Μετάβαση στο περιεχόμενο

Cziv

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

507 profile views
  1. Εχω την εντύπωση οτι η αυτονόμηση εγινε για οικονομικούς λόγους και μόνο μια και ανάβαμε πολυ. Επισης διαβάζοντας ολο το topic νομίζω οτι αν δεν υπάρχει βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του αυτονομημένου διαμερίσματος, τοτε δεν ισχύει ο νόμος. Οπότε το ερώτημα ειναι, περνώντας απο κεντρική εγκατάσταση (χωρις αυτονομία) φυσικού αερίου, σε αυτόνομη εγκατάσταση φυσικού αεριου, υπάρχει περίπτωση ενεργειακής αναβάθμισης; Υποθετω πως οχι, αλλα και παλι δεν ειμαι ειδικος. Και πως αραγε μετριεται και αποδεικνύεται κατι τέτοιο;
  2. Δεν καταλαβαίνω την διαφορά, αλλα αυτο ισως ειναι δικό μου πρόβλημα. Στην πολυκατοικία υπάρχει πλήρως σε λειτουργία φυσικο αέριο κεντρικό εδω και 10-12 χρονια, αλλα χωρίς αυτονομία.
  3. Ευχαριστω και παλι. Απο οτι καταλαβα'ινω πρέπει να μπλεχτούμε στα δικαστήρια με αμφίβολο αποτέλεσμα (αν υπάρχει ηδη κεντρική φυσικου). Για τις οδε'υσεις παλι τρέχα γύρευε, μια και πχ το ταβάνι στην πυλωτή ειναι κοινόχρηστο (κοινόκτητο το λενε άλλοι) αλλα το γκαράζ απο κάτω ειναι ιδιοκτησίας, και κανεις δεν ξέρει τίποτε. Παλι τρέχα γυρευε στα δικαστήρια, επειδή κάποιο αχρηστοι έβγαλαν νόμους αλλα-αντι-αλλων.
  4. Γειά σας. Μια γνώμη θα ΄ήθελα για τα εξής: Μένω σε πολυκατοικία με φυσικό αέριο (μη αυτονομο κεντρικό σύστημα) εδώ και 12 χρόνια. Πρόσφατα ένας ιδιοκτήτης αυτονομήθηκε με το έτσι θέλω, χωρίς καμία άλλη ενέργεια, βασιζόμενος στον νόμο. Πριν ενα μήνα και δεύτερος έκανε το ίδιο. Οι αυτονομήσεις δημιούργησαν ενα σωρό προβλήματα, μια και οι σωλήνες πέρασαν απο ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ. Απο ταβάνια της πυλωτής (που ειναι νόμιμα γκαράζ), δίπλα απο μπαλκόνια. Χαμός. Οι ερώτησεις 1. Μπορεί κανεις να αυτονομήθει αν ήδη υπάρχει φυσικό αέριο σε ΠΛΗΡΗ λειτουργία; 2. Μπορεί όποιος θέλει να περάσει απο 'οπου θέλει, οτι θέλει; 3. Οταν απο τους 14 οι 3-4-5 θα αυτονομηθούν, το κόστος για τους αλλους δεν θα ειναι περισσότερο ; Δεν ειμαι ειδικός αλλα νομίζω οτι το "ξεκ'ινημα" του καυστήρα δεν ενδιαφέρεται για πόσοι ειναι συνδεδεμένοι και πόσοι όχι. ευχαριστώ
  5. Εδειξε στην Αστυνομια ολα τα χαρτια και εγκρισεις απο την εταιρια (ΔΕΠΑ?) και επισης τον νομο. Την 2η φορα. Την ιδια ημερα (μεσα Οκτωβριου) πηρα την Πολεοδομια Αμαρουσιου και ρωτησα. Και μου απαντησαν οτι δεν γνωριζουν κατι για το θεμα. Απιστευτο και αυτο.
  6. Αυτο καναμε. Και δεν εγινε τιποτα. Την πρωτη απλα σταματησε για ενα μηνα. Την δευτερη μας ειπε η Αστυνομια οτι θα μας μηνυσει και αυτος ο ιδιοκτητης αλλα και η ΔΕΠΑ.
  7. Επισης ο μαγκας ιδιοκτητης αποσυνδεθηκε πριν τον νεο νομο του Οκτωβριου. Αρα, δεν ξερω πριν τι ισχυει....
  8. Φεραμε 2 φορες την αστυνομια και δεν εκαναν τιποτα. Ειναι λεει νομιμο.
  9. Ευχαριστω Δημητρη, απλα επιβεβαιωνεις αυτο που και εγω καταλαβα ... δλδ οτι ειναι ασαφες το ολο θεμα. Οπως ασαφες ειναι και το αν μπορεις καποιος να σκαψει οπου θελει (κηπο) να τρυπησει οπου θελει (εξωτερικους τοιχους) και να "καπνιζει" με το φουγαρακι τους απο πανω. Ακομα ενα "νομος" της πλακας. Που θα οδηγησει στα δικαστηρια χιλιαδες ιδιοκτητες χωρις λογο. Στην δικη μας περιπτωση, αυτος που τοκανε μας ειπε οτι επειδη δεν μπορει να πληρωνει το αεριο (επειδη το θεωρει υπερβολικο), εκανε αυτονομη (ειναι και στον 1ο οροφο και ειναι μικρο το κοστος προφανως), και μετα δεν θα αναβει καθολου. Απιστευτα πραγματα.
  10. Ευχαριστω, εχω διαβασει τα ΠΑΝΤΑ και τον νομο ολοκληρο. Αλλα δεν εχω βγαλει συμπερασμα για οτι ΑΚΡΙΒΩΣ ρωταω. 1. Σε υπαρχουσα και λειτουργουσα εγκατασταση φυσικου αεριου. Ισχυει ; Ειναι η πχ αυτονομηση αραγε ενεργειακα αποδοτικοτερη ; 2. Μπορει κανεις να σκαψει ΟΛΟ τον κηπο και να περασει σωληνες με το ετσι γουσταρω ; κλπ.
  11. Καλησπερα. Εχουμε στην πολυκατοικια μας ενας ιδιοκτητη που ηδη αυτονομηθηκε με φυσικο αεριο, κανοντας οτι του κατεβηκε στο κεφαλι με σωληνες απο κοινοχρηστους χωρους, καμιναδες δικες του κλπ κλπ. Χωρις (τυπικη εστω) γενικη συνελευση και καμια ενημερωση. Στην πολυκατοικια υπαρχει ΚΕΝΤΡΙΚΗ εγκατασταση φυσικου αεριου σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ εδω και 7 χρονια. Χωρις το παραμικρο προβλημα ή διακοπη. Χωρις αυτονομια ομως. Θελω να ρωτησω αν οντως τον καλυπτει ο προσφατος νομος για την αυτονομηση και επισης αν ειναι νομιμο το σκελος της συνδεσης που περναει απο τον κοινοχτηστο χωρο (κηπος, τοιχοι κλπ). Ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.