του θέματος, όλα καταλήγουν, αργά ή γρήγορα, στο κατα πόσο είσαι ικανός "να κοιμάσε τα βράδια". Όσοι μπορούν, ότι και άν έπραξαν ή συνεχίζουν να πράτουν, όσο τραγικά λάθος και να είναι αυτό, ποτέ δεν θα το αντιληφθούν όσο και να φωνάζετε/ουμε. Απο την άλλη, ακόμα και αυτοί που πράτουν τα όμοια άλλα δεν κοιμώνται και τόσο καλά , καθησυχάζονται λέγοντας "άμα είναι να ποιάσουν εμένα, σημαίνει ότι πρώτα έχουν ποιάσει και όλους τους άλλους που κάνουν χειρότερα", και άλλα τέτοια <μπλέ>. Πρέπει να το έχω ξαναπεί, άν όχι ορίστε: Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι οι Έλληνες ώς λαός, και μιλάω για εσάς, μιας και εγώ και μερικοί ακόμα (όχι αρκετοί δυστηχώς) απαλλάξαμε την Ελλάς απο την παρουσία μας, και τούμπαλιν βεβαίως...
  16. rigid δεν νομίζω, άλλα δεν βάζω και στοίχημα. Συνήθως δεν άλλαζει όσο είσαι connected.
  17. Evan σωστά, όπως ακριβώς το είπες. Τώρα άν ατυχήσεις και κάνει reconnect η σύνδεση του γραφείου αφού φύγεις......
  18. Evan, O server είναι πάντα server και ο client πάντα client. Το ΙΡ σου αλλάζει (εκτός και αν έχεις static) μετά απο κάθε reconnect. Υπάρχουν απλοί τρόποι να το βλέπεις, εγώ λόγω ηλικίας προτιμώ μέσω command prompt, γραφείς ipconfig /all και βλέπεις το ΙΡ κάθε μιας σύνδεσης σου. Το καλό με το VNC σε σύγκριση με VPN δίκτυα είναι ότι και δεν χρειάζεται ειδικές version software (e.g. Win Server....) και επίσης, έχωντας στην ουσία την επιφάνεια εργασίας του απομακρυσμένου υπολογιστή, στην δική σου επιφάνεια εργασίας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις προγράμματα που δεν έχεις εγκατεστημένα στο τρέχον PC, εκτελώντας τα στην ουσία "remotelly". Sorry αν ακούγεται πολύπλοκο, είναι πολύ απλό στην πραγματικότητα.
  19. Καλησπέρα, Μπορείς να το κάνεις, χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα όπως το VNC (see http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_Network_Computing and http://www.realvnc.com/ ) το οποίο στην ουσία είναι ένας server/client που εγκαθιστάς στους 2 εν λόγω υπολογιστές και μέσω του server, βλέπεις το desktop του client pc. Είναι πολύ εύκολο να το συνιθίσεις, αρκετά φτηνό, δεν απαιτείται static IP αρκεί να ξέρεις το τρέχων ΙΡ του client για να τον καλέσεις απο τον server, και όσο για τις ταχύτητες, εξαρτάται απο την σύνδεσή σου ( ταχύτητα DSL). Επίσης, η πρόσβαση είναι μέσω password οπότε υπάρχει και μια σχετική ασφάλεια.
  20. @acnt & rigid_joint. H είστε αμφότεροι οφ-τοπικ, (για μηχανικούς μιλάμε) ή κάτι δεν κατάλαβα. Τι σχέση έχουν οι μεγάλες εταιρείες κατασκευαστές (τύπου J&P - Αβαξ), εργολάβοι είναι αυτοί, και οι μηχανικοί τους απλά μάνατζερς. Όταν μιλάμε για επίπεδο γνώσεων πανεπιστημιακό, νομίζω ότι στους μελετητές αναφερόμαστε, όχι στους μάνατζερς (εργοταξιάρχες κλπ).
  21. Μα γιατί ασχολείστε με τέτοια θέματα; Μήπως επειδή λόγω αναδουλειάς έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο ή μήπως επειδή είναι στο ελληνικό αίμα να τρωγόμαστε ; Και εγώ εξωτερικό σπούδασα, εξωτερικό δουλεύω, και η άποψή μου είναι ότι άν ποτέ υποχρεωθώ/ καταντήσω να γυρίσω ελλάδα, τότε μου αξίζει ότι "ταλαιπωρία" ή "αδικία" περάσω, γιατί τα ήξερα πρίν φύγω, και τα ξέρω ακόμα.
  22. Επίσης, μιλώντας για παράξενα υλικά (όσον αφορά πλοία), κατα τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, οι σύμμαχοι και κυρίως οι βρεταννοί κατασκεύασαν επιτυχώς "αεροπλανοφόρο" απο πάγο.
  23. Mkara, Αυτή την περίοδο κανω Msc structural engineering στο Sheffield. Σχετικα με αυτά που ρωτάς, και εν συντομία: Ο βαθμός του πρώτου σου πτυχίου έχει σημασία αν είσαι κοντά στον "πάτο".... Δεν ξέρω τι είναι το gre, αν αναφέρεσε σε γνώση αγγλικών, τα ποιό πολλά παν. στην Αγγλία ζητούν TOEFL η κάτι παρόμοιο, άλλα δεν είναι κρίσιμο. Το κόστος τώρα: Χωρίς υποτροφία, υπολόγισε 3.700-4.000 λίρες δίδακτρα το έτος (1 έτος). Κόστος ζωής σε flat όχι πανεπιστημίου, ~1000 λίρες το μήνα, ή καλύτερα 600~1000 αναλόγως το πόσες θυσίες θες να κάνεις. Οι αιτήσεις, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, λογικά αυτή την περίοδο είναι ανοιχτές για το 2009/2010. Προσωπική μεγάλη διαφορα Αγγλίας-Αμερικής: Δεν γουστάρω τους αμερικάνους και απο Αγγλία, σε 3-4 ώρες είσαι Αθήνα, απο Αμερική βάλε +6 τουλάχιστον. Καλή επιτυχία.
  24. Φίλε Mechwar, κατ' αρχήν, πραγματικά νιώθω άσχημα που νιώθεις έτσι. Υποθέτω είσαι νέος σε ηλικία (<30) οπότε ότι και να αποφασίσεις, έχεις ακόμα τα περιθώρια. Ένας απο τους λόγους που πιθανώς αγανακτείς, απο αυτά που γράφεις, είναι ότι κυρίως λειτουργείς ώς εργοδηγός. Βέβαια, αυτός είναι ο ποιό σύντομος δρόμος να εμβαθύνεις τις κατασκευαστικές σου γνώσεις, οπότε έρχομαι στο πρώτο μου ερώτημα: τα έχεις μάθει όλα, ή τουλάχιστον όσα χρειάζεσε? Το οτί δουλεύεις πολύ και βγάζεις λίγα, είναι σημείο των καιρών, και πιθανώς αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είσαι φρέσκος στη δουλειά, δεν είσαι ο μόνος. Απο την εμπειρία μου σε μεγάλη κατασκευαστική προ ετών, θα σου πώ ότι εκεί είναι ίσως χειρότερα τα πράγματα, μαθαίνεις ποιό αργά, πρέπει να παίζεις παιχνίδια πολιτικής με πολλά περισσότερα άτομα και τελικά η δουλειά σου εύκολα μπορεί να κρυφτεί και τα εύσημα να τα αποκομιστεί ο άμεσα ανώτερός σου (τα αφεντικά είναι πίσω απο κλειστές πόρτες). Η προσωπική μου γνώμη, και ζητώ συγνώμη απο τώρα για αυτά που θα διαβάσεις, αλλά τα ίδια θα σου έλεγα και του σύνεγγης, είναι πως άν οι υποθέσεις που έκανα για την ηλικία και εργασιακή σου εμπειρία είναι σωστές, μάλλον αυτό που σου λείπει είναι ισχυρός χαρακτήρας και αποφασηστικότητα ικανή να σου επιτρέψει να επιζήσεις 2-3 χρόνια 14ωρης εργασίας, 6-7 ημερών την εβδομάδα. Άν τώρα σκέφτεσε πως, η εμπειρία που θα σου δώσει αυτό το βασανιστήριο συνάμα με ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την επόμενη σου δουλειά δεν αξίζουν, τότε πιθανώς να μην είσαι φτιαγμένος για έλληνας υπάλληλος... Επιλογές ; Αν νομίζεις ότι έχεις εμπειρία, κάνε κάτι δικό σου ή σε συνεργασία με έναν ακόμη μηχανικό (ποιό έμπειρο), ή φύγε για μή τριτοκοσμική χώρα. Όπως και να έχει, καλά να είσαι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.