Μετάβαση στο περιεχόμενο

lit

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

511 profile views

lit's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε αν υπάρχει διαθέσιμο αρχείο;ή κάποιος εναλλακτικός τρόπος που αγνοώ;μέχρι στιγμής παίρνω την πληροφορία από το site της ΕΚΧΑ,αλλά σε αρκετά σημεία είναι προσεγγιστικό, καθώς δεν υπάρχουν εμφανή όρια. Σας ευχαριστώ!
  2. Καλησπέρα σε όλους! Μήπως έχει τύχει σε κάποιον να βγαίνουν με την αντίστροφη φορά του ρολογιού τα γράμματα/αρίθμηση; Αν ναι μπορείτε να μου πείτε πως διορθώνεται;Για να βγαίνουν με τη φορά του ρολογιού.Παραθέτω εικόνα με το "πρόβλημα".
  3. Απόσπασμα του ΦΕΚ οριοθέτησης του οικισμού: Συνεπώς είναι άρτιο (περίπου 1600 τ.μ.) Και μη οικοδομήσιμο γιατί δεν έχει δρόμο σε κοινόχρηστο χώρο.
  4. Δυστυχως δε γνωριζω.Πρεπει να απευθυνθω στην πολεοδομια.Εκτος αν μπορω να το μαθω αλλιως (πειτε μου αν υπαρχει τροπος σας παρακαλω).Λογικα ειναι.Συνεπως τι ισχυει;
  5. Καλησπέρα. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το τεμάχιο με το hatch.Είναι εντός οικισμού, σε οικισμό κάτω των 1000 κατοίκων. Ο ιδιοκτήτης δεν έχει συμβόλαιο γι'αυτό, πρόκειται να το δηλώσει με χρησικτησία κατά την κτηματογράφηση. Ο οικισμός ναι μεν υφίσταται προ του 85 αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο και για το οικόπεδο. Είναι άρτιο. Αλλά οικοδομήσιμο είναι; Δεν απαιτείται να έχει και πρόσωπο στο δρόμο; (Η ερώτηση δείχνει κάποια απειρία, η οποία υπάρχει, δυστυχώς τα ΦΕΚ μπορούν να ερμηνευθούν διαφορετικά από τον καθένα, ειδικά αν κάποιος δεν έχει την εμπειρία). Σας ευχαριστώ.
  6. Στη σελίδα του δήμου είδα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.Ανάμεσα σε αυτά είναι το 2ο και το 3ο που φαίνονται στην εικονα που επισυνάπτω.Εχουμε κατοψη της πυλωτης χωρις ομως να φαινονται οι θεσεις.Για το 3ο υπαρχει καποιο υποδειγμα;Να δω τι περιπου χρειαζεται. Οσον αφορα στην οριοθετηση συγκεκριμενων θεσεων οι ιδιοκτητες μου ξεκαθαρισαν πως δεν θα ηθελαν να μπουν προς το παρον σε περαιτερω εξοδα αν χρειαστει νεο τοπογραφικο,κτλ,κτλ...
  7. Ευχαριστώ!ναι εξ αδιαιρετου.πολυ κατατοπιστικός!αν δεν τίθεται θέμα οριοθέτησης θέσεων απο τους ιδιοκτήτες μπορεί να παραληφθεί αυτό το βήμα και να αρκεστούμε στην άδεια εισόδου εξόδου ή ειναι υποχρεωτικός ο κανονισμός;
  8. Καλησπέρα, ως νέα και άπειρη μηχανικός θα ήθελα τη βοήθεια σας. Πρόκειται για μία διώροφη πολυκατοικία με pilotis (όπως αναφέρει και η άδεια του 83),την οποία κληρονόμησαν οι δύο τωρινοί ιδιοκτήτες με αποδοχή κληρονομιάς. Ερώτημα : Αφού είναι πυλωτή μπορεί αυτομάτως να χρησιμοποιείται ως parking χωρίς κάποια άδεια ή πρέπει να έχει άδεια που να κατοχυρώνει την πυλωτή ως parking;Μπορεί να οριοθετήσει συγκεκριμένες θέσεις ο κάθε ιδιοκτήτης;Πως μπορεί να αποκτήσει την πινακίδα για το parking ώστε να μην παρκάρουν μπροστά από την πυλωτή;που πηγαίνει;πρέπει να πάει στο δήμο,στην πολεοδομία; Σας ευχαριστώ πολύ!
  9. 'Οχι,δεν έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες για την περιοχή
  10. Άρα θα αποτυπωθεί ως δύο ξεχωριστά τεμάχια, το ένα που καλλιεργείται και το άλλο (όμορο παντα) που είναι βραχώδες και έχει διάσπαρτα δέντρα (αλλά σε μία περίπτωση αρκετά πυκνά) εφόσον θέλει να χαρακτηριστεί μόνο το τελευταίο; Ο πελάτης μου μου είπε πως στην περιοχή αυτή ήταν παλαιά αγροί οι οποίοι με τον καιρό εγκαταλείφθηκαν, αλλά του ανήκουν. Δηλαδή ότι τα όρια κάθε χωραφιού του δεν είναι γύρω από την καλλιεργήσιμη έκταση αλλά περιλαμβάνουν και δέντρα-θάμνους-"μη περιποιημένο" έδαφος που είναι γύρω από αυτό. Υπάρχει τίτλος του '80, όπου η έκταση που αναφέρεται είναι μικρότερη από την τωρινή αποτυπωθείσα, αλλά ως όμοροι αναφέρονται ονόματα ιδιοκτητών και όχι κάτι που να ανήκει σε δημόσιο,κτλ. Και τα δηλώνει εδώ και χρόνια στη φορολογική του δήλωση ως βοσκοτόπια. Επειδή κι εγώ προβληματίστηκα, γι' αυτό ήθελα κάποια άποψη. Θέλει να κατοχυρωθούν ως ιδιωτικά βοσκοτόπια για να μην υπάρξει κάποια άλλη διεκδίκηση.
  11. Καλησπέρα!Μου ζητήθηκε από πελάτη η αποτύπωση αγρών. Τα τεμάχια αποτελούνταν κατά το ήμισυ από καλλιεργήσιμη έκταση και το υπόλοιπο είτε θαμνώδης έκταση, είτε δέντρα. Παλαιότερα ήταν όλο αγρός. Να σημειώσω πως πρόκειται για περιοχή με ιδιοκτησίες, δεν υπάρχει διανομή/αναδασμός.Τα ερωτήματα μου είναι δύο: 1) Στο τοπογραφικό θα κάνω διαχωρισμό καλλιεργήσιμης και μη καλλιεργήσιμης έκτασης. Το υπόλοιπο το χαρακτηρίζω ως βοσκότοπο; Ο πελάτης μου θέλει να το καταθέσει στο δασαρχείο για αναγνώριση βοσκότοπου. Το μόνο που με ανησυχεί είναι η ύπαρξη δέντρων και το πως θα γίνει διάκριση για το αν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιωτική δασική έκταση ή ιδιωτικός βοσκότοπος; 2) Πρέπει να κάνω έρευνα στο δασαρχείο για την όλη περιοχή;Να ζητήσω κάτι πιο εξειδικευμένο;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.