Μετάβαση στο περιεχόμενο

bakol

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bakol's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. rstab και rfem της dlubal. Γυαλί, αλουμίνιο, ξύλο, χάλυβας, χυτοσίδηρος και πολλά άλλα.
  2. Από ότι γνωρίζω για τα προγράμματα της DLUBAL η εταιρεία διαθέτει στους φοιτητές για τις διπλωματική τους τουλάχιστον, πλήρη τα προγράμματά της (rstab και rfem). Τους παρέχει την άδεια χρήσης (licence) και το κλειδί (hardlock) για έξι μήνες, με δυνατότητα παράτασης άλλους έξι μήνες ακόμη με την υποχρέωση να τους διαθέσεις και πιθανώς επιτρέψεις την δημοσίευση της εργασίας. Η συνεννόηση γίνεται απ' ευθείας με την DLUBAL (χωρίς την μεσολάβηση του εδώ αντιπροσώπου, για τον οποίο διατηρώ κάποιες αμφοβολίες για την υποστήριξη). Γνωρίζω ένα τουλάχιστον άτομο που έχει αξιοποιήσει την δυνατότητα που της δίνει η dlubal. Κάτι παρόμοιο νομίζω ότι ισχύει για όλες τις σοβαρές εταιρείες του εξωτερικού. Στο τέλος του διατιθέμενου χρόνου, επιστρέφεις το κλειδί.
  3. Τώρα βέβαια όσο αφορά την επίδραση της επικάλυψης δεν γνωρίζω κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να την ελέγξει μιας και οι υπολογισμοί μα το χέρι είναι πολύπλοκοι και ως συνήθως την μελέτη την θέλανε εχτές και την ζητήσανε σήμερα. Νομίζω ότι την δυνατότητα επίδρασης της επικάλυψης την έχει το feltb (finite element lateral tortional buckling) της dlubal.
  4. Έχω κάποιες επιφυλάξεις όσον αφορά την συντήρησή τους και τον μικρό χρόνο ζωής τους σε σχέση με τα δομήματα από λεπτότοιχες γαλβανισμένες σιδηρές διατομές ψυχρής διαμόρφωσης τα οποία είναι παρόμοια, αλλά χωρίς τα μεινεκτήματα των ξύλινων. Στο εξωτερικό τείνει να μειώνεται η ζήτησή τους, ενώ αντίθετα αυξάνει των παραπάνω αναφερθέντων μεταλλικών.Η τιμή τους ανέρχεται περίπου στα 900 € ανά τ.μ.
  5. Σε αυτές τις συχνότητες (2,2-2,4 GHz) και μικρές μετακινήσεις είναι σημαντικές. Επίσης θάθελα να διευκρινήσω ότι δεν αναφέρομαι σε μικρές κεραίες, αλλά σε κατευθυνόμενες με μεγάλο λόγο ενίσχυσης (πάνω από 20 db). Σε πληροφορώ ότι η σύνδεσή μου γίνεται αυτή τη στιγμή από ασύρματο ελεύθερο δίκτυο και με μικρή κεραία. Μικρές μετακινήσεις μου μειώνουν ή αυξάνουν κατά πολύ το σήμα. Επίσης βοηθάει πολύ και η θέση του μόντεμ, η οποία για την περίπτωσή σου καλό είναι να βρίσκεται κοντά σε άνοιγμα (παράθυρο, μπαλκονόπορτα κ.λ.π.).
  6. Θεωρώ ότι με μια ασύρματη κάρτα (καλύτερα με σύνδεση usb) με αποσπώμενη κεραία, ούτως ώστε να μπορείς να την κατευθύνεις όπου θέλεις, θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Κόστος περίπου 70€.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.