Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimfouk13

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

dimfouk13's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. εφόσον δεν μετράει στην δόμηση έχεις ΥΔ 12τμ, το πιο πιθανό είναι να έχεις κ ΥΥ! ερώτηση, σε δυόροφο κτίριο υπηρεσιών ένος ιδιοκτήτη έχει ανεγερθεί κατοικία στο δώμα χωρίς άδεια. Μπορώ να κάνω δήλωση μόνο για την κατοικία αυτή? αν ναι κ εφόσον δεν έχει χιλιοστά βάζω την δυσμενέστερη ΥΔ αν κατάλαβα καλά? (συν την ΥΥ)
  2. εφόσον έχει τακτοποιηθεί ο χώρος θα μπορούσα να μην ασχοληθώ καθόλου με το εν λόγο κατάστημα κ να τακτοποιήσω όλα τα υπόλοιπα (απλό κ χωρίς να μπλέκομαι σε συνενοήσεις/διευκρινίσεις για τον αναλυτικό κλπ) από την άλλη όμως η αλλαγή χρήσης με τον 4014 είχε γίνει βάσει των τετραγωνικών(68τμ), ερχόμενη στον 4178 αν πάει με αναλυτικό θα είναι αρκετά ευνοικότερο το πρόστιμο... παρατήρησα στο αρθ.18 παρ.5β λέει 'εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου', αν έχει μετακινηθεί το κτίριο, κατα συνέπεια κ ο χώρος του καταστήματος, σε μη σύννομη θέση αλλάζει κάτι?
  3. liv25k η μετακίνηση του κτιρίου σε άλλη νόμιμη θέση = μια παράβαση κ 500ρικο(το αιτιολογείς και στην τεχνική έκθεση), η κατηγορία δεν επηρεάζει τις ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ οι υπόλοιπες αυθαιρεσίες κανονικά με τις υπερβάσεις που έχεις... για παραβάσεις που υπο άλλες συνθήκες θα ήταν κατ3 = αναλυτικός κ βάζεις έξτρα ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ κοίτα το άρθρο 18 παρ5 του 4178 για την κατηγορία πχ 1 παράβαση η μετακίνηση 2η εξωτερική διαμόρφωση (αναλυτικος μέχρι 15000 που μπορείς να δικαιολογήσεις πολλα!!! αν βγεί παραπάνω απο 15000 βάζεις αλλη μια κανονικά όπως τα ξέρουμε) 3η αν έχει διαφορετική διαμερισμάτωση κλπ
  4. ευχαριστώ αρχικα για την απάντηση... ο πελάτης μου είναι ιδιοκτήτης όλου του κτιρίου, η δήλωση με τον 4014 είχε γίνει για ένα εκ των καταστημάτων του ισογείου απο μηχανικό του ενοικιαστή. εγώ θα κάνω την δήλωση μου με τον 4178 πλέον για το σύνολο του κτιρίου(οπότε κ συμπεριλαμβάνω το παλαιό πρόστιμο)... άδεια λειτουργείας εννοούσα έχεις δίκιο... το ΦΚ απο την ολοκληρωμένη δήλωση του 4014: ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ Υπηρεσίες αλλαγή χρήσης ΝΑΙ Υπερβάσεις ΟΧΙ σε ολα! 68τμ απο 1/1/2004 την αλλαγή θα την περάσω με αναλυτικό δηλαδη στον 4178?
  5. Δημήτρης όντως όντως δε μπορείς κ δεν γνωρίζω ακόμα αν θα το δεχτεί το σύστημα, αλλά δεν υπάρχει ΥΔ η ΥΚ για το συγκεκριμένο κομμάτι κ εφόσον το αιτιολογήσω στην τεχνική έκθεση ελπίζω πως θα είμαι εντάξει... είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση κ γι'αυτό έχει ιδιαίτερη μεταχείρηση (δέχομαι δηλαδή την ΥΔ<50% όχι σαν μέγεθος υπέρβασης αλλά ως συντελεστή υπολογισμού του προστίμου)! αλλιώς δε μπορώ να σκεφτώ κατι άλλο λογικό σαν λύση...
  6. στο κελί 33 μ'είχαν για αυθαίρετο...

  7. @liv25k οταν έχει μετακινηθεί σε αλλη συννομη θέση (χωρις παραβιαση πλαγιων) παει με 500ρικο! στην εν λόγο περίπτωση δεν είναι συννομη οποτε θα το πάω ετσι... @nikosantonakas η απάντηση μ είναι λιγο απ'ολα, με κύριο άξονα οσα μ είπαν απο HELPDESK (κ πολλες ώρες σκεψης,συζητησεων κ αγχους) απλά πιστεύω οτι με την σωστή επιχειρηματολογία στην τεχνική έκθεση θα ειμαι οκ! @martha1 συμφωνω με τον Νίκο
  8. αν βάλουμε το σκαρίφημα του υφιστάμενου κ της ΟΑ το ένα πανω στο άλλο ότι προεξέχει είναι ΥΔ κ ΥΚ (εκτός νόμιμου περιγράμματος) περιθώριο δεν υπάρχει κ το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν κ ποτε θα βγεί εγκλυκλιος...
  9. καλησπέρα, εχω αναλάβει την τακτοποίηση ενος κτιρίου υπηρεσιών. στο ισόγειο υπάρχει ενα κατάστημα (αναψυκτήριο?!) το οποίο με δικο του μηχανικό ειχε προβεί σε δηλωση αυθαιρεσιών με τον 4014. ανάμεσα στα ΦΚ είχε περάσει αλλαγή χρήσης απο εργαστήριο χαμηλής όχλησης σε αναψυκτήριο!!!(επιτρεπόταν κατι τετοιο???) θέλω τώρα να δηλώσω όλες της αυθαιρεσίες απο την αρχή για να γίνει συμψιφισμός, αυτή η αλλαγή χρήσης όμως δεν υφίσταται (κχ σε κχ?!) τι γίνετε τώρα? δεν γνωρίζω εάν έχει βγάλει άδεια χρησης με αυτήν την δήλωση αλλαγής χρήσης και δε θα ήθελα να τους δημιουργήσω πρόβλημα!
  10. επειδη πρέπει να δηλωθεί κάποτε η λύση που σκέφτομαι είναι η εξής : δηλώνω κανονικά της υπόλοιπες παραβάσεις σε ΦΚ με ΥΔ 50-100% οπως κ είναι... στο δεξιά τμήμα που προεξέχει απο το περίγραμμα της αδειας ΥΔ(50-100), ΥΚ... το τμήμα που είναι εντος Δ θα το δηλώσω με ΥΔ<50% (συντελεστής στον υπολογισμό μοναδα δεν επηρεάζει) κ εντός Δ>20% στην Τεχνική έκθεση θα αιτιολογήσω την διαφορά στην ΥΔ ανάμεσα στα ΦΚ (εντος νόμιμου περιγράμματος δεν εχει ΥΔ αλλά για να το δεχτεί το σύστημα βάζω υδ<50%κλπ) έτσι είναι όλα δηλωμένα... κ ο θεός βοηθός!!!!
  11. η περιγραφη της ερώτησης που τους έκανα ήταν αναλυτικότατη λόγο της ιδιαιτερότητας της κατάστασης!!! η τροποποίηση του παραρτήματος Α αναφέρει ότι βάζουμε χωρίς ΟΑ αν το προβλεπόμενο απο την αδεια κτίριο εχει ανεγερθεί σε άλλη μη νομιμη θέση και ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ απο την σύγκριση με το υφιστάμενο δεν συμπίπτει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ με το προβλεπόμενο περίγραμμα της ΟΑ... ναι έχω αλλη μη νόμιμη θεση αλλα το κτίριο δεν αλλαξε, οπότε νιώθω οτι έδωσαν μια βιαστικη απάντηση μετα απο ολιγόλεπτη σκεψη!!! δε ξέρω ακόμα πώς θα το δηλώσω (αν κ γνωρίζω όλες της λεπτομέρειες του νόμου για το θέμα), η αναζήτηση της ΟΡΘΗΣ ΛΥΣΗΣ συνεχίζεται...
  12. κακά μαντάτα... με πήραν απο ΔΟΚΚ... εφόσον δεν εχει τηρηθεί το νόμιμο περίγραμμα του κτιρίου θα πρέπει να περαστει ΟΛΟ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚ.ΑΔΕΙΑ!!!! ρώτησα εαν μπορώ να μην δηλώσω το μέρος που συμπίπτει (παλαιο κ νέο) κ η απάντηση ηήταν οτι θα πρέπει να δώ σε νέο διαφραμμα κάλυψης με το σωστό Δ κ αποστασεις γενικότερα κ είναι στην επιλογή μου να κρατήσω το κοινό τμήμα.. μιλάμε για εκτόξευση του προστιμου αφού πλέον η ΥΔ είναι >100%, έχω κ ΥΚ κ το Δ>20%...!!!!! το παράλογο της υπόθεσης : διαφορά προστίμου με η χωρίς ΟΑ!!! ΚΧ 210 τμ, ΥΔ είναι >100%, ΥΚ>20%, Δ>20% '83-'03 ΜΕ ΟΑ πρόστιμο 60000 (μόνο για αυτο το ΦΚ)!!!!! Χωρίς Αδεια για τα 210τμ 37800!!! όμως σε αυτη την περίπτωση θα πρέπει να δηλώσω 400τμ (ολο το κτίριο αναγκαστικά) κ έστω χωρις Υ. Υψους πρόστιμο 72000!!! ο παραλογισμός στο μεγαλείο του!!!
  13. βρήκα στους χάρτες την μετακίνηση που ανέφερα... φαίνεται στην φωτο... με ΥΔ50-100,Δ>20 πρόστιμο 35000περιπου... για κτίριο με άδεια... κάτι δε μου πάει καλά από τρίτη με βλέπω στο helpdesk απο νωρίς!!
  14. Στο θέμα με την μετατόπιση κ δημιουργία Δ γνωρίζετε αν αφήσω στο συγκεκριμένο ΦΚ χωρις ΥΔ με Δ>20% (που απο δοκιμή οπως προείπα βγάζει 26000 πρόστιμο) και στα υπόλοιπα ΦΚ βάλω κανονικά την ΥΔ που αναλογεί η πλατφόρμα θα το δεχτεί?
  15. καλησπέρα, σε ισόγειο κτιρίου (οχι κατοικια) έγινε συνένωση 2 καταστημάτων, επέκταση κ των 2 σε ακάλυπτο κοινόχρηστο χώρο (έχω συναίνεση) με ΥΔ ΥΚ και Παραβίαση Δ με έναν χώρο με κεραμοσκεπή (χωρίς καποιον άλλο χώρο απο πάνω), χωρίς υπογειο (το φορτίο στο έδαφος) . Με τον 3843 δηλώθηκε μεσοπάτωμα, δηλαδή το αρχικό ύψος 5,90 χωρίστηκε σε 2 ορόφους κατι παραπάνω απο 2,70 ο καθένας. Αν δεν κάνω λάθος αν δέν συμπεριλάβω το μεσοπάτωμα ως τακτοποιημέμο με τον 3843 πάω με ΔΕΔΟΤΑ, αν το συμπεριλάβω θέλω μελέτη... ποια η γνωμη σας?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.