Μετάβαση στο περιεχόμενο

alarch85

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by alarch85

  1. ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Καλησπέρα σας, Απορίες σε μελέτη παθητικής πυροπροστασίας: επισυνάπτεται σχεδιάγραμμα Έστω μελέτη κατοικιών εν σειρά με ένα κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο με ασανσέρ. Σχήμα Α: Δεδομένου μελέτης οτι οι είσοδοι των διαμερισμάτων δεν έχουν πόρτα πυρασφαλείας η μέγιστη Α.Ο.Δ. είναι από το σημείο 1 στο σημείο 8. Σωστά; Αν ήταν πόρτες πυρασφαλείας (με τα λεπτά που απαιτούνται), και συνέτασαν κλειστό πυροδιαμέρισμα για το κάθε διαμέρισμα αλλάζει κάτι ως προς τη μέγιστη Α.Ο.Δ. που ξεκινάει μέσα από το κάθε διαμέρισμα π.χ. αρχίζει να μετράται από τη είσοδο(σημείο 2 έως 8 και έξω, ή παραμένει ίδια (1 έως 8 εφόσον εξετάζεις το πιο απομακρυσμένο σημείο κατά την εκδήλωση του συμβάντος, έστω και αν αυτό το σημείο είναι εντος πυροδιαμερίσματος; Σχήμα Β: Έστω ξανά οτι ο μελετητής για κάθε διαμέρισμα προβλέπει πόρτα εισόδου διαμερισμάτων πυροπροστατευμένη, οπότε όλη η πίσω όψη (ΟΨΗ Δ) μέτα των δομικών της υλικών είναι πυροπρστασίας με τα λεπτά βέβαι που απαιτούνται. Τότε δύναται ο εξώστης - διάδρομος κυκλοφορίας στον ακάλυπτο να θεωρηθεί Π.Ο.Δ. σύμφωνα με το κεφΑ αρθρο 6 , 6.6.6 του 41/2018; Τότε η Α.Ο.Δ. που ελέγχουμε είναι από το σημείο 1 έως το 2 για το διαμέρισμα νο1; Και όλα τα γραμμοσκιασμένα είναι Π.Ο.Δ. είτε οριζόντια (εξώστης) είτε κατακόρυφη (σκάλα). Σχήμα Γ: Έστω οτι ισχύει η παραπάνω παραδοχή (σχήμα Β) για τον εξώστη και μπορεί να θεωρηθεί βάσει των υλικών της όψης Δ, πυράντοχη. Αν για λόγους αρχιτεκτονικούς θέλω να προσθέσω 2ο κλιμακοστάσιο (κλίμακα κινδύνου άνευ ανελκυστήρα), τότε αυτό εφόσον καλύπτομαι από θέμα πυροπροστασίας, δεν μπορεί να θεωρηθεί υποχρεωτικό βάσει μελέτης (νοκ αρθ. 11 παρ6.ζ )και άρα θα συνυπολογιστεί πέραν της κάλυψης και σε δόμηση; Σώστα; Με συγχωρείτε για το μακροσκελές κείμενο.
  2. Επανέρχομαι με ΕΓΣΑ για το προηγούμενο post: X: 486568.15987931 Y: 4197298.1549933
  3. Καλημέρα σας, τιμή ζωνης για εκτός σχεδίου, Δήμος Κρωπίας, περιοχή Καψοσπίτι, 37.9257328027189, 23.84886105968507 (από google maps) είναι 600€ σύμφωνα με προηγούμενη απάντηση στο post και μια διαπιστωτική πράξη του 2012 από δήμο Κρωπίας για τον 4014? Εγω με τον 'οδηγό' του 4495 αρθρο 109 καταλήγω οτι λόγω εκτος σχεδίου πάει με την χαμηλότερη του οικείου δήμου (Κορωπί = 1050€ όπως προσαρμόστηκε σε 900€ με του 2016 τις αντικειμενικές..) Άρα 900€? Η υπερισχύει η διαπιστωτική του 2012 για 600€ οπότε με του 2018 τα 600€ μένουν 600€? Ευχαριστώ πολύ!
  4. Pavlos 33, η ΕΕΔΜΚ έχει τίτλο ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΩΤ. ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ, ΕΣΩΤ. ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ & ΑΛΛΑΓΗ ΟΨΕΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΙΚΡΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΗ ΟΙΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 129 ΤΟΥ Ν4759/2020 (ΦΕΚ245Α/2020 έχει τίτλο και η συμμετοχή των μηχανολόγων στην αρχικη ΕΕΔΜΚ αφορούσε μελέτες ύδρευσης αποχέτευσης ηλεκτρικών θέρμανσης και πυροπροστασίας εφόσον είχαμε εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Τώρα απλά θέλω να ανεβάσω διορθωμένη μια αρχιτεκτονική κάτοψη λόγω προδήλου σφάλματος..
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε αναθεώρηση ΕΕΔΜΚ για πρόδηλο σφάλμα (μη σχεδιασμός ενός ανοίγματος σε μια από τις κατόψεις που όμως περιγραφόνταν στην τεχνική έκθεση) πρέπει να συμμετέχουν και οι μηχανολόγοι της αρχικής ΕΕΔΜΚ εφόσον δεν τρόποποιείται κάποια δική τους μελέτη? Η μόνο επειδή συμμετείχαν στη αρχική πρέπει να υπάρχουν και στην ομάδα έργου της αναθεώρησης? Επίσης δεν έχω καταλήξει, ανεβάζετε ξανά όλα τα αρχεία της αρχικής ή μόνο η μελέτη/σχέδιο που τροποποιείται αφού βέβαια μαρκάρετε την αντίστοιχη μελέτη; Αυτό λέει η λογική αφου συσχετίζεται με την προηγούμενη πράξη...γιατί να τα ξαναανεβάζουμε όλα ????? Εννοείται οτι είναι κατανοητό οτι στήνεται τεχνική -αιτιολογική στήνεται για να περιγράψει το πρόδηλο, και γίνεται ανάθεση ανάληψη για το άνοιγμα της αναθεώρησης. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.