Μετάβαση στο περιεχόμενο

John Havakis

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by John Havakis

  1. Καλημέρα, Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν όρια ηλικίας για το πρόγραμμα?? Με ρώτησε πελάτης που είναι 84 χρόνων (συνταξιούχος) αν δικαιαται να μπει στο πρόγραμμα..
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα μια γνώμη για το ποια μέθοδο να εφαρμόσω για τη σεισμική ανάλυση ενός πυλώνα τύπου προβόλου (μέθοδος ανάλυσης οριζόντιας φόρτισης πχ), όπως επισυνάπτω στο σχήμα παρακάτω.
  3. Συγγνώμη συνάδελφε δεν γνωρίζω πως να αλλάξω τον τίτλο Οσον αφορά το θέμα, ψάχνω για σεισμικό συνδυασμό την τιμή ψ για τον άνεμο
  4. Συναδελφοι καλησπερα, για το συνδυασμο δρασεων στην οριακη κατασταση αστοχιας σε ενα φορεα με μεταβλητη δραση μονο τον ανεμο ο συντελεστης ψ για τον ανεμο στο σεισμικο συνδυασμο θα ειναι ψ1,ψ0 η ψ2?
  5. εστω οτι κανω αυτη την κατανομη σε τμηματα με οριζοντια πιεση..Ομωσ για Aref στον τυπο της δυναμης θα παρω το πραγματικο εμβαδον του κεκλιμενου τμηματος η την κατακορυφη προβολη του τμηματος???????
  6. Συγγνωμη συναλελφε αλλα μπερδευτηκα. Αν υπολογισω για το ενα στοιχειο τη δυναμη απο τον τυπο Fw ειναι λογικο να την κατενεμω ομοιομορφα στο μελος σαν γραμμικο φορτιο? Ετσι θα εχει ολο το μελος την ιδια δυναμη σε kn/m απο το ανεμο δηλαδη στα 0 m θα ειναι ιδια κατανομη με τα 40 m ασ πουμε ειναι λογικο αυτο?
  7. Οποτε πρεπει να αναλυσω την πειση qp που δινει ο κανονισμος καθετα σε καθε μελος απ οτι καταλαβα.Αλλα μετα το γραμμικο φορτιο καθε μελους δεν πρεπει να πολλαπλασιαστει με τους cscd, και cf καθε μελους?
  8. δηλαδη εδω θα ειναι καπως ετσι? το d1=ze για το μελος 1 και d2=ze για το μελος 2 και οι δυναμεις θα εφαρμοζονται στα Α και Β?
  9. Συναδελφοι καλημερα, Ο τυπος Fw=cscd*cf*Aref*qp(ze) υποννοει οτι η δυναμη του ανεμου ασκεται στο υψος αναφορας ze η στο κεντρο βαρους της επιαφανειας που εχουμε????
  10. Συναδελφοι καλησπερα, Πως θα μπορουσα να υπολογισω τους συντελεστης εξωτερικης πιεσησ cpe σε ενα πυργο προβολο κεκλιμενο Το κατακορυφο υψος ειναι 60 m Eπισυναπτω φωτογραφια παρακατω
  11. επισυναπτω τη μορφη του φορεα παρακατω και την κατανομη της αξονικης δυναμης.. Στο χερι πως γινεται να υπολογισω τα ζητουμενα?
  12. Συναδελφοι γεια σας, σε ενα προβολο 70 m μεταβλητης διατομης και μεταβλητης αξονικης δυναμης, πως θα μπορουσα να εκτιμησω το ισοδυναμο μηκος λυγισμου και το κρισιμο φορτιο Euler?
  13. Συναδελφοι μηπως γνωριζει κανεις που μπορω να βρω τα ολοκληρα κειμενα απο τα πρακτικα του συνεδριου μεταλλικων κατασκευων 2006 ?
  14. Δεν ξερω αν εχει σχεση αλλα ξεχασα να διευκρινισω πως η μεγαλη διατομη εχει 1 cm παχος, και απο μεσα ειναι κολλημενες οι δοκοι!! Αλλαζει κατι στα παραπανω?
  15. και επισης απ οτι υπολογισα οι δοκοι ταυ που ειναι μεσα στη διατομη ειναι κατηγοριας 1..τοτε δεν μπορουμε να πουμε οτι ολοκληρη η διατομη ειναι κατηγοριας 1?
  16. Το EN-1993 EC3 μέρος 1-5 υπαρχει καπου για download????? Επισης μηπως ξερετε που να κοιταξω γενικα για αναλυση και ελεγχο τετοιων διατομων??
  17. Συναδελφοι για να υπολογισω τη συνολικη ροπη αδρανειας ως προς χ η y της παρακατω διατομης πρεπει να εφαρμοσω θεωρημα steiner για τους δοκους ταυ ως προς το κεντρο βαρους της κιβωτοειδους διατομης ???
  18. Στην περιπτωση ομως εδω που ειναι μεταβλητη διατομη πως θα εκτιμησω τον αεροδυναμικο συντελεστη cscd για να βρω τις δυναμεις του ανεμου? Και επισης ο ανεμος κατανεμεται παντα οριζοντια η καθετα στο στοχειο που εχουμε????
  19. Συναδελφοι γεια σας, κανω μια μελετη πυλωνα φωτισμου ο οποιος ειναι προβολος κεκλιμενος σε 2 τμηματα και ειναι μεταβλητης ορθογωνικης διατομης. Μηπως θα μπορουσατε να με βοηθησετε σχετικα με το πως θα εφαρμοσω το φορτιου ανεμου? ο προβολος φτανει τα 60 μ υψος σε κατακορυφη προβολη Επισυναπτω φωτογραφια παρακατω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.